Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@09:34:10 GMT

برداشت بنه در شهرستان اندیکا آغاز شد

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۸۸۸۱۷

برداشت بنه در شهرستان اندیکا آغاز شد

سید احمد موسوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد : برداشت این میوه وحشی وحشی هرساله از اوایل مهر آغاز و  تا آبان ماه به طول می انجامد.
وی افزود: این گونه گیاهی علاوه بر ارزش زیست محیطی و تاثیر بر جلوگیری از فرسایش خاک، از جهت سلامت نیز دارای خواص زیادی است .

رییس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان اندیکا ادامه داد: از جمله خواص دارویی بنه یا پسته وحشی می توان به دفع سنگ کلیه، رفع خلط گلو، مفید برای سلامت استخوان ها و درد مفاصل اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: ارزش اقتصادی این گونه گیاهی نیز حایز اهمیت است و هر ساله جوامع محلی و عشایری شهرستان از این گونه های با ارزش علاوه بر رفع نیازهای مصرفی خود، مازاد آن را نیز روانه بازار می کنند.
رییس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان اندیکا با اشاره به رعایت اصول حفاظتی در هنگام برداشت این محصول گفت : جوامع محلی و عشایر که قصد برداشت این میوه کوهی را دارند ضمن رعایت اصول حفاظتی ، تلاش کنند تا به روش صحیح اقدام کنند تا صدمه ای به این سرمایه های ملی و باارزش وارد نشود.

وی افزود: تاراز، تازه، سروند، دره قیلا، دلی، مولر، گیج دره و ... از کانونهای جنگلی بنه در شهرستان اندیکا هستند.

رییس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان اندیکا گفت:نام علمی این گیاه pistacia atlantica  می باشد و از گونه های در حال انقراض است که برای تبدیل این کانون‌ها به ذخیره گاه جنگلی در آینده برنامه هایی داریم.
شهرستان اندیکا دارای سطح ۱۷۰ هزار هکتار جنگل با گونه های بسیار ارزشمندی نظیر بلوط، بنه یا پسته وحشی، کلخونگ ، بادام، زالزالک، کیکم ، مهلب و.... است که تقریبا پنج درصد از این سطح مربوط به بنه می باشد.

۷۱۵۹/۶۰۰۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری برداشت محصول اندیکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۸۸۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است

ایسنا/خراسان شمالی رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل محیط زیست خراسان شمالی از میزبانی این استان از پرندگان مهاجر عبوری خبر داد.

محمد تقدیسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: پرندگان مهاجر در راه بازگشت به عرض‌های شمالی کره زمین، مهمان شهرستان گرمه شدند. پرنده‌های مهاجر در آبگیرهای این شهرستان برای استراحت کوتاه و تجدید قوا فرود آمدند و ساکنان گرمه، با تماشای آنها، لحظاتی به‌یادماندنی را تجربه کردند.

وی ادامه داد: بارندگی‌های اخیر موجب شده بیشتر آب‌بندهای طبیعی و بندهای خاکی شهرستان میزبان گونه‌هایی مانند فلامینگو، باکلان، چنگر، اردک سرسبز، اردک سرحنائی، اکراس سیاه، خوتکا، اگرت، ابیا، فالاروپ گردن سرخ، کاکائی صورتی، چوب پا، آبچلیک پاسرخ، حواصیل، پاشلک، گاوچرانک، بوتیمار، سلیم طوقی کوچک باشند.

وی بیان کرد: در این مدت، کشاورزان و دوستداران حیات وحش چند گونه از پرندگانی را که به‌دلیل خستگی یا وزش باد شدید در استخرهای کشاورزی گیر کرده بودند، به این اداره تحویل دادند و آنها بعد از تیمار و نگهداری، در طبیعت رهاسازی شدند.

تقدیسی از کاهش تعداد گونه‌های پرندگان مهاجر در این استان خبر داد و گفت: به علت سرمای شدید در منطقه سیبری و آسیای میانه، هر سال تعداد زیادی از پرندگان آبزی و کنار آبزی به مناطق گرمسیرتر در عرض‌های جنوبی مهاجرت می‌کنند که یکی از این مناطق ایران است.

وی ادامه داد: خراسان شمالی به علت موقعیت ویژه زیستی و جغرافیایی، یکی از مکان‌هایی است که در پاییز و زمستان میزبان این پرندگان است. تعدادی از این پرنده‌ها زمستان‌گذران هستند و تمام دوره سرما را در این استان سپری می‌کنند و بعد از پایان سرما، وقتی شرایط برای ادامه حیات فراهم شد، به سرزمین اصلی خود باز می‌گردند.

وی بیان کرد: تعدادی از این پرنده‌ها عبوری‌اند و یک دوره ۱۰ تا ۱۵ روزه را در زیستگاه‌های این استان سپری می‌کنند و بعد از اینکه تجدید قوا کردند به سرزمین‌های دیگر مهاجرت می‌کنند.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل محیط زیست خراسان شمالی اظهار کرد: در سرشماری سال ۱۴۰۱ در ۱۰ سایت این استان ۲۳ گونه با جمعیت ۵۵۴۱ قطعه شناسایی شدند. بیشترین فراوانی در گونه اردک سرسبز، باکلان کوچک، خوتکا، چنگر معمولی دیده شد. کمترین گونه مشاهده‌شده در سال گذشته آنقوت، بوتیمار، لک‌لک سیاه بود.

وی با اشاره به اینکه تعداد گونه‌های مشاهده‌شده در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کمتر بود، گفت: در دو سال گذشته ۲۵ گونه با ۶۰۰۰ قطعه پرنده مهاجر در این استان دیده شده‌اند.

وی تاکید کرد: خشکسالی، نبود مدیریت صحیح منابع آبی، ورود سموم کشاورزی به منابع آبی و تغییر اقلیم دلایل اصلی کاهش گونه‌های این پرنده‌ها بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت برگ‌های زمردین چای از باغ‌های گیلان و مازندران
  • گزارش تصویری سفر حجت الاسلام هدایی به شهرستان اندیکا
  • آغاز خرید گندم با نرخ هر کیلو ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان از هفته آینده
  • آغاز برداشت گُل گاوزبان در گلستان
  • تولید ۲۴ هزار تن توت فرنگی در بابلسر
  • قیمت هر کیلو گندم ۱۷ هزار و پانصد تومان/ آغاز خرید از هفته آینده
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • آغاز برداشت گل گاو زبان در شهرستان املش
  • برداشت جلبک‌های دارویی از سواحل صخره ایی منطقه رمین چابهار
  • برداشت گوجه سبز از باغ های سرخه