Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-30@10:27:30 GMT

با این روش‌ها از آلزایمر پیش‌گیری کنید

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۰۴۰۶

به گزارش اکوفارس به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر فرزاد اشرافی با اشاره به روش‌های پیشگیری از ابتلا به فراموشی یا آلزایمر اظهار داشت: حداقل ۱۵۰دقیقه ورزش و تمرین فیزیکی به صورت متناوب در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر است.

شاتوت و توت فرنگی از ابتلا به آلزایمر پیشگیری می‌کند
وی انجام فعالیت‌های ورزشی هوازی، پیاده‌روی، دویدن، ورزش‌های آبی، فعالیت‌هایی که در منزل انجام می‌شود مثل مرتب کردن وسایل و باغبانی را در کاهش، بروز و تشدید بیماری آلزایمر مورد تاکید قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اشرافی ادامه داد: پیروی از یک رژیم غذایی سالم، پرهیز از مصرف فست فودها و مصرف آنتی اکسیدان ها و میوه هایی مثل شاتوت، توت فرنگی و تمشک که رنگ دانه های قرمز دارند را در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر ضروری دانست.     
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که امروزه مطالعات علمی نشاندهنده اثرات مفید چای سبز بر سلامت بدن است، خاطرنشان کرد: یکی از فواید چای سبز، اثر آن در پیشگیری از آلزایمر است و طبق آخرین بررسی‌های دانشمندان، نوشیدن منظم چای سبز مغز را در برابر بروز و توسعه آلزایمر ایمن می‌کند.
اشرافی با بیان این که یادگیری زبان دوم مهارت‌های فکر کردن و چالاکی ذهنی را بالا می‌برد، گفت: افراد مسنی که دو زبان بلدند، اندوخته شناختی بالاتری دارند که موجب می‌شود با افزایش سن، کمتر به آلزایمر مبتلا شوند یا حتی فرآیند این بیماری در آن‌ها کند شود.

خواندن قرآن حافظه را تحکیم می کند
وی تاکید کرد: پژوهش‌ها نشان داده‌ است خواندن قرآن و دعاهای مذهبی و شرکت در فعالیت‌های اجتماعی به تحکیم حافظه و کاهش سرعت پیری مغز و عدم ابتلا به آلزایمر منجر می‌شود.
این متخصص مغز و اعصاب میزان احتمال ابتلا به آلزایمر را از  سن ۶۰ سالگی به بعد حدود ۵ تا ۱۰ درصد و بعد از ۸۵ سالگی حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد دانست و  فراموشی، اختلال در توجه و تمرکز در محاسبات را  از جمله علایم شروع این بیماری معرفی کرد.
اشرافی ضرورت مراجعه به پزشک در بیماران مبتلا به آلزایمر را مورد تاکید قرار داد و گفت: داروهای فعلی آلزایمر به بهبود علائم اختلالات حافظه و تغییرات شناختی کمک می‌کنند.

بدبینی یکی از مشخصه‌های آلزایمر است
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره دیگر علائم بیماری آلزایمر افزود: علائم اولیه رفتاری همچون پرخاشگری‏، بی قراری و اضطراب، توهم و بدبینی است و این علائم در مراحل مختلف بیماری (خفیف، متوسط و شدید) و حتی گاهی قبل از شروع علائم بارز شناخت در بیمار آلزایمری دیده می‌شود.
اشرافی با بیان این که آلزایمر یک بیماری پیش‌رونده است، گفت: این بیماری منجر به از دست دادن مهارت‌های فکری و اجتماعی می‌شود، این تغییرات به اندازه‌ای شدید هستند که می‌توانند زندگی روزمره فرد را تحت تاثیر قرار دهند و در صورتی که کنترل نشود، با گذر زمان و افزایش سن این بیماری سیر پیش رونده ای را طی می کند.
وی با اشاره به این که برای علائم روانی و رفتاری آلزایمر درمان‌های دارویی و غیر دارویی به کار می رود، توصیه کرد: خانواده ها به محض مشاهده علایم با مراجعه به پزشک، تشخیص به موقع و بهره‌مندی از داروهای مناسب در کاهش روند و علایم این بیماری تلاش کنند.

خانواده‌ها؛ فضایی ایمن برای مبتلایان مهیا کنند
 وی افزود: یکی از جنبه‌هایی که در مراحل پیشرفته این بیماری اهمیت دارد؛ نحوه برخورد و تعامل خانواده با این بیماران، پرهیز مبتلایان از انجام فعالیت های اقتصادی است.
ایجاد فضایی امن و حمایت کننده از سوی خانواده‌ها از دیگر مواردی بود که دکتر اشراقی لزوم توجه به آن را توصیه کرد و افزود: یکی از بخش‌های مهم درمان و کنترل بیماری آلزایمر، ایجاد شرایط مناسب زندگی سازگار با بیماری فرد و نیازهایش است. فعال بودن از نظر اجتماعی و ذهنی، شرکت در مهمانی‌ها، مسافرت و پیاده روی باعث می‌شود فرد رضایتمندی بیشتری از زندگی داشته باشد و در نهایت این اقدامات می‌تواند به حفظ عملکرد ذهنی بیمار کمک کند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۰۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون

داده‌های یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نشانگر اولیه «مولتیپل اسکلروزیس» یا «ام‌ اس» می‌تواند به پزشکان کمک کند تا بفهمند چه کسی در نهایت طعمه این بیماری «دژنراتیو عصبی» می‌شود.

به گزارش ایسنا، متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی ها به ام اس مبتلا شد.

آنها امیدوارند این آنتی بادی ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام‌ اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آنها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام‌ اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آنها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی های اتوآنتی بادی - آنتی بادی هایی که می توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام‌ اس می تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام‌ اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و/یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است