Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محدوده منطقه ۳ شهرداری تهران از جمله پهنه‌هایی محسوب می‌شود که از حیث وجود ابنیه دارای ارزش معماری و داشتن فضای سبز غنی است.

ضروریست در این شرایط افرادی مدیریت این منطقه را به دست گیرند که ضمن دلسوزی برای حفظ فضای سبز و ابنیه تاریخی، سواد کافی نسبت به چگونگی حفظ این موارد داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر مسئولان شهری حاضر در این منطقه در این دو ویژگی بی بهره یا کم بهره باشند، فضای سبز و بنا‌های تاریخی آن یکجا ضربه می‌خورند.

شاهد این مدعا هم زیر پا گذاشتن قوانین موجود در راستای حفظ ارزش بنا‌های تاریخی و باغات است، به طوری که شهرداری منطقه ۳ با قلع و قمع تعدادی درخت در ملکی که ثبت ملی شده، اقدام به ساخت بنایی دو طبقه کرده و با یک تیر دو نشان زده است. اول اینکه هم اقدام به تخریب باغ کرده و هم به حریم یک اثر ملی ثبت شده تجاوز کرده است.

این اثر ملی ثبت شده عمارت مخبر السلطنه نام دارد که در سال ۱۳۲۰ به مساحت ۴۷۲۵ متر مربع احداث شده و در ۲۵ مهرماه ۱۳۸۳ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

این بنا در سال ۱۳۷۸ به مبلغ ۳۶۰ میلیون تومان توسط شهرداری منطقه ۳ تهران خریداری شد و در همان سال هم به منظور فعالیت‌های هنری در اختیار انجمن شاعران ایران قرار گرفت و از آن روز به بعد پاتوق گروهی از شاعران تهرانی شد.

حال ۷۰۰ متر از فضای سبز این ملک در تعارضی آشکار با قوانین مربوط به حفظ باغات تخریب شده است تا شهرداری منطقه ۳ به موجب اینکه نام شهرداری را یدک می‌کشد، قدرت‌نمایی کند و در اقدامی خلاف قانون، ساختمانی ۳ طبقه را در داخل ملکی که یک بنای تاریخی ۲ طبقه در آن وجود دارد، بسازد.

هنگامی که یک بنا ثبت ملی می‌شود، حتی ساختمان‌های اطراف آن هم تا شعاعی مشخص محدودیت ارتفاع پیدا می‌کنند تا مبادا نقطه دید آن‌ها محدود شود.

شهرداری منطقه ۳ تهران در اقدامی محیر العقول همه را انگشت به دهان کرد و در حال احداث ساختمانی ۳ طبقه، نه در حریم، بلکه در داخل یک ملک ثبت شده است و جالب‌تر اینکه، این بخش از ملک فضای سبز بود و شهرداری با مجوز عجیبی که از سازمان میراث فرهنگی دریافت کرده است، هم مقررات مربوط به حفظ ابنیه تاریخی را دور زده و هم به موجب اینکه شهرداری منطقه است، قوانین مربوط به حفظ باغات را زیر پا گذاشته است.

بیشتر بخوانید: حفظ باغ‌ها و تلاش برای احیای بافت فرسوده مهم‌ترین دستاورد شورای پنجم است

امیر هوشنگ گل محمدی معاون عمرانی شهردار منطقه ۳ تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: این بنا تا آخر سال جاری به بهره برداری می‌رسد و ۵.۶ میلیارد تومان هزینه دارد.

معاون عمرانی شهردار منطقه ۳ تهران با بیان اینکه نقشه ساختمان جدید به تأیید میراث فرهنگی رسیده است، بر اقدام عجیب شهرداری صحه گذاشت و گفت: هر آنچه که باید به لحاظ میراثی رعایت شود، در ساخت بنای جدید مورد توجه قرار گرفته است.

همچنین حسن خلیل آبادی عضو شورای شهر تهران که چهارشنبه هفته گذشته از این بنا بازدید کرد، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: از آنجایی که قرار است در این ساختمان فعالیت‌های هنری صورت گیرد و کاربری این ملک هم در حال حاضر مختص حوزه شعر و موسیقی است، لذا ساخت این ساختمان جدید هم ایرادی ندارد.

عمارت مخبر السلطنه که به خانه شاعران تغییر نام یافته، در میان باغی خوش نقش قرار گرفته است که ترکیب آن با آب نما‌های موجود در آن و نهر‌های باریک فیروزه‌ای رنگ، زیبایی و ارزشش را دوچندان کرده است.

این بنا در سال ۱۳۲۰ به دست مهندس میکائیل غریب ساخته شده است و تا قبل از اقدام شهرداری هم تغییری در آن داده نشده بود.

مالک اول این عمارت شخصی به نام مرحوم مهدیقلی هدایت مشهور به مخبر السلطنه بوده است، او فرزند علی قلی خان است که رئیس گمرکات و پستخانه آذربایجان در آن زمان بوده است.

مهدیقلی هدایت در سال ۱۳۲۴ بنا را به فردی به نام علی قلی دهقان فروخت و در سال ۱۳۴۵ این بنا به سید احمد گلابچی واگذار شد که در آن سال قیمت این بنا در حدود ۸ میلیون تومان بود و سرانجام در سال ۱۳۷۸ فرزند مرحوم گلابچی این بنا را به قیمت ۳۶۰ میلیون تومان به شهرداری تهران فروخت.

انتهای پیام/

ماجرای ساخت ساختمانی ۳ طبقه در عمارتی تاریخی توسط شهرداری تهران

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شورای شهر شهرداری تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۷۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد از ساخت مجموعه فرهنگی در پارک لاله/ شهرداری تهران حصارهای پارک لاله را بردارد

عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران از شهردار تهران خواست که در خصوص پارک لاله اطلاع رسانی درست و حصارهای ایجاد شده را بردارد.

به گزارش ایسنا، سوده نجفی در تذکر پیش از دستور خود ضمن تبریک روز جهانی ماما اظهار داشت: تذکر امروز بنده در خصوص ضرورت تعیین مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران است که بعد از تغییرات مدیریتی که در سازمان میادین میوه و تره‌بار صورت گرفت، برای این سازمان از دیماه سال گذشته سرپرستی تعیین شده که هم اکنون نیز در حال فعالیت می باشد. ضمن خسته نباشید به ایشان که عملکرد خوبی در این مدت داشته است، از شهردار تهران می خواهم وضعیت مدیریت این سازمان را تعیین و تکلیف کند.

وی ادامه داد: لازم است شهرداری به بند "د" ماده ۱۳ اساسنامه سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران مصوب آبان ۱۴۰۲ در انتصاب فرد مورد نظر مورد توجه کند که در آن قید شده است انتخاب مدیرعامل سازمان از بین افراد واجد شرایط با حداقل مدرک کارشناسی ارشد و داشتن ۵ سال سابقه مدیریتی و اجرایی مرتبط که حداقل ۳ سال آن سابقه کار در شهرداری تهران باشد. سرپرست فعلی سازمان این شرایط را ندارد.

نجفی با اشاره به تغییرات مدیریتی در اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری گفت: لازم می دانم از زحمات و خدمات خانم حسینی در اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران تشکر کنم و برای مدیر جدید آرزوی موفقیت دارم.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در تذکر دیگری گفت: به استناد بند ۲۳ قانون وظایف شوراهای اسلامی است. همانطور که در روزهای اخیر شاهد بودیم بخش قابل ملاحظه ای از پارک لاله که گفته می شود ۳ هزار متر می باشد توسط شهرداری حصار کشی شده و بر اساس اخباری که به صورت غیر رسمی از شهرداری شنیده ایم قرار است در آن مجموعه فرهنگی ساخته شود و تاکید داشتند که ساخت این مجموعه بدون قطع درختان صورت خواهد گرفت. 

وی گفت: شهرداری منطقه عنوان می کند که این اقدام توسط سازمان بوستان ها صورت گرفته و ما نقشی نداشتیم اما دستور توقف داده ایم. سئوال بنده این است وقتی گفته می شود بدون قطع درختان یعنی در این محوطه بزرگ حدود ۳ هزار متر که حصار کشی شده هیچ درختی وجود ندارد؟. 

نجفی ادامه داد: این با واقعیت تطابق ندارند و پارک لاله فاقد فضای این چنینی است که در آن درختان تنومند وجود نداشته باشند. البته گویا ظاهرا با پیگیری های اعضای شورا دستور توقف هرگونه اقدامی توسط معاون خدمات شهری صادر شده؛ اما وجود این حصار و اخباری که در خصوص ساخت و ساز در این پارک منتشر شده است نگرانی هایی برای شهروندان به وجود آورده است.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در پایان گفت: از شهردار تهران می خواهم به فوریت نسبت به اطلاع رسانی درست و دقیق نسبت به این موضوع اقدام و دستور دهند تا حصارهایی که در این پارک کشیده شده است را بردارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در تهران به کجا رسید؟
  • پس‌لرزه‌های حصارکشی «لاله» در شورا
  • ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در پایتخت به کجا رسید؟
  • تکلیف‌نامه شهرداری تهران برای پارک‌های پایتخت چه می‌گوید؟
  • ماجرای کاشت ساختمان در پارک‌های تهران
  • درخت کشی در تهران؛ چرا شهرداری به دنبال قطع درختان است؟
  • انتقاد از ساخت مجموعه فرهنگی در پارک لاله/ شهرداری تهران حصار‌های پارک لاله را بردارد
  • انتقاد از ساخت مجموعه فرهنگی در پارک لاله/ شهرداری تهران حصارهای پارک لاله را بردارد
  • کاشت ساختمان در پارک‌های تهران؛ ممنوع یا مجاز؟
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب