Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-26@19:45:49 GMT

پتروشیمی خط مقدم جنگ اقتصادی است

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۷۴۴۵

به گزارش خبرنگار ایلنا، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران پلاست با بیان اینکه ما اکنون در آستانه جهش سوم پتروشیمی هستیم اظهار داشت: در سال ۷۶ که دولت خاتمی آغاز شد ارزش تولیدات پتروشیمی یک میلیارد دلار بود با تلاش و کمک شرکت ملی نفت وزارت نفت و دولت و تعامل بین المللی مطلوبی که داشتیم، توانستیم مجموعه عظیمی از طرح‌ها را آغاز کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشی از آنها تا سال ۸۴ به نتیجه رسید و بخشی دیگر به مدار آمد و ظرفیت تولید کشور به ۱۵ تا ۱۶ میلیارد دلار رسید.

وی ادامه داد: تلاش شد طرح‌های نیمه‌تمام پایان یابد و در حال حاضر بیشتر طرح‌ها متوجه پلاستیک و الفین است که خوراک در آنها عامل تعیین کننده است.

زنگنه گفت: در سال ۹۲ تولید اتان ۴.۲ ملییون تن بود که در سال ۹۷ به ۷.۳ میلیون تن رسید و در سال ۱۴۰۰ به ۱۶ میلیون تن خواهد رسید.

وی با بیان اینکه ۶.۳ میلیون تن خوراک از بیدبلند، ۱.۸ میلیون تن از ان جی ال ۳۲۰۰، ۲.۴ میلیون تن از خارک و ... تامین خواهد شد گفت: در حال حاضر جمع‌آوری گازهای فلر با ۱.۲ میلیارد دلار توسط هلدینگ خلیج فارس و پتروشیمی کارون در جریان است و با اجرای واحدهای ان جی ال و خارک گازهای مشعل سفت شد و تمامی آ‌نها تبدیل به ثروت خواهند شد و از آلودگی محیط زیست نیز جلوگیری خواهد شد.

زنگنه با بیان اینکه در جهش سوم پتروشیمی (سال ۱۴۰۰) تولید پتروشیمی به ۲۵ میلیارد دلار می‌رسد افزود: ظرفیت تولید نیز به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید.

وی ادامه داد: تا سال ۱۴۰۰، ۲۷ طرح جدید در شرایطی اجرایی می‌شود که در تحریم به سر می‌بریم.

وی با بیان اینکه اکنون در آستانه جهش سوم هستیم خاطرنشان کرد: اکنون چند ملاحظه داریم که از جمله تنوع خوراک و تنوع محصول است. بیشتر تاکید بود حداکثر استفاده از اتان تولیدی داشته باشیم بنابراین تعداد زیادی واحد متانول و کود اوره طراحی شده قصد این است که از خوراک مایع در تلفیق با گاز استفاده شده و به تولید پروپیلن برسیم و زنجیره پایین‌دست تنوع یابد.

وزیر نفت با بیان اینکه آمایش سرزمین از جمله اهداف ما است خاطرنشان کرد: در حال حاضر در داخل سرزمین مساله کم‌آبی را داریم بنابراین توسعه پتروشیمی در کنار سواحل خزر را در دستور کار قرار دادیم البته به شرط اینکه زنجیره پایین دست نیز توسعه یابد هدف این است که ظرفیت تولید به ۱۳۰ میلیون تن به ارزش ۳۷ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۴ برسد که معادل مصرف خوراک آن یک و نیم میلیون بشکه هیدروکربن خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه جلوگیری از خام فروشی یکی از برنامه‌های اصلی ما بوده است گفت: اگر رساندن یک میلیارد دلار به ۲۵ میلیارد دلار جلوگیری از خام فروشی نیست پس چه چیزی است.

وی ادامه داد: در حال حاضر پنج میلیارد دلار در سال خوراک به پتروشیمی‌ها فروخته می‌شود که البته عامل محدود کننده آن تقاضا است که ناشی از پارامترهای اقتصاد کلان است و گرنه ما مسئولیتی در تامین خوراک نداریم.

زنگنه گفت: در سال ۹۷، پالایشگاه‌ها پنج میلیارد دلار خوراک تحویل دادند که دو میلیارد دلار آن به پتروشیمی‌ها اختصاص یافت.

وزیر نفت با بیان اینکه پتروشیمی خط مقدم جنگ اقتصادی است خاطرنشان کرد: پتروشیمی بالاترین نقش را در بازگرداندن ارز در چرخه اقتصادی کشور داشته است و عمده ارز نیز به نیما داده شده و مابقی صرف اجرای طرح‌های نیمه تمام شدها ست.

وی با اشاره به لزوم توسعه استارت‌آپ‌ها در صنعت پتروشیمی گفت: ما برای استارت‌آپ‌ها در صنایع پایین دست، بالادست و بازرگانی پتروشیمی برنامه مفصلی داریم که امسال آغاز خواهد شد فقط استقرار فیزیکی مطرح نیست بلکه روابط اجزا و مجموعه زنجیره مهم است.

وی خاطرنشان کرد: ما از استارت‌آپ‌ها حمایت می‌کنیم چرا که منجر به اشتغال‌زایی خواهد شد. تا چند سال قبل اشتغال یعنی فقط به معنای کارمند دولت بود در حالی که استارت‌آپ‌ها پرچمدار این هستند که می‌توان اشتغال و تولید داشت و موثر واقع شد بدون اینکه کارمند باشیم. این تغییر پارادایم بسیار مهم است. باید قدر آن را بدانیم تا تولید و زندگی مردم از طریق شاخه‌های مولد بگذرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اقتصاد پتروشیمی خوراک صنعت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۷۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس| حذف ستاره های استقلال و پرسپولیس از روی لوگو

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ آئین واگذاری مالکیت باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی، صبح امروز چهارشنبه در محل ساختمان وزارت امور اقتصادی و دارایی با حضور مدعوین برگزار شد.

سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان، علی خطیر و رضا درویش مدیران عامل باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس به همراه نمایندگان کنسرسیوم‌های بانکی و پتروشیمی، از حضار در این مراسم بودند.

پیش از این در بازار فرابورس، سهام باشگاه پرسپولیس به کنسرسیوم بانکی شامل ۶ بانک و باشگاه استقلال نیز به کنسرسیوم پتروشیمی زیر نظر هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس واگذار شده‌اند.

یکی از نکات این مراسم حذف ستاره های استقلال و پرسپولیس در بنر کار شده بود.

257 251

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899018

دیگر خبرها

  • کارگران در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند
  • کارگران رزمندگان خط مقدم جنگ اقتصادی هستند
  • کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند
  • افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر
  • برنامه قطعی وزارت نفت خاموشی فلرها در پارس جنوبی است
  • جریمه واحد تولیدی فرآورده خوراک دام و طیور در چهارمحال و بختیاری
  • تخصیص ۴۰ درصد از سود شرکت‌های پتروشیمی به تکمیل زنجیره ارزش
  • کارگران «مدافعان صف مقدم» در جنگ اقتصادی هستند
  • عکس| خریدارهای استقلال و پرسپولیس را ببینید
  • عکس| حذف ستاره های استقلال و پرسپولیس از روی لوگو