Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@20:20:25 GMT

چگونه یک مرغ در یک دوره 42 روزه به 2 تا 3 کیلو می‌رسد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۸۲۸۲۷

چگونه یک مرغ در یک دوره 42 روزه به 2 تا 3 کیلو می‌رسد؟

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: یک جوجه یک روزه بعد از ورود به مرغداری در گذشته در یک بازه زمانی 50 تا 52 روزه و امروزه که بحث مرغ سایز مطرح شده در یک بازه 40 تا 42 روزه بدون استفاده از هرگونه هورمون یا داروی غیرمجاز به وزن دو تا سه کیلو می‌رسد.

حمیدرضا حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا-منطقه سمنان اظهار کرد: این جوجه‌ها با استفاده از یک خوراک مغذی که سرشار از پروتئین و دیگر مواد مغذی است در یک فرآیند کاملا بهداشتی و سالم به وزن مناسب می‌رسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اصلاح نژاد صورت گرفته در مرغ‌های گوشتی و تخمگذار خاطرنشان کرد: این جوجه‌ها بسته به اصلاح نژاد صورت گرفته می‌توانند به طور مثال به یک وزن بالا در یک بازه زمانی 42 روزه برسند و یا به گونه‌ای اصلاح نژاد در آنها صورت گرفته که روزانه یک تخم‌مرغ تولید کنند.

این دامپزشک با بیان اینکه این جوجه‌ها در مرغداری‌ها دائما در حال خوردن هستند افزود: میزان جذب روده‌ای این جوجه‌ها از طریق اصلاح نژاد افزایش و ضریب تبدیل‌ آنها کاهش یافته و از همین رو معمولا عمده آنچه می‌خورند به گوشت تبدیل می‌شود.

حسینی با بیان اینکه هر جوجه در طول یک دوره تقریبا 5 کیلو نهاده مصرف می‌کند ادامه داد: هر کدام از این جوجه‌ها با مصرف پنج کیلو نهاده تقریبا به وزن سه کیلو می‌رسند.

وی از تعیین سه جیره غذایی با انرژی بالا برای این جوجه‌های گوشتی خبر داد و اضافه کرد: علاوه بر این، یک میزان دما و رطوبت خاص و مناسب برای محیط زیست آنها تعریف می‌شود ضمن اینکه جوجه در معرض آفتاب و یک روشنایی 24 ساعته قرار داشتهو از این رو به شکل سیری‌ناپذیری 24 ساعته به کار خوردن مشغول است.

این دکترای دامپزشکی در پاسخ به پرسشی در خصوص تفاوت اساسی افزایش وزن در مرغ‌های پرورش یافته در مرغداری‌ها و پرورش آن در فضای طبیعی گفت: مرغ‌های بومی و یا همین جوجه‌ها در طبیعت عمدتا از پسماند غذای انسانی تغذیه می‌کنند و در طول روز نیز با گشت و گذار در محیط معمولا مقدار ناچیزی دانه و غذا پیدا می‌کنند که عمده آن صرف انرژی می‌شود که برای جست‌وجوی غذا صرف می‌کنند در حالی که مرغ‌ها در مرغداری‌ها تقریبا هیچ‌گونه پرتی انرزی ندارند به طوری که گاه یک مرغ در طول دوره پرورش خود حداکثر 5 متر جابه‌جا می‌شود و لذا همواره در اطراف محل انباشت آب و دانه‌ای است که برای آن تعریف شده است.

وی با رد استفاده از هرگونه "هورمون" در تولید مرغ‌های گوشتی اظهار کرد: اصولا استفاده از هورمون برای مرغداران مقرون به صرفه نیست و نوعی خودزنی مالی برای آنها محسوب می‌شود. ضمن اینکه اصلا چیزی به اسم هورمون به صورت آزاد و قانونی در بازار وجود ندارد که چنانکه کسی اراده کند استفاده کند بتواند آن را تهیه کند.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه گذشته از همه این‌ها اداره کل دامپزشکی بر فرآیند تولید در مرغداری‌ها نظارت دارد خاطرنشان کرد: هر مرغداری معمولا یک ناظر فنی دارد که به صورت هفتگی گزارش دقیق و کاملی از تغذیه، تلفات احتمالی و..ارائه می‌دهد.

وی تصریح کرد: نه تنها در استان سمنان در هیچکدام از مرغداری‌ها هیچ گونه استفاده‌ای از هورمون صورت نمی‌گیرد بلکه با اطمینان می‌توان گفت در هیچ جای کشور از هورمون در تولید مرغ استفاده‌ای نمی‌شود چرا که اولا از نظر مالی صرفه اقتصادی ندارد دوما اینکه جوجه‌ها در یک فرآیند بهداشتی به وزن مناسب می‌رسند و سوم اینکه اداره کل دامپزشکی به عنوان دستگاه متولی بهداشت بر فرآیند تولید از ابتدا تا انتها نظارت دقیقی دارد.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی دامپزشکی سمنان مرغ های هورمونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۲۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان آزمون‌آموزگاری

اسامی چندبرابر ظرفیت آزمون استخدامی ویژه رشته شغلی آموزگاری سال ۱۴۰۳ وزارت آموزش‌وپرورش سوم اردیبهشت اعلام شد که بنابر اظهارات معاون وزیر آموزش و پرورش، سه برابر ظرفیت جذب در آموزش و پرورش، در آزمون پذیرفته شده‌اند که این افراد برای مرحله «ارزیابی تکمیلی» و گزینش می‌توانند از امروز (پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳) حداکثر به مدت چهار روز با مراجعه به درگاه my.medu.ir بخش جذب و استخدام (کارا) نسبت به تکمیل نمون‌برگ‌ها و بارگذاری کلیه اسناد و مدارک مورد نیاز در سامانه اقدام کنند.

به گزارش ایسنا، «ارزیابی تکمیلی و گزینش» شامل بررسی مدارک و مستندات خوداظهاری ثبت‌نام، معاینات پزشکی، بررسی صلاحیت‌های عمومی گزینش، سنجش و ارزیابی تکمیلی است.

حمید طریفی حسینی معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش‌وپرورش پیش از این گفته بود که طبق برنامه ریزی انجام شده فرآیند «ارزیابی تکمیلی» شرکت‌کنندگان قرار است تا پایان اردیبهشت ماه به سرانجام برسد و اواسط خردادماه نیز «نتایج قطعی» و نهایی آزمون توسط سازمان سنجش اعلام و در نهایت حدود ۲۸ هزار نفر به کادر آموزشی در دوره ابتدایی جذب شوند.

بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، امسال فرآیند ارزیابی در حوزه‌های ارزیابی تکمیلی کوتاه‌تر شده است؛ زمان تشکیل پرونده ارزیابی تکمیلی و بررسی «اسناد امتیاز آور» و بخشی از امور گزینش و بررسی‌های پزشکی بلافاصله پس از اعلام نتیجه اولیه و در زمان مراجعه به اداره کل آموزش‌وپرورش انجام می‌شود و در صورت تکمیل شدن پرونده، به حوزه ارزیابی معرفی و گروه‌های ارزیابی حرفه‌ای کار ارزیابی تکمیلی را انجام می‌دهند.

وی زمان تعیین شده برای جذب و استخدام و سازماندهی پذیرفته‌شدگان نهایی در مدارس را اوایل تیرماه اعلام و گفته بود: ابلاغ آن‌ها و سازماندهی معلمان رسمی در مدارس دوره ابتدایی نیز در تیرماه انجام می‌شود تا نیازسنجی دقیق از کمبود نیروی انسانی بدست و به تفکیک استان، منطقه و مدرسه در طول تابستان کمبود‌ها بررسی، جبران و از ابتدای مهر بدون مشکل وارد مدارس شوند.

زمان برگزاری دوره‌های ضمن خدمت این معلمان نیز بلافاصله بعد از تشکیل پرونده استخدامی در اواخر خرداد ماه انجام می‌شود، کار آموزش پذیرفته‌شدگان از طریق دانشگاه فرهنگیان دنبال و دوره آموزشی به صورت فشرده از تابستان آغاز می‌شود و در صورت نیاز در حین خدمت نیز از مهرماه کار آموزش معلمان جدیدالاستخدام، ادامه خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • جوجه ریزی در مرغداری سیستان و بلوچستان ۱۷ درصد افزایش یافت
  • رشد ۱۷ درصدی جوجه ریزی در واحدهای مرغداری سیستان وبلوچستان
  • رأی‌گیری در حوزه انتخابیه کرمانشاه، به‌صورت الکترونیکی برگزار می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام دوره‌های مهارت آموزی نومعلمان در دانشگاه فرهنگیان
  • جشنواره گیلاس اشنویه به ایستگاه هفتم رسید
  • ماهانه ۴۰ هزار تن مرغ مازاد باید از سطح بازار جمع آوری شود
  • هفتمین دوره جشنواره سراسری گیلاس در اشنویه برگزار می‌شود
  • جوجه یک روزه
  • آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان آزمون‌آموزگاری
  • زمان جذب و استخدام پذیرفته‌شدگان نهایی پذیرفته‌شدگان آزمون‌آموزگاری