Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@06:02:33 GMT

شناسایی آنزیم عامل بیماری آلزایمر

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۱۲۷۸۵

شناسایی آنزیم عامل بیماری آلزایمر

پژوهشگران "دانشگاه کوئینزلند"(University of Queensland) استرالیا در مطالعه اخیرشان یک آنزیم خاص را که در گسترش بیماری آلزایمر نقش دارد، مورد هدف قرار دادند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، شناخت مکانیسم‌های دقیق بیولوژیکی که منجر به بیماری آلزایمر می‌شود هنوز هم یک موضوع منحصر به فرد در تحقیقات علمی است اما دو عامل که معمولاً با شروع بیماری در ارتباط هستند عبارتند از التهاب و تجمع پلاک‌ها در مغز.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 پژوهشگران استرالیایی در مطالعه اخیرشان آنزیمی را شناسایی کرده‌اند که به نظر می‌رسد در بروز هر دو عامل نقش داشته باشد. به گفته پژوهشگران خارج کردن این آنزیم از معادله می‌تواند تجمع و گسترش این نشانگرهای زیستی اولیه را کاهش داده و آنها را همانند اول منظم و سالم کند.

ایجاد پلاک‌هایی مانند "آمیلوئید بتا" در مغز به عنوان یک عامل اصلی در شکل گیری بیماری آلزایمر شناخته می‌شود، اما بدن برای مقابله با این مشکل اقدامات دفاعی خود را انجام می‌دهد. در تحقیقات جدیدی که توسط دانشمندان "موسسه مغز دانشگاه کوئینزلند"(QBI) انجام شده است، مشخص شده است که آنزیمی به نام "dPI۳K" در هر دو فرآیند دست دارد.

دکتر "رامن مارتینز-مارمل"(Ramón Martínez-Mármol) گفت: در سلول‌های عصبی، آنزیم dPI۳K یک پپتید سمی تولید می‌کند که در پلاک‌های مغز بیماران مبتلا به آلزایمر تجمع می‌یابد و باعث تخریب تدریجی مغز می‌شود. مطالعه ما نشان می‌دهد که آنزیم مذکور همچنین در ترشح یکی از مهمترین پروتئین‌های سیگنالینگ درگیر در التهاب نیز نقش دارد.

هنگامی که پژوهشگران آنزیم را به عنوان عامل ایجاد پلاک مغز و التهاب شناسایی کردند، تیم شروع به انجام آزمایش‌هایی برای متوقف کردن آن کردند. دانشمندان برای اولین بار با آزمایش بر روی موش‌ها دریافتند که از بین بردن این آنزیم یک روش مؤثر در کاهش پلاک و التهاب است. آنها همچنین برخی داروها را نیز استفاده و مشاهده کردند که آنها با تاثیر گذاشتن بر آنزیم dPI۳K می‌توانند علائم مذکور را کاهش دهند.

مارمل در ادامه افزود: ما دارویی را پیدا کردیم که نه تنها این آنزیم را مورد هدف قرار می‌دهد بلکه پیشتر برای درمان سرطان خون نیز مورد استفاده قرار گرفته است.  ما از آن برای معالجه سلول‌های گرفته شده از موش مبتلا به این بیماری استفاده کردیم و دریافتیم که با مصرف‌ آن حرکت پپتید سمی در داخل سلول‌ها کاهش می‌یابد. چالش درمان بیماری آلزایمر در موش‌ها یا افراد این است که هر درمانی باید از سد خونی مغزی عبور کند.

سد خونی مغزی سدی نیمه نفوذپذیر است که سلول‌های مغز را از رگ‌های خونی که از طریق آن عبور می‌کنند، جدا می‌کند.

مارمل گفت: ما اکنون مشتاق هستیم که با محققان دیگر همکاری کنیم تا چگونگی ارسال دارو از طریق سد خونی مغزی را بررسی کنیم.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Journal of Neuroscience" منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلزايمر آنزيم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۲۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

دانشمندان چینی آزمایشی ابداع کرده‌اند که سه نوع سرطان را تنها با یک قطره خون خشک شده و در عرض چند دقیقه تشخیص می‌دهد.

به گزارش ایسنا، دانشمندان چینی آزمایشی ابداع کرده‌اند که برای تشخیص سرطان به کمتر از ۰.۰۵ میلی‌متر خون خشک شده نیاز دارد.

به نقل از آی‌ای، غربالگری برای زیست‌نشانگرهای خاص خون به عنوان یک روش ممکن برای تشخیص سرطان در مراحل اولیه دیده می‌شود، اما سرطان‌هایی مانند سرطان پانکراس(لوزالمعده)، کولورکتال و معده فاقد آزمایش خون دقیق برای تشخیص هستند.

