Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنظر می‌رسد علیرغم حملات رسانه‌ای آمریکا و طالبان علیه یکدیگر، طرفین در مورد آینده افغانستان به توافق رسیده باشند. به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محسن پاک آیین عضو شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی و سفیر سابق ایران در آذربایجان، طی یادداشتی به مناسبت روز جهانی صلح نوشت: بنظر می‌رسد علیرغم حملات رسانه‌ای آمریکا و طالبان علیه یکدیگر، طرفین در مورد آینده افغانستان به توافق رسیده باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مذاکرات به اصطلاح صلح، با نقش آفرینی زلمای خلیل زاد پیش می‌رود و اقدامات تروریستی طالبان علیه نیرو‌های خارجی و اظهارات ترامپ، اگرچه ممکن است موجب تاخیر در اجرائی شدن توافقنامه صلح شود، اما اراده طرفین بر عدم توقف این روند استوار است. در این رابطه موارد زیر قابل تامل است.
در متن توافقنامه که به رویت اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان نیز رسیده، از توافق دولت آمریکا با امارت اسلامی افغانستان (نه طالبان) صحبت شده است. در واقع آمریکا، موجودیت امارت اسلامی افغانستان را پذیرفته است و بنظر می‌رسد قصد دارد این امارت با ماهیت وهابی – سلفی و رویکرد تروریستی را به نیابت از خود در افغانستان مستقر نماید.
در صورت تشکیل امارات اسلامی در افغانستان، قانون اساسی این کشور که در اجلاس بن، تصویب شد و مبنای اقدامات دموکراتیک قرار گرفت، به حاشیه خواهد رفت و تفکرات وهابی – سلفی با حمایت آمریکا، عربستان و پاکستان محوریت خواهد یافت. طالبان یک گروه تمامیت خواه و تنها به دنبال تامین منافع خود است. طبعا توافق آمریکا و طالبان اگر منافع دولت و دیگر گروه‌های جهادی و اقوام مختلف را در نظر نداشته باشد، نمی‌تواند تاثیر مثبتی در روند پیشرفت افغانستان و آشتی ملی داشته باشد. در واقع ادامه این روند حتی می‌تواند موجب مسلح شدن دوباره اقوام مختلف از جمله ازبک، تاجیک و هزاره گردد و و به یک جنگ داخلی طولانی و خانمان سوز دامن زند.
آمریکا مدعی است که توافق با طالبان خشونت را کاهش داده و راه را برای مذاکره افغانی – افغانی باز می‌کند در حالی که توافق با امارت اسلامی افغانستان می‌تواند به تقویت گروه تروریستی داعش که به دنبال تثبیت موقعیت خود در افغانستان است، منجر شود؛ لذا این توافق نه تنها موجب کاهش خشونت و استقرار صلح در افغانستان نخواهد شد بلکه مسیر را برای تداوم اقدامات تکفیری – تروریستی هموار خواهد ساخت.
در توافق طالبان با آمریکا آمده که بخشی از نیرو‌های آمریکا از افغانستان خارج خواهد شد، اما پایگاه‌های نظامی اصلی آن‌ها مانند بگرام و قندهار باقی خواهند ماند. در واقع دولت ترامپ قصد دارد برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، با یک اقدام تاکتیکی – تبلیغاتی، مبنی بر خروج نیرو‌های آمریکا از افغانستان و امضای توافق صلح با طالبان، دستاوردی برای سیاست خارجی خود خلق کند.
اگرچه بعید است که با توجه به مخالفت دولت و دیگر اقوام، ایجاد امارت اسلامی افغانستان ممکن گردد، اما در غیر اینصورت، بازنده اصلی مذاکرات آمریکا و طالبان، مردم مظلوم افغانستان خواهند بود. مردمی که سال‌ها در انتظار استقرار مردمسالاری و حاکمیت قانون در کشور خود بوده اند و اینک در معرض حاکمیت مجدد رادیکالیزم و افراط گرائی قرار دارند.
جمهوری اسلامی ایران مشوق گفتگو‌های بین‌الافغانی با محوریت دولت مرکزی افغانستان بوده است. مستثنی کردن دولت افغانستان حتی اگر دارای ضعف‌های عمده هم باشد، کمکی به خاتمه ناامنی و استقرار آرامش نخواهد کرد. توافق اخیر دولت ترامپ و رهبران طالبان در قطر برای آتش بس و شکل گیری روند صلح، بدون حضور دولت قانونی افغانستان به نتیجه نخواهد رسید. بنظر نمی‌رسد مردم این کشور نیز نادیده گرفتن قانون اساسی توسط آمریکا و طالبان را بپذیرند.
برقراری صلح و ثبات و امنیت در افغانستان، در سایه گفتگو‌های گروه‌های افغانی با یکدیگر و عدم دخالت نیرو‌های بیگانه ممکن خواهد گردید. اقدامات مشکوک آمریکا در افغانستان می‌تواند موجب تقویت تروریسم و ویرانی این کشور و تهدیدی جدی برای کشور‌های همسایه افغانستان باشد و جمهوری اسلامی ایران باید تحرکات آمریکا در افغانستان را رصد کرده و در مشورت با همسایگان افغانستان، اقدامات لازم را برای خنثی سازی تهدیدات احتمالی انجام دهد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: روز جهانی صلح مجمع جهانی صلح اسلامی تروریست های آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۷۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهاد اسلامی: برپایی دولت فلسطینی بر اساس توافق اسلو یک فریب بزرگ است

معاون دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین با اشاره به اینکه درحال حاضر مساله ایجاد دولت فلسطینی بر روی میز مطرح نیست خاطرنشان کرد که برپایی دولت فلسطینی بر اساس توافق اسلو یک فریب بزرگ است.

به گزارش ایسنا، محمد الهندی، معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت: با گذشت بیش از ۲۰۰ روز از جنگ غزه رژیم صهیونیستی در تحقق اهداف اعلامی خود شکست خورد. اسرائیل پس از این شکست راهبردی مجبور است به روش دیگری رفتار کند. اگر نیروهای اشغالگر در غزه بمانند جنگ فرسایشی رخ خواهد داد.

وی در گفت‌وگو با الجزیره تاکید کرد: برای مقاومت، رفح هیچ تفاوتی با خان‌یونس و یا شمال غزه ندارد و ورود نیروهای اشغالگر به رفح بحران اسرائیل را حل نخواهد کرد. نتانیاهو گزینه ورود به رفح را به عنوان یک پیروزی مطرح می‌کند. او به دنبال تعلل و طولانی کردن جنگ است و برای یک جنگ منطقه‌ای تلاش می‌کند.

الهندی خاطرنشان کرد: مقاومت در مساله مذاکرات نرمش و انعطاف نشان داد اما مشکل اصلی در موضع اسرائیل و آمریکا است. رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر برای توجیه جنایت‌های خود و مسلح کردن شهرک‌نشینان استفاده می‌کند.

معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی افزود: صحبت کردن در مورد یک دولت فلسطینی بر اساس چیزی که در توافق اسلو آمده است یک فریب بزرگ است و هیچ پروژه‌ای برای برپایی دولت فلسطینی روی میز مطرح نیست. مواضع کشورهای عربی در مورد غزه همگی یکسان نیستند. کمک‌ها در رفح موجود است اما متاسفانه به دلیل مخالفت‌های اسرائیل، عرب‌ها توان وارد کردن آن‌ها به غزه را ندارند.

اخیرا «ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن در اظهاراتی گفت: هجوم به رفح منجر به یک قتل عام جدید می‌شود که به فهرست قتل عام‌های صورت گرفته توسط اسرائیل در نوار غزه اضافه می‌شود.

وی تاکید: ما موافق تلاش برای جلوگیری از حمله رژیم اشغالگر به رفح هستیم.

الصفدی تاکید کرد: تنها راه حل این درگیری ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اظهارنظر مجاهد درباره سفرهای مقامات متعدد سیاسی به کابل
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • جهاد اسلامی: برپایی دولت فلسطینی بر اساس توافق اسلو یک فریب بزرگ است
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید
  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است
  • از مبارزه حق طلبانه فلسطین حمایت می کنیم
  • طالبان: غربی‌ها فرهنگ خود را به دیگر کشورها تحمیل نکنند
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم