Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ رشد سپرده‌های کوتاه مدت، می‌تواند زنگ خطری برای اقتصاد باشد؟ آشفتگی‌ها و نوسان‌های پیش آمده در سال گذشته سبب شد تا تصمیم گیری در خصوص برنامه‌ریزی و سرمایه گذاری در اقتصاد کمی مبهم به نظر برسد. در واقع نداشتن چشم انداز روشن در اقتصاد کشور سرمایه‌های مردم را دچار ترس و البته سردرگمی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این رابطه مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز با ارائه آماری گفته است: «نقدینگی به میزان ۲۵ درصد در ۱۲ ماه منتهی به خرداد ۹۸ افزوده شده بود و اکنون به مبلغ ۱۹۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده است ضمن اینکه سهم پول از نقدینگی به میزان ۱۵ درصد افزایش داشته است که معنای آن این است که گرایش مردم از سپرده‌های بلندمدت به سمت سپرده‌های کوتاه‌مدت بیشتر شده است. به نحوی که ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از سپرده‌های بلندمدت کم شده است و احتمال دارد این عدد به سمت سوداگری رفته باشد.».

اما آیا می‌توان امیدوار بود که با ادامه روند ثبات در اقتصاد طی ۶ ماهه نخست سال بتوان عدم امنیت روانی پول را کاهش داد؟ به نظر می‌رسد سرمایه‌های مردم این روز‌ها در حالتی از تعلیق و هنوز منتظر تکانه‌ای احتمالی قرار گرفته‌اند. در این شرایط پول‌های مردم از سپرده‌های بلند مدت به سپرده‌های کوتاه مدت تبدیل شده اند موضوعی که به زعم کارشناسان می‌تواند یک خطر جدی برای اقتصاد باشد.

پول‌های مردم از بانک خارج شده است؟

سعید مسگری کارشناس مسائل اقتصادی می‌گوید: بعضاً مطرح می‌شود که پول‌های مردم از بانک خارج شده و یا خارج خواهد شد که این حرف اساساً از نظر اقتصادی درست نیست، چراکه پول‌ها همواره در بانک هستند.

وی می‌افزاید: نقدینگی شامل دو بخش پول و شبه پول است و حدود ۸۰ درصد از حجم نقدینگی را شبه پول تشکیل می‌دهد و آن‌ها در بانک‌ها هستند. زمانی که گفته می‌شود پول از بانک خارج می‌شود در واقع سهم پول کاهش پیدا می‌کند و سهم شبه پول افزایش می‌یابد بدین معنا که حساب‌ها از بلند مدت تبدیل به کوتاه مدت می‌شوند. حساب‌های بلند مدت در واقع همان شبه پول‌ها هستند و حساب‌های کوتاه مدت که امکان چرخش سریع در اقتصاد را دارند همان پول هستند.

مسگری یادآور می‌شود: بنابراین وقتی پول از بانک خارج می‌شود به معنای آن است که پول از حساب‌های بلند مدت خارج و در اقتصاد به گردش درآمده است.

چرا مردم سپرده هایشان را کوتاه مدت کرده اند؟

این کارشناس اقتصادی در ادامه اظهار می‌کند: در شرایطی که نرخ سود بانکی مناسب باشد و شرایط تورمی نباشد؛ مردم معمولاً سپرده هایشان را به صورت بلند مدت در بانک‎ها می‌گذارند و از آن بهره می‌برند. اما زمانی که تورم بالا باشد، سود بانکی واقعی منفی شده و برای مردم به صرفه نیست که پول خود را در بانک سپرده گذاری کنند چرا که ارزش پول کاهش پیدا می‌کند.

وی ادامه می‌دهد: در این شرایط مردم پول خود را به سمت بازار‌های دیگری خواهند برد و همین موضوع باعث کاهش شبه پول خواهد شد؛ بنابراین انتظارات تورمی و تورم باعث حرکت پول به سمت بازار‌های دیگر می‌شود، اتفاقی که سال گذشته رخ داد و برخی از بازار‌ها دچار بی ثباتی شدند.

مسگری تاکید می‌کند: سال گذشته حدود ۴۵ درصد رشد پول داشتیم که اتفاق بی سابقه‌ای در اقتصاد کشور بود و باعث شد که سهم شبه پول در اقتصاد ایران کاهش پیدا کند. این بی ثباتی باعث خروج پول شد و اگر دوباره اقتصاد کشور به ثبات برگردد پول‌ها دوباره تبدیل به سپرده‌های بلند مدت خواهد شد.

آینده مبهم اقتصاد و خطر پیش روی آن

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در حال حاضر شرایط اقتصادی نسبت به سال گذشته بهتر شده است و تا اندازه‌ای ثبات داشتیم، می‌افزاید: اما آینده اقتصاد همچنان مبهم است و معلوم نیست که تورم و رشد اقتصادی به چه سمتی خواهد رفت؟ هر چند آمار دقیقی از ۶ ماهه نخست سال نیامده است، اما شرایط تورمی بهتر از گذشته است، اما همچنان رشد منفی و تورم گریبان اقتصاد را گرفته است.

وی می‌گوید: اگرچه نرخ ارز در نیمه نخست سال کاهش و ثبات را تجربه کرد، اما در این شرایط معلوم نیست که قیمت ارز در ۶ ماهه دوم سال، افزایش نداشته باشد. در این شرایط که آینده اقتصاد مبهم و غیر قطعی است، فعالان اقتصادی هم دچار سردرگمی شدند و به همین خاطر پول‌های تبدیل شده به حساب‌های کوتاه مدت در انتظار هستند تا ببینند نرخ ارز، قیمت کالا‌ها و … به چه سمتی خواهد رفت.

مسگری اذعان می‌کند: این افزایش سهم پول از نقدینگی خود برای اقتصاد یک خطر محسوب می‌شود و ممکن است دوباره این پول‌های سرگردان به سمت بی ثباتی در بازار حرکت کنند.

وی تصریح می‌کند: در حال حاضر علی‌رغم اینکه رشد پول در سال گذشته بی سابقه بوده است، اما همچنان حدود ۸۵ درصد نقدینگی به صورت شبه پول است و همچنان خطر این وجود دارد که حساب‌های کوتاه مدت رشد بیشتری داشته باشند و این خود زنگ خطری است که باید متوقف شود.

این کارشناس اقتصادی یادآور می‌شود: ادامه ثبات و کنترل تورم در اقتصاد می‌تواند عوامل موثر در رفع این خطر برای اقتصاد کشور باشد. در واقع ادامه ثبات از سرگردانی پول‌ها برای بی ثبات کردن بازار‌ها جلوگیری خواهد کرد. منبع: اقتصاد24 برچسب ها: رویداد24 ، نقدینگی ، مسعود خوانساری ، رئیس اتاق بازرگانی تهران ، نرخ سود بانکی ، اقتصاد کشور ، تورم ، رشد اقتصادی ، نرخ ارز سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 نقدینگی مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران نرخ سود بانکی اقتصاد کشور تورم رشد اقتصادی نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۳۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باشگاه فولاد خوزستان از حق سرمربی خود کوتاه نمی‌آید

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام رضائیان عصر امروز یکشنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای با اشاره به شرایط تیم فولاد خوزستان قبل از دیدار با تراکتور تبریز بیان کرد: پیش از هر چیز باید از حمایت و همراهی مردم خوزستان، هواداران فولاد، پیشکسوتان ارزنده و همه دلسوزان فوتبال استان در روزهای گذشته تشکر ویژه‌ای داشته باشم‌؛ به راستی که سرمایه‌های اصلی فولاد خوزستان همین عزیزان هستند و جای قدردانی دارد که در هر شرایطی تیم را تنها نمی‌گذارند. شکی نیست اعضای کادر فنی و بازیکنان فولاد هم با درک شرایط تمام توان خود را برای خوشحال کردن مردم خوزستان در هفته‌های پایانی لیگ برتر به کار خواهند گرفت.

مدیرعامل باشگاه فولاد خوزستان درباره جریمه سنگینی که کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال برای «عبدالله ویسی» سرمربی فولاد در نظر گرفته است، عنوان کرد: ما ضمن تمکین از قانون، از احقاق حقوق قانونی خود کوتاه نخواهیم آمد.

وی افزود: چند ساعت بیشتر تا بازی حساس فولاد مقابل تراکتور باقی نمانده و در چنین شرایطی پرداختن به موضوعات این چنینی جایز نیست؛ هرچند که اعتقاد داریم صحبت‌هایی که عبدالله ویسی انجام داده، جز برای نظارت بیشتر در راستای جاری شدن عدالت در هفته‌های پایانی لیگ برتر نبوده و وی قصد بی‌احترامی و اهانت به هیچ نهاد و شخصی را نداشته است. با این حال در موقع مناسب و از طریق مجاری قانونی پیگیر خواهیم بود تا خدای نکرده حقی از هیچکدام از ارکان باشگاه فولاد خوزستان ضایع نشود.

رضائیان گفت: ما باید تلاش کنیم تا در مقطع کنونی هیچ مسئله‌ای آرامش اعضای تیم فولاد خوزستان را بر هم نزند و بتوانیم در فضای همدلی و اتحاد به نتایج دلخواه در پنج هفته پایانی لیگ برتر دست پیدا کنیم تا موجبات خوشحالی و سربلندی مردم خوزستان را فراهم کنیم.

کد خبر 6097636

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید
  • آمادگی برای برگزاری دور دوم انتخابات/ مردم ۳ حوزه منتظر روز جمعه
  • همه باید در قبال مسئولیتی که به ما سپرده شده است کار جهادی انجام دهیم
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • باشگاه فولاد خوزستان از حق سرمربی خود کوتاه نمی‌آید
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • پیام کرمان آیدکس، آغاز گذر از اقتصاد مبتنی بر منابع به اقتصاد مبتنی بر دانش است
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است