Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-02@22:51:55 GMT

وقتی اَلک وزارت جهاد کشاورزی غیر استاندارد است + سند

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۷۱۴۳۰

وقتی اَلک وزارت جهاد کشاورزی غیر استاندارد است + سند

خبرگزاری تسنیم: موضوع استفاده از الک یا توری غیراستاندارد در مراکز خرید تضمینی گندم و به طبع آن ورود خاک، سنگ و حتی ماسه به‌صورت عامدانه به چرخه خرید تضمینی گندم با انتشار اولین خبر توسط خبرگزاری تسنیم واکنش‌های زیاد و متفاوتی را به همراه داشت.

ماجرا از این قرار است که به دلیل استفاده از معیار سنجش غیر استاندارد در مراکز خرید تضمینی گندم بر اساس اعلام مرتضوی رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی و انجمن ارز سازان سالانه بخش زیادی خاک، سنگ، ماسه و ضایعات گندم به چرخه خرید تضمینی وارد می‌شود که این رقم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد ایران تومان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر علاوه بر آنکه باعث ضرر هنگفت از کیسه بیت‌المال می‌شود در صورت عدم توجه کارخانه‌های آردسازی به آرد و نان مصرفی مردم نیز وارد می‌شود که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد ایران نیز در این ارتباط هشدار داده‌اند.

متن نامه‌نگاری صورت گرفته توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد ایران به‌عنوان دو نهاد نظارتی به شرح زیر است.

وحید مفید مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ارسال نامه‌ای به اسماعیل اسفندیاری پور مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با موضوع تعیین افت مفید و غیرمفید گندم نوشت:

بازگشت به نامه شماره ۳۸/۷۰۲ مورخ ۱۵/۱/۹۸ در خصوص تعیین افت مفید گندم به اطلاع می‌رساند هم در استاندارد ملی شماره ۱۰۴ (گندم) و هم در استاندارد ملی شماره ۳۰۰۳ (نحوه تعیین افت) به استفاده از الک ۲*۲۰ میلی‌متر اشاره شده است. با توجه به اینکه استاندارد‌های ملی با مشارکت ذینفعان از جمله دستگاه‌های اجرایی نوشته می‌شود و به عنوان یک سند رسمی قابل قبول تمام دستگاه‌ها از جمله این اداره کل می‌باشد، بنابراین استفاده از الک ۲*۲۰ برای تعیین افت گندم لازم‌الاجرا و مورد تایید این اداره کل می‌باشد.

شایان ذکر است که در استاندارد ۷۳۱۰ (الک‌های آزمون دانه غلات) بند ۵-۲-۲ نیز به صراحت اعلام شده است که نوع الک برای هر نوع غله را استاندارد آن غله مشخص می‌کند، که در اینجا باید به استاندارد ۱۰۴ روجوع شود.

بنابراین گزارش سال گذشته نیز وحید مرندی مقدم معاونت نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد با ارسال نامه‌ای به سیف مدیر عامل شرکت بازرگانی ایران با موضوع «دستورالعمل کیفی خرید گندم داخلی» نوشت:

با عنایت به نامه شماره ۳۷۵۸-۴۲ مورخ ۹۷/۱۰/۹ انجمن صنفی آردسازان ایران، منضم به نامه شماره ۴۲۹۷۰ مورخ ۹۷/۲/۳۰ این سازمان (پیوست می‌باشند) به استحضار می‌رساند جهت تعیین افت فرآورده گندم باید مطابق با استاندارد ملی ایران شماره ۳۰۰۳ (غلات و فرآورده‌های آن - روش تعیین میزان افت گندم) باشد. لکن دستورالعمل کیفی خرید گندم داخلی ۱۳۹۷ تنظیم شده توسط مرکز پژوهش‌های غلات با استاندارد فوق الذکر مغایرت دارد؛ لذا خواهمشند است دستور فرمایید جهت یکسان‌سازی استاندارد و دستورالعمل تغییرات لازم اعمال شود.

الک وزارت جهاد کشاورزی غیر استاندارد است

غلامرضا امینی مدیر کل دفتر نظارت بر استاندارد صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی وزارت بهداشت و حلال سازمان ملی استاندارد نیز با ارسال نامه‌ای به نصر سرپرست محترم مرکز پژوهش‌های غلات با موضوع «در خصوص دستورالعمل کیفی خرید گندم داخلی ۱۳۹۷» نوشت:

عطف به نامه شماره ۷۹/۱۰۰۴۴ مورخ ۹۷/۱/۱۹ کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران، منضم به ابلاغیه شماره ۵۱/۱۴-۷۴۰۵۱ مورخ ۹۶/۱۱/۲۳ آن مرکز، به استحضار می‌رساند، با توجه به اینکه دستورالعمل کیفی خرید گندم داخلی ۱۳۹۷ از طرف آن مدیریت تنظیم و ابلاغ شده و همچنین استاندارد ملی ایران به شماره ۳۰۰۳ (غلات و فرآورده‌های آن - روش تعیین میزان افت گندم) به عنوان منبع و ماخذ دستورالعمل فوق الذکر اشاره شده است لکن در دستور العمل فوق الذکر الک مورد نیاز منافذ ۲ میلیمتر عنوان شده که مغایر با استاندارد مذکور می‌باشند؛ لذا خواهشمند است دستور فرمایید جهت یکسان‌سازی استاندارد و دستورالعمل تغییرات لازم اعمال شود.

آسیب به کیفیت و قیمت گندم

بنابراین گزارش وحید مفید مدیر کل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی نیز نامه‌ای به مدیر عامل شرکت مادر تخصص بازرگانی دولتی ایران با موضوع «تعیین افت مفید گندم» در سال گذشته نوشته است که تکرار ین نامه‌ها در سال جاری نشان میدهد که وزارت جهاد کشاورزی و شرکت بازرگانی دولتی و وزارت جهاد کشاورزی ترتیب اثری در این ارتباط نداشتهاند. متن این نامه به شرح زیر است.

پیرو نامه شماره ۶۷۵/۱۵۹۲۵ مورخ ۹۷/۲/۲۶ و عطف به نامه شماره ۵۱/۱۴-۱۲۵۷۸ مورخ ۹۷/۲ مرکز پژوهش‌های غلات در خصوص تعیین افت مفید و غیرمفید گندم، خواهشمند است دستور فرمایید روش تعیین افت مفید و غیرمفید گندم جهت خرید، ذخیره‌سازی و تحویل گندم به کارخانه‌های آرد سازی توسط آن شرکت و میانگین افت مفید و غیرمفید گندم‌های ذخیره‌سازی شده اعلام شود. بدیهی است روش مصوب اندازه‌گیری لازم‌الاجراست و با توجه به جدول پاکی گندم و اعمال میزان افت در قیمت و تاثیر آن در کیفیت، اندازه‌گیری افت مفید و غیرمفید باید بر اساس یک روش واحد (استاندارد ملی)‌صورت گیرد و سایر روش‌ها آسیب به کیفیت و قیمت وارد می‌نماید.

تصویر این نامه‌ها را می‌توانید در ذیل این مطب مشاهده کنید.

 

اخبار داغ ویدئوی چالش بطری هنرپیشه معروف ساختگی از کار درآمد! +فیلم فیلم: توضیح کارگردان «گاندو» درباره سکانس حاشیه‌‌ساز هواپیما فیلم: چالش باز کردن درب بطری به صداوسیما رسید! فیلم: خودرو گرانقیمت منشا به آتش کشیده شد! فیلم: علی ضیا روی آنتن زنده ادای احمدی‌نژاد را در آورد غارت بار تریلی توسط مردم بی فرهنگ! + فیلم

منبع: فردا

کلیدواژه: ضایعات خرید تضمینی گندم جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۱۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵۳ درصدی خرید گندم در خوزستان ‌

ایسنا/خوزستان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان از خرید بیش از ۸۲۴ هزار تن محصول گندم در استان خبرداد.

امید جهان نژادیان در گفت و گو با ایسنا با اشاره اینکه فصل خرید تضمینی گندم استان از ۲۰ فروردین ماه سال جاری آغاز شد، اظهار کرد: تا به امروز بیش از ۸۲۴ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی خریداری شده است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه در سال زراعی گذشته افزایش ۵۳ درصدی را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه عملیات برداشت و خرید در اکثر شهرهای خوزستان در حال انجام است، افزود: در حال حاضر در پیک خرید گندم استان قرار داریم و روزانه بیش از ۵۰ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری می‌شود.

جهان نژادیان با بیان اینکه از میزان گندم خریداری شده تاکنون بیش از ۷۰۰ هزار تن گندم به مراکز و سیلوهای استاندارد منتقل شده است، ادامه داد: با توجه به شرایط بارندگی، مراکز روباز حساس در استان شناسایی شده و در این زمینه در حال انتقال گندم این مراکز به سیلوهای استاندارد هستیم.

وی بیان کرد: با توجه به این شرایط در روز گذشته ۶۴ هزار تن گندم در استان حمل شده در حالی که این عدد در مدت مشابه سال قبل ۱۵ هزار تن بوده است.

جهان نژادیان با اشاره به اینکه سیلوهای ذخیره‌سازی استاندارد و همچنین کارخانجات آرد در استان به صورت ۲۴ ساعته فعال هستند و گندم کشاورزان را دریافت می‌کنند، عنوان کرد: تمام نیروها اعم از شرکت غله و خدمات بازرگانی و تعاون روستایی به صورت شبانه‌روزی جهت صیانت از دسترنج کشاورزان استان در حال فعالیت هستند و تلاش ما این است در اسرع وقت گندم دریافتی از کشاورزان استان به سیلوهای استاندارد منتقل شود.

وی با بیان اینکه استاندار و معاونین وی ناظر بر عملیات تخلیه مراکز روباز گندم و انتقال این محصول به سیلوهای استاندارد هستند، عنوان کرد: ترافیک و شلوغی‌ای که در مسیرهای منتهی به سیلوهای استاندارد مشاهده می‌شود ناشی از شدت برداشت امسال کشاورزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان یادآور شد: در سال زراعی قبلی در خوزستان بیش از یک میلیون و ۷۲۰ هزار تن گندم به صورت تضمینی از کشاورزان استان خریداری شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱
  • کشاورزان خوزستانی گندم را به مراکز سرپوشیده تحویل دهند
  • برداشت کلزا از مناطق گرمسیری برای اولین بار
  • کارهای زیربنایی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی در مازندران اجرا شود
  • امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است
  • افزایش ۵۳ درصدی خرید گندم در خوزستان ‌
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • انتقال گندم از مراکز روباز به مراکز استاندارد در خوزستان
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان