Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-09@02:16:47 GMT

فرهنگ مقاومت ارمغان دفاع مقدس است

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۰۲۲۱۶

فرهنگ مقاومت ارمغان دفاع مقدس است

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، «حسینعلی امیری» در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس نوشت: سی و یکم شهریور هر سال این سرزمین رنگ و بوی آسمانی می گیرد و مردم ایران یک دل و یک صدا هفته اول مهر را به تجلیل از عظمت و معنویت حماسه هشت ساله ای از تاریخ پرافتخار ایران اسلامی می پردازند که خلاصه همه خوبی ها و تابلوی تمام نمای همه زیبایی هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
در این پیام آمده است: هفته دفاع مقدس، هفته تجلیل از یک دوره زمانی خاص نیست، هفته تجلیل از یک قشر و گروه خاص نیز هم نیست. بلکه هفته تجلیل از یک ملت است که در طول دوران دفاع مقدس خود، به جهانیان نشان داد هر قدرت و ابرقدرتی که چشم ناپاک و طمع دست اندازی به این سرزمین کهن پرگهر را داشته باشد با چنان پاسخ دندان شکنی مواجه می شود که درس عبرت همه زورگویان عالم درطول تاریخ است.  
در بخش دیگر این پیام آمده است: تجلیل از دفاع مقدس، تجلیل از انقلاب نوپایی است که به بهای شعار استقلال و آزادی، ‌مستحکم و استوار توانست، یکه و تنها به اتکای شیرزنان و شیرمردان سرزمین اش، مقابل قدرت‌های شرق و غرب عالم هشت سال ایستادگی کند و حماسه شکوهمند مقاومت طولانی ترین جنگ تاریخ بشر را بی آنکه حتی یک وجب از خاک اش را از دست دهد، بیافریند.
امیری در این پیام یادآور شد: امسال نیز مردم ایران، شمال و جنوب، شرق و غرب، شهر و روستا، سی و نهمین سالگرد دفاع مقدس را در نمایش زیبای وحدت ملی، ‌ جشن می گیرند و با فریاد " ما پیروزیم" شعار واحد این همایش معنوی، ‌ به خود و جهان یادآور می شود که ملت ایران شکست ناپذیر است، ‌ که اگر نبود، تاریخ مقاومت هشت ساله در عنفوان انقلاب، زمانی که در محاصره همه جانبه سیاسی و اقتصادی بود و گونی سنگر و سیم خاردار برای دفاع هم از او دریغ می شد، به نحو دیگری رقم می خورد.
در ادامه این پیام آمده است: دفاع مقدس ملت ایران، برای کشور تنها اقتدار و امنیت به ارمغان نیاورد، بلکه دفاع مقدس، در بطن خود حامل فرهنگی شد که نسل های پی درپی از چشمه  زلال معرفت و معنویت اش سیراب  می شوند. فرهنگ مقاومت، فرهنگ عزت، فرهنگ ایثار و مهرورزی و نوع دوستی و دریک کلام، فرهنگ اسلام ناب محمدی(ص) دستاورد معنوی دفاع مقدس است. شهرها، کوچه ها و محله های ما، همچنان به عطر و بوی نام و یاد شهدا مزین اند و جانبازان و آزادگان و ایثارگردان و رزمندگان، ‌همچنان سرمایه های ارزشمند دفاع مقدس در میان ما هستند.  
امیری در پیام خود یادآور شد: مقاومت هشت ساله؛ آغاز دفاع مقدس ملت ایران است. به شهادت تاریخ، ‌ عداوت و دشمنی ها با این ملت رشید و رهیده از بند استثمار و استعمار، پس از آتش بس، ‌ پایان نیافت و حماسه مقاومت ایران همچنان تا به امروز ادامه داشته است و هرچند در طول این سه دهه، توطئه ها و تحریم ها حتی برای یک روز متوقف نشده و انقلاب و ملت غیور ایران به همت فرزندان برومند و مومن و انقلابی اش، روز به روز قوی تر شد و روزی نیست که خبر پیشرفت های علمی و صنایع پیشرفته نظامی ما دشمن زبون را عصبانی نکند تا اینکه اکنون دنیا اعتراف می کند که جمهوری اسلامی ایران در قله افتخار و اقتدار ایستاده است.  
همزمانی هفته دفاع مقدس با آغاز فصل تحصیلی، ‌ خود نماد و نشانه این حقیقت است که دفاع مقدس، ‌ بخش معنوی هویت اسلامی و انقلابی ماست و در برهه حساس کنونی که همه  کفر در مقابل انقلاب اسلامی ایران قد علم کرده و تحریم های ناجوانمردانه و ظالمانه به مردم ایران تحمیل کرده است، هفته دفاع مقدس را در مدارس نیز با "زنگ مقاومت"، ‌ آغاز می کنیم.
هفته دفاع مقدس را به ملت غیور ایران، مقام معظم رهبری و مسئولین خدمتگذار، ‌ خانواده معزز شهدا، جانبازان، آزادگان ایثارگران، رزمندگان بسیجی، سپاهی و ارتشی سالهای دفاع مقدس و نیروهای مسلح و سرافراز ایران تبریک و تهنیت عرض می کنم و یاد و خاطره شهدا و امام عزیزمان که با فرمان ایمان، ایستادگی، ‌عرفان خود درس دفاع به همه ما آموخت تا در مقابل صف آرایی دشمنان مستحکم و استوار بایستیم گرامی می داریم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جانبازان خانواده دفاع مقدس مقام معظم رهبری یاد و خاطره شهدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۲۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است

به گزارش خبرگزاری مهر، چهارده عنوان از تازه‌های نشر پیام آزادگان، ناشر تخصصی آزادگان و اسرای دفاع مقدس، همچون «کهکشان بی‌نشان»، «دخترکی لبه پنجره» و «تنهایی زیبا» امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در اولین روز و اولین ساعات برپایی سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی رونمایی شد.

در ابتدای این مراسم فرزانه قلعه‌قوند معاون پژوهشی نشر پیام آزادگان گفت: حوزه اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است. امسال با انتشار ۱۹ اثر جدید، سال پرباری را آغاز کرده‌ایم. ما به‌طور تخصصی در حیطه آزادگان و اسرا کار می‌کنیم که یکی از نیازهای روز جامعه است. همه مسائل مربوط به دفاع مقدس شریف و باارزش است؛ اما حس می‌کنم در شرایطی زندگی می‌کنیم که بیش از هر بخش از بخش‌های دفاع مقدس، نیاز داریم بخش اسارت را به جامعه معرفی کنیم؛ زیرا در نهایت محرومیت و محاصره به سر می‌بریم و با تنگناها و تحریم‌های زیادی روبه‌رو هستیم.

وی افزود: «زمستان می‌گذرد» خاطرات خودنوشت سید محمدعلی بصری از روزشمار اسارت است. «کنارهای جنوب» خاطرات مرحوم سید ابراهیم ظهوری است که سید حسن نوری، معروف به زیدالله که خود نیز آزاده است، آن را نگاشته است. «قافله زیبایی» مجموعه شعر با محوریت اهل بیت (ع) به خصوص حضرت زینب است. «کهکشان بی‌نشان» اثر سید محمد ابوترابی، مجموعه شعری با محوریت سید آزادگان، حجت‌الاسلام ابوترابی سروده شده است. «عمو علاءالدین» نیز واکاوی و تحلیل و رمزنگاری نامه‌های دوران اسارت به قلم سید جمال‌الدین زهرایی است.

معاون پژوهشی نشر پیام آزادگان گفت: سه کتاب دیگر با محوریت همسران آزادگان است. «تنهایی زیبا» نوشته فهیمه عبدلی، خاطرات زیبا توان همسر آزاده علی گوهرممیز است. «دخترکی لبه پنجره»، نوشته مریم ماهی خاطرات لیلان محمدی همسر آزاده قربان جدیدی شیخ‌حسن را در برمی گیرد. «ترکش‌های زردآلو» نوشته حمیده سلطانی به خاطرات فاطمه مسعود همسر آزاده یعقوب‌همراهی کوزه‌کنانی پرداخته است. «خبرگزاری دیگ‌پرس»، نوشته رضا خوب‌نژاد نیز درباره آزادگان مفقودی است که در آشپزخانه اردوگاه اخبار را رد و بدل می‌کردند. کتاب «سبک زندگی آزادگان» هم هدفش معرفی الگو به جامعه است. «عبور از شیشه‌های شکسته» نیز خاطرات خودنگاشت روحانی آزاده سید حسن می‌رسید است که جزو رهبران اردوگاه بوده است.

مهرداد فردوسیان آزاده پیش‌کسوت و نویسنده «جواهری در گونی» که در نوجوانی به اسارت حزب بعث گرفته شد، در ادامه این مراسم درباره این کتاب گفت: سال ۱۳۶۱ به اسارت گرفته شدم و هشت و سال و نیم در اسارت بودم. درباره اسارت کتاب‌های زیادی خوانده بودم؛ با این حال، حس می‌کردم مسائلی در اسارت وجود داشته که در این کتاب‌ها کم‌رنگ دنبال شده است؛ به همین دلیل این اثر را نوشتم. برای مثال، وقتی ما را برای کتک زدن از آسایشگاه بیرون می‌بردند، زجر و ناراحتی دوستان داخل آسایشگاه در کتاب‌ها توصیف نشده بود.

