Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا اورانی شنبه شب در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه خراسان رضوی افزود: همچنین روزانه ۸۰ تا ۱۰۰ تن گوجه فرنگی از این استان به افغانستان صادر می شود.

وی ادامه داد: زمانی که دولت چغندر قند را با قیمت تضمینی هر کیلو ۳۷۰ تومان از کشاورز خریداری می کرد، کشاورزان استان از کشت چغندر قند استقبال نکردند به طوری که سطح زیر کشت این محصول از ۲۴ هزار هکتار به ۱۳ هزار هکتار در سال گذشته کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه یکهزار و ۵۰۰ هکتار از سطح زیر کشت چغندر قند استان به کشت گوجه فرنگی اختصاص یافت اظهار داشت: امسال ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت گوجه فرنگی برای استان ابلاغ شد اما سطح زیر کشت این محصول به ۱۴ هزار هکتار رسید.
وی گفت: هشت استان در کشور قطب تولید گوجه فرنگی هستند اما برخی استان ها مثل فارس سطح زیر کشت لازم برای این محصول را رعایت نکردند و این موضوع باعث تصویب خرید تضمینی گوجه فرنگی در ستاد تنظیم بازار کشور شد.
اورانی افزود: در این راستا مصوب شد که ۳۰۰ میلیارد ریال به صورت نقدی و مقداری نیز به صورت تسهیلات توسط سازمان برنامه و بودجه برای خرید تضمینی گوجه فرنگی در کشور اختصاص یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار داشت: برای خرید تضمینی گوجه فرنگی از کشاورزان استان یک مرکز خرید در مشهد و یک مرکز خرید در چناران ایجاد شد.
وی با بیان اینکه دولت ۵۰۰ میلیون دلار برای واردات شکر در نظر گرفته است گفت: اگر نرخ تضمینی خرید چغندرقند به صورت مناسب تر تعیین می شد، کشاورزان از کشت چغندرقند به کشت گوجه فرنگی تمایل پیدا نمی کردند و دیگر نیاز به واردات شکر نیز نبود.
وی افزود: هم اکنون کمتر از یک روز به شروع کشت پاییزه باقی مانده و براساس قانون قیمت تضمینی خرید محصولات باید قبل از شروع کشت پاییزه اعلام شود.
اورانی اظهار داشت: با وجود پیشنهاد وزارت کشاورزی در مرداد ماه امسال هنوز شورای اقتصاد قیمت تضمینی خرید محصولات زراعی را اعلام نکرده و لازم است هر چه سریعتر قیمتها اعلام شود تا مردم تکلیف خود را بدانند و جهت گیری مناسبی در کشت پاییزه داشته باشند.

شکل گیری شبکه دلالی گسترده برای گوجه فرنگی
نماینده مردم سرخس، فریمان و بخش های احمدآباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به حجم زیاد تولید گوجه فرنگی در خراسان رضوی گفت: امسال فقط در شهرستان فریمان به میزان ۱۴۰ میلیارد تومان گوجه فرنگی عرضه شد اما سیاست های اعمال شده برای این محصول بی اثر و خنثی بود.
سید احسان قاضی زاده افزود: در خرداد ماه امسال کارخانجات رب استان با یکدیگر نشستی برگزار کردند تا بتوانند برای جبران خسارات سال گذشته سود حداکثری را در سال جاری داشته باشند، به همین منظور یک شبکه دلالی گسترده در استان شکل گرفت.
وی اظهار داشت: در این شبکه دلالی هر کیلو گوجه فرنگی با قیمت ۶۰۰ تا ۷۰۰ تومان از کشاورز خریداری و به صورت نقد به کارخانجات فروخته می شد و واحدهای تولیدی رب نیز از این محل سود هنگفتی به دست می آوردند.
وی گفت: روزی ۵۰ تا ۶۰ تن صادرات گوجه فرنگی، رقم زیاد در برابر حجم تولید و ورودی روزانه ۲ تا ۳ هزار تن گوجه فرنگی به کارخانجات رب در استان نیست و تاثیری در بازار ندارد.
قاضی زاده اظهار امیدواری کرد دولت در فرصت کوتاه باقیمانده تا آغاز کشت پاییزه بتواند با اعمال مدیریت درست دوباره اعتماد مردم را جلب کند.
۷۴۸۹/۶۰۵۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی مشهد خراسان رضوی گوجه فرنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۱۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط کشاورزان دیم کار مطلوب است

احد وظیفه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: طی روزهای اخیر در فلات مرکزی و استان‌های سمنان، تا حدودی بخش‌های غربی خراسان رضوی و استان‌های جنوبی کرمان، بخش‌هایی از سیستان و بلوچستان، فارس، شمال هرمزگان و مناطق شرقی تهران بارندگی‌های مناسبی دریافت کردیم که درصدی از کم بارشی در آن مناطق جبران شد.

به گفته او، علی‌رغم جبران بخشی از کم بارشی‌ها، کماکان ۱۴ درصد نسبت به دوره بلندمدت کمبود داریم. هرچند در دامنه‌های جنوبی البرز همچون استان‌های قزوین، تهران، البرز و خراسان رضوی ۳۰ تا ۴۰ درصد بارش‌ها کمتر از نرمال است.

وظیفه ادامه داد: با توجه به شرایط مساعد بارندگی در اردیبهشت ماه همانند فروردین ماه پیش‌بینی می‌شود که بخشی از کم بارشی‌ها جبران شود. البته در استان‌های تهران، سمنان، قزوین و خراسان رضوی کمبود بارش جدی است که برآورد می‌شود تا پایان سال آبی باقی بماند.

رئیس مرکز خشکسالی با تاکید بر مدیریت منابع آبی در مناطقی که کمبود بارش جدی است، افزود: بارش‌های اسفند تاکنون برای کشت دیم مناسب است که انتظار می‌رود کشاورزان دیم کار شرایط مطلوبی پیش رو داشته باشند.

او گفت: با توجه به شرایط مساعد دما، بارش و رطوبت کافی به ویژه در نیمه غربی کشور، شرایط خوبی برای برداشت محصولات داریم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • شرایط کشاورزان دیم کار مطلوب است
  • خرید ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی
  • ۸۹۰۰۰هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته است
  • خودکفایی درتولید بذرگندم درسیستان وبلوچستان،اولویت جهادکشاورزی
  • بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان خریداری شد
  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • آمادگی ۳۵ مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان
  • خرید بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • خرید تضمینی گندم به ۵۵۶ هزار تن رسید
  • خرید تضمینی بیش از ۳۰۸ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی