Web Analytics Made Easy - Statcounter

امسال حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دانش آموز در کلاس‌های شهر تهران حاضر خواهند شد و با احتساب کلاس‌های مدارس غیر دولتی، ۴۱ هزار کلاس درس آماده حضور دانش آموزان در شهر تهران خواهند بود.

اخبار اجتماعی-فردا اول مهر مدارس سراسر کشور به روی دانش آموزان باز می شوند و ۵۶ هزار همکار فرهنگی در تهران در بیش از ۴ هزار مدرسه و ۴۱ هزار کلاس درس به استقبال بازگشایی مدارس خواهند رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته عبدالرضا فولادوند، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران از پایان بهمن ماه سال گذشته اقدامات برای پروژه‌ مهر آغاز شده و در طول هفت ماهه گذشته ۱۸ هزار نیرو، امر آماده سازی مدارس در شهر تهران را در قالب پنج  کارگروه به عهده داشتند و پنج کارگروه ساماندهی نیروی انسانی، کارگروه تعیین صلاحیت‌ها و مدیران، ارزیابی، و تبلیغ و توجیه، روند پروژه‌ی مهر را پیگیری کرده‌اند.

وی با اشاره به ساماندهی نیروی انسانی با توجه به خروج ۷۰۰۰ نیرو به دلایلی همچون بازنشستگی از مجموعه آموزش و پرورش شهر تهران گفت: این موضوع با ورود تنها ۴۹۰ نیروی جدید به این مجموعه تناسبی ندارد و متاسفانه بحران نیروی انسانی تهران را تهدید می‌کند. این موضوع را اعلام کردیم و تلاش خواهیم کرد که در سطح تهران مشکلات را در این حوزه برطرف کنیم.

بهره برداری از ۵۶۰  کلاس درس جدید

همچنین  علی شهری، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران آماری از مدارس جدید تهران در آستانه مهر ارائه کرد و گفت: در حال حاضر پروژه‌های آموزشی بسیاری در دست اجراست، اما تعداد ۵۵ پروژه با ۵۶۰ کلاس درس و ۷۲ هزار مترمربع در مهر ۱۳۹۸ آماده تحویل به ادارات آموزش و پرورش شهرتهران و شهرستان‌های استان تهران است. از این تعداد ۱۱ پروژه آموزشی با ۱۱۲ کلاس درس و ۱۳ هزار و ۴۹۲ مترمربع مساحت توسط خیرین مدرسه‌ساز احداث می‌شود.

وی با اشاره به ساخت مدارس ایمن و استاندارد و تلاش برای افزایش ایمنی مدارس موجود گفت: چندین پروژه‌ آموزشی دیگر نیز در دست احداث است که شمار آن به ۱۶۸ پروژه با ۱۷۶۹ کلاس درس می‌رسد.

برپایی آیین ویژه بازگشایی مدارس در ۲۶۸ مدرسه

به گزارش ایسنا، هر ساله آموزش و پرورش برنامه‌های ویژه ای برای بازگشایی مدارس دارد؛ البته دستگاه‌های اجرایی مختلف آموزش و پرروش را در برپایی این جشن ملی کمک می کنند. شهرداری تهران نیز قصد دارد آیین بازگشایی مدارس را در ۲۶۸ مدرسه برگزار کند.

در همین راستا مجتبی دانشور، مدیر کل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران از برگزاری آیین بازگشایی مدارس در ۲۶۸ مدرسه خبر داد و گفت: برنامه های امسال در قالب چهار محور «آیین بازگشایی»، «آموزشی»، «حمایتی» و «گردشگری» برگزار می شوند.

 وی افزود: در آیین بازگشایی مدارس، «جشن بزرگ مهر» با حضور مسئولین منطقه ای در ۱۲۲ مدرسه، «جشن بزرگ مهر» با حضور مسئولین اجتماعی و فرهنگی در ۲۲ منطقه، آیین استقبال از سال اولی ها در ۱۲۲  ناحیه و در مجموع  آیین بازگشایی مدارس در ۲۶۸ مدرسه برگزار می شود. همچنین با توجه به اینکه ۴۴۰ مدرسه متوسطه در سطح شهر داریم، پیشنهاد دادیم روز اول مهر دستاوردهای سال پیش توسط شهرداران مدارس اعلام شود.

فعالیت ۱۷ تا ۲۰ هزار سرویس مدارس در تهران

ساماندهی سرویس مدارس نیز از جمله برنامه‌هایی است که به صورت میان بخشی و با همکاری وزارت کشور، راهور، وزارت آموزش و پرورش، تاکسیرانی و بخش خصوصی دنبال می‌شود. فرمانده انتظامی تهران بزرگ در همین راستا و با بیان اینکه برای سال تحصیلی ۹۹-۹۸ بین ۱۷ تا ۲۰ هزار سرویس مدارس در تهران فعالیت خواهند کرد، گفت: برای ساماندهی رانندگان سرویس مدارس سامانه‌ای به نام سپند طراحی شده که طبق آمارهای ما حدود ۱۰ هزار و ۸۰۰ نفر تاکنون در آن ثبت نام کرده‌اند اما رانندگانی که قصد فعالیت به عنوان سرویس مدارس را دارند باید تا ۱۵ مهرماه در این سامانه ثبت نام کنند؛ در غیر این صورت صدور برچسب برای آن‌ها با مشکل روبرو خواهد شد.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ توصیه هایی نیز برای خانواده‌ها و مدیران مدارس داشت و ضمن هشدار نسبت به استفاده برخی مدارس از سرویس‌های غیرمجاز و فاقد برچسب گفت: تأکید پلیس بر این است که این سرویس‌ها غیرمجاز بوده و در همین راستا نیز بدنبال ساماندهی سرویس‌های مدارس هستیم اما اگر خدایی ناکرده سرویسی غیرمجاز فعالیت کرده و دچار حادثه‌ای شود، نخستین مسئولیت آن بر عهده مدیران مدارس خواهد بود. قطعا اگر حادثه‌ای رخ دهد و سرویس مدرسه فاقد ایمنی لازم و برچسب باشد مدیران باید پاسخگو باشند وحتی در صورت وارد شدن صدمه، مدیران نیز مقصر هستند.

رنج همیشگی فقر فضای آموزشی در تهران

به گزارش ایسنا، در کنار مشکلات کوچک و بزرگ اداره مدارس در کلانشهر تهران، فقر فضای آموزشی و وجود مدارس فرسوده همواره دانش آموزان این استان را رنج داده و افزایش تراکم کلاسی به دنبال کمبود فضای آموزشی موجب افت کیفیت آموزش در تهران شده است. مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران با اشاره به وجود ۸۵۰۰ کلاس درس در تهران که باید مورد تخریب و بازسازی قرار بگیرد گفت: همچنین ۱۴ هزار و ۵۰۰ کلاس درس نیازمند مقاوم سازی شوند. با تراکم بالای جمعیت دانش‌آموزی در استان مواجهیم؛ علیرغم آنکه تراکم میانگین در مدارس کشور ۲۴ نفر است، این رقم در برخی مناطق دوبرابر است.

وی تاکید کرد: با توجه به جمعیت دانش آموزی فعلی نیازمند ۱۲ هزار کلاس درس جدید هستیم که اگر رشد جمعیت را نیز درنظر بگیریم در چندسال آینده به ۱۸ هزار کلاس نیاز پیدا خواهیم کرد. تهران جزو مناطق فقیر به لحاظ سرانه آموزشی محسوب می‌شود و نیازمند توجه ویژه و تخصیص ردیف‌های اعتباری ویژه جهت احداث و بازسازی فضاهای آموزشی است.

