Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-08@17:49:58 GMT

فردا ۱.۲ میلیون دانش آموز تهرانی روانه مدارس می‌شوند

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۱۸۱۶

آفتاب‌‌نیوز :

فردا اول مهر مدارس سراسر کشور به روی دانش آموزان باز می شوند و ۵۶ هزار همکار فرهنگی در تهران در بیش از ۴ هزار مدرسه و ۴۱ هزار کلاس درس به استقبال بازگشایی مدارس خواهند رفت.

به گفته عبدالرضا فولادوند، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران از پایان بهمن ماه سال گذشته اقدامات برای پروژه‌ مهر آغاز شده و در طول هفت ماهه گذشته ۱۸ هزار نیرو، امر آماده سازی مدارس در شهر تهران را در قالب پنج کارگروه به عهده داشتند و پنج کارگروه ساماندهی نیروی انسانی، کارگروه تعیین صلاحیت‌ها و مدیران، ارزیابی، و تبلیغ و توجیه، روند پروژه‌ی مهر را پیگیری کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ساماندهی نیروی انسانی با توجه به خروج ۷۰۰۰ نیرو به دلایلی همچون بازنشستگی از مجموعه آموزش و پرورش شهر تهران گفت: این موضوع با ورود تنها ۴۹۰ نیروی جدید به این مجموعه تناسبی ندارد و متاسفانه بحران نیروی انسانی تهران را تهدید می‌کند. این موضوع را اعلام کردیم و تلاش خواهیم کرد که در سطح تهران مشکلات را در این حوزه برطرف کنیم.

بهره برداری از ۵۶۰ کلاس درس جدید

همچنین علی شهری، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران آماری از مدارس جدید تهران در آستانه مهر ارائه کرد و گفت: در حال حاضر پروژه‌های آموزشی بسیاری در دست اجراست، اما تعداد ۵۵ پروژه با ۵۶۰ کلاس درس و ۷۲ هزار مترمربع در مهر ۱۳۹۸ آماده تحویل به ادارات آموزش و پرورش شهرتهران و شهرستان‌های استان تهران است. از این تعداد ۱۱ پروژه آموزشی با ۱۱۲ کلاس درس و ۱۳ هزار و ۴۹۲ مترمربع مساحت توسط خیرین مدرسه‌ساز احداث می‌شود.

وی با اشاره به ساخت مدارس ایمن و استاندارد و تلاش برای افزایش ایمنی مدارس موجود گفت: چندین پروژه‌ آموزشی دیگر نیز در دست احداث است که شمار آن به ۱۶۸ پروژه با ۱۷۶۹ کلاس درس می‌رسد.

برپایی آیین ویژه بازگشایی مدارس در ۲۶۸ مدرسه

به گزارش ایسنا، هر ساله آموزش و پرورش برنامه‌های ویژه ای برای بازگشایی مدارس دارد؛ البته دستگاه‌های اجرایی مختلف آموزش و پرروش را در برپایی این جشن ملی کمک می کنند. شهرداری تهران نیز قصد دارد آیین بازگشایی مدارس را در ۲۶۸ مدرسه برگزار کند.

در همین راستا مجتبی دانشور، مدیر کل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران از برگزاری آیین بازگشایی مدارس در ۲۶۸ مدرسه خبر داد و گفت: برنامه های امسال در قالب چهار محور «آیین بازگشایی»، «آموزشی»، «حمایتی» و «گردشگری» برگزار می شوند.

وی افزود: در آیین بازگشایی مدارس، «جشن بزرگ مهر» با حضور مسئولین منطقه ای در ۱۲۲ مدرسه، «جشن بزرگ مهر» با حضور مسئولین اجتماعی و فرهنگی در ۲۲ منطقه، آیین استقبال از سال اولی ها در ۱۲۲ ناحیه و در مجموع آیین بازگشایی مدارس در ۲۶۸ مدرسه برگزار می شود. همچنین با توجه به اینکه ۴۴۰ مدرسه متوسطه در سطح شهر داریم، پیشنهاد دادیم روز اول مهر دستاوردهای سال پیش توسط شهرداران مدارس اعلام شود.

فعالیت ۱۷ تا ۲۰ هزار سرویس مدارس در تهران

ساماندهی سرویس مدارس نیز از جمله برنامه‌هایی است که به صورت میان بخشی و با همکاری وزارت کشور، راهور، وزارت آموزش و پرورش، تاکسیرانی و بخش خصوصی دنبال می‌شود. فرمانده انتظامی تهران بزرگ در همین راستا و با بیان اینکه برای سال تحصیلی ۹۹-۹۸ بین ۱۷ تا ۲۰ هزار سرویس مدارس در تهران فعالیت خواهند کرد، گفت: برای ساماندهی رانندگان سرویس مدارس سامانه‌ای به نام سپند طراحی شده که طبق آمارهای ما حدود ۱۰ هزار و ۸۰۰ نفر تاکنون در آن ثبت نام کرده‌اند اما رانندگانی که قصد فعالیت به عنوان سرویس مدارس را دارند باید تا ۱۵ مهرماه در این سامانه ثبت نام کنند؛ در غیر این صورت صدور برچسب برای آن‌ها با مشکل روبرو خواهد شد.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ توصیه هایی نیز برای خانواده‌ها و مدیران مدارس داشت و ضمن هشدار نسبت به استفاده برخی مدارس از سرویس‌های غیرمجاز و فاقد برچسب گفت: تأکید پلیس بر این است که این سرویس‌ها غیرمجاز بوده و در همین راستا نیز بدنبال ساماندهی سرویس‌های مدارس هستیم اما اگر خدایی ناکرده سرویسی غیرمجاز فعالیت کرده و دچار حادثه‌ای شود، نخستین مسئولیت آن بر عهده مدیران مدارس خواهد بود. قطعا اگر حادثه‌ای رخ دهد و سرویس مدرسه فاقد ایمنی لازم و برچسب باشد مدیران باید پاسخگو باشند وحتی در صورت وارد شدن صدمه، مدیران نیز مقصر هستند.

رنج همیشگی فقر فضای آموزشی در تهران

به گزارش ایسنا، در کنار مشکلات کوچک و بزرگ اداره مدارس در کلانشهر تهران، فقر فضای آموزشی و وجود مدارس فرسوده همواره دانش آموزان این استان را رنج داده و افزایش تراکم کلاسی به دنبال کمبود فضای آموزشی موجب افت کیفیت آموزش در تهران شده است. مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران با اشاره به وجود ۸۵۰۰ کلاس درس در تهران که باید مورد تخریب و بازسازی قرار بگیرد گفت: همچنین ۱۴ هزار و ۵۰۰ کلاس درس نیازمند مقاوم سازی شوند. با تراکم بالای جمعیت دانش‌آموزی در استان مواجهیم؛ علیرغم آنکه تراکم میانگین در مدارس کشور ۲۴ نفر است، این رقم در برخی مناطق دوبرابر است.

وی تاکید کرد: با توجه به جمعیت دانش آموزی فعلی نیازمند ۱۲ هزار کلاس درس جدید هستیم که اگر رشد جمعیت را نیز درنظر بگیریم در چندسال آینده به ۱۸ هزار کلاس نیاز پیدا خواهیم کرد. تهران جزو مناطق فقیر به لحاظ سرانه آموزشی محسوب می‌شود و نیازمند توجه ویژه و تخصیص ردیف‌های اعتباری ویژه جهت احداث و بازسازی فضاهای آموزشی است.

همچنین انوشیروان محسنی‌ بندپی، استاندار تهران، فقر شدید فضای آموزشی را در برخی مناطق شهر تهران نظیر منطقه ۲۲ مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: در منطقه ۲۲ حتی با وجود خیرین مدرسه‌ساز باز زمینی برای احداث مدرسه پیدا نمی شود. برخی در آن مقطع حتی فضاهایی که به ساخت مدرسه اختصاص داده شده بود را فروختند و مراکز تجاری در منطقه ۲۲ احداث شد.

بندپی به موضوع مدارس استیجاری نیز اشاره کرد و گفت: بنیاد شهید ۴۰ سال مدارس را رایگان در اختیار آموزش و پرورش گذاشت و اجاره بهای ۴۰ ساله را هم نمی خواهند بلکه خواستار تهاتر زمین‌های اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران یا وزارتخانه با این مدارس هستند. قرار بود کارشناسان مدارس بنیاد شهید را ارزیابی و قیمت گذاری کنند. چرا باید همیشه در ابتدای بازگشایی مدارس نگران کمبود فضای آموزشی در تهران باشیم؟ این موضوع باید به اطلاع همگان برسد تا بتوانیم مطالبه گری کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آموزش و پرورش دانش آموز مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۱۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از فردا/ اعلام سن ثبت‌نام

معاون وزارت آموزش و پرورش از آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت خبر داد و گفت: تیم‌های نظارت بر ثبت‌نام از فردا آغاز به کار می‌کنند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، حمید طریفی حسینی؛ معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری با رسانه‌ها گفت:  ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول دبستان از روز چهارشنبه 19 اردیبهشت آغاز می‌شود.

وی افزود: رهبر انقلاب در دیدار با معلمان به موضوع تحول اشاره کردند و اکنون نگاشت مدرسه‌‌ای سند تحول آماده شده است و از مهر امسال با یک برنامه مدرسه محور کار کیفیت بخشی را پیگیری خواهیم کرد.

معاون وزارت آموزش و پرورش گفت: در نگاشت مدرسه‌ای سند تحول، شاخص‌های مدرسه تراز را مشخص کرده‌ایم تا فعالیت‌های خود را براساس آن انجام دهند.

طریفی حسینی با اشاره به توانمندسازی معلمان بیان کرد: برای اجرای نظام دوری در دوره ابتدایی نیاز به توانمندسازی معلمان داریم که برنامه ریزی آن انجام شده است و تابستان امسال به طور ویژه کار توانمندسازی را به صورت حضوری و مجازی انجام خواهیم داد.

وی درباره فعالیت‌های تربیتی در دوره ابتدایی گفت: برنامه‌ها متناسب با سن و شرایط دوره ابتدایی انجام می‌شود و در این باره با معاونت پرورشی همسو هستیم برای فعالیت‌های ورزشی نیز یک هزار فضای ورزشی درون مدرسه‌ای را با اولویت مدارس دوره اول ابتدایی و دخترانه ایجاد خواهیم کرد.

معاون وزارت آموزش و پرورش با اشاره به پرورش هویت دانش‌آموزان و شناسایی استعداد دانش‌آموزان بیان کرد: در دوره ابتدایی موضوع استعداد پروری، مهارت‌آموزی و خلاقیت از برنامه‌های اصلی است و با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دنبال خواهیم کرد و طبق سند برنامه درسی ملی، 100 ساعت از برنامه در اختیار مدارس است و از این ساعت استفاده خواهیم کرد تا مدارس متناسب با شرایط برنامه‌هایی را برای مهارت‌آموزی ایجاد کنند.

طریفی حسینی درباره کیفیت نیروی انسانی مطرح کرد: رویکرد شایستگی محور در جذب و استخدام معلمان مدنظر است و 28 هزار و 800 ردیف استخدامی برای جذب آموزگار داریم که مرحله ارزیابی تکمیلی آغاز شده است و تلاش می کنیم تا آخر خرداد به اتمام برسد و در تابستان دوره‌های آموزشی آنها را در دانشگاه فرهنگیان آغاز کنیم. البته هنگام فعالیت در مدرسه هم توانمندسازی آنها دنبال می‌شود و سال گذشته توانمندسازی 196 هزار نفر از معلمان را که عمده آنها نیروهای جوان بودند را انجام دادیم.

وی درباره کیفیت مدارس دولتی مطرح کرد: این موضوع جزو دغدغه‌های دولت است و در دو سال اخیر، حدود 200هزار استخدام در آموزش و پرورش داشتیم و این نوید بخش این است که معلمانی را برای ایجاد تحول خواهیم داشت چون تلاش کردیم شایسته‌ترین افراد تحصیلکرده را به عنوان معلم استخدام کنیم.

معاون وزارت آموزش و پرورش در ادامه درباره فعالیت ستاد پروژه مهر برای برنامه ریزی آغاز سال تحصیلی جدید گفت: یکی از مهمترین فعالیت‌های ستاد پروژه مهر بحث ثبت‌نام دانش‌آموزان است و ثبت‌نام میان پایه‌ها و سایر دوره‌های تحصیلی بعد از پایان امتحانات است و ثبت‌نام امسال با سال گذشته تفاوت چندانی ندارد، از روز چهارشنبه 19 اردیبهشت کار ثبت‌نام پایه اول دبستان به صورت الکترونیکی آغاز می‌شود.

طریفی حسینی بیان کرد: در  دستورالعمل ثبت‌نام برخی موارد از جمله اینکه اگر مناطق آموزشی در مجاورت هم باشند و خانواده‌ای بخواهد در محله‌‌ای دیگر ثبت‌نام کند، قواعد مشخص شده است همچنین اگر والدین شاغل باشند و نامه‌ای را از محل کار بیاورند می‌توانند در مدرسه مجاورت محل کار خود ثبت‌نام کنند.

سنجش سلامت شرط ثبت‌نام اول دبستان

وی افزود: تیم‌های نظارت بر ثبت‌نام از فردا فعالیت خود را آغاز می‌کنند همچنین خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که شرط ثبت‌نام در پایه اول دبستان، انجام سنجش سلامت و داشتن نتیجه آن است در این صورت می‌توانند به صورت الکترونیک ثبت‌نام کنند.

معاون وزارت آموزش و پرورش گفت: در ثبت‌نام الکترونیک خانواده‌ها اطلاعات را در سامانه my.medu.ir ثبت می‌کنند و مدیر مدرسه باید آن را احراز و تأیید کند، ثبت نام الکترونیک به منزله ثبت‌نام قطعی نیست و اگر مشکلی نباشد و به لحاظ سکونت در مجاورت مدرسه باشند و اطلاعات را به درستی ثبت کرده باشند، ثبت‌نام آنها قطعی است و نیازی به مراجعه حضوری ندارند.

طریفی حسینی ادامه داد: ثبت نام الکترونیک در دو مرحله است، نخست ثبت اطلاعات توسط والدین و مرحله دوم تایید اطلاعات توسط مدیر مدرسه.

وی گفت: ثبت نام اتباع فعلا آغاز نشده است و بعد از ابلاغ دستورالعمل، شرایط ثبت‌نام اتباع فراهم خواهد شد.

معاون وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: متولدین دوم مهر 96 تا اول مهر 97 می‌توانند در پایه اول دبستان ثبت‌نام کنند همچنین در مناطق شهری تا 8 سالگی و در روستاها تا 10 سالگی می‌توانیم ثبت‌نام پایه اول دبستان را انجام دهیم.

طریفی حسینی افزود: برای ثبت‌نام میان پایه‌ها نیازی به مراجعه والدین نیست و ثبت‌نام توسط مدرسه انجام می‌شود.

وی درباره محدوده بندی جغرافیایی گفت: درباره مدارسی که در مرز مناطق قرار دارند، با ستادهای ثبت‌نام هماهنگ کرده‌ایم و براساس ظرفیت مدرسه، وضعیت را بررسی کرده و تصمیم گیری می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نهضت «نذر مدرسه سازی» در اردبیل راه اندازی می شود
  • تحویل ۳۰۰ کلاس درس در اردبیل تا پایان سال
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از فردا / اعلام سن ثبت‌نام
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از فردا/ اعلام سن ثبت‌نام
  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • امسال ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش اصفهان می‌شود