Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@20:41:00 GMT

گردهمایی مجمع عمومی سازمان ملل

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۱۰۴۲۶

گردهمایی مجمع عمومی سازمان ملل

"رو به گرمی گذاشتن زمین و حل بحران اقلیمی، در کانون توجهات به گردهمایی این هفته رهبران جهان در سازمان ملل قرار دارد. افزایش ملی‌گرایی، نابرابری و عدم بردباری کشورها در برخورد با امور، دیگر جنبه مورد بحث نمایندگان کشورها خواهد بود."

 با نزدیک شدن به هفتاد و چهارمین نشست سالانه رهبران جهان در مجمع عمومی سازمان ملل، خبرگزاری آسوشیتدپرس از موضوعات عمده‌ای می‌گوید که همگان انتظار حل شدن آن‌ها توسط رهبران را می‌کشند:

«در پی حملات اخیر در تاسیسات نفتی عربستان که بخشی کلیدی از حوزه تامین انرژی را زمین‌گیر کرد، بروز واهمه‌ از واکنش نظامی به این رویداد، از جمله اموری است که بر گردهمایی امسال مجمع عمومی سایه افکنده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار این موضوع، مناقشاتی دیگر همچون بحران در سوریه و یمن تا ونزوئلا، و نیز منازعات بین فلسطین و اسرائیل تا اختلافات هند و پاکستان بر سر کشمیر، بر اهمیت این نشست افزوده است.

نظر به اوج‌گیری تنش‌ها میان دو کشور ایران و آمریکا، همگان به نظاره رویکرد حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در اقدام‌شان جهت کاهش احتمال رویارویی‌ها خواهند نشست. مواجهه این دو کشور در صورت وقوع، خاورمیانه و دیگر نقاط جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تا این لحظه هیچ صحبتی از برگزاری دیدار میان این دو رئیس‌جمهور نشده است.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل می‌گوید: "جهان ما تحت سایه بروز جنگ، بیش از پیش نیازمند همکاری بین‌المللی است، اما بیان این موضوع به تنهایی، از وقوع آن جلوگیری نخواهد کرد؛ حقیقت ناگوار این است که هیچ زمانی برای از دست دادن نداریم".

در برنامه امسال مجمع عمومی سازمان ملل که از روز سه‌شنبه آغاز می‌شود و در سی‌ام سپتامبر پایان می‌یابد، 136 رهبر از 193 کشور عضو سازمان ملل گرد هم خواهند آمد. مشارکت این تعداد از رهبران جهان، بازتابی از توجه فزاینده کشورها به حل موضوع تغییرات اقلیم و وضعیت مخاطره‌آمیز امنیت و صلح است.

از باقی کشورها، وزرا و معاونین رئیس‌جمهوری شرکت خواهند داشت؛ افغانستان به دلیل در پیش رو بودن انتخابات ریاست جمهوری این کشور (در 28‌ام سپتامبر) در مجمع شرکت ندارد. کره شمالی نیز به احتمال زیاد، به جای ارسال یکی از وزرای خود، به شرکت نماینده‌اش در سازمان ملل بسنده خواهد کرد.

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در سازمان ملل حضور نخواهند یافت و وزرای آن‌ها نمایندگی عربستان و اسرائیل را بر عهده خواهند داشت.

هفته پیش، آنتونیو گوترش مجددا هشدار "تنش‌ها از حد فراتر گذاشته‌اند" را تکرار کرد؛ او می‌گوید وضعیت کنونی جهان در چندین عرصه بسیار بحرانی است. فوریت تغییرات اقلیمی، افزایش نابرابری، بالا گرفتن نفرت و عدم بردباری، در کنار امور نگران‌کننده و چالش‌های امنیت و صلح، از جمله عرصه‌هایی است که دبیر کل سازمان ملل به آن‌ها اشاره کرده است.

گوترش اظهار داشته که با حضور روسای‌ جمهور، پادشاهان و نخست‌وزیران در مجمع عمومی امسال،‌ "ما فرصت خواهیم داشت تا دیپلماسی برای صلح را پیش ببریم؛ موعد آرام کردن تنش‌ها فرا رسیده است".

برآورده شدن آنچه که گوترش انتظارش را می‌کشد، هنوز دور از ذهن است و بسیاری از دیپلمات‌ها در این باره خوشبین نیستند.

ژانگ جون، سفیر چین در سازمان ملل می‌گوید: "این برهه برای آمریکا چالش‌برانگیز است"؛ در حال حاضر، کشور چین درگیر مناقشه‌ای ادامه‌دار با آمریکا بر سر وضع تعرفه‌های کالا در دو کشور است. این نماینده چین می‌گوید: "ما با یک‌جانبه‌گرایی، پروتکشنیسم، و چالش‌های جهانی دیگر نظیر تغییرات اقلیمی، تروریسم و امنیت سایبری مواجه‌ایم".

ژانگ جون مسئله مهمتر را "نبود اعتماد" تلقی کرده است. او می‌گوید: "چین قاطعانه از چندجانبه‌گرایی دفاع و از سازمان ملل نیز حمایت می‌کند". چین دومین اقتصاد بزرگ جهان و از اعضای شورای امنیت سازمان ملل به شمار می‌رود.

اختلافات میان پنج عضو این شورا -شامل آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه- باعث ناکار ماندن اقدامات در مناقشه هشت‌ساله سوریه و دیگر بحران‌های جهانی شده است. دولت ترامپ در موضوع گرمایش زمین، هنوز با بسیاری از کشورها سر نزاع دارد.

در گردهمایی امسال، پیش از برگزاری نشست آب و هوا با حضور رهبران جهان، سازمان ملل برای روز دوشنبه یک "نشست اقلیم جوانان" نیز ترتیب داده است.

در آغاز مراسم، گوترش درخصوص "وضعیت جهان" سخنرانی خواهد کرد و بلافاصله پس از او، سخنرانی ترامپ و دیگر رهبران کشورها از جمله برزیل، مصر و ترکیه صورت خواهد گرفت. روحانی صبح چهارشنبه به ایراد سخنرانی خواهد پرداخت.

چهار نشست دیگر نیز در سازمان ملل مقرر به برگزاری است؛ موضوع این نشست‌ها، پوشش همگانی سلامت، بررسی پیشبرد 17 هدف سازمان ملل در مبارزه با فقر و محافظت از محیط زیست، طرق جدید حمایت مالی از توسعه اقتصادی و وضعیت توسعه کشورهای جزیره‌ای درخصوص آنچه که این سازمان، فوریت اقلیمی می‌خواند، خواهد بود.

گوترش همواره بر وجود ارتباط میان فقر، منازعات و تغییرات اقلیمی تاکید ورزیده است. طبق گفته امینه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل، آمار و ارقام نشان از "حجم عظیم کارهایی دارد که باید درخصوص فقر و دیگر امور" انجام گیرد. این مقام، پیامِ ساده سازمان ملل را اینگونه بیان می‌دارد: "وقت آن رسیده که اقدام در سطح کشورها افزایش یابد".

اغلب نشست‌های سازمان ملل با وجود عمومی بودن این دیدارها، پشت درهای بسته برگزار خواهد شد. استفان دوجاریک، سخنگوی این سازمان، از وجود 630 درخواست برگزاری دیدار در سازمان ملل خبر داده است. صدها دیدار دیگر، در محل هتل‌ها، ساختمان خود سازمان ملل و حین مراسمات نهار و شام برگزار خواهد شد.

به طور مثال، سید اکبرالدین، سفیر هند در این سازمان می‌گوید نارندرا مودی و سوبرامانیام جایشانکار (به ترتیب نخست‌وزیر و وزیر خارجه هند) با هر کدام از نمایندگان حدود 75 کشور مختلف، دست کم نیم ساعت به گفتگو خواهند نشست. اکبرالدین می‌گوید این دیدارها بخشی از برنامه "مشارکت بسیار بیشتر" هند در امور است.

این نماینده هند درباره احتمال دیدار مودی و عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان جهت بحث بر سر اقدام دولت هند در لغو وضعیت نیمه‌مختاری منطقه جامو و کشمیر می‌گوید: "پیش از آنکه رهبران [هند و پاکستان] دیدار کنند، فضایی کارساز باید شکل گیرد".

با این حال او می‌گوید: "اظهاراتی که امروز از سوی پاکستان نشأت می‌گیرد، به یقین آن فضای کارساز را در پی ندارد".

از سوی دیگر، عمران خان هفته پیش گفت دولتش تا زمانی که تمهیدات سخت‌گیرانه و امنیتی در کشمیر لغو نشود و وضعیت خودمختاری این منطقه مجددا برقرار نگردد، با طرف هندی گفتگو نخواهد کرد.

نماینده هند درخصوص مسائل جهانی نیز مانند دیگران نظر خوبی نداشت. او در خطاب به خبرنگاران گفته است:‌ "دیدارها در ضمنِ رقابت برگزار می‌شود نه همکاری؛ به نظر نمی‌آید که موضوع اقلیم بتواند همکاری و مشارکت حاصل کند و این، حقیقت تلخ است".»  / ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۰۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان در آمریکا و اروپا بیداری افکار عمومی را رقم زدند

حجت الاسلام «ابوالفضل کوهساریان» در گفت و گو با خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب با اشاره به بیدار شدن وجدان های خفته در کشورهای غربی در پی اعتراضات گسترده دانشجویان به وحشیگری صهیونیست ها در نوار غزه، اظهار کرد: تحصن و اعتراض گسترده دانشجویان دانشگاه های بزرگ غربی در حمایت از مردم مظلوم غزه اتفاق داده تا با فشار به دولت های خود آنها را وادار به اقدام عملی در جهت توقف کشتار و جنایات صهیونیست ها و برقراری آتش بس در فلسطین اشغالی کنند.
 
به گفته وی؛ امروز بیداری و هوشیاری بی سابقه ای در کمک و حمایت از مردم ستمدیده غزه در دانشگاه های کشورهای غربی اتفاق افتاده است، بدین ترتیب دنیا شاهد جنایات، کشتار، فساد و توحش رژیم صهیونیستی علیه کودکان، زنان، بیماران و اماکن درمانی و مسکونی است و همگی خواستار آزادی فلسطین از چنگال خونین رژیم شده اند.
 
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان گلستان با تأکید بر وعده صادق خداوند امروز صبر، ایستادگی و مقاومت مردم قهرمان غزه باعث شده نه تنها ملت های مسلمان؛ بلکه همه انسان های آزادی خواه جهان از خواب غفلت بیدار شوند متعال در آیه 5 سوره مبارکه «قصص» «وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ»(و ما اراده داشتیم که بر آن طایفه ضعیف و ذلیل کرده شده در آن سرزمین منّت گذارده و آنها را پیشوایان (خلق) قرار دهیم و وارث (ملک و جاه فرعونیان) گردانیم)، تصریح کرد: در آینده نه چندان دور وعده صادق خداوند درباره سرنوشت نهایی مردم مظلوم فلسطین و مردم قهرمان غزه تحقق یافته و این مردم با اراده خداوند در برابر ظلم و ستم های صهیونیست ها پیروز و سرافراز خواهند شد.
 
وی افزود: امروز صبر، ایستادگی و مقاومت مردم قهرمان غزه باعث شده نه تنها ملت های مسلمان؛ بلکه همه انسان های آزادی خواه جهان از خواب غفلت بیدار شوند و در برابر جنایات فجیع رژیم غاصب صهیونیستی روزه سکوت خود را بشکنند.
 
به گفته وی؛ اگر چه جنایات رژیم منحوس در نوار غزه با انفعال نهادها و سازمان های بین المللی همراه شده بود؛ ولی سرانجام افکار عمومی جهان بیدار شدند.
 
حجت الاسلام کوهساریان در پایان خاطر نشان کرد: امروز رسانه ها نقش بسیار مهم و بسزایی در رساندن صدای مظلومیت مردم غزه به مردم جهان دارند و فعالان این عرصه با به تصویر کشیدن واقعیت این سرزمین می توانند صهیونیست ها را رسوای عالم کنند.
 
انتهای پیام/
 
 

دیگر خبرها

  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • واکنش فدراسیون فوتبال به درخواست وزیر ورزش؛ برگزاری نخستین نشست کارگروه آسیب‌شناسی فرهنگی ورزشگاه‌ها
  • آغاز نشست سران سازمان همکاری اسلامی در بانجول با حضور امیرعبداللهیان
  • گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی ‌/ بایدها ‌و نبایدهای حجاج
  • مظلومیت حقوق بشر نزد افکار عمومی جهان مشخص شد
  • دانشجویان در آمریکا و اروپا بیداری افکار عمومی را رقم زدند
  • تصویب بودجه ۱۴۰۳ هلال احمر
  • بودجه ۱۴۰۳ هلال احمر تصویب شد
  • ماده واحده بودجه ۱۴۰۳ هلال‌احمر تصویب شد
  • تجلیل از برگزیدگان دومین دوسالانه نشان هدهد سفید در گیلان