همانطور که در این مطالعه بیان شده است، بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان نرخ بالایی از تشخیص بیماری سرطان را تجربه می‌کنند و نیاز مبرمی به ابزارهای تشخیصی دقیق و سریع وجود دارد که قیمت بالایی نیز نداشته باشند.

چه چیزی این آزمایش را متفاوت می‌کند؟

پژوهشگران چینی می‌گویند، این آزمایش در ۸۲ تا ۱۰۰ درصد مواقع می‌تواند تشخیص دهد که بیمار به سرطان مبتلاست یا نه.

این آزمایش تنها در چند دقیقه تفاوت بین بیماران مبتلا به سرطان و افراد عاری از سرطان را نشان می‌دهد و تمرکز آن روی سرطان پانکراس، معده و کولورکتال است.

پژوهشگران این مدل را مورد آزمایش قرار دادند و اینکه چقدر موثر می‌تواند بین افراد مبتلا به سرطان و بدون سرطان تمایز قائل شود.

آنها آن را با آزمایش‌های سنتی مبتنی بر خون مایع مقایسه کردند و نتایجی که به دست آوردند به آنها نشان داد که لکه‌های خونی خشک شده نیز در تشخیص بسیار موثر هستند.

در مورد سرطان لوزالمعده، آنها توانستند ۸۱.۲ درصد موارد را به درستی تشخیص دهند، این در حالی است که وقتی از نمونه خون مایع استفاده شد این میزان ۷۶.۸ درصد بود.

ارزیابی آنها نشان داد که استقرار این ابزار در مناطق کمتر توسعه یافته می‌تواند نسبت تخمینی موارد تشخیص داده نشده سرطان را کاهش دهد. به عنوان مثال، این روش برای غربالگری سرطان در سطح جمعیت در روستاهای چین می‌تواند موارد تشخیص داده نشده را به خصوص در مورد سرطان‌های پانکراس، معده و روده بزرگ به میزان ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش دهد.

چائویان کوانگ پژوهشگری که در این مطالعه مشارکت نداشت، گفت: این آزمایش سرطان تا مدتی طولانی قابل استفاده نخواهد بود و هنوز سال‌ها تا ارائه این آزمایش به بیماران فاصله داریم.

روش این آزمایش چگونه است؟

لکه‌های خون هنگامی که خشک می‌شوند برای تجزیه و تحلیل بعدی ذخیره می‌شوند و معمولاً در آزمایش‌های تشخیصی مختلف استفاده می‌شوند. در مورد تشخیص سرطان، استفاده از لکه‌های خونی خشک شده می‌تواند چالش برانگیز باشد. دلیل آن نیز تخریب زیست‌نشانگرهای حساس و مقدار اغلب ناکافی خون برای نتایج قابل اعتماد است.

بنابراین پژوهشگران استفاده از نانوذرات معدنی را برای بهبود تشخیص سرطان پیشنهاد کردند. به طور مشخص، تمرکز بر طیف‌سنجی جرمی پیشرفته است که نتایج قابل اعتمادی با حساسیت بهتر ارائه می‌دهد. این شامل استفاده از نانوذرات معدنی برای افزایش غلظت انتخابی و غنی‌سازی ترکیبات متابولیک از نمونه‌ها است.

با این حال، انطباق طیف‌سنجی جرمی پیشرفته با تجزیه و تحلیل لکه خون خشک شده تایید نشده است. این یک مانع است که با توجه به نیاز به روش‌های کاری استاندارد برای ایجاد قابلیت اطمینان در تمامی آزمایشگاه‌ها باید حل شود.

پژوهشگران بر اساس مدل یادگیری ماشینی که ایجاد کردند، دریافتند که این نمونه‌ها نشانگرهای بیولوژیکی مهمی را حفظ می‌کنند که برای بهبود دقت تشخیصی بسیار مهم است. این مدل یادگیری ماشینی نوعی هوش مصنوعی است که از الگوریتم‌هایی برای مثال برای تشخیص سرطان استفاده می‌کند.

کوانگ می‌گوید: این یک شروع عالی است، اما به دلایل زیادی به آزمایش‌های بیشتری نیاز است. برای مثال، آنها فقط چند صد نمونه را آزمایش کرده‌اند و همچنین مدل یادگیری ماشینی را روی افرادی که قبلاً به سرطان مبتلا بودند، آزمایش کرده‌اند. به این معنی که باید تأیید شود این آزمایش که چگونه به عنوان یک ابزار تشخیصی واقعی کار می‌کند.

دکتر مایکل چکینی می‌گوید، یک آزمایش خون مانند این باید از طریق آزمایش‌های بالینی گسترده روی هزاران بیمار همراه با بررسی نظارتی تایید شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه