Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@03:12:41 GMT

اضطرابی که برای دانش آموزان ناآشنا نیست

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۲۵۵۸

اضطرابی که برای دانش آموزان ناآشنا نیست

آغاز مهر ماه و بازگشایی مدارس در هر سال برای دانش آموزان با اضطراب و نگرانی همراه است؛ این اضطراب که در اغلب مواقع کوتاه مدت و به عبارت دیگر طبیعی تلقی می شود؛ گاه در شماری از کودکان تداوم می یابد و با ترس های غیرمتعارف، بی قراری های مداوم و حتی خودداری از رفتن به مدرسه همراه می شود.

بر اساس نتایج برخی از تحقیقات نزدیک به ۶ درصد از کودکان دچار این اختلال می شوند که اگر به درستی درمان نشوند، در سال های آتی منجر به اختلالات اضطرابی اجتماعی (نگرانی های غیرمتعارف در خصوص فعالیت های روزمره) می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تشویش که در برخی از مواقع در والدین نیز به جهت ترس از رخداد وقایع ناگوار برای فرزندان و عدم توانمندی وی در محافظت از خود مشاهده می شود، نیازمند برخی از اقدامات کارشناسانه و گاه مشاوره های تخصصی مشاوران است.

"ستاره مختاری" روان شناس شناختی در این خصوص معتقد است: آغاز سال تحصیلی برای دانش آموزان در حقیقت یک نوع تغییر تلقی می شود و تغییر در هر زمان بی تردید با اضطراب همراه است؛ اما این اضطراب در کودکان به هنگام بازگشایی مدارس با ایجاد برخی از آمادگی ها قابل سازماندهی است.

وی با بیان اینکه دوری از والدین یکی از اساسی ترین دلایل این اضطراب به‌ شمار می رود، افزود: ایجاد احساس امنیت و اعتماد در دانش آموزان نقش موثری در کاهش این تشویش ایفا می کند.

مختاری تصریح کرد: در واقع نقش والدین در کاهش و رفع این اضطراب حیاتی است؛ گفت و گو با دانش آموزان و آشناسازی کودکان با این محیط آموزشی باید از جمله اقدامات والدین قبل از ورود به مدرسه باشد.

این مشاور با اشاره به "بازی نقش" ادامه داد: بر اساس این الگو دانش آموزان خود را در محیط آموزشی تصور و والدین نیز نقش آموزگاران و هم‌کلاسی ها را بازی می کنند. این طرح نقش موثری در کاهش اضطراب کودکان ایفا می کند.

وی خاطرنشان کرد: برخی از اقدامات نظیر بیداری سحرگاهی و پیمودن مسیر مدرسه با لباس های فرم نیز در روزهای پایانی تابستان توسط والدین باید مورد توجه قرار گیرد.

مختاری در پایان یادآور شد: در برخی مواقع این اضطراب در تعدادی از دانش آموزان مدتی طولانی باقی می ماند و گاه ترس های غیرمتعارف و امتناع از حضور در مدرسه نیز مشاهده می شود که این کودکان باید توسط مشاوران مدارس به متخصصان روان شناسی معرفی شوند و با کمک خانواده بهبود یابند.

عملکرد معلم در کاهش اضطراب دانش آموز تاثیرگذار است

"اعظم امامی" یک کارشناس روان‌شناسی در این رابطه به خبرنگار اجتماعی ایرنا گفت: آغاز سال تحصیلی برای اغلب دانش آموزان با اضطراب و تشویش همراه است؛ اگرچه این اضطراب در مقاطع متعدد تحصیلی به طور حتم متفاوت است.

وی افزود: این اضطراب همچنین بر اساس خلق و خوی کودک و تربیت خانوادگی نیز تغییر می یابد.

امامی با بیان اینکه دوری از خانواده و حضور در یک محیط اجتماعی جدید از عوامل اساسی این اضطراب به‌ شمار می رود؛ تاکید کرد: نقش والدین در کاهش و رفع این تنش بسیار موثر است. ترسیم محیط آموزشی و ایجاد احساس اطمینان در دانش آموزان به منظور سازگاری با این محیط توسط خانواده ها باید مورد توجه واقع شود.

به عقیده وی حضور در برخی از مجامع و محیط های آموزشی (مشابه مدرسه) در روزهای پایانی تابستان نیز در کاهش این اضطراب و تشویش تاثیرگذار است.

این مشاور اظهار داشت: رفتار معلمان، معاونین و مدیران نیز به ویژه در روزهای نخست بازگشایی مدارس بسیار حائز اهمیت است. برخوردهای حمایت گرانه و ایجاد محیط های دوستانه و صمیمی به همراه برخی از اقدامات نظیر اهدای جوایز و... در اعتمادسازی موثر است.

امامی در پایان خاطرنشان کرد: والدین نیز باید به کودکان اطمینان بخشند که حمایت های محیط خانودگی در این محیط آموزشی نیز از سوی مدرسان و دوستان ادامه می یابد و آن‌ها با حضور در مدارس از خانواده هم دور نمی شوند.

تجربه حضور در پیش‌دبستانی اضطراب دانش آموزان را کاهش می‌دهد

"مهدی بهلولی" کارشناس وزارت آموزش و پرورش نیز در این باره اظهار کرد: آغاز سال تحصیلی و بازگشایی مدارس برای دانش آموزان (به ویژه دانش آموزان پایه اول ابتدایی) با نگرانی و اضطراب همراه است.

به عقیده وی حضور در یک محیط اجتماعی گسترده و دوری از خانواده از عوامل اساسی این نگرانی محسوب می شود.

بهلولی با اشاره به دوره های آمادگی و پیش‌دبستانی تصریح کرد: تجربه حضور در مراکز آمادگی و پیش دبستانی (که در سال های اخیر افزایش نیز یافته است) یکی از راه‌های موثر به منظور کاهش و رفع این تشویش به شمار می رود.

این مدرس ادامه داد: جنبه دیگری از این موضوع به عوامل اجرایی مدارس و محیط های آموزشی بازمی گردد. در حقیقت رفتار و عملکرد مدیران، معاونان و به ویژه معلمان در روزهای نخست سال تحصیلی بسیار حائز اهمیت و زمینه ساز طرز تفکر دانش آموزان برای ماه ها و سال های آتی است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اضطراب جدایی بازگشایی مدارس دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۲۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت

علیرضا شریفی یزدی درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد.

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان موجب تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است.

 شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.

 این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود.

منبع: خبرگزاری برنا

دیگر خبرها

  • آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • دو روی سکه معلم بلاگری/کاهش هوش هیجانی دانش آموزان با تولید محتوا از آن‌ها
  • راهکارهای کاهش استرس
  • والدین ثبت‌نام کُتب درسی را تا ۲۵ اردیبهشت انجام دهند
  • یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • انتقاد یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  •  کاهش استرس با قلیان جنبه تلقینی دارد