وی افزود: در اسارت جو یکنواخت و کسل‌کننده‌ای حاکم بود. برای رفع این یکنواختی برنامه‌هایی همچون تئاتر طراحی و با تمام محدودیت‌ها اجرا می‌کردیم. اولین تئاتری که اجرا کردم، مربوط به روزی بود که چند نفر از بچه‌ها را از شکنجه بازگرداندند و روحیه بچه‌ها خیلی ضعیف بود. به همین دلیل، به فکر یک اجرای عروسکی افتادم. یک پتو رویم انداختم و با امکانات ساده آسایشگاه یک تئاتر اجرا کردم و بچه‌ها بسیار سرگرم شدند.

امیر محمد عباس‌نژاد نویسنده «حمله گرگ‌ها» از سخنرانان دیگر این مراسم با اشاره به اینکه این ششمین کتاب من درباره ادبیات اسارت است، گفت: ادبیات اسارت انسانی‌ترین بخش ادبیات جنگ است؛ زیرا مواجهه انسان‌ها با یکدیگر است. کتاب «حمله گرگ‌ها» خاطرات علی شط‌نیسانی، از افسران ارتش است که در ۲۷ مهر ۱۳۵۹ در جبهه جنوب به اسارت گرفته شد. در روایت‌های این کتاب به لایه‌های پنهان اسارت پرداخته‌ام. ادبیات مقاومت دو عنصر دارد؛ مبارزه با چیزهای ناپسند که زندگی شریف انسان را تحت‌الشعاع قرار داده و تاب‌آوری در برابر اعمال قدرت‌های نامشروع که هر دو عنصر را در خاطرات اسرا می‌بینیم.

حمید احمدی‌نیا راوی کتاب «آهوی گمشده» که از اسرای مفقودالاثری هم بوده است، گفت: داستان‌های من در این کتاب در برابر داستان‌های ایثاگران دیگر ناچیز است. تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر ثبت خاطرات شفاهی ایثارگران مرا وادار کرد که خاطراتم را بیان کنم. این کتاب از دوران کودکی تا زمان آزادی مرا شامل می‌شود و داستان‌های جذابی دارد. من چون مفقود و جزو اسرای ثبت‌نشده بودم، یک سال در زندان‌های الرشید و دو سال و نیم در اردوگاه تکریت ۱۱ بودم که یکی از مخوف‌ترین اردگاه‌های آن دوران بود؛ چون همه اسرایش از بچه‌های مفقود بودند.

زهره علی‌عسگری نویسنده کتاب «آهوی گمشده» در پایان این مراسم گفت: باید از نعمتی به نام انقلاب اسلامی قدردانی کرد که بعد از قرن‌ها تاریخ‌نویسی را از سلاطین گرفت و به دست مردم داد. من خودم را جزو مردم می‌دانم. این فرصت تاریخ‌نگاری را مردم نباید از دست بدهند. این کتاب از این جهت جالب است که جوانی شانزده‌ساله صبر می‌کند تا به سن قانونی برسد و به‌طور قانونی به جبهه برود. او وقتی وارد خاک عراق می‌شود، در شرایطی عجیب و خواندنی به اسارت گرفته شده و به عنوان مفقود ثبت می‌شود.

وی افزود: همیشه از دلاوری اسرا گفته می‌شود؛ اما از خطراتی که اسرای کم‌سن را تهدید می‌کرد، کمتر گفته شده است. در ابتدای داستان، با ایشان در دوره انقلاب مواجه می‌شویم که در مدرسه به عنوان بازیگر تئاتر انتخاب می‌شود و زمینه‌های شهرت برایش فراهم می‌شود. تئاتری کار می‌کنند به نام «آهوی کوچولو» که ایشان نقش یک آهو را بازی می‌کرد. نام‌گذاری کتاب به ماجرای آن تئاتر بازمی‌گردد که با سرگذشت راوی نیز متناسب است.

کد خبر 6100677 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • آموزش راویان دفاع مقدس در استان مرکزی
  • اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است
  • ترکیب دل‌انگیزی از ایران و عراق و افغانستان
  • حضور مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • توان‌افزایی اساتید درس دفاع مقدس و مقاومت در دانشگاه فردوسی مشهد
  • «سروان شوذب مشکینی» زیر تیغ نقد
  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • افتتاح موزه‌های دفاع مقدس در ۵ استان کشور
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • امیر آراسته: جوانان درس مقاومت را از شهدا فرابگیرند