Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدسعید سیف در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به عدم اعتماد صنعت به پژوهش‌های دانشجویان اظهار کرد: نبود اعتماد صنعت به پژوهش‌هایی که توسط دانشجویان در دانشگاه صورت می‌گیرد دارای دو وجه است، در سپردن طرح‌های صنعتی به دانشگاه‌ها نمونه‌های موفق و ناموفق بسیاری وجود دارد، البته این بحث تنها شامل حال کشور ما نمی‌شود؛ بلکه سایر کشورهای جهان نیز نمونه‌های موفقی و ناموقی در پژوهش‌های دانشگاهی خود داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در برخی از موارد نتیجه پژوهش‌های صورت گرفته در دانشگاه‌ها الزاماً به مرحله تجاری سازی نمی‌رسد و این موضوع امری طبیعی است.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در دهه اخیر یا حداقل 5 سال‌ گذشته، شاهد پیشرفت چشمگیری در پژوهش‌های دانشگاهی بوده‌ایم، البته باید اقدامات لازم را انجام دهیم تا این محصولات به مرحله تجاری شدن برسد.

وی بیان کرد: در رسیدن پژوهش به مرحله تجاری‌سازی، حلقه‌های مختلفی وجود دارد، یک استاد دانشگاه به تنهایی نمی‌تواند در این میان نقش‌آفرینی داشته باشد. در چنین شرایطی نیاز به فعالیت در پژوهشکده‌ها، مراکز رشد، شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری احساس می‌شود. این مراکز باید کمک کنند تا نتایج پژوهشی با کیفیت و سرعت به محصول واقعی تبدیل شود.

سیف افزود: برای رسیدن ایده به محصول در مراکز علمی و پژوهشی دانشگاه‌ها، باید یک اکوسیستم یا زنجیره شکل گیرد، در این راستا اقدامات لازم در وزارت علوم صورت گرفته است.

مدیر‌کل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: طبیعتاً امور پژوهشی دانشجویان به صورت پایان‌نامه در می‌آید، امور پژوهشی استادان کمی جامع‌تر است که در آن طرح‌های پژوهشی چند دانشجو یا چند استاد با یکدیگر ترکیب و به یک طرح صنعتی تبدیل می‌شود. این پروژه‌ها در پایان به یک فناوری تبدیل شده و در یک شرکت به محصول اولیه تبدیل خواهد شد.

وی اظهار کرد: با کمک گرفتن از ابزارهایی مانند بازاریابی و تبلیغات، محصولات تولید شده در دانشگاه‌ها می‌تواند به محصول مورد نیاز جامعه تبدیل شود. در نهایت این محصول می‌تواند به مرور زمان جایگزین محصولات خارجی شود و کشور را از واردت محصول بی‌نیاز کند.

سیف با اشاره به آخرین آمار پروژه‌هایی که از سوی صنعت به دانشگاه‌ها سپرده شده است، گفت: براساس آخرین آمار تاکنون حدود 5 هزار پروژه فعال از سوی صنعت به دانشگاهیان سپرده شده است، این پروژه‌ها در حال انجام و دارای کارفرما بوده و برای انجام آن به دانشگاهیان پول پرداخت شده است.

وی در پایان با اشاره به برنامه‌های سال آینده دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: در سال آینده برای افزایش فعالیت‌های پژوهشی دانشجویان و استادان مشوق‌هایی در نظر گرفته شده است که از جمله آن می‌توان به ارتقای استادان، گرنت پژوهشی، طرح تحول ارتباط جامعه، صنعت و دانشگاه اشاره کرد. در حال حاضر این طرح تدوین شده و در مراحل اداری به تصویب رسیدن قرار دارد. انشالله در این راستا فعالیت‌های خوبی صورت خواهد گرفت. این طرح کمک می کند که دانشجویان و استادان فعالیت‌های خود را به سمت نیازهای کشور هدایت کنند.

انتهای پیام/

31 / 320 محمدسعید سیف مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم محصول دانش‌بنیان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: محصول دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۷۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه صادرات ایران افتتاح شد

مدرسه صادرات ایران از سوی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت همزمان با ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی افتتاح شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، مدرسه صادرات از سوی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت همزمان در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی افتتاح شد.

مرتضی کارگر رئیس هیات عامل موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اظهار داشت: این موسسه سابقه 30ساله دارد، بحث صادرات محور بودن دوره‌های آموزشی در مدرسه صادرات در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: هشت دوره جامع آموزشی در این مدرسه برای تجار و صادرکنندگان برگزار می‌شود.

به گفته رئیس هیات عامل موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت، دوره‌های جامع صادرات محصولات پتروشیمی، صادرات فراورده‌های نفتی، محصولات معدنی و فلزی، محصولات کشاورزی، صادرات خدمات و مصالح ساختمانی، دوره جامع خرده‌فروشی صادراتی و تربیت کارشناسی صادرات در مدرسه صادرات برگزار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر به سامانه WWW.IBTC.ir مراجعه کنند.

کارگر با اشاره به اینکه مرکز آموزش بازرگانی در راستای رسالت خود مبنی بر ارتقای دانش و مهارت فعالان اقتصادی، اقدام به تأسیس مدرسه صادرات کرده است گفت: این پایگاه آموزشی با تمرکز بر آموزش، مشاوره و ارائه اطلاعات تجاری، به دنبال توانمندسازی صادرکنندگان و کمک به توسعه صادرات کشور است.

وی عنوان کرد: کمک به حل چالش‌های صادرات، ارائه راهکارهای عملی برای افزایش صادرات، ارتقای دسترسی به داده‌های تجاری و سامانه‌های اطلاعاتی، ارائه اطلاعات به‌روز در مورد بازارهای هدف، معرفی فرصت‌های صادراتی، ارتقای دانش و مهارت‌های صادراتی، افزایش شانس موفقیت در صادرات، کاهش هزینه‌ها و ریسک صادرات و دسترسی به شبکه‌ای از متخصصان و صادرکنندگان از مهم‌ترین اهداف راه‌اندازی این مدرسه است.

رئیس هیات عامل موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت ابراز کرد: مدرسه صادرات با تکیه بر تجارب و تخصص مرکز آموزش بازرگانی، در تلاش است تا به عنوان مرجعی معتبر در زمینه آموزش و مشاوره صادرات شناخته شود. این پایگاه آموزشی با ارائه خدمات نوین و کارآمد، به دنبال کمک به توسعه صادرات کشور و رونق اقتصادی ایران است.

*برگزاری  دوره های تخصصی برای تجار

محمد وحیدی مدیرعامل موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در باره جزییات این مدرسه گفت: در این مدرسه به صورت تخصصی بر روی کالاهای صادرات محور تمرکز کرده‌ایم 12 موضوع کالایی مشخص شده است.

وی افزود: در این مدرسه بر روی کشورهای مقاصد صادراتی فعالیت آموزشی خواهیم کرد.

مدیرعامل موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه صادرات در زنجیره ارزشمندتری قرار دارد، گفت: صادرات محور کردن کالاها منجر به تقویت فعالیت‌های کسب و کارها و استانداردسازی کالاها در عرصه بین‌المللی می‌شود.

وی تاکید کرد: شبکه‌سازی در صادرات و تجارت از مهم‌ترین مسایلی است که در این مدرسه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

وحیدی خاطرنشان کرد: مدرسه صادرات با تمرکز بر کالاهای صادرات محور و کشورهای هدف صادرات راه‌اندازی شده که در آن دوره‌های تخصصی و علمی برای تجار و بازرگانان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشت آهنین علیه خیزش دانشگاهیان آمریکا اثرگذار نیست/ فعال شدن بسیج دانشجویی این بار در ایالات متحده
  • در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است
  • فعالیت ۲۰۰ تشکل دانشجویی و ۱۰۰ تشکل فعال استادی در دانشگاه آزاد
  • دانشگاهیان برای رفع نیازهای پژوهشی شهرداری اصفهان مشارکت کنند
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد / معرفی جوان‌ترین و پیرترین استاد
  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • برگزاری اولین دوره مسابقات کشوری علمی پژوهشی مفتاح کاپ در دانشگاه فردوسی مشهد
  • دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و دانشگاه جامع انقلاب اسلامی تفاهم‌نامه امضا کردند
  • برنامه‌ریزی برای پژوهش در محور‌های سوخت پاک و هوش مصنوعی
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد/معرفی جوان ترین و پیرترین استاد