Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@15:10:57 GMT

دلایل اصلی بی اختیاری ادرار چیست؟

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۰۷۹۲۰

دلایل اصلی بی اختیاری ادرار چیست؟

نشت ادرار از مثانه یا بی اختیاری ادراری می‌تواند زنان و مردان در هر سنی را تحت تأثیر قرار دهد، اگرچه در سنین بالا شایع‌تر است.

بی اختیاری ادراری به روش‌های مختلف می‌تواند در زندگی روزانه انسان از انجام ورزش تا مسافرت، گردهمایی‌های اجتماعی و دیدار‌های دوستانه تداخل ایجاد کند، از این رو، صحبت درباره این شرایط با یک فرد متخصص اقدامی مفید و ارزشمند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دو دلیل اصلی برای بی اختیاری ادراری وجود دارند:

بی اختیاری استرسی

اگر به این نوع از بی اختیاری ادراری مبتلا هستید، فعالیت‌هایی که فشار درون شکم را افزایش می‌دهند می‌توانند موجب نشت ادرار از طریق حلقه ماهیچه‌ای در مثانه شوند که در حالت عادی از خروج ادرار پیشگیری می‌کند. سرفه، عطسه، پرش و بلند کردن اجسام سنگین از جمله مواردی هستند که می‌توانند موجب نشت ادرار شوند.

زایمان، سیگار کشیدن یا اضافه وزن می‌توانند خطر بی اختیاری استرسی را برای زنان افزایش دهند. بی اختیاری استرسی در مردان نادر است و اغلب به واسطه درمان سرطان پروستات، مانند پرتودرمانی یا انجام عمل جراحی شکل می‌گیرد.

بی اختیاری فوریتی

در این نوع از بی اختیاری ادراری، مغز، نخاع و مثانه فرد به درستی با یکدیگر کار نمی‌کنند تا امکان نگهداری و آزادسازی ادرار در زمان درست فراهم شود. مثانه شما ممکن است ناگهان و بدون هیچ هشداری خود را خالی کند. همچنین، ممکن است احساس نیاز مکرر به دفع ادرار در شما شکل بگیرد که این شرایط به نام مثانه بیش فعال شناخته می‌شود.

برخی بیماری‌ها مانند مولتیپل اسکلروزیس یا سکته مغزی که بر سیستم عصبی اثر می‌گذارند می‌توانند موجب این نوع از بی اختیاری ادراری شوند. بزرگ شدن پروستات در مردان ممکن است مقصر اصلی این نوع از بی اختیاری ادراری باشد. اما پزشکان در موارد بسیاری دلیل اصلی بروز بی اختیاری فوریتی را نمی‌دانند.

این امکان وجود دارد که یک فرد به طور هم‌زمان به هر دو نوع بی اختیاری ادراری مبتلا باشد.

ثبت وقایع

زمانی که برای بررسی شرایط بی اختیاری ادراری خود به پزشک مراجعه می‌کنید، وی کسب بیشترین میزان اطلاعات درباره موارد نشت از مثانه شما - چه زمانی رخ می‌دهند، چه میزان ادرار تخلیه می‌شود، و زمانی که نشت ادرار رخ می‌دهد، مشغول انجام چه کاری هستید - را در نظر دارد. در همین راستا می‌توانید اطلاعات مربوط به این که چه زمانی ادرار می‌کنید و چه زمانی نشت ادرار رخ می‌دهد را در یک دفتر ثبت کنید.

در اختیار گرفتن دوباره کنترل مثانه

بدون در نظر گرفتن این که چه چیزی موجب نشت ادرار از مثانه شما شده است، خبر خوب این است که بسیاری از موارد قابل درمان یا بهبود قابل توجه هستند. از جمله راهبرد‌هایی که می‌توانند در این زمینه به شما کمک کنند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کنترل بر رژیم غذایی

با پرهیز از برخی مواد غذایی، نوشیدنی‌ها و مواد تشکیل دهنده دیگر از جمله مواردی که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است، امکان کاهش یا قطع نشت ادرار از مثانه وجود دارد:

* الکل

* شیرین‌کننده‌های مصنوعی

* کافئین

* نوشیدنی‌های گازدار

* شکلات

* میوه‌های خانواده مرکبات و گوجه‌فرنگی‌ها

* شربت ذرت

* عسل

* غذا‌های تند

کاهش وزن اضافه

پژوهش‌ها نشان داده‌اند زنان دارای اضافه وزن و چاق که وزن خود را کاهش دادند، موارد کمتر وقوع بی اختیاری ادراری را نیز گزارش کرده‌اند.

تمرین دادن مثانه

برخی تمرینات می‌توانند به کنترل بهتر مثانه کمک کنند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تمرینات کِگِل: طی انجام تمرینات کگل فرد به طور منظم ماهیچه‌های مشخص در لگن را برای مدتی منقبض و سپس رها می‌کند تا به تقویت آن‌ها کمک شود. تقویت این ماهیچه‌ها می‌تواند به کاهش نشت ادرار از مثانه کمک کند.

تمرینات ناک: در این روش انقباض ماهیچه‌های لگن پیش یا طی رویداد‌هایی که فشار در بخش لگن را افزایش می‌دهند، مانند سرفه، عطسه یا دیگر فعالیت‌های محرک نشت ادرار، صورت می‌گیرد.

این روش‌ها نیازمند تمرین هستند و پزشک یا فیزیوتراپ شما می‌تواند راهنمایی‌های لازم را در چگونگی انجام درست آن‌ها ارائه کند.


عادات بدی که باعث بی اختیاری ادرار می‌شوند


بر اساس نوع بی اختیاری ادراری که به آن مبتلا هستید، پزشک شما ممکن است یکی از روش‌های درمان زیر را توصیه کند:

* دارو‌هایی که به مثانه در نگهداری بیشتر، کاهش فوریت دفع ادرار و افزایش توانایی تخلیه خود کمک می‌کنند. همچنین پچ‌هایی برای مثانه‌های بیش فعال وجود دارند که به شل شدن ماهیچه‌های مثانه کمک می‌کنند.

* تزریق بوتاکس در دیواره مثانه برای جلوگیری از ترشح یک ماده شیمیایی که انقباض‌های ماهیچه را موجب می‌شود.

* تزریق ماده‌ای غلیظ اطراف مجرای پیشاب - لوله‌ای که ادرار را به خارج از بدن انتقال می‌دهد - برای کمک به عقب نگه داشتن ادرار و جلوگیری از نشت.

* انجام عمل جراحی برای وارد کردن یک نوار توری به منظور اعمال فشار بر مجرای پیشاب و جلوگیری از نشت ادرار.



منبع: بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ادرار بی اختیاری ادرار رژیم غذایی مثانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۷۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد عضو حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان

به گزارش «تابناک» به نقل از اعتماد، جواد هروی سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در ارزیابی دلایل رد صلاحیت روحانی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و اظهارات اخیر وی گفت: البته آقای روحانی در جلسه اخیر مباحثی را به  اعضای دولت خودشان اشاره کردند و گفتند من دلایل رد صلاحیتم را در روزهای آینده به تفضیل خواهم گفت. اما اینکه در مقابل دلایل ردصلاحیت سکوت کنند، هم نمی‌پذیرند. چون این موضوع جایگاه شورای نگهبان را تضعیف می‌کند نه شخص را، لذا به جهت قداست شأن شورای نگهبان چنین دفاعی را انجام خواهند داد و ظاهرا دلایلی که شورای نگهبان به ایشان اعلام کرده مقبول نظرشان نیست و  می‌خواهند دلایل خودشان را به صورت علنی در رسانه‌ها اشاره کنند، اما اینکه مفاد آن چیست کسی دقیق خبر ندارد.

حرکت‌هایی مثل حرکت آقای روحانی، می‌تواند این شأنیت را حفظ کرده و دوباره برگرداند. شاید شورای نگهبان نسبت به عملکرد خود تجدیدنظر کند. بسیاری از ردصلاحیت‌ شدگان نتوانستند پاسخ‌های مجاب‌کننده‌ای را بگیرند و این روند صورت خوبی در تصویر نظام ندارد که یک دستگاهی بدون دلیل بخواهد چیزی را بگوید و بحثی را باز کرده باشد.
سابقه این موضوع را هم  ما قبلا داشتیم که آقای لاریجانی این اتفاق برایشان مطرح شد و جواب‌هایی که شورای نگهبان به ایشان داده بود نه تنها قانع‌کننده نبود بلکه آقای لاریجانی به تفصیل حدود ۴۰ صفحه پاسخ دلایل ناموجه شورای نگهبان را دادند که شاید این قضیه بتواند مؤثر واقع شود که حالا مؤثر واقع نشد.

کسانی مثل آقای روحانی از جایگاه شایسته‌ای در نظام برخوردار بوده و شخصیت‌ قابل‌توجه و موجهی در نظام هستند، فکر می‌کنم اینکه ایشان پاسخی بر پاسخ‌های شورای نگهبان بدهند و عدم‌قانع‌کننده بودن و مجاب‌کننده بودن پاسخ‌های شورای نگهبان را پاسخ بدهند، امر مقبول و پسندیده‌ای است و باید شورای نگهبان هم بپذیرد و فکر می‌کنم اگر آنها هم پاسخ‌های مجاب‌کننده‌ای متقابلا داشته باشند، فضای مخدوش فکری رسانه‌ای و اجتماعی را هم روشن خواهد کرد. 

کسانی مثل آقای روحانی یا پاسخ‌هایی مثل آقای  لاریجانی حرکت‌هایی در بعد نقض نظارتی می‌بینم که اگر دستگاه‌های نظارتی به آن توجه نکنند ما آسیب‌های جدی‌تری خواهیم دید.  در جلسه گذشته اجلاس حزب اعتدال و توسعه مطرح شد که اگر همین روند موجود دستگاه‌های اجرایی و نظارتی وزارت کشور و نظارتی شورای نگهبان ادامه پیدا کند، باید منتظر باشیم انتخابات ۱۴۰۴ از آنچه که در ۱۴۰۲ انجام گرفت هم افت بیشتری داشته باشد.

من باب نقد را نه تنها در جمهوری اسلامی، بلکه در دستورات صریح مکتب حیات‌بخش اسلام کاملا می‌بینم، در روایات و تاریخ اسلام، در شخصیت مبارک حضرت پیامبر(ص) و حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) شما می‌بینید که کاملا به نقد یا نقادی به نحوه حاکمیت یا نظارت آن بزرگواران اعتنا می‌کردند. اما دستگاه شورای نگهبان اگر از جریان نقد و نقادی بخواهند عامدانه فاصله بگیرند ضربه‌ای بر شاکله نه تنها شورای نگهبان، بلکه بر شاکله نظام و کشور وارد خواهد شد. 

اگر شورای نگهبان در آن مقطع زمانی به فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری واقعا توجه می‌کردند و پشت گوش نمی‌انداختند، تصور می‌کنم آحاد جامعه آنقدر ناامیدانه وارد فضای انتخابات ۱۴۰۲ نمی‌شدند و آن آسیب‌شناسی که در نگرش تیزبینانه مقام معظم رهبری وجود داشت، اگر در دستور کار شورای نگهبان قرار می‌گرفت و نگرش نقادپذیری را پیشه می‌کردند، انتخابات ۱۴۰۲ ما به اینچنین آفتی که دچار دور شدن مردم از صحنه انتخابات باشند، منجر نمی‌شد.

دیگر خبرها

  • دلیل کوبش زیاد 405 در دست انداز
  • اطلاعیه جدید درباره دلایل ردصلاحیت روحانی
  • دروغ عجیب و شاخدار مهناز افشار در گفتگو با دویچه وله فارسی
  • واکنش شورای نگهبان به اظهارات روحانی درباره دلایل رد صلاحیتش
  • نبود سبد سوخت یکی از دلایل ناترازی بنزین
  • دلیل کوبش زیاد 405 در دست‌انداز
  • دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی
  • انتقاد عضو حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان
  • دلایل مظلومیت امام صادق(ع) از زبان آیت‌الله علم‌الهدی
  • جام جهانی از داوری ایران گرفته شد