Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@10:32:28 GMT

قارچ های خودروی خطرناک را جدی بگیریم

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۰۹۲۲۱

قارچ های خودروی خطرناک را جدی بگیریم

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از مصرف قارچ های خودرو و قارچ‌ های جمع آوری شده از طبیعت که به صورت فله ای عرضه می شود، هشدار داد.

فردین مهرابیان در گفت و گو با ایسنا؛ با تاکید بر لزوم استفاده از قارچ های دارای مجوز از مراکز مجاز و در بسته بندی‌ های دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان اظهار داشت: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است، بنابراین به توصیه های برخی از افراد عادی در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست، افزود: برخی از روش‌ ها و معیارهای سنتی شامل تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.

مهرابیان با تاکید بر این که قارچ‌ ها نباید به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف شود، اضافه کرد: برخی از سموم موجود در قارچ‌ ها مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماه سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نیستند.

وی ادامه داد: در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی شامل تهوع، استفراغ و اسهال به صورت تاخیری5 تا 12 ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ بایستی هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها منتقل کرد.

سرپرست معاونت بهداشتی خاطرنشان کرد: در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری با فاصله بیش از شش ساعت از مصرف قارچ رخ دهد، این دسته از قارچ‌ ها، سمی به مراتب بیشتر دارند و علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان نیز همین مسئله بوده است.

وی تصریح کرد: انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ ها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می‌دهد و هر گونه تاخیر در این امر موجب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می‌ شود.

مهرابیان خاطرنشان کرد: با مشاهده علایم و نشانه های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ، از هر گونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز و بیمار در اسرع وقت به بیمارستان منتقل شود، در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.

به گزارش ایسنا؛ قارچ ها گیاهانی هستند که مصرف خوراکی پیدا کرده اند اما همه آنها خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناکند، خوردن چند لقمه از این قارچ های سمی می تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و بعضا موجب مرگ شود.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی قارچ های سمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۹۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تهدیدهای خطرناک زیست‌محیطی؛ اولویت شهرداری کرمان در مدیریت پسماند

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان گفت: رفع تهدیدهای خطرناک زیست‌محیطی، اولویت شهرداری کرمان در مدیریت پسماند است و با برنامه‌ریزی صورت‌گرفته در مسیر بهترشدن شرایط حرکت خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط عمومی شهرداری، مصطفی عسکری با اشاره به اینکه عملکرد سازمان پسماند نسبت به گذشته با تغییرات روبه‌رشدی همراه بوده است و با برنامه‌ریزی صورت‌گرفته در مسیر بهتر شدن شرایط حرکت خواهیم کرد، اظهار کرد: رفع تهدیدهای خطرناک زیست‌محیطی، اولویت شهرداری کرمان در مدیریت پسماند است.

وی با اشاره به اینکه دفن پسماندهای بیمارستانی طبق دستورالعمل مدیریت پسماندهای بیمارستانی به‌صورت تخصصی و در ترانشه جداگانه انجام می‌شود، افزود: پسماند ارمغان زندگی مدرن و صنعتی امروزی ما انسان‌ها و مهم‌ترین چالش کنونی طبیعت در همه کشورها از جمله کشور ماست.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان با بیان اینکه برای ترغیب و تشویق کودکان، تعدادی از دانش‌آموزان به‌عنوان «همیار بازیافت» انتخاب شده‌اند و وظایف آن‌ها نیز مشخص و آموزش‌های لازم ارائه شده است، تصریح کرد: فرهنگ‌سازی و آموزش به‌عنوان دو اصل مهم در دستور کار سازمان قرار دارد و در این خصوص آموزش تفکیک از مبدأ و مدیریت پسماند به دانش‌آموزان انجام شده است.

وی یادآور شد: حفر ترانشه برای دفن پسماندهای عادی، بیمارستانی و پساب‌های خانگی، مدیریت شیرابه‌ها، احداث سرویس بهداشتی‌، گسترش فضای سبز، نمازخانه و سالن غذاخوری برای رفاه کارکنان کارخانه بازیافت، از اقدامات پیشِ‌روی این سازمان است که امیدواریم تا پایان سال‌جاری محقق شود.

کد خبر 747926

دیگر خبرها

  • خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی
  • رفع تهدیدهای خطرناک زیست‌محیطی؛ اولویت شهرداری کرمان در مدیریت پسماند
  • مسمومیت تعدادی از مردم به دلیل مصرف قارچ‌های سمی در لرستان
  • افزایش ‌مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در لرستان طی هفته گذشته
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • اگر قصد باروری دارید این خوراکی‌ها را حتما بخورید
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • شوکه‌کننده: ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک
  • واکسیناسیون فلج اطفال در مناطق عشایری کرمانشاه
  • خواص درمانی رازیانه