Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر-گروه استان ها: ایلام استانی با ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک طی هشت سال جنگ تحمیلی از مناطق عملیاتی دفاع مقدس بوده که مردم این استان نه تنها استان را ترک نکردند، بلکه با رشادت های خود نگذاشتند یک وجب از خاک کشور به دست بیگانگان بیفتد.

این استان طی هشت سال جنگ تحمیلی رشادت ها، فداکاری، عملیات بزرگ و کوچگ، بمباران های هوایی، تصرف شهرها و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..را به خود دیده است، به طوری مقام معظم رهبری در وصف مردم استان ایلام می گوید: «امروز بحمدالله می توانیم ادعا کنیم که مردم ایلام یکی از روسپیدترین و پرافتخارین مردم برای کشور در طول جنگ تحمیلی هستند».

امام خمینی(ره) هنگام آزادسازی شهر مهران نیز فرموند: «مهران را هم خدا آزاد کرد»، این بیانات نشان از اهمیت استان ایلام طی هشت سال جنگ تحمیلی دارد ولی امروز شاهد آن هستیم،  هیچ اسمی از  ایلام طی هفته دفاع مقدس در کشور برده نمی شود.

ایلام شهر بمباران هوایی

صدام ۱۹ شهریورماه ۱۳۵۹ برای اولین بار به ارتفاعات میمک واقع در شهرستان مرزی مهران حمله کرد و این آغازگر حواث مهمی طی هشت سال جنگ تحمیلی در استان ایلام بود.

در طول جنگ تحمیلی عملیات مهمی مثل ضربت ذوالفقار، فتح المبین، محرم، والفجر ۱، ۳، ۵ و۶، کربلای یک، عاشورا، نصر ۲ و ۶، عاشورا ۲، قدس ۳ و...در محدوده استان ایلام انجام شده است.

در یکی از غم انگیزترین عملیات های بمباران هوایی در استان در تاریخ در ۲۳ بهمن‌ماه سال ۱۳۶۵، زمین فوتبال «چوار» را بمباران و ۱۵ ورزشکار را شهید کردنداین استان طی هشت سال جنگ تحمیلی بیش ۳۰۰ بار مورد بمباران هوایی، ۱۶ بار مورد حملات شیمایی قرار گرفته است، در یکی از غم انگیزترین عملیات های بمباران هوایی در استان در تاریخ در ۲۳ بهمن‌ماه سال ۱۳۶۵، زمین فوتبال «چوار» را بمباران و ۱۵ ورزشکار را شهید کردند.

در یکی از دیگر از عملیات بمباران هوایی در ایلام، ١٧خرداد سال ١٣۶۴ در حالی که مردم سختکوش و زحمتکش شهر ارکواز ملکشاهی در تابستان گرم و با زبان روزه مشغول گذران زندگی و آماده کردن تدارکات برای رزمندگان اسلام در جبهه مهران بودند، ناگهان صدای آژیر قرمز به صدا در آمد و شهر ارکواز ملکشاهی آماج بمباران هواپیماهای جنگی رژیم بعثی قرار گرفت.

در این روز ٧٢ نفر از مردم بی دفاع این شهر که بیشتر آنها زن و بچه بودند شهید و تعداد زیادی نیز  مجروح شدند.

در یکی از بمباران هایی هوایی در استان، ١٨ خرداد ماه سال ۱۳۶۴ توسط نیروهای بعث عراق، ۱۵۵ نفر از مردم مظلوم ایوان و زرنه از توابع استان ایلام به شهادت رسیدند و تعداد زیادی نیز مجروح و جانباز شدند.

مردم ایلام با وجود بمباران های هوایی شهر را ترک نکردند

جانشین فرمانده سپاه امیرالمومین(ع) استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استان ایلام زادگاه و قدمگاه و محل عروج هزاران کبوتر خونین بالی است که برای دفاع از کیان ایران اسلامی جاودانه شدند.

سرهنگ قدرت الله کریمیان عنوان کرد: جنگ در این استان زودتر از سایر مناطق کشور به مردمان مقاوم و صبورش رخ نشان داد، جای جای استان ایلام بوی رشادت و شهادت می دهد.

وی افزود: در این استان طی هشت سال جنگ تحمیلی ۴۹ عملیات کوچک و بزرگ،  ۱۷۲ عملیات زمینی و ۷۰ عملیات هوایی انجام شده، مردم استان در دیار خود ماندند تا به همت بسیج عشایر و در کنار رزمندگان اسلام نگذارند ذره ای از خاک پای کشورشان به دست بیگانگان بیفتد.

کریمیان بیان کرد: مردم غیور ایلام درس ها از امام خمینی(ره) آموخته بودند و نگداشتند حتی یک وجب از خاک ایران تصرف شود.

 مردم استان ایلام جزو مردمی بودند که ۸ سال دفاع مقدس را با گوشت و پوست و خون خود لمس و احساس کردندوی ادامه داد: مردم استان ایلام جزو مردمی بودند که ۸ سال دفاع مقدس را با گوشت و پوست و خون خود لمس و احساس کردند، زنان این خطه اگر خود نتوانستند خود در جبهه حضور پیدا کنند  اما مردانشان را راهی میدان جنگ کردند.

وی با اشاره به شهر مهران در دفاع مقدس افزود: شهرستان مهران چهار بار توسط عراق به طور کامل ویران شد ولی هر بار توسط رزمندگان آزادسازی شد.

وی عنوان کرد: استان ایلام سه هزار شهید، ۱۰ هزار نفر جانباز و ۳۰۰ نفر آزاده را طی هشت سال جنگ تحمیلی تقدیم انقلاب کرده است.

جانشین فرمانده سپاه امیرالمومنین(ع) از اجرای ۶۷۵ برنامه در طول هفته دفاع مقدس خبر داد و افزود: هدف از برنامه‌های متنوع این هفته تعمیق فرهنگ دفاع مقدس در سطح جامعه است.

درختان بلوط پناهگاه مردم در هنگام حملات هوایی

یکی از مهمترین ویژگی های استان ایلام وجود ۶۴۰ هزار جنگل بیشتر از نوع درخت بلوط است، وجود این درختان در زمان هشت سال جنگ تحمیلی برای مردم استان بسیار کمک کننده بود چراکه نزدیکی شهرها به جنگل باعث پناه بردم مردم به دل جنگل  و کوهستان استان می شد.

برای همین است که از دیرباز تاکنون جنگل های بلوط استان جایگاه ویژه ای نزد مردم استان دارند چراکه در هشت سال تحمیلی و به خصوص حملات هوایی پناهگاه مردم استان بوده است.

مردم استان سالها در در جنگل ها چادر زدند و زندگی کردند ولی هیچ گاه دیار خود را ترک نکردند، الان هم مردم استان در ایام مختلفی از سال به یاد گذشته چند روز در طبیعت استان چادر می زنند.

ایلام هشت سال از توسعه عقب افتاد

استاندار ایلام نیز با اشاره به رشادت های مردم ایلام در هشت سال جنگ تحمیلی، افزود: استان ایلام در حالی درگیر جنگ بود که دیگر استان ها مسیر توسعه را طی می کردند و الان بخش زیادی از محرومیت استان به این دلیل است که هشت سال از توسعه عقب افتاد.

قاسم سلیمانی دشتکی بیان داشت: با وجود همه پتانسیل ها استان ایلام توسعه نیافته است و نمی توان تنها هشت سال جنگ تحمیلی را عامل اصلی کم توسعه بودن استان اعلام کرد.

وی تصریح کرد: ایلامی ها در طول هشت سال دفاع مقدس مهاجرت نکردند و با شجاعت تمام از کیان و آب و خاک استان و کشور دفاع کردند.

استاندار ایلام با ذکر اینکه دولت، نظام و کشور به مردم ایلام مدیون است، اضافه کرد: ایلام به علت درگیری هشت سال جنگ تحمیلی به میزان هشت سال طلب داشته و از برخی شاخص ها فاصله دارد.

سلیمانی دشتکی ادامه داد: باید نظام، دولت و بخش خصوصی با هم اندیشی استان را از نظر شاخص های توسعه به متوسط کشور نزدیک کنند.

با وجود پیشینه پرافتخار ایلام در هشت سال تحمیلی علاوه بر اینکه بسیاری از رشادت های مردم استان در کشور بازگو نشده، خود استان نیز نیازمند توجه مسئولان کشوری در بحث توسعه برای جبران بخشی از عقب ماندگی دوران جنگ تحمیلی است.

کد خبر 4725082

منبع: مهر

کلیدواژه: دفاع مقدس جنگ تحمیلی ایلام سپاه ایلام هفته دفاع مقدس اربعین حسینی قزوین بوشهر شهرکرد شیراز اربعین 98 ماه محرم خطبه های نماز جمعه عاشورا بیرجند گرگان سانحه تصادف استانداری سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۳۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرانه باختری، میدان وحدت در جبهه مقاومت

به‌طوری‌که مقامات تل‌آویو و سران ارتش اسرائیل نتوانستند مأموریت خود را برای اشغال شهر رفح آغاز کنند. اما در روزهای اخیر بخشی از بدنه ارتش رژیم صهیونیستی بازسازی شده و حملات نسبتاً شدیدی به کرانه باختری در حال وقوع است. رژیم صهیونیستی پس از عملیات وعده صادق، جایگاه خود را در عرصه نظامی در منطقه و حتی جهان از دست داده و قادر به تغییر قواعد درگیری در جنگ نیست. از این رو با جمع‌آوری نیروهای خود در سرزمین‌های اشغالی، تمام توان خود را برای تصرف شهر رفح و حمله به غزه به کار گرفته تا بتواند با یک پیروزی زودگذر در کشتن مردم غزه، چهره خود را به‌عنوان یک ارتش قدرتمند در منطقه بازسازی کند.

در ۲۰۰روز از عملیات طوفان‌الاقصی، بیشترین فشارهای رژیم صهیونیستی بر مردم غزه و رفح بوده و مردم در کرانه غربی کمترین آسیب و نقش را داشته‌اند. در این مدت بیش از ۳۴هزار نفر از مردم در غزه به شهادت رسیده‌اند؛ جنبش حماس و جهاد اسلامی سعی دارند از ظرفیت‌های جوانان انقلابی کرانه باختری به نفع مردم غزه استفاده کنند تا فشارها در این منطقه کاهش یابد. با توجه به اینکه کرانه باختری دارای جمعیت بالا و امکانات زیادی است، رژیم صهیونیستی سعی می‌کند مردم این منطقه را نسبت به مسائل مردم غزه و رفح بی‌اعتنا نگه دارد و اجازه هیچ‌گونه تحرکی را به جوانان مبارز در کرانه باختری ندهد. متأسفانه علاوه بر فشار اسرائیل به کرانه باختری، کشورهای عرب پیرامونی سرزمین‌های اشغالی و تشکیلات خودگردان فلسطین نیز از شکل‌گیری هسته‌های مقاومت در کرانه باختری جلوگیری می‌کنند. 

حال سؤال مهم اینجاست، آیا اعلام موجودیت یگان ویژه استشهادی در کرانه باختری می‌تواند صحنه نبرد میدانی را تغییر دهد؟

از سال ۲۰۲۳ میلادی روند درگیری‌ها در کرانه باختری شدت یافته، به‌طوری‌که این منطقه در حال حاضر به‌عنوان «فعال‌ترین» و «مهم‌ترین» جبهه علیه رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود. منشأ هر عملیات استشهادی در سرزمین‌های اشغالی که توسط مبارزان جوان صورت می‌گیرد بیشتر در شهرهای جنین و نابلس است. برای نخستین بار رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۲۳ جولای ۲۰۱۴ (۱ مرداد ۱۳۹۳) مسئله تبدیل کرانه باختری به مرکز مقاومت در فلسطین اشغالی و «تسلیح و تجهیز» آن را مطرح فرمودند و این یکی از اهداف مهم و راهبردی محور مقاومت و جنبش حماس و جهاد اسلامی فلسطین است.

اما تشدید و شکل‌گیری هسته‌های مقاومت در کرانه باختری می‌تواند سه پیامد قابل توجه‌ برای آینده رژیم صهیونیستی داشته باشد.

نخست: هرگونه تحولات نظامی توسط هسته‌های مقاومت در این منطقه می‌تواند برای رژیم صهیونیستی به‌عنوان یک 
«تهدید موجودیتی» محسوب شود، به‌طوری‌که شاکله امنیتی اسرائیل را فرو بریزد. امروز بزرگ‌ترین صحنه برای قدرت‌نمایی و نمایش بازدارندگی و انسجام گروه‌های مقاومت در اراضی اشغالی کرانه باختری است.

دوم: بر اثر تشدید روند عملیات گروه‌های مقاومت در کرانه باختری، ارتش رژیم صهیونیستی عملاً در وضعیت «انفعال» و «استیصال» قرار خواهد گرفت و ابتکار عمل و کنشگری در عرصه میدانی در غزه و حتی رفح را از دست خواهد داد.

سوم: وحدت میدانی میان نیروهای جهاد و حماس در عین حال که روند پیشبرد راهبردهای مقاومت در کرانه باختری را تسریع و تسهیل می‌کند، می‌تواند سبب تحکیم و تثبیت ایده «وحدت میدان» میان گروه‌های مقاومت فلسطین و حتی محور مقاومت در منطقه ‌شود.

دیگر خبرها

  • آتش و فراموشی؛ روایت استاد فلسطینی از زندگی خانواده او در غزه
  • تفحص پیکر پاک هفت شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی فکه دهلران
  • کرانه باختری، میدان وحدت در جبهه مقاومت
  • آمارهای عجیب برای بالا بردن شبکه سه/ برمودا و شریفی مقدم ۳۰۰ میلیون بار دیده شدند شما چطور آقای فروغی
  • فراموشی و آلزایمر روی صحنه تئاتر
  • «دروغ پارلمانی» در پردیس شهرزاد بازگو شد
  • تجلیل از بازماندگان ناو جوشن در بوشهر+ عکس
  • آیت‌الله جنتی: کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی هستند
  • برگزاری مراسم سه شنبه های شهدایی و تجلیل از فعالان قرآنی در ایلام
  • پست در خط مقدم امانتداری اموال مردم قرار دارد