Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@01:37:37 GMT

از تاریخ جنگ تحمیلی ابهام‌زدایی شود

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۱۲۸۷۲

از تاریخ جنگ تحمیلی ابهام‌زدایی شود

حزب مجمع ایثارگران با صدور بیانیه‌ای به مناسبت هفته دفاع مقدس تاکید کرد: از سوی آگاهان و تحلیل­‌گران منصف و دارای مقبولیت مردمی، از تاریخ جنگ ابهام‌زدایی شود و برای پرسش‌­هایی که درباره جنگ تحمیلی مطرح است، پاسخ‌­های اقناع ­کننده فراهم آید.

به گزارش ایسنا،  بخش‌هایی از  این بیانیه به شرح زیر است:

جنگ هشت ­ساله بر ما تحمیل شد و در این باره تردیدی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه این روزها به دلیل ضعف عملکرد کلی نظام و ناکارآمدی مسئولان و ناتوانی ساختاری دستگاه حکومت، سرمایه اجتماعی مردمی بشدت از دست رفته و به همین دلیل، عملکرد حتی درست گذشتگان هم در ذهن مردم و بخصوص جوانان زیر سئوال رفته است. جنگ هشت­ ساله یکی از مقاطع مهم تاریخ معاصر است که درباره آن، ده‌ها پرسش و ابهام مطرح شده و کسانی حتی در تحمیلی بودن آن هم تردید کرده‌­اند. بر این باوریم که باید از سوی آگاهان و تحلیل­گران منصف و دارای مقبولیت مردمی، از تاریخ جنگ ابهام‌زدایی شود و برای پرسش‌­هایی که در پیرامون جنگ تحمیلی مطرح است، پاسخ‌­های اقناع ­کننده فراهم آید، بخصوص برای نسل جوانی که تجربه حضور مستقیم در صحنه جنگ را ندارد.

از همین فضای پر از ابهام موجود کسانی بهره گرفته و علل اساسی و انگیزه اولیه شروع جنگ تحمیلی را در حد چند موضع‌گیری سیاسی امام و رهبران ایرانی علیه صدام تنزل می‌­دهند و با نشان دادن نشانی غلط، مدعی می‌­شوند که ایران در شروع جنگ تحمیلی نقش داشته است. شاید اگر تجربه امروز را داشتیم و از اهرم دیپلماسی بهتر بهره می­‌گرفتیم، دست جنگ­ طلبان عراقی بسته‌تر می­‌شد اما تحلیل­‌گران و مورخان تاریخ جنگ باید به خوبی نشان دهند که صدام از فرصت پیش آمده بعد از پیروزی انقلاب و تضعیف ارتش ایران و عدم حمایت آمریکا و غرب از جمهوری اسلامی، حتما برای تامین اهداف تاریخی خود استفاده و جنگ را بر ایران تحمیل می‌کرد. «جنگ سرد» میان ایران و عراق اصلا توجیه مناسبی برای شروع «جنگ گرم» نیست و عراق به همین دلیل در نهایت از سوی سازمان ملل به عنوان عامل شروع جنگ معرفی شد.

مقطع شروع جنگ تحمیلی، تنها یکی از مواردی است که از سوی کسانی تحریف می‌­شود اما دامنه تحریف تاریخ دفاع مقدس خیلی وسیع­‌تر و عمدتا از سوی کسانی است که خود را مدافع نظام و انقلاب می‌دانند. به همین دلیل معتقدیم که تدوین تاریخ و تجارب جنگ و جلوگیری از تحریف تاریخ دفاع مقدس و برجسته کردن دستاوردهای واقعی ۸ سال ایستادگی مردم در مقابل تجاوز یک ضرورت است. الان زمان نقد و بررسی کارشناسانه و تخصصی همه موضوعات جنگ است. باید اجازه نقد و تبیین درست امور دفاع مقدس را داد تا واقعا گذشته چراغ راه آینده شود.بی‌تجربگی در جنگ و احتمال بروز اشتباه در آن کم نیست و چشم‌پوشی بر آن خطاها، راه خطاهای بعدی در آینده را هموار می‌کند.

متاسفانه یکی از مراکز تحریف تاریخ جنگ، صدا و سیمااست، هر چند غالب مراکز و محافل قدرت هم در این کار نقشی مستقیم دارند. صدا و سیما با توجه به خط سیاسی حاکم بر آن، در صدد تحریف تاریخ جنگ است تا مجبور نشود از بزرگانی مانند مرحوم آیت‌­الله هاشمی رفسنجانی و مهندس میرحسین موسوی به نیکی یاد کند. اقدام صدا و سیما و مراکز رسانه‌ای خاص در تحریف رویدادهای جنگ تحمیلی، کاملا تدوین دلبخواه و یک طرفه تاریخ جنگ است و متاسفانه اجازه نقد این رویکرد به مخالفان داده نمی‌شود. اکنون توصیف واقعی و معقول حوادث جنگ و جلوگیری از طرح مبالغه‌آمیز برخی موضوعات ضروری است. در تدوین تاریخ دفاع مقدس، رویایی و غیرواقعی نشان دادن افراد و حوادث، قدسیت‌بخشی ظاهری و تصنعی به برخی رخدادها، برجسته کردن امدادهای غیبی ساختگی و باورناپذیر و ... نباید اتفاق بیفتد. جنگ را باید واقعی و ملموس و عقلانی تحلیل و تبیین کرد.

در کنار تدوین درست رخدادهای جنگ و جلوگیری از تحریف تاریخ دفاع مقدس، مدون کردن تجارب جنگ در همه عرصه‌ها (دیپلماسی، نظامی‌گری و تاکتیک، اقتصاد جنگی، اطلاعات و عملیات، لجستیک و ...) یک ضرورت جدی برای آیندگان است.

در سالگرد آغاز جنگ تحمیلی، حزب «مجمع ایثارگران» با توجه به تمامی تجارب 40سال گذشته، طرح نکاتی را خطاب به همه مردم و بخصوص مسئولان ضروری می­‌داند:

۱- شرایط امروز کشور بی‌شباهت به روزهای قبل از تحمیل جنگ هشت ساله نیست. به همین دلیل باید از همه ابزارها برای جلوگیری از وقوع جنگ احتمالی بهره برد. این درست است که دشمنان هم به آسانی قادر به انتخاب جنگ نیستند اما این امر نباید خیال همه را راحت کند که جنگی اتفاق نمی‌­افتد. شرایط جنگی حاکم بر منطقه می­‌تواند با یک بهانه کوچک به یک جنگ تمام­ عیار تبدیل شود و به همین دلیل هشیاری در این شرایط بیش از گذشته مورد نیاز است.

2- دیپلماسی و بخصوص دیپلماسی عمومی از ابزارهای مهمی است که باید برای جلوگیری از وقوع یک جنگ جدید به آن متوسل شد و از آن به عنوان یک منبع مستقل قدرت بهره گرفت. در دوران جنگ تحمیلی نتوانستیم به اندازه نیاز از ابزار دیپلماسی برای دفاع از مظلومیت ایران در جنگ بهره بگیریم اما اکنون با توجه به تجاربی که فراهم آمده است، نباید از خیر دیپلماسی بگذریم و نباید اجازه بدهیم که جمهوری اسلامی را به عنوان یک کشور جنگ­‌طلب معرفی کنند در حالی که تجربه نیم ­قرن گذشته نشان می­دهد این آمریکاست که در سراسر جهان به انواع روش‌­های جنگی برای تامین منافع ملی خود متوسل شده است و هنوز هم منافع ملی خود را در بیرون از مرزهای جغرافیایی و در درون کشورهای دیگر و حتی در نوع نظام­های سیاسی کشورها تعریف می­‌کند.

3- آمادگی همه ­جانبه برای مقابله با هر جنگ و تهدیدی ضروری است. طبعا وقتی توان دفاع داشته باشیم می‌توانیم از وقوع یک جنگ جدید پیشگیری کنیم اما مهار تندروان و ماجراجویان داخلی و پرهیز از گرفتار آمدن در تله دشمن بیش از گذشته باید در دستور کار مسئولان ما قرار داشته باشد. مجددا تاکید می­‌کنیم که تقویت توان نظامی، اقدامی پیش­گیرانه برای جلوگیری از وقوع جنگ است نه تلاشی برای توسل به جنگ پیش­‌دستانه و بنابراین باید هر گونه ماجراجویی را محکوم و بهانه وقوع جنگ را با تدبیر بی­‌اثر کرد.

4- کسانی که در دفاع مقدس بودند انتظار نداشتند کار به اینجایی بکشد که الان ما در آن قرار داریم. وضعیت اداره کشور از منظر وفاداری به یک نظام مردم‌سالار و مشارکت‌جویانه و قانونی، اصلا خوب نیست. ایثارگران واقعی هنوز هم به همان آرمان‌ها وفادارند و برای تحقق آنها از جمله آزادی، برابری،عدالت قضایی، تساوی همگان در برابر قانون، اجرای بدون تنازل قانون اساسی، مبارزه با فساد، مبارزه با اشرافیت حکومتی و ... تلاش می‌کنند. خروج از این وضعیت به ایثار مضاعف و تلاش بیش از گذشته ایثارگران نیاز دارد.

5- مردم در دوران دفاع مقدس بین خود و مسئولان فاصله‌­ای احساس نمی­‌کردند و به همین دلیل از دل و جان در جهت پیشبرد اهداف دفاع مقدس مشارکت داشته و از فدا کردن عزیزترین فرزندان هم دریغ نمی­‌کردند. امروز نیز اگر مردم در نزد مسئولان، خلوص و صدق در گفتار و رفتار را مشاهده کنند، باز هم در مسیر تحقق آرمان­های ملی و انقلابی، تمام مساعی خود را به منصه ظهور خواهند رسانید. مردم  در سال­‌های دفاع مقدس در سخت­‌ترین شرایط اقتصادی و اجتماعی، هیچگاه در جمع بین دین و حکومت و حضور دین در عرصه اجتماعی، دچار تردید نشدند چرا که در آن دوران سوداگری و ویژه­‌خواری سیستماتیک  مشاهده نمی­‌شد اما امروز ملت به تصمیمات حاکمان با دیده تردید می­‌نگرد و حتی اگر از آنها حرف راست هم اظهار شود، به دلیل حجم زیاد ناراستی‌­ها به باور آنها نمی‌­نشیند.

در پایان بار دیگر حزب مجمع ایثارگران، هفته دفاع مقدس را گرامی داشته و یاد و خاطره شهدا و رزمندگان و ایثارگران را زنده نگه می­‌دارد و از همگان اعم از مردم و مسئولان و احزاب سیاسی دعوت می‌کند که با تکیه بر تجربه 8سال دفاع مقدس، هوشیاری خود را در مقابل تحمیل جنگی تازه حفظ کنند و فرهنگ ایثار و فداکاری و گذشت مردمی را برای سازندگی کشور مورد توجه قرار دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هفته دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۲۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش «شن‌ها مامور خدا بودند» برگزار شد

همایش «شن‌ها مامور خدا بودند» به مناسبت بزرگداشت سالروز «شکست نظامی آمریکا در صحرای طبس» در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد. - اخبار فرهنگی -

به‌گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز سه شنبه 4 تیرماه 1403، مراسم بزرگداشت سالروز «شکست نظامی آمریکا در صحرای طبس»  با عنوان «شن‌ها مامور خدا بودند» درسالن همایش های بین المللی خلیج فارس موزه ملی  انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

سردار سرتیپ دوم پاسدار نادر ادیبی در حاشیه همایش «شن‌ها مامور خدا بودند» اظهار داشت: یکی از وظایف اصلی ما در مجموعه موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بازنمایی حوادث مهم دفاع مقدس است و در سیاستگذاری های اجرایی، برنامه هایی را در طول سال برای آشنایی مردم به ویژه جوانان با هدف جلوگیری از فراموشی و تحریف وقایع، دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و مقاومت در نظر گرفته ایم.

وی با اشاره به واقعه طبس و شکست حمله نظامی آمریکا در سال 59 گفت: به پشتوانه هوشیاری ملت ایران، امام عظیم شان انقلاب و رهبری حضرت آقا در طی این سال‌ها همچنان خط مبارزه ملت ما با استکبار و شیاطین پر رنگ تر شده و ملت های آزاده دنیا از آن بهره می گیرند و مسیر سعادتی که این انقلاب باز کرد، همچنان گشوده تر در حرکت است.

جنبه‌های بسیاری از نقش زنان در دفاع مقدس باقی مانده

سردار ادیبی خاطرنشان کرد: موضوع شکست حمله نظامی آمریکا در طبس هم از آن وقایع تاریخی است که باید به دقت به آن پرداخته شود و تحلیل مناسبی از وضعیت مبارزه استکبار با ملت ایران را ترسیم کنیم که این کار در حال شکل گیری است و مهمترین نکته آن این است که این موضوع زنده باقی می ماند.

مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با بیان اینکه هر روز ملت ما مستحکم تر به مسیر خود ادامه می دهد، تاکید کرد: مردم برای انتقال مفاهیم تاریخی به نسل های بعدی در این اماکن و مراکز مهم انقلاب حضور پیدا کنند تا با مبانی اصلی انقلاب آشنا شوند و قوت قلب بیشتری پیدا کنند.

همچنین در این مراسم محمد کریمی فعال رسانه ای  با نگاهی به رویداد‌های اتفاق افتاده پس از واقعه طوفان شن تا طوفان الاقصی گفت: امروز جنگی بزرگ‌تر از جنگ سخت برای گرفتن مرز‌ها رخ داده است. جنگی فراتر از جنگ اقتصادی، فرهنگی و جنگ نرم. امروز در جنگ شناختی و ترکیبی قرار گرفته‌ایم که این میدان مستقیما با تفکر و رسانه ارتباط دارد و اثرگذارترین گلوله‌ها در این عرصه، واژه‌ها هستند. ما امروز زیر بمباران اطلاعاتی ـ عملیاتی هستیم که تا به امروز تجربه نشده است. امروز در میدان عملیات روانی برای جا به جایی اراده‌ها و دستکاری دستگاه محاسباتی ذهن‌ها اقداماتی انجام می‌شود که جز باور داشتن به اراده الهی نمی‌تواند آن را خنثی کند.

کریمی تصریح کرد: از آغازین روز‌های نهضت انقلاب اسلامی دشمنان چند طرح را جلو بردند، اول همسو کردن حضرت امام (ره) با اهداف خود که به شکست انجامید، دوم ترور ایشان و متلاشی کردن انقلاب اسلامی که چندین طرح ترور برنامه‌ریزی شد، اما نهضت امام مورد عنایت و توجه حضرت حق بود و همه آن طرح‌ها ناکام ماندند.

وی با اشاره به ضرورت تقویت بنیه دفاعی در جنگ شناختی امروز تاکید کرد: ما با وجود عملیات‌های نظامی موفقی که داشته‌ایم، اما نتوانسته‌ایم بر فضای مجازی آنطور که باید تسلط یابیم. سه حربه برای مقابله با انقلاب اسلامی از سوی دشمن به کار رفته که دهه‌ها سرمایه‌گذاری فکری، مالی و انسانی برای آن‌ها در نظر گرفته شده است تا ما را به زانو درآورند. اولین آن حربه‌ها، تحریف است که نمی‌گذارد خبر خوبی از ایران منتشر شود. این حربه اجازه نمی‌دهد راز ایستادگی رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر عدم ورود واکسن فایزر به درستی تبیین شود و چیزی از میلیون‌ها بیماری که به خاطر عوارض این واکسن درگیر هستند، منتشر شود؛ همچنین حربه تحریف اجازه نمی‌دهد خبری از 30 خط تولید واکسن ایرانی به گوش کسی برسد.

سینمای دفاع مقدس از هویت فرهنگی ایرانی- اسلامی پاسداری می‌کند

کریمی به دیگر راهکار‌های دشمن برای پیروزی در جنگ شناختی اشاره کرد و افزود: سازمان تخریب نمی‌گذارد کسی از انقلاب اسلامی و دستاورد‌های آن صحبت کند و با ترسی که ایجاد می‌کند اجازه نمی‌دهد کسی به میدان تبیین بیاید. سازمان تحریف و تخریب دست به دست هم داده‌اند تا مردم در جهت القائات آنها به خیابان‌ها بیایند.

وی در ادامه تصریح کرد: ما از فتنه‌های بسیاری گذشتیم تا به وعده صادق رسیدیم. توکل به خدا، اعتماد به نظام جمهوری اسلامی ایران و مردمی که فرسنگ‌ها از مسئولان جلوتر هستند ما را تا به امروز یاری کرده است و در سایه تحریم‌ها، جنگ نرم و سخت و همه مشقت‌ها امروز به عنوان کشوری قدرتمند عضو باشگاه هسته‌ای و نظامی جهانی خود را مطرح کرده‌ایم.

انتهای پیام/
 

همایش شن ها مامور خدا بودندهمایش شن ها مامور خدا بودندهمایش شن ها مامور خدا بودندهمایش شن ها مامور خدا بودندهمایش شن ها مامور خدا بودندهمایش شن ها مامور خدا بودندهمایش شن ها مامور خدا بودندهمایش شن ها مامور خدا بودندهمایش شن ها مامور خدا بودندهمایش شن ها مامور خدا بودند

دیگر خبرها

  • ­کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس منتشر شد
  • زوایای پنهان دفاع مقدس برای نسل جدید بیان شود
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • گیلان، مهد شهیدان و سرداران دفاع مقدس است
  • مهلت ارسال آثار برای جشنواره ملی فانوس تا ۱۵ خرداد
  • دفاع مقدس یکی از درخشان ترین دوران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است
  • طلاب نسبت به تبیین تاریخ دفاع مقدس اهتمام داشته باشند
  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ
  • همایش «شن‌ها مامور خدا بودند» برگزار شد