Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@20:27:32 GMT

«تحریم؛ سیاستی شکست خورده و ضرورت اصلاح مسیر دشمنی»

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۵۱۵۵

«تحریم؛ سیاستی شکست خورده و ضرورت اصلاح مسیر دشمنی»

یک کارشناس مسایل بین‌الملل گفت: جمهوری اسلامی ایران در تقابل با اقدامات خصمانه آمریکا، هر چند متحمل فشارهایی شده است، ولی راه خود را با اتکا به پشتیبانی مردم طی کرده و توانایی های داخلی به خودکفایی هایی در بخشهای مختلف از جمله اقتصادی و نظامی رسیده است.

به گزارش ایسنا، سعید محمدی در یادداشتی با عنوان «تحریم؛ سیاستی شکست خورده و ضرورت اصلاح مسیر دشمنی» نوشت:
از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، دولت ایالات متحده آمریکا با ذهنیتی مخدوش، متوهم و غیر منسجم و با برنامه ریزی، هدف گذاری و اجرای سناریوهای مختلف غیرمنطقی (از جمله وضع تحریم های ظالمانه)، تلاش نموده است که جمهوری اسلامی ایران را تحت فشار قرار داده و به انزوا بکشاند تا شاید خواست های نامشروع و یکجانبه‌گرایانه خود را بر ایرانیان تحمیل نموده و انقلاب را از اهداف انسانی خود بازداشته به تسلیم و سازش وادارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
رفتارهای غلط پی در پی آمریکا در زمان ترامپ به فشار حداکثری یا تروریسم اقتصادی تبدیل شده است. جمهوری اسلامی ایران در تقابل با اقدامات خصمانه آمریکا، هر چند متحمل فشارهایی شده است، ولی راه خود را با اتکا به پشتیبانی مردم طی کرده و توانایی های داخلی به خودکفایی هایی در بخشهای مختلف از جمله اقتصادی و نظامی رسیده است. شاید بتوان گفت که فشارها علیه ایران، آن را آب دیده کرده و موجب رشد، شکوفایی و توسعه کشور شده است.
در چهل سال گذشته سیاست خارجی خصمانه آمریکا در قبال ایران نه تنها اصلاح نگردیده، بلکه زورگویی، یکجانبه گرایی و اعمال رفتار های غیر منطقی و ظالمانه بخشی انفکاک ناپذیر از تفکر حاکم بر دستگاه سیاست خارجی آن در قبال ایران گردیده است که به نظر کارشناسان و منابع مطلع، بیشتر متاثر از دروغ پردازی صهیونیستها، جریان ها و لابی های موثر مرتبط با این دستگاه و دستگاه اطلاعاتی آمریکا است. به نظر می رسد تا زمانی که دولتمردان آمریکا درک درستی از سطح نفوذ جریان صهیونیستی در دستگاه سیاست خارجی این کشور و نیز شرایط جدید جهانی کسب ننمایند، نمی توانند در رویه گذشته و جاری خود در مورد ایران و سایر کشور ها که با آنها هم رابطه سازنده و مبتنی بر احترام و اعتماد متقابل ندارند، فرصت اصلاح به دست آورند.  
مقامات موثر در دستگاه سیاست خارجی آمریکا باید با کمی واقع بینی ضمن مرور رفتارهای شکست خورده گذشته، با درک اینکه سیاست تحریم در جهان امروز فاقد کارایی است، بیش از این اعتبار و وجهه آمریکا و منافع اقتصادی این کشور را در جامعه بین المللی خرج صهیونیسم و منویات لابی‌های این گروه ننمایند.
چنانچه آمریکا به رفتار های ظالمانه ادامه دهد، قطعا واکنش های جامعه جهانی منجر به بی اعتمادی به نظام مالی، تجاری و اقتصادی این کشور خواهد شد و سرانجام کشورها به فکر ایجاد سد دفاعی برای اقتصاد خود افتاده و بدنبال برقراری نظام جدیدی برای توسعه، استقلال و رونق اقتصاد بین المللی بدون آمریکا متمایل خواهند شد.
با عنایت به آنچه گفته شد و همانگونه که مقامات جمهوری اسلامی ایران بارها تاکید داشته اند، ایران ملتی فرهیخته و اهل صلح و تفاهم است و آمادگی دارد با همه ملتها و دولتهایی که با مواضع سازنده رفتار می نمایند، تعاملی مثبت و مبتنی بر احترام متقابل داشته باشد. جمهوری اسلامی ایران راه تعامل را با همه کشور ها به ویژه همسایگان خود، مفتوح نگه داشته است. آمریکایی‌ها نیز می تواند با بازگشت به برجام و برداشتن گام های سازنده چون: لغو تحریم های ظالمانه و اجرای تمامی تعهداتش در قالب برجام، علاوه بر پایان دادن به یکجانبه گرایی، طبق فرموده رهبر معظم راه را برای مذاکره در قالب برجام باز نموده و روند همکاری و تعامل با ایران را در پیش گرفته و مانند سایر کشورها در مسیر مشارکت اقتصادی با ایران از میلیاردها دلار قرارداد دو جانبه و چند جانبه فی مابین به ویژه در صنایع زیر بنایی و مادر، خودرو سازی، انرژیک و صنعت هوا فضا و ....، منتفع گردد.
در آستانه آغاز به کار مجمع عمومی سازمان ملل و نشست سران و حضور مقامات عالیرتبه بسیاری از کشورها، آمریکا می تواند از فرصت حضور مقامات ارشد ایران بهره جسته و با بازگشت به برجام، زمینه دیدار و گفت‌وگو با مقامات کشورمان را فراهم کند.         

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تحریم های آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۵۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: همکاری‌های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی ایران و سریلانکا برای بی اثر کردن دشمنی ها باید تقویت شود

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی شامگاه چهارشنبه به وقت محلی در ادامه برنامه‌های سفر رسمی یکروزه خود به سریلانکا، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور ضمن ابراز خرسندی از بهره‌برداری رسمی از طرح چند منظور برق‌آبی «اومااویا»، اجرای مشترک این پروژه را یکی از نمادها و جلوه‌های همبستگی و دوستی فیمابین دو ملت توصیف کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آمادگی مشارکت در دیگر طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی سریلانکا را دارند، از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای صدور خدمات فنی-مهندسی به سریلانکا در راستای کمک به پیشرفت این کشور خبر داد و گفت: پیشنهاد می‌کنم کارگروه مشترکی با حضور وزرای مربوطه برای تسریع‌ در ارتقا روابط اقتصادی تشکیل شود. همچنین تشکیل منظم و مستمر جلسات کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی می‌تواند در ارتقای سطح روابط اقتصادی و تجاری دو طرف بسیار موثر باشد.

 رئیسی با اشاره به پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه فرهنگی، علمی و آموزشی، ضمن اعلام آمادگی کشورمان برای انتقال تجربیات ارزشمند خود به سریلانکا افزود: نیروهای جوان تحصیلکرده و باانگیزه بزرگترین ظرفیت دو کشور برای پیشرفت هستند و ایران از ارتقای سطح همکاری‌ها در حوزه جوانان استقبال می‌کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه دو کشور از زیرساخت‌های مناسبی در صنعت گردشگری برخوردارند، همکاری در عرصه صنعت گردشگری و همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را از دیگر زمینه‌های مورد علاقه و دارای ظرفیت برای گسترش همکاری‌های فیمابین برشمرد و اظهار داشت: غربی‌ها پیشرفت ما را نمی‌خواهند و به همین دلیل برای اعمال فشار روی کشورهای مستقل به حربه حقوق بشر متوسل می‌شوند، لذا لازم است همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور در راستای بی‌اثر کردن این دشمنی‌ها تقویت شود.

دکتر رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تداوم نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه، با تاکید بر ضرورت اقدام هماهنگ کشورهای اسلامی و مستقل برای توقف جنایات این رژیم، رفع محاصره غزه و آغاز امدادرسانی گسترده به مردم مظلوم و مقتدر غزه گفت: بر اساس تصریح همه نظامات حقوقی اشغالگری و تجاوز به هیچ وجه برای اشغالگر حق مالکیت و مشروعیت خلق نمی‌کند، بلکه متجاوز و اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود.

 «رانیل ویکرمسینگه» نیز در این نشست با بیان اینکه باور داریم فرصت مناسبی برای ارتقای بیش از پیش سطح روابط میان دو کشور ایجاد شده است، تصریح کرد: در مذاکرات مقامات دو کشور راهکارهای تقویت هر چه بیشتر مناسبات و تعاملات به دقت مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهاد شد برای تعمیق مناسبات سیاسی فیمابین پارلمان‌های دو کشور نیز فعال‌تر عمل کنند.

رئیس جمهور سریلانکا با قدردانی از مشارکت جمهوری اسلامی ایران در بازسازی این کشور از جمله طراحی و اجرای پروژه برق‌آبی «اومااویا» گفت: امروز سریلانکا با حمایت دوستان به ویژه ایران در حال بازسازی خود و پیشرفت است. در همین راستا تصمیم گرفتیم برای تسهیل و تسریع این روند نشست بعدی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی فیمابین هر چه سریع‌تر برگزار کنیم و راهکارهای ارتقای سطح مناسبات اقتصادی را نیز مورد بررسی قرار دادیم.

وی با استقبال از پیشنهاد رئیس جمهور کشورمان برای تشکیل کار گروهی متشکل از مسئولان مرتبط برای گسترش روابط اقتصادی فیمابین خاطرنشان کرد: سریلانکا همچنین متقاضی همکاری‌های بیشتر دو ‌کشور در زمینه کشاورزی،گردشگری ، همکاری‌های علمی و آموزشی و ورزش است.

رئیس جمهور سریلانکا با ابراز علاقمندی کشورش برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور گفت: اتفاقات و تحولات منطقه از محورهای مذاکرات امروز ما بود و حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم، زیرا آن را حمله به همه معاهدات و حقوق بین‌المللی می‌دانیم. همچنین درباره حقوق مردم فلسطین و غزه نیز گفتگوهای مهمی داشتیم؛ دو کشور بر ضرورت توقف کشتار و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه توافق دارند و باور دارند که هیچ بهانه‌ای تداوم این جنایات را توجیه نمی‌کند. موضع رسمی سریلانکا در مورد مسئله فلسطین، تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است
  • رئیسی: همکاری‌های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی ایران و سریلانکا برای بی اثر کردن دشمنی ها باید تقویت شود
  • توطئه‌های دشمن علیه جمهوری اسلامی شکست خورد/ آمریکا به زودی از منطقه خارج می‌شود
  • رئیسی: همکاری‌ها برای بی‌اثر کردن دشمنی‌ها علیه دو ملت ایران و سریلانکا باید تقویت شود
  • بیانیه وزارت خارجه در سالگرد واقعه طبس و شکست آمریکا
  • کارگران «مدافعان صف مقدم» در جنگ اقتصادی هستند
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • هیل: همه رؤسای ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند
  • تنبیهِ متجاوز؛ از طوفان شن تا وعده صادق
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم