Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-26@08:41:05 GMT

7 توصیه به اطرافیان بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۷۰۸۷

خرداد: اختلال دوقطبی یکی از اختلالات خلقی محسوب می‌شود که شیوع آن در زن و مرد یکسان است و سن متوسط برای شروع این اختلال 30 سالگی است. این اختلال در افراد مجرد بیشتر دیده می‌شود و عوامل ژنتیکی، روانی، اجتماعی و بیولوژیک در بروز آن دخالت دارند.
به گزارش خرداد، یکی از کاربران سایت تبیان نوشت: خواهر 30 ساله ام بنا به گفته‌ی پزشک معالجش به اختلال دو قطبی مبتلا شده می‌خواستم در رابطه با این اختلال من را راهنمایی کنید و بفرمایید چگونه باید با او رفتار کنیم؟

پاسخ:
اختلال دو قطبی یک بیماری روانی محسوب می‌شود که به صورت دوره‌های افسردگی و شیدایی با شدت های متفاوت بروز می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افراد مبتلا به این بیماری نوسانات خلقی شدیدی دارند که امکان دارد به صورت ناگهانی و یکباره رخ دهد؛ به طوری که از اوج شادی به غم و ناراحتی فرو روند. این نشانه‌ها می‌توانند سبب اختلال در عملکرد شغلی و تحصیلی و حتی اقدام به خودکشی و تخریب روابط بین فردی گردند.
اختلال دوقطبی یک بیماری با دوره درمان طولانی است که فرد باید در طول دوره زندگی خود دقیقاً تحت کنترل و نظر باشد.
نشانه‌های اختلال دو قطبیاگر نوسانات خلقی فرد خیلی شدید باشد و شادی و نشاط و غم و اندوه فوران و شدت زیادی داشته باشد می‌توان به اختلال دوقطبی مشکوک بود.بیشتر بخوانید
اگر این نشانه ها را دارید دو قطبی هستیددوره‌های احساس بالا شیدایی یا مانیا و دوره‌های احساس پایین افسردگی نامیده می‌شوند.
اطرافیان بیماران دو قطبی باید حتماً بر مصرف داروی آن‌ها نظارت داشته باشند و مطمئن شوند که داروهایشان را مصرف می‌کنند
علائم نشانه‌های شیدایی یا مانیا- بی‌قراری، افزایش انرﮊی و میزان فعالیت- احساس نشاط شدید همراه با احساس خودبزرگ‌بینی- تحریک‌پذیری مفرط- صحبت کردن، مسابقه افکار، پریدن از موضوعی به موضوع دیگر با سرعت خیلی زیاد- عدم توانائی برای تمرکز، حواس‌پرتی- کاهش نیاز به خواب- اعتقادات غیرواقعی در مورد توانمندی‌ها و قدرت فرد- قضاوت ضعیف- ولخرجی- رفتار متفاوت از حالت معمول که مدتی طولانی ادامه داشته است- افزایش تمایلات جنسی- سوء مصرف داروها، الکل و داروهای خواب‌آور- رفتارهای اغواگرانه مداخله‌جویانه و پرخاشگرانه- انکار مسائل بالا و مشکلات ناشی از آن
علائم و نشانه‌های افسردگی- خلق پایین، اضطراب یا ناخشنودی پایدار- احساس ناامیدی یا بدبینی- احساس درماندگی، بی‌ارزشی، گناه- از دست دادن علاقه و عدم لذت از فعالیت‌هایی که قبلاً برای فرد لذت‌بخش بوده‌اند از جمله ارتباط جنسی- کاهش انرﮊی یا کند شدن، احساس خستگی- اختلال در تمرکز، حافظه و تصمیم‌گیری- احساس بی‌قراری یا تحریک‌پذیری- خواب زیاد یا عدم توانایی خوابیدن- تغییر در اشتها و افزایش یا کاهش وزن به‌ صورت ناخواسته- احساس درد مزمن یا سایر نشانه‌های بدنی مقاوم که در اثر بیماری جسمانی یا جراحت ایجاد نشده باشد- افکار مرگ یا خودکشی یا اقدام به خودکشی
درمان اختلال دو قطبیتاکید درمان بیماری دو قطبی بر دارو درمانی است. تغییرات شیمیایی که در مغز این بیماران در زمان عود بیماری رخ می‌دهد با مصرف دارو منظم شده و مواد شیمیایی مغز تعادل خود را بدست می‌آورند و علایم بیماری از بین می‌روند و بیماری تحت کنترل در میآید.
هرچه این بیماری سریع‌تر تشخیص داده و اقدامات درمانی برای آن سریعتر انجام شود کنترل آن ساده‌تر خواهد بود در غیر این صورت این بیماری عواقب وحشتناکی در پی خواهد داشت.
چند توصیه مهم درباره رفتار خانواده و اطرافیان با بیماران دوقطبی:1. خانواده‌هایی که دارای بیمار دوقطبی هستند می‌بایست بدانند که عشق و حمایت آن‌ها تاثیر بسیاری زیادی در روند بهبودی بیمارشان دارد بنابراین سعی کنید که همیشه حمایتش کنید و به او بگویید که چقدر برایتان بااهمیت و مهم است.
2. با بیمار نگرانی خود را به شکل دوستانه درمیان بگذارید و بادقت و حوصله به صحبت‌های او گوش کنید و در مواقعی که موافق صحبت‌هایش نیستید از جملاتی استفاده کنید که از لحاظ روانی به بیمار کمک کند. مانند: ممکن است من نتوانم احساسات تو را درک کنم ولی من از تو مواظبت و کمکت می‌کنم.
3. در رفتار با بیماران دوقطبی باید صبور باشید و انتظار بهبود فوری و درمان کامل را نداشته باشید و هرلحظه باید مراقب دوره‌های عود این بیماری باشید.
4. این بیماران باید به‌صورت مداوم و منظم دارو مصرف کنند بنابراین اطرافیان بیمار باید حتماً بر مصرف داروی آن‌ها نظارت داشته باشند و مطمئن شوند که داروهایشان را مصرف می‌کنند.
5. بیماران مبتلا به دو قطبی حالات هیجانی زیادی را تجربه می‌کنند، صداهایی را می‌شنوند که ما نمی‌شنویم، تهدیدهایی را می‌‎بینند که ما نمی‌بینیم و ممکن است هذیان بگویند و اطرافیان را تهید کنند. در صورتی‌ که بیمار اقدام خشونت‌آمیزی از خود نشان داد و یا تصمیم به خودکشی گرفت حتماً از مراکزی مثل اورژانس، پلیس 110 و .. کمک بگیرید و شرایط بیمار را برایشان توضیح داده و از آن‌ها کمک بگیرید.
6. بیماران دو قطبی در دوره‌هایی که انرژی زیادی دارند نمی‌توانند خوب بخوابند و امکان دارد در طول روز فقط چرت بزنند و دیگر نیازی به خواب نداشته باشند در این شرایط به آن‌ها اجازه بدهید که هر وقت می‌خواهند بخوابند و اصراری به خواباندن آن‌ها نداشته باشید.
7. مشکلات و محدودیت‌های بیماران مبتلا به دوقطبی را بپذیرید و قبول کنید که آن‌ها در دوره‌های عود بیماری‌شان کارهایی که انجام می‌دهند ناخواسته و بدون کنترل خودشان است پس نیاز به حمایت و مراقبت اطرافیانشان دارند.

برچسب ها: بیماری ، دوقطبی ، اختلال

منبع: خرداد

کلیدواژه: بیماری دوقطبی اختلال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۷۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟

درد قفسه سینه حالت و نشانه بیمار گونه‌ای است که علامت برخی بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود.در مطلب پیشرو شما با علل مختلف درد قفسه سینه آشنا می‌شوید.

به گزارش فارس، نفس نفس زنان و به سختی در حالی که دو دستش را روی سینه گذاشته و چهره‌اش حالت درد به خود گرفته فریاد می‌زند«آی قلبم!» هرچند که درد قفسه سینه در بیشتر موارد نشانه‌ مشکلی جدی نیست، اما در هر صورت باید با پزشک مشورت کنیم. اگر شک کنیم که دچار حمله قلبی شده‌ایم، باید فوراً کمک پزشکی دریافت کنیم.

مشخصات درد قفسه سینه که باید بلافاصله با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیریم شامل موارد زیر است:

اگر درد ناگهانی قفسه سینه‌ای داشته باشیم که به بازوها، پشت، گردن یا فک گسترش می‌یابد.

باعث احساس فشار یا سنگینی در قفسه سینه شود.

با تنگی نفس، تعریق و احساس ناخوشی همراه باشد.

بیش از 15 دقیقه طول بکشد.

می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که دچار حمله قلبی شده و نیاز به درمان فوری در بیمارستان داریم.

مشخصات درد قفسه سینه که باید به پزشک مراجعه کنیم

درد قفسه سینه متناوب باشد (گاهی می‌آید و می‌رود)

درد قفسه سینه به‌ سرعت از بین می‌رود، اما همچنان باعث نگرانی ما شده است.

برای اطمینان از اینکه این درد مسئله‌ای جدی نیست، مشورت با پزشک بسیار مهم است.
 
علل شایع درد قفسه سینه

درد قفسه سینه دلایل مختلفی دارد. دسته اول علل با منشأ قلبی یا ریوی که تهدیدکننده زندگی هستند. 

دسته دوم درد قفسه سینه که علت آنها مشکلات قلبی یا ریوی نیست. از آن جایی‌ که درد قفسه سینه می‌تواند نشان‌دهنده یک مشکل جدی باشد، ضروری است که فوراً به دنبال بررسی علت آن و مراجعه به پزشک باشیم.
 
نمونه‌هایی از علل درد قفسه سینه مربوط به قلب عبارت‌اند از:

حمله قلبی: حمله قلبی به علت مسدود شدن جریان خون به عضله قلب که ثانویه به وجود لخته خون رخ می‌دهد.

آنژین: به درد قفسه سینه ناشی از جریان خون ضعیف به قلب، آنژین گفته می‌شود. این درد اغلب به دلیل وجود پلاک در دیواره رگ‌های خون رسان به قلب ایجاد می‌شود. این پلاک‌ها، رگ‌ها را باریک و خون رسانی به قلب را، به‌ویژه در حین فعالیت بدنی، محدود می‌کنند.
 
علل گوارشی درد قفسه سینه

دقت کنیم نمونه‌هایی از درد قفسه سینه ناشی از اختلالات دستگاه گوارش، عبارت‌اند از:

سوزش سردل (ریفلاکس): این احساس درد و سوزش در پشت استخوان جناق سینه زمانی اتفاق می‌افتد که اسید معده وارد مری شود.

اختلالات بلع: اختلالات مری می‌تواند بلع را دشوار کند و باعث درد شود.

مشکلات کیسه صفرا یا پانکراس: وجود سنگ یا التهاب کیسه صفرا یا پانکراس می‌تواند باعث دردی شود که به قفسه سینه گسترش می‌یابد.

علل عضلانی و استخوانی درد قفسه سینه

برخی از انواع درد قفسه سینه با صدمات و سایر مشکلاتی که بر ساختارهای تشکیل‌دهنده‌ دیواره قفسه سینه تأثیر می‌گذارد، مرتبط‌ اند، از جمله:

درد عضلات: درد عضلات مربوط به سندرم‌های درد مزمن، مانند فیبرومیالژیا، می‌توانند باعث درد مداوم قفسه سینه شوند.

دنده‌های آسیب‌دیده: آسیب دنده مربوط به ضرب‌دیدگی یا شکستگی، می‌تواند باعث درد قفسه سینه شود.

درد قفسه سینه همچنین می‌تواند به دلایل زیر باشد:

حملات هراس (پانیک): اگر دوره‌هایی از هراس شدید همراه با درد قفسه سینه، ضربان قلب سریع، تنفس سریع، تعریق زیاد، تنگی نفس، حالت تهوع، سرگیجه و ترس از مرگ داشته باشیم، ممکن است دچار حمله پانیک شده باشیم.

تشخیص علت درد قفسه سینه

درد قفسه سینه به شکل‌های مختلفی، از یک درد شدید و تیز تا یک درد مبهم، حس می‌شود. گاهی درد قفسه سینه به شکل سوزش احساس می‌شود. در مواردی، درد از گردن به سمت فک و سپس به پشت یا پایین یک یا هر دو بازو گسترش می‌یابد.

هرچند که درد قفسه سینه همیشه نشانه حمله قلبی نیست، اما در اورژانس، معمولاً ابتدا حمله قلبی موردبررسی قرار می‌گیرد؛ زیرا فوری‌ترین تهدید برای زندگی است. پزشک ممکن است علل ریوی تهدیدکننده حیات، مانند آمبولی ریه را نیز بررسی کند.

برخی از اولین بررسی‌هایی که پزشک ممکن است هنگام ارزیابی درد قفسه سینه درخواست کند عبارت‌اند از: نوار قلب، عکس از قفسه سینه، سی‌تی‌اسکن، آزمایش خون.

بسته به نتایج آزمایش‌های اولیه بررسی درد قفسه سینه، پزشک ممکن است آزمایش‌های بیشتری درخواست نماید. 

این بررسی‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشد: اکوکاردیوگرام (بررسی قلب در حال حرکت با استفاده از امواج صوتی)، تست ورزش یا آنژیوگرافی.

باید به خاطر داشته باشیم که درد قفسه سینه دلایل احتمالی زیادی دارد و همه آن‌ها نیاز به بررسی توسط پزشک دارند.

درد قفسه سینه مربوط به قلب چگونه است؟

درد قفسه سینه که مرتبط با بیماری‌های قلبی است، در بسیاری از مبتلایان به این بیماری‌ها، به‌صورت ناراحتی مبهم و نه لزوماً درد احساس می‌شود. به‌طورکلی، وقتی ناراحتی قفسه سینه مربوط به حمله یا مشکلات قلبی باشد، ممکن است با یک یا چند مورد از موارد زیر همراه شود:

    احساس فشار، پُری، سوزش یا گرفتگی در قفسه سینه
    درد فشاری یا شدید که به کمر، گردن، فک، شانه‌ها و یک یا هر دو بازو گسترش می‌یابد
    دردی که بیش از چند دقیقه طول می‌کشد، با فعالیت بدتر می‌شود، با استراحت از بین می‌رود و دوباره عود می‌کند یا شدت آن متغیر است
    تنگی نفس
    تعریق سرد
    سرگیجه یا ضعف
    حالت تهوع یا استفراغ
 
درد قفسه سینه به دلایل غیرقلبی چگونه است؟

 ممکن است تشخیص درد قفسه سینه مربوط به قلب از سایر انواع درد قفسه سینه دشوار باشد. بااین‌حال، درد قفسه سینه‌ای که ارتباط کمتری با مشکلات قلبی دارد، اغلب با موارد زیر همراه است:


    احساس طعم ترش یا احساس بازگشت غذا به دهان
    مشکل در بلع
    
    دردی که با تغییر وضعیت بدن بهتر یا بدتر می‌شود
    
    دردی که با تنفس عمیق یا سرفه بدتر می‌شود
    
    تشدید درد، زمانی که روی سینه خود فشار بیاوریم
      دردی که ساعت‌ها ادامه داشته باشد

توجه داشته باشیم که علائم کلاسیک سوزش سر دل، یک احساس دردناک و سوزش در پشت جناق سینه، می‌تواند ناشی از مشکلات قلب یا معده باشد. بنابراین برای تشخیص علت دقیق درد قفسه سینه حتماً باید با پزشک مشورت کنیم.

دیگر خبرها

  • بهره مندی افراد کم توان خوزستان از خدمات صندوق بیماران خاص
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟
  • کودکان پسر ۴ برابر بیشتر از دختران به اختلال طیف اوتیسم مبتلا می‌شوند