همچنین انوشیروان محسنی‌ بندپی ، استاندار تهران، فقر شدید فضای آموزشی را در برخی مناطق شهر تهران نظیر منطقه ۲۲ مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: در منطقه ۲۲ حتی با وجود خیرین  مدرسه‌ساز باز زمینی برای احداث مدرسه پیدا نمی شود. برخی در آن مقطع حتی فضاهایی که به ساخت مدرسه اختصاص داده شده بود را فروختند و مراکز تجاری در منطقه ۲۲ احداث شد.

بندپی به موضوع مدارس استیجاری نیز اشاره کرد و گفت: بنیاد شهید ۴۰ سال مدارس را رایگان در اختیار آموزش و پرورش گذاشت و اجاره بهای ۴۰ ساله را هم نمی خواهند بلکه خواستار تهاتر زمین‌های اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران یا وزارتخانه با این مدارس هستند. قرار بود کارشناسان مدارس بنیاد شهید را ارزیابی و قیمت گذاری کنند. چرا باید همیشه در ابتدای بازگشایی مدارس نگران کمبود فضای آموزشی در تهران باشیم؟ این موضوع باید به اطلاع همگان برسد تا بتوانیم مطالبه گری کنیم.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آموزش و پرورش سرویس مدارس بندپی بازنشستگی دانش آموز دانش آموزان مدرسه سال تحصیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۹۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابه‌جا از معلمان

فرهاد شکیبایی، معاون آموزشی یک دبستان غیردولتی در پاسخ به این سوال که آیا در مدرسه شما کلاس‌هایی با تراکم جمعیتی 45 نفره تشکیل می‌شود، به خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، گفت: در مدرسه ما نه اما چنین کلاس‌هایی در مدارس دولتی وجود دارد.

وی علت تشکیل کلاس‌هایی با تراکم جمعیتی 45 نفره را کمبود معلم و فضای آموزشی دانست و ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش به‌صورت مداوم اعلام می‌کند که تعداد معلمان کافی نیست. سال ۱۴۰۲، ۵۰ هزار معلم از طریق آزمون استخدامی و ۲۵ هزار نفر از طریق دانشگاه فرهنگیان استخدام شدند و این وزارتخانه درصدد است تا ۱۴۰۳، ۷۲ هزار معلم استخدام کنند.

معلمان در کلاس‌های 45 نفره بیش‌تر از دانش‌آموزان سردرگم می‌شوند

این معاون آموزشی با اشاره به گله‌مندی والدین و معلمان، مطرح کرد: والدین و به‌ویژه معلمان از تشکیل کلاس‌های 45 نفره نارضایتی خود را اعلام می‌کنند و معلمان همیشه بابت این موضوع در برنامه‌ریزی‌ها، سردرگم هستند. توقعات بسیار نابه‌جایی از معلمان در راستای افزایش کیفیت تحصیلی دانش‌آموزان انتظار می‌رود و ازدحام کلاس‌های مدرسه نیز این توقعات را نابه‌جاتر می‌کند.

شکیبایی با بیان اینکه پیشنهادهایی در خصوص ارتقای کیفیت تحصیلی در کلاس‌هایی با تراکم جمعیتی 45 نفره دارم، ادامه داد: تنظیم درست توقعات جزء اولین راهکارهاست و به معنای این است که باید توقعات خود را به مناسب‌ترین شکل برسانیم.

این معاون آموزشی با اشاره به اینکه معلمان باید در کلاس درس درباره ارائه تکالیف و مدیریت کلاس اختیار تام داشته باشند، اظهار کرد: کلاس‌هایی با تراکم 45 نفر، خارج از استاندارد محسوب می‌شود؛ بنابراین انتظار اداره کلاس درس براساس استانداردهای تعیین‌شده توسط وزارت آموزش و پرورش کمی بی‌انصافی است.

مشارکت والدین در مدیریت کلاس‌های پرجمعیت موثر است

وی مشارکت اولیا را در اداره کلاس‌های 45 نفره مهم تلقی کرد و ادامه داد: والدین برای حضور دانش‌آموزان در کلاس درس باید به معلمان کمک‌های ویژه‌‌ای ارائه کنند. اگر توقع ارائه نتایج از پیش مشخص شده از معلمان به کمترین میزان خود برسد، معلمان انگیزه پیدا می‌کنند تا راهکارهای خلاقانه و مناسب را با دلسوزی دریابند.

این معاون آموزشی ادامه داد: یکی از مسائل مهم به‌ویژه در دوره ابتدایی این است که معلم نسبت به احوالات روحی و روانی، آموزشی و شناختی اشراف جامع داشته باشد؛ لذا این اشراف و توجه لحظه‌به‌لحظه به دانش‌آموزان می‌تواند تاثیرات خیلی مثبتی در دوره تحصیلی دانش آموزان داشته باشد.

شکیبایی با بیان اینکه دانش آموزان روحیه بسیار حساسی دارند، اضافه کرد: کوچکترین حرکات معلم می‌تواند بر روحیه دانش آموزان اثر مثبت یا سو داشته باشد.

وی افزود: اشراف معلم باعث می‌شود که حرکات، بازخورد، منش و رفتار معلم با دانش‌آموز منطبق بر واقعیت احوال دانش‌آموز و رشددهنده باشد. به عبارت دیگر، اگر بازخورد معلم می‌خواهد برای دانش‌آموز رشددهنده باشد، باید از احوالات دانش‌آموز آگاه و تسلط کامل هنگام پاسخ‌دهی داشته باشد.

این معاون آموزشی ادامه داد: رشددهندگی به این معنا نیست که همیشه دانش‌آموز مورد تایید قرار بگیرد، بلکه گاهی اوقات باید دانش آموز پاسخ عدم تایید را از معلم دریافت کند و این موضوع به رشد و بالندگی آن کمک ویژه‌ای می‌کند.

معلمان باید اشراف کامل به احوالات دانش‌آموزان داشته باشند

شکیبایی با بیان اینکه پاسخ معلم به دانش آموز باید مهربان؛ اما قاطعانه باشد، ابراز کرد: گاهی اوقات دانش‌آموزان نیاز دارند که پاسخ مهربان و بدون قطعیت دریافت کنند. به عبارت دیگر، شرایط ایجاب می‌کند که دانش آموزان پاسخ باب میل خود را دریافت کنند. اشراف معلم به رفتار دانش آموزان پاسخ درست و مناسب را به صورت طبیعی تنظیم می‌کند.

وی با اشاره به اینکه اشراف کامل بر احوالات دانش‌آموز با تعداد بالای دانش‌آموزان در کلاس مختل می‌شود، توضیح داد: این اختلال به بدترین شکل ممکن بر پیشرفت تحصیلی کودکان تاثیر می‌گذارد. همچنین رسیدگی‌های آموزشی، تصحیح برگه‌های امتحانی دانش‌آموزان و... با مشکلات بسیار زیادی مواجه می‌شود.

شکیبایی با بیان اینکه معلمان در کلاس‌های پرتراکم معمولا نیمی از وظایف خود را به خانواده‌ها واگذار می‌کنند، ادامه داد: اما خانواده‌ها در جایگاهی نیستند که معلم کودکان خود باشند و نسبت به انجام کار آگاهی لازم را ندارند؛ بنابراین بین خانواده‌ها و دانش آموزان درگیری پیش می‌آید. درواقع، این اتفاق می‌تواند مهم‌ترین وجه مادر یعنی مادری کردن را زیر سوال ببرد.

این معاون آموزشی خاطرنشان کرد: زمانی که رابطه مادر و فرزند به رابطه شاگرد و معلمی، تبدیل شود، اتفاقات خوشایندی پیش نمی‌آید، زیرا رابطه شاگرد و معلم یک رابطه همراه با تشنج و اختلال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • امسال ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش اصفهان می‌شود
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • واژه ای به نام سمپاد به گوشتان خورده است ..
  • برگزاری کلاس‌ بازیگری برای دانش‌آموزان تهرانی | نقش‌آفرینی هنرجوها در سریال‌های تلویزیونی
  • برگزاری کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابجا از معلمان
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابه‌جا از معلمان