Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها با اشاره به این که سیل روزهای ابتدایی سال جدید ۱۲ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داد، اظهار کرد: عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری می‌تواند تهدید سیل را به فرصتی برای مقابله با کم‌آبی و خشکسالی تبدیل کنند.

به گزارش ایسنا، ابوالقاسم حسین پور در نشست خبری معاونت آبخیزداری امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها با اشاره به اینکه کشور سال جدید را با سیل شروع کرد و بخش‌های وسیعی از شمال، غرب و جنوب شرق کشور دچار سیل شده‌ بودند، اظهار کرد: براساس بررسی‌های صورت گرفته در آستانه سال جدید در کشور ۱۲ میلیون نفر تحت تاثیر پدیده سیلاب قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در همه نقاط کشور ما امکان بروز سیل وجود دارد، تصریح کرد: براساس نقشه‌های پهنه بندی سیل تنها ۴ درصد مساحت کشور سیل خیزی ناچیزی دارند.

حسین‌پور با اشاره به اثربخشی فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در سیل‌های اخیر تصریح کرد: در مناطقی که این فعالیت‌ها انجام شده بود خسارت سیل به شدت کاهش پیدا کرده بود.

مدیر کل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان داری سازمان جنگل‌ها با انتقاد از این که ۷۰ درصد اعتبارات سیل صرف پاکسازی خسارات آن می‌شود، گفت: پیشگیری از سیل در همه جای دنیا مقدم بر بازسازی است و کشور ما باید با رویکرد جدیدی مدیریت ریسک سیل را پیگیری کند.

حسین پور ادامه داد: طی چند ماه اخیر طرحی با کمک سازمان مدیریت بحران در راستای کنترل سیل در حوزه‌های مشرف به کانون‌های سیل خیز تدوین شده است. اعتقاد ما بر این است که عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری تهدید سیل را به فرصتی برای مقابله با کم آبی و خشکسالی تبدیل می‌کند.

مدیر کل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان داری سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه پس از سیل‌های اخیر کشور شش اقدام برای کنترل سیل به دولت پیشنهاد شد که تاکید رئیس جمهوری بین این شش اقدام به انجام طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری بود، گفت: ۲۸۰ پروژه کنترل سیلاب و آبخوان‌داری در شش ماهه نخست امسال به بهره برداری رسید. انتظار می‌رود که تا پایان سال ۱.۳ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری در کشور به اتمام برسد.

وی در پایان اظهارکرد: عملیات آبخیزداری به طور متوسط ۷۰ درصد خسارت‌های سیل و در برخی مواقع ۱۰۰ درصد آن را کاهش می‌دهد. در سیل‌های اخیر کشور عملیات آبخیزداری توانست ۳۳ درصد از بروز خسارت جلوگیری کند و ۶۷ درصد از فاکتورهای مربوط به سیل را کاهش دهد همچنین عملیات آبخیزداری و آبخوان داری هفت برابر شدت سیلاب را کاهش می‌دهد و حجم آن را تا ۵۰ درصد کمتر می‌کند. از دیگر مزایای عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری می‌توان به ایجاد تاخیر در زمان تمرکز سیلاب تا ۱۸ دقیقه اشاره کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سیل سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری آبخوان داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۳۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش هلال‌ احمر خراسان‌ جنوبی به دنبال هشدار سیلاب در استان

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با اشاره به هشدار هواشناسی مبنی بر وقوع سیل در شهرستان‌های استان،گفت: نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر در تمامی شهرستان‌های خراسان‌ جنوبی در آماده باش کامل هستند. 

محمد علی کاووسی، امروز ۱۳ اردیبهشت در گفت وگو با رسانه‌ها اظهار کرد: بنا بر اعلام هواشناسی شدت بارندگی‌ها امروز در شهرستان‌های استان وجود دارد. 

وی افزود: بنابراین علاوه بر تیم‌های عملیاتی در شهرستان‌های با هشدار نارنجی، نیروهای امدادی تیم‌های سایر شهرستان‌ها نیز به عنوان پشتیبان آماده خدمت رسانی هستند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی ضمن توصیه به مردم در برابر خطرات سیل و روان‌آب‌ها، گفت: از مردم درخواست داریم تا از سفرهای غیر ضرور و تردد در مسیر رودخانه‌های محلی پرهیز کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آماده‌باش هلال‌ احمر خراسان‌ جنوبی به دنبال هشدار سیلاب در استان
  • پایان امدادرسانی به سیلاب سیستان و بلوچستان
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • ضرورت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری در شهرضا
  • خسارت ۸۳ میلیارد تومانی سیل به سازه‌های آبخیزداری زیرکوه
  • اجرای ۲۷ سازه آبخیزداری در استان اردبیل
  • ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • دستگیری ۲۵ نفر از داوطلبان متقلب کنکور
  • اختصاص ۵۹میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام