Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-06@18:31:21 GMT

چگونه عسل واقعی را تشخیص دهیم؟

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۸۷۱۶۱

چطور عسل طبیعی و خالص بخریم؟ این سؤال بسیاری از کسانی است که طرفدار این محصول خارق‌العاده هستند اما جواب اهل‌فن به این سؤال دقیقاً آن چیزی نیست که به تشخیص عسل اصل و غیراصل کمک کند.

متخصصان و فعالان صنعت زنبورداری و تولید عسل معتقدند تشخیص کیفیت عسل به‌قدری تخصصی است که فقط تعداد کمی از افراد با استفاده از تجربه و تخصصی که در این کار دارند می‌توانند درباره آن نظر بدهند و مردم عادی جز با کمک آزمایشگاه نمی‌توانند به ذات عسل آگاه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالرضا بیگناه، رئیس انجمن زنبورداران و تولیدکنندگان عسل می‌گوید: به‌واسطه اقلیم متنوع و چهارفصل‌بودن ایران، انواع مختلفی از عسل طبیعی با کیفیت‌های مختلف در کشور تولید می‌شود که فعلاً قیمت عمده‌فروشی هر کیلوگرم از آنها بین 35تا 120هزار تومان است اما کیفیت این عسل‌ها را باید آزمایشگاه مشخص کند.

ایران کشوری چهارفصل است و زنبورداران در اغلب نواحی مشغول فعالیت هستند. برخی از آنها در چهارفصل کوچ می‌کنند، برخی فقط2‌بار دست به کوچ می‌زنند و برخی با تعطیل‌کردن نیمی از سال، اصلاً مایل به کوچ نیستند. بر این اساس اقلیم متفاوت مناطق مختلف کشور و رفتار متفاوت زنبورداران در فصل‌های مختلف باعث می‌شود عسل‌ها با کیفیت و قیمت بسیار متفاوت تولید و به بازار عرضه شوند. طبق نظر متخصصان زنبورداری، بهترین کیفیت عسل، متعلق به کندوهایی است که اصلاً کوچ نمی‌کنند. فعلاً قیمت هر کیلو از این عسل‌ها 100تا 120هزار تومان است اما قیمت عسل‌های معروف به ارگانیک که در مناطق بکر تولید می‌شود به کیلویی 150هزار تومان نیز می‌رسد. ساکاروز این عسل‌ها کمتر از 5درصد است درحالی‌که ساکاروز عسل‌های تمام کوچ بالاتر از 5درصد است و در عسل‌های تولیدشده با آب شکر به 9درصد نیز می‌رسد. ارزان‌ترین نوع عسل همین عسل‌های تمام‌کوچ و تولیدشده با آب شکر است که فعلاً هر کیلو از آن 35تا 40هزار تومان فروخته می‌شود.

تولید عسل با آب شکر

البته در برخی فصل‌ها، مانند اوایل فصل گل، یا زمانی که شهد موجود در طبیعت کفاف تولید عسل را  نمی‌دهد، زنبورداران از آب شکر برای تغذیه زنبورها بهره می‌برند و گاهی داروهای مورد نیاز زنبور را نیز از این طریق به او می‌رسانند؛ اما همین آب شکر، وقتی توسط زنبور استفاده شود نهایتاً به عسل طبیعی با همان خواص عسل تبدیل می‌شود و فقط ساکاروز آن بالاتر می‌رود. به‌عبارت‌دیگر، زنبورعسل، شهدهای موجود در طبیعت را با فرمولی خاص به عسلی تبدیل می‌کند که دارای آنزیم دیاستاز است و عسل تولیدشده از آب شکر فقط ساکاروز بالاتری دارد. اما آن چیزی که به نام عسل تقلبی معروف است اصلاً تشابهی با همین عسل ظاهرا کم‌کیفیت هم ندارد و بیشتر از موادی مانند شیره خرما، گلوکز، نشاسته سیب‌زمینی، اسانس و رنگ مصنوعی ساخته می‌شود که هیچ‌کدام از خواص عسل در آن نیست.

عسل شکرک یا رس‌بسته

عسل طبیعی بعد از مدتی ته‌نشین می‌شود و به‌اصطلاح رس می‌بندد. رس‌بستن یا شکرک‌زدن عسل ناشی از وجود همان آنزیم دیاستاز است که عسل را به ماده‌ای شفابخش تبدیل می‌کند اما اغلب افراد گمان می‌کنند شکرک‌بستن عسل ناشی از وجود شکر در آن است و عسل طبیعی باید زلال و شفاف باشد. این در حالی است که عسل طبیعی تصفیه‌نشده حالتی مات دارد و به‌مرور زمان رس می‌بندد تا جایی که کل شفافیت خود را از دست می‌دهد. متأسفانه تغییر در ذائقه مردم باعث شده اغلب عسل‌های موجود در بازار برای رس‌نبستن حرارت داده شوند تا دیاستاز آن از بین برود و عسل شفاف بماند. این کار عملاً بخش عمده خواص درمانی عسل را از بین می‌برد و حتی اگر نسبت حرارت‌دهی آن رعایت نشود، می‌تواند عسل را به ماده‌ای مضر تبدیل کند.

توصیه‌های یک زنبوردار برای خرید عسل

 عسل را حتی‌الامکان به‌صورت حرارت ندیده و از زنبوردار یا اشخاص شناخته‌شده و معتمد خریداری کنید در غیر این صورت تلاش کنید عسل‌های بسته‌بندی مربوط به برندهای حاضر در بازار داخل را از فروشگاه‌های معتبر تهیه  و به علامت سیب سلامت و مجوز سازمان غذا و دارو روی بسته‌بندی آن دقت کنید.

نبض بازار

بهترین کیفیت عسل، متعلق به کندوهایی است که اصلا  کوچ نمی‌کنند. فعلا قیمت هر کیلو از این عسل‌ها 100تا 120هزار تومان است اما قیمت عسل‌های معروف به ارگانیک که در مناطق بکر تولید می‌شود به کیلویی 150هزار تومان نیز می‌رسد

ارزان‌ترین عسل

عسل تمام کوچ و تولیدشده با آب شکر ارزان‌ترین نوع عسل است که فعلا هر کیلو از آن 35تا 40هزار تومان فروخته می‌شود

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000FMK برچسب ها: تولید عسل ، عسل ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: تولید عسل عسل بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۷۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصلحت قطعی همچنان در انتظار تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام

طرح الزام به تنظیم سند رسمی کشور که امام خامنه‌ای از آن به‌عنوان "مصلحت قطعی" یاد کرده‌اند، همچنان در انتظار تصمیم اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در دیدار سال قبل با رئیس و مسئولان قوه قضاییه معاملات غیررسمی اموال غیرمنقول را "منشأ بزرگ فساد" خواندند و در حکمی بسیار مهم تأکید کردند: "خیلی از فسادها در مورد اموال غیرمنقول از همین معاملات غیررسمی و معاملات عادی به وجود می‌آید؛ باید جلوی این گرفته شود و واقعاً این‌جوری است که اگر حالا به‌فرض از دیدگاه شورای محترم نگهبان یک اشکالی هم این قانون مجلس داشته باشد، مصلحت قطعی نظام و کشور در این است که این قانون باید دنبال بشود یعنی این شیوه‌ای که الآن رایج است که دو خط بنویسند، منتقل کنند و مانند به اینها، منشأ فسادهای بزرگ است."

زمانی که این بیانات مطرح شد، طرح الزام به تنظیم سند رسمی به دلیل رفع نشدن اختلاف دیدگاه بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان قانون اساسی، به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده بود و همچنان این "مصلحت قطعی" در انتظار تصمیم اعضای مجمع است.

الزام به تنظیم سند رسمی یک "جراحی حقوقی ـ اقتصادی ـ اجتماعی"مخالفان اعتبارزدایی از اسناد عادی از افشای اموالشان می‌ترسند

بررسی متن ابتدایی طرح پس از توصیه مقام معظم رهبری با سرعت بیشتری در کمیسیون حقوقی ـ قضایی مجمع تشخیص مصلحت مورد رسیدگی قرار گرفت؛ هرچند اختلافات فقهی مانع از سرعت گرفتن بیش از پیش رسیدگی‌ها شد تا اینکه در طرح پس از چکش‌کاری در کمیسیون تخصصی که ریاست آن را رئیس قوه قضاییه به عهده دارد، به صحن مجمع آمد.

تصویب بسیاری از مواد این طرح که مواد یک و 10 آن از اهمیت ویژه‌تری برخوردار است، به سرعت خوبی پیش رفت تا اینکه نوبت به بررسی ماده 10 شد که درباره سامانه‌ای که سازمان ثبت متولی آن است بحث می‌‌کند و مربوط به طی ایام گذار در بحث اعتبارزدایی از اسناد عادی است.

قرار بود روز چهارشنبه گذشته (12 اردیبهشت) این ماده هم به تصویب اعضا برسد که به گفته یکی از اعضای کمیته نهایی‌سازی متن طرح الزام به تنظیم سند رسمی در معاملات مربوط به اموال غیرمنقول در مجمع تشخیص مصلحت نظام، متأسفانه این ماده و این طرح هنوز جمع‌بندی نشده و بررسی‌ها هنوز ادامه دارد.

تأخیر در تصویب این طرح مهم در حالی است که امام خامنه‌ای از آن به عنوان مصلحت قطعی نظام و کشور یاد کرده‌اند و طبق آمارهای رسمی اعلام شده از قوه قضاییه، با تصویب و اجرای این طرح حجم ورودی‌ پرونده‌های حقوقی و قضایی تا 50 درصد کاهش خواهد یافت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • مایکروسافت استفاده از هوش مصنوعی برای پلیس آمریکا را ممنوع کرد
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • برگه‌های آزمایش الکی!
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 
  • مصلحت قطعی همچنان در انتظار تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • موساد دستگاه‌های تشخیص چهره را در نوار غزه نصب کرد
  • چرا رتیل‌ها مودار هستند؟