Web Analytics Made Easy - Statcounter

با تلاش متخصصان یک شرکت دانش بنیان، سیستم هوشمند آبیاری بارانی در مزرعه‌ای به وسعت ۶۰۰ هکتار در خوزستان به بهره‌برداری می‌رسد. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایران کشوری گرم و خشک است که با کمبود منابع آب شیرین مواجه است.

با این حال حجم عظیمی از منابع آب کشور در بخش کشاورزی به هدر می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یعنی هر چه سریع‌تر باید به فکر اصلاح روش‌های آبیاری باشیم تا لااقل از گسترش بیشتر بحران جلوگیری کنیم.

آبیاری هوشمند سیستمی است که آبیاری زمین مورد نظر را با توجه به نیاز آن زمانبندی کرده و به صورت خودکار، در زمان‌های مختلف زمین را آبیاری می‌کند.

برخلاف کنترلر‌های آبیاری قدیمی که بر اساس برنامه‌ها و تایمر‌های از پیش تعیین شده عمل می‌کنند، کنترلر‌های آبیاری هوشمند آب وهوا، شرایط خاک، تبخیر و میزان آب مورد نیاز گیاه را می‌سنجند و به شکل خودکار زمانبندی آبیاری را برای شرایط حال حاضر محل تنظیم می‌کنند.

نیما ترابی فارسانی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان یاور سارنیا با بیان این که فعالیت‌های این شرکت در دو، سه سال اخیر معطوف به پروژه‌های بزرگ طراحی و اجرای سیستم‌های هوشمند آبیاری تحت فشار بوده اظهار داشت: سیستم طراحی شده شامل ۱۸ دستگاه لینیر است که به طور همزمان کار می‌کنند. هم اکنون فاز اجرای این سیستم در حال پیگیری است و در مرحله بعد با طراحی سیستم کنترل مرکزی نسبت به هوشمندسازی سیستم آبیاری تحت فشار اقدام خواهد شد.

وی در خصوص مزایای سیستم‌های هوشمند آبیاری تحت فشار گفت: این سیستم که با سنجش رطوبت خاک، امکان آبیاری خودکار در زمان بهینه را فراهم می‌کند، ضمن جلوگیری از اتلاف آب به بالا بردن راندمان سیستم و کم کردن مصرف انرژی و صرفه جویی در نیروی انسانی و همچنین کاهش تنش وارده به گیاه کمک می‌کند.

ترابی خاطرنشان کرد: راندمان آبیاری سیستم‌های بارانی به تنهایی حدود ۶۰، ۷۰ درصد است که با مدیریت هوشمند آن امکان بهره برداری بهینه از منابع آب موجود و صرفه جویی قابل توجه در مصرف آب به میزان یک سوم تا یک دوم فراهم می‌شود.

وی با بیان این که این قبیل سیستم‌های هوشمند آبیاری به اقتضای شرایط و به صورت منحصر به فرد برای هر مزرعه طراحی و اجرا می‌شود در خصوص میزان اشتغالزایی این مجموعه دانش بنیان گفت: با آغاز اجرای این طرح برای حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر اشتغال‌زایی می‌شود که امیدواریم تا پایان سال بتوانیم همین میزان اشتغالزایی را حفظ کنیم.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان آبیاری بارانی اراضی کشاورزی اشتغال زایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۹۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات تجاری گروه ‌بهمن در نمایشگاه صنعت‌ پخش ایران معرفی می‌شود 

محصولاتی همچون کامیونت F38، کامیون BD300، فورس 6تن ، کامیون فورس F210 و اینرودز از جمله محصولاتی است که در این رویداد در معرض دید علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

کامیونت F38 از محصولات تجاری شرکت بهمن دیزل است، این خودروی تجاری از فناوری هشدار دهنده‌ حرکت بین خطوط LDWS و ESC و هشدار برخورد از جلو FCWS و ترمز اضطراری هوشمند AEBS و... بهره برده است.

کامیون فورس 6 تن نیز در زمره کامیون‌های سبک قرار می‌گیرد؛ موتور به کار رفته برای کامیون از نوع چهار سیلندر خطی سوپاپ بالا، تزریق مستقیم،۱۶ سوپاپه است و به امکاناتی نظیر توربوشارژر و اینترکولر تجهیز شده است.

قدرت موتور کامیونت فورس 6 تن (کابین خوابدار) همانند کامیونت فورس 6 تن 155 اسب بخار، میزان گشتاوری آن 491 نیوتن متر و دارای استاندارد آلایندگی یورو 5 است. فورس6 تن به سیستم‌های ترمز ABS+EBD مجهز است که برای ایجاد تعادل و پایداری طراحی شده است و مانع از سرخوردن خودرو در جاده های لغزنده می‌شود.

کامیون فورس ۱۲ تن F210 نیز از سطح بالای امکانات ایمنی و رفاهی بهره برده و ‌از پیشرانه کامینز (Cummins) با حجم ۴۵۰۰ سی سی برخوردار است.

فورس ۱۲ تن همچنین به سیستم هشدار حرکت بین خطوط، ترمز اضطراری هوشمند و هشدار برخورد از جلو و کنترل شروع حرکت خودرو در سربالایی تجهیز شده است. از دیگر ویژگی‌های این کامیون برخورداری از تاییدیه استحکام کابین براساس استاندارد اروپا است.

همچنین BD300 نیز یک کامیون ۱۹ تن محسوب می شود که موتور این خودرو کامینز با توان 300 اسب بخار و گشتاور 1100 نیوتن متر است. این کامیون مطابقت کامل با استانداردهای 85 گانه کشور و استانداردهای ایمنی روز دنیا دارد که بخشی از آنها از جمله سیستم کنترل الکترونیکی پایداری (ESC)، سیستم ترمز اضطراری هوشمند (AEBS) و سیستم هشدار انحراف از مسیر(LDWS) است.

بازدید کنندگان می‌‌توانند از 18 الی 20 اردیبهشت ماه 1403 در ساعت 17 الی 22 با حضور در نمایشگاه بین‌المللی کیش از محصولات تجاری گروه بهمن بازدید کنند.

دیگر خبرها

  • محصولات تجاری گروه ‌بهمن در نمایشگاه صنعت‌ پخش ایران معرفی می‌شود 
  • پیشرفته‌ترین لباس فضانوردی رونمایی می‌شود
  • تجهیز ربات‌ها به «هوش طبیعی» ممکن شد
  • جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • تحویل بیش از ۳۸۰ دستگاه کولر به مدارس خوزستان
  • لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید
  • هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست
  • هزینه ۲۰۰ میلیارد ریالی دولت سیزدهم برای تجهیز هنرستان‌های بام ایران