Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-05@23:56:05 GMT

ارتباط سطح ویتامین دی با عمر طولانی

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۲۴۰۰

آفتاب‌‌نیوز :

 نتایج این بررسی حاصل پیگیری 20 ساله بر روی بیش از 78 هزار بزرگسال اتریشی بوده است و محققان اظهار کردند: میزان مرگ و میر طی این تحقیق در افرادی که سطح ویتامین D آنان پایین بود، تقریبا سه برابر بیشتر از افرادی بود که سطح ویتامین در بدن آنان کافی بود.

به گزارش هلث‌دی، زمانی که علت مرگ بررسی شد، سطح این ویتامین با مرگ ناشی از عوارض دیابت در ارتباط بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته محققان اظهار کردند: نمی‌توان به تنهایی کمبود ویتامین D را با زندگی کوتاه افراد مرتبط دانست، اما نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که ویتامین D ناکافی تاثیرات مختلفی بر روی سلامتی افراد دارد و این تاثیرات فراتر از عوارضی است که کمبود این ویتامین بر روی استخوان‌ها می‌گذارد.

مطالعات حاکی از آن است که شرایط بدتری مانند دیابت، فشارخون بالا، برخی سرطان‌ها و بیماری‌های خود ایمنی مانند بیماری ام­اس، ناشی از کمبود این ویتامین است.

دیکمن، متخصص تغذیه این تحقیق اظهار کرد: نقش ویتامین D در بدن، بیش از کمک به جذب کلسیم و سلامت استخوان‌هاست.

البته هنوز مشخص نیست که افزایش این ویتامین از طریق غذا یا قرص بتواند از بیماری‌های مختلف جلوگیری یا عمر افراد را طولانی‌تر کند.

نتایج این مطالعه که در مجله New England منتشر شده حاکی از آن است که مکمل‌های ویتامین D به جلوگیری از دیابت نوع دو در افراد در معرض خطر این بیماری کمک نمی‌کند.

مارکولسکو، محقق اصلی این تحقیق از دانشگاه پزشکی وین در اتریش اظهار کرد: بسیاری از مشکلات سلامتی از جمله دیابت نوع دو از سال‌های اولیه زندگی شروع می‌شود.

نتایج این تحقیق ارتباط روشنی را بین سطح ویتامین D خون و خطر ابتلا به مرگ زودرس به ویژه در بین افرادی که سن آنها کمتر از 60 سال بود، مشخص کرد.

افرادی که سطح این ویتامین در آنها 10 نانومول در لیتر یا کمتر بود، تقریبا با خطر سه برابری مرگ نسبت به افرادی که سطح این ویتامین آنها کافی (50 نانومول در لیتر) بود، مواجه شدند.

در مقابل، افراد میانسال و جوان با سطح ویتامین D بالاتر از 90 نانومول در لیتر، خطر مرگ کمتری نسبت به افرادی داشتند که سطح این ویتامین در آنان 50 نانو مول در لیتر بود.

به طور کلی، بر اساس شاخص موسسه ملی سلامت در ایالات متحده، سطحح ویتامین D به میزان 50 نانومول در لیتر و یا بیشتر برای سلامتی کافی است.

زمانی که محققان دلایل مرگ افراد در این مطالعه را بررسی کردند، دریافتند که افراد با سطح پایین این ویتامین(زیر 50) چهار برابر بیشتر احتمال مرگ در اثر عوارض دیابت نسبت به افراد با سطح کافی این ویتامین را داشتند.

مارکولسکو اظهار کرد: ویتامین D همانند یک هورمون عمل می‌کند و کمک کننده تنظیم سیستم ایمنی است. هنوز عامل اینکه چرا میزان ویتامین D با دیابت در ارتباط است مشخص نشده، اما می‌دانیم دیابت نوعی بیماری خود ایمنی است و ویتامین D برای سلول‌های تولید کننده هورمون انسولین که قند خون را تنظیم می‌کنند، مهم است.

نتایج این بررسی نشان می‌دهد استفاده از مکمل‌های ویتامین D در دوران کودکی و سنین پایین موثر است.

به طور طبیعی، ویتامین D زمانی که نورخورشید به پوست برخورد کند توسط بدن دریافت می‌شود، اما در آب وهوای سرد، این منبع محدود می‌شود.

محققان توصیه می‌کنند که افراد سطح این ویتامین در بدن را کنترل کنند و کمبود آن را از طریق مکمل‌ها یا غذاهایی مانند لبنیات، آب میوه یا غلات غنی‌ شده با این ویتامین افزایش دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ویتامین d عمر طولانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۲۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور

دکتر حسام‌الدین علامه با بیان اینکه آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، افزود: حدود ۱۵ درصد افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه زخم‌های مزمن ۳ دسته «عمده» و یک دسته «نادرتر» دارند، اظهار کرد: زخم‌های دیابتی در صدر دسته «عمده» قرار می‌گیرند؛ زخم‌های دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم ایجاد می‌شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی کاهش حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند.

وی با بیان اینکه زخم‌های عروقی دومین عامل ابتلا به زخم‌های مزمن هستند، اظهار کرد: زخم‌های عروقی به ۲ دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل اصلی ایجادکننده زخم‌های شریانی است. همچنین زخم‌های وریدی به دلایل نارسایی‌های عروق وریدی مانند «واریس» ایجاد می‌شود. چاقی، نارسایی‌های قلبی‌عروقی و برخی از سرطان‌ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال ایجاد می‌کنند نیز سبب ابتلا به زخم‌های مزمن وریدی می‌شوند.

علامه با بیان اینکه سومین عاملی که منجر به زخم‌های مزمن می‌شود، زخم‌های «فشاری» یا «بستر» هستند؛ افزود: طبیعی است که تعداد سالمندان یک جامعه با افزایش شاخص امید زندگی زیاد می‌شود. در چنین شرایطی، انتظار داریم بیماری‌هایی که منجر به استراحت مطلق سالمندان می‌شود به ویژه در سالمندانی که سکته کرده‌اند و دارای اختلالات حرکتی هستند و یکجانشین شده‌اند، منجر به زخم بستر یا فشاری شود. همچنین افرادی که دارای معلولیت هستند و به ناچار در یک وضعیت خاص قرار می‌گیرند، اغلب دچار زخم مزمن می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره زخم‌های مزمن «نادر» نیز گفت: برخی از سرطان‌ها منجر به زخم‌های مزمن می‌شوند که این زخم‌ها جزو موارد نادر زخم‌های مزمن هستند. همچنین برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج می‌توانند زخم مزمن ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه برآورد‌ها بیانگر این است که حدود ۰.۸ تا ۱.۵ درصد از افراد جامعه به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، خاطرنشان کرد: آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد از دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند. در حال حاضر، ۷ میلیون دیابتی در کشور زندگی می‌کنند؛ با توجه به جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور و احتمال ابتلای ۱۵ تا ۳۴ درصدی دیابتی‌ها به زخم پای دیابتی باید گفت به شرط در نظر گرفتن دیابت اثبات شده در حداقل ۷ میلیون نفر از جمعیت کشور، آنگاه حدود ۵۰ درصد از این افراد به «نوروپاتی» مبتلا می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: نوروپاتی منجر به بی‌حسی ناحیه پا می‌شود؛ در نتیجه افراد مبتلا به دیابت نه تنها متوجه تروما و آسیب‌های وارده به پا نمی‌شوند، بلکه فرایند درمان بیماری به دلیل مشکلات حسی و خون‌رسانی نامناسب کاهش می‌یابد.

وی درباره قطع عضو زخم پای دیابتی نیز، گفت: حدود ۱۵ درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند. درجات قطع عضو زخم پای دیابتی شامل قطع یک بند انگشت تا قطع کامل پا می‌شود. با توجه به جمعیت افراد دیابتی کشور و آمار و ارقام مربوط به قطع عضو زخم پای دیابتی می‌توان گفت، حدود ۲۰۰۰ نفر در کشور به صورت سالانه درجاتی از قطع عضو پا را تجربه می‌کنند.

دیگر خبرها

  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • سبزی‌های بی‌نظیر برای کنترل قند خون
  • وجود ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها