Web Analytics Made Easy - Statcounter

کف در بعضی فرآیندهای شیمیایی از جمله بسته‌بندی محصولات غذایی بوجود می‌آید و موجب می‌شود مواد داخل ظرف در واکنش به بیرون ریخته شود و سبب ایجاد مشکلاتی حین تولید و بسته‌بندی کند. به‌علاوه موجب هدر رفتن مواد اولیه می‌گردد.

برای از بین بردن این مشکلات از مواد ضد کف و کف زداهای متعددی استفاده می‌شود، کف‌زادها ترکیباتی هستند که کف تولید شده حین فرآیند را از بین می‌برند در حالی که ضد کف، مانع تشکیل کف از طریق کاهش کشش سطحی، تخریب عوامل تثبیت کننده سطوح بیرونی حباب‌ها و یا ترکاندن حباب‌ها به صورت موضعی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه تا پیش از تحریم‌ها محصول ضد کف ایرانی در کشور وجود نداشت و ضد کف‌ها همه از خارج کشور برای استفاده در صنایع مختلف استفاده می‌شد، اما خوشبختانه در حال حاضر ضد کف ایرانی توسط شرکت دانش بنیان شوکا شیمی اسپادانا در کشور بر اساس نیاز صنایع مختلف فرموله می‌شود.

مهرو سادات میرمحمدی، دکتری شیمی و مدیر عامل شرکت تولیدی دانش بنیان شوکا شیمی اسپادانا درخصوص فرموله و تولید ضد کف ایرانی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: در بسیاری از صنایع، کف مشکل آفرین است مانند صنایع لبنیات، صنایع نوشیدنی و تخمیری و قند. کف موجب مشکلات و در برخی موارد اختلال در روند تولید می‌شود.

وی بیان کرد: شرکت تولیدی شوکا شیمی اسپادانا از سال ۹۴ فعالیت‌های تحقیقاتی خود را در خصوص تولید انواع امولسیفایر و ضد کف با رویکرد مصرف در صنایع غذایی شروع کرده و از سال ۹۶ همراه با اخذ مجوز دانش بنیان وارد مرحله تولید صنعتی شده است. تولید آنتی فوم و امولسیفایرهای لازم برای صنایع غذایی بر پایه دانش فنی و مطابق با استانداردهای مورد تایید سازمان‌های معتبر غذایی همراه با قیمت مناسب دستاورد تلاش‌های گروهی مجموعه‌ای از متخصصین در این مجموعه است.

میرمحمدی اظهارکرد: وجود کف بر روی سطح پنیر در تولید پنیرهایuf باعث می‌شود که سطح پنیر ناصاف شود و قوطی پنیر نیز کامل پر نشود، یا در صنعت قند نیز کف نمی‌گذارد فرآیند کامل انجام شود.

وی ادامه داد: در کل صنایع تخمیری مثل صنعت پخت کیک یا خمیر مایه و حتی الکل سازی، نوشابه، کنسانتره و نوشیدنی‌ها، کف مشکل ایجاد می‌کند و موجب می‌شود محصول از قوطی هنگام پر کردن بیرون بریزد که در بعضی موارد ادامه فرآیند را مختل می‌کند.

میر محمدی با بیان اینکه برای هر صنعتی فرمولاسیون ضد کف خاص خود لازم است، یادآور شد: اینطور نیست که ما یک ضد کف برای همه صنایع تولید کنیم، ما برای اولین بار  زمانی که تحریم‌ها شروع شد به فکر این افتادیم که ضد کف را برای صنعت پنیر فرموله کنیم، چیزی که در ایران نبود و کاملا وارداتی بود.

وی اظهارکرد: خوشبختانه در این امر موفق شدیم و صنایع لبنیات استقبال کردند و این ضد کف ایرانی را تست کرده و تایید نهایی را دادند که این محصول ایرانی کیفیت لازم را دارد. بعد از آن سراغ صنایع دیگر رفتیم و دومین ضد کفی که تولید کردیم برای صنعت قند بود. با همکاری کارخانه‌های قند، ضد کفی که می خواستند و نیاز این صنعت بود را فرموله کردیم. خوشبختانه در این صنعت نیز تایید شد و در حال حاضر با چند کارخانه قند قرارداد بسته‌ایم و ضد کف ایرانی استفاده می کنند.

میرمحمدی افزود: در حال حاضر چند پروژه دیگر نیز در زمینه فرموله کردن ضد کف برای صنایع مختلف در دست داریم و در حال انجام است. اکنون فرموله کردن ضد کف برای صنعت آبمیوه و نوشابه و ضد کف برای صنایع تخمیری از قبیل نان و خمیر مایه در دست اجرا است  که به نتایج مطلوبی نیز رسیده ایم و کارخانه‌هایی نیز برای آزمایش این ضد کف‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان افزود: پیش از تحریم ضد کف اغلب از کشورهای آلمان، دانمارک و اخیرا نیز به واسطه تحریم‌هایی که وجود دارد از مسیر شرکت‌های ترکیه‌ای وارد کشور می‌شود و اما بسیاری از کارخانجات تمایل به استفاده از محصول ایرانی دارند.

وی در خصوص واردات و ارز بری ضد کف‌های خارجی افزود: در برآوردی که از یک کارخانه صورت گرفته، فقط برای یک پارت خرید کارخانه ۳۵ هزار یورو در حوزه صنایع تخمیری هزینه می‌کنند که اگر این محصول در داخل کشور با کیفیتی که کارخانجات می‌خواهند تولید شود، این هزینه به یک پنجم می‌رسد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ضد کف تحریم شرکت دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۳۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد

علی‌اکبر محرابیان در بازدید از کارخانه‌های گروه مپنا در جمع خبرنگاران ضمن تبریک روز کارگر به عموم کارگران کشور اظهار کرد: صنعت نیروگاهی کشور امروز با رونمایی و راه‌اندازی سامانه ژنراتورهای گازی، در کل صنعت نیروگاهی خودکفا شده است و آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور نیز با توان متخصصان داخلی تکمیل شد.

وی در ادامه سخنان خود به عملکرد دولت سیزدهم در بخش نیروگاهی کشور اشاره و بیان کرد: طی عملکرد دولت سیزدهم با کمک بخش‌های مختلف بیش از ۸۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور‌ افزوده شد‌‌ و این مهم نقش بسزایی در رفع ناترازی برق کشور داشته است.

وزیر نیرو با اشاره به لزوم حمایت مالی از واحدهای نیروگاهی کشور به‌منظور افزایش راندمان و توسعه ظرفیت گفت: با وجود اهمیت بالای حمایت مالی از طرح‌های توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور، صندوق توسعه ملی به تعهدات خود در این حوزه به‌خوبی عمل‌ نکرده است.

وی در همین رابطه اضافه کرد: موضوع رفع ناترازی نیاز به سرمایه‌گذاری دارد که این اتفاق علاوه بر افزایش رفاه عمومی همچنین به افزایش بازدهی در حوزه انرژی منجر می‌شود و به اقتصاد کشور نیز کمک شایانی خواهد کرد.

وزیر نیرو همچنین راجع به برنامه‌های وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار 1403 گفت: طی سه سال اخیر برنامه‌های مشخصی برای مدیریت بار مصرف برق فصل گرم در دستور کار قرار گرفت که در سال ۱۴۰۱ برای این موضوع ۱۰۰ اقدام، در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۴۰ اقدام و برای فصل گرم سال جاری نیز ۱۸۰ اقدام طراحی و‌ اجرا شد.

محرابیان با تشریح بخش‌های مختلف برنامه‌های وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق در سال جاری گفت: بخشی از اقدامات وزارت نیرو‌ در این راستا به توسعه شبکه‌های انتقال، توزیع، افزایش پست‌ها و نظایر آن مرتبط است و بخشی نیز به افزایش ظرفیت و راندمان نیروگاهی کشور چه در بخش حرارتی و چه در بخش برقابی بازمی‌گردد.

وی‌ با تأکید بر ضرورت مشارکت همه بخش‌های مصرف‌کننده برق برای عبور موفق از اوج بار سال جاری گفت: با توجه به تجارب دو سال گذشته در حوزه مدیریت مصرف برق، برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای افزایش مشارکت بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است که از جمله آن می‌توان به اختصاص پاداش‌های ویژه به مشترکان بخش خانگی اشاره کرد.

محرابیان در همین رابطه ابراز کرد: بیش از ۸۰ میلیون پاداش اعم از هدایایی چون لوازم برقی کم‌مصرف مورد نیاز خانه و خانواده، صدها خودرو، بسته‌های اینترنتی و... برای مشترکان کم‌مصرف در تابستان سال جاری در نظر گرفته شده است که به اقشار مختلف مانند کودکان، نوجوانان، بانوان و... که در مسابقات مربوطه شرکت و در مدیریت مصرف برق سال جاری نقش‌آفرینی کنند، اهدا می‌شود.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسشی درباره نحوه مدیریت مصرف برق صنایع نیز اظهار کرد: سال گذشته برای اولین بار میزان مصرف کلی برق صنایع از میزان مصرف برق بخش خانگی در ایام فصل گرم سال فراتر رفت.

محرابیان با تأکید بر اهتمام وزارت نیرو برای تأمین برق کافی برای صنایع در دوره اوج بار مصرف امسال ادامه داد: بر اساس تفاهمنامه‌ای که با وزارت صمت و بر اساس قانون منعقد شده است، صنایع بزرگ ملزم به ایجاد نیروگاه به‌منظور تأمین بخشی از برق مورد نیاز خود هستند.

وی با اعلام "انرژی مورد نیاز صنایع امسال نیز در ساعات مختلف تأمین می‌شود."، گفت: هم‌اکنون 5 واحد نیروگاهی صنایع در استان‌های مختلف کشور به بهره‌برداری رسیده است ‌صنایعی که اقدام به احداث و تأمین نیروگاه‌های خود کرده‌اند، در اولویت اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق قرار نمی‌گیرند.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسش دیگری درباره میزان واردات و صادرات برق کشور گفت: تبادل برق با کشورهای همسایه یکی از سیاست‌های اصلی وزارت نیروست که به‌صورت کلی در طول یک سال ما ۸۰ درصد صادرات و ۲۰ درصد واردات دا‌ریم.

وزیر نیرو در این بازدید همچنین گفت: گروه تولیدی مپنا یکی از افتخارات صنعت کشور است که نقش مهمی در اجرای فعالیت‌های نیروگاهی چه در داخل و چه در خارج از کشور دارد.

محرابیان با تأکید بر اینکه گروه مپنا به‌طور کامل مورد حمایت دولت قرار دارد، اضافه کر: این گروه صنعتی توانسته است در طول سال‌های گذشته با به‌روزرسانی دانش مهندسی و تکنولوژی، همسو با دانش روز جهان حرکت کند و نقش  اثرگذاری در پاسخ به نیاز کشور در حوزه انرژی ایفا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان البرز کرج

دیگر خبرها

  • راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد
  • صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!
  • زلفی گل: افزایش ۳ برابری مبلغ قرارداد‌های استادان با صنایع/ میزان اختصاص گرنت به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی اعلام شد 
  • رئیسی: ایران پیشرفته و فناور می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است
  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی
  • ارزیابی هوشمندسازی صنعت نفت با تولیدات فناورانه