Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تالاسمی ماژور داشته و زمانی که بچه اولش را باردار می‌شود، خون تزریق می‌کند اما برخلاف دفعه‌های قبلی که خون تزریق می‌کرده دچار بدن‌درد، خونریزی، استخوان‌درد، کمردرد و تب و لرز شدید می‌شده، بعد از مراجعه به پزشک متوجه می‌شود گروه خونی B مثبت که با آن بدنیا آمده از این به بعد برایش مرگبار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خون فرزندش هم بعد از آنکه به دنیا می‌آید، نادر می‌شود. ‌نوزاد، کم‌خون بوده و بدون کمک گرفتن از سازمان انتقال خون به او تزریق انجام می‌دهند و نوزاد از بین می‌رود.

«مریم» بعد از گفتن اینها، ادامه می‌دهد: «کادر درمان بیمارستانی که این اتفاق در آن افتاد به حرف من و همسرم  برای کمک گرفتن از سازمان انتقال خون بی‌توجهی می‌کردند. به همین دلیل ما هم برای زایمان بچه دوم به بیمارستان دیگری مراجعه کردیم. هنگام تزریق خون، پلاک ضد حریقی که سازمان انتقال خون به من داده بود را به کادر بیمارستان نشان دادم. به نظر می‌رسید برای اولین بار با این پلاک مواجه می‌شوند چون آن را به یکدیگر نشان می‌دادند. به هر حال راضی ‌شدند با سازمان انتقال خون تماس بگیرند که بلافاصله خونی که باید به من تزریق می‌شد، تامین شود.»

معمولا مادرهایی که نمی‌دانند مبتلا به خون نادر هستند و بدون مشورت پزشک باردار می‌شوند، فرزندان اولشان را از دست می‌دهند. اما وضعیت «فروزان» فرق می‌کند. فرزندش هفت ماه و نیمه به دنیا آمده است و از همان ابتدای تولد، مشکل وجود حفره در قلب داشته است. گروه خونی او O مثبت است. آنتی‌بادی‌هایی که از خون مادر در بدن نوزاد بوده در هشت ماهگی از بین رفته و خوشبختانه بچه تالاسمی هم ندارد. چند وقت پیش هم قلب بچه را عمل کرده‌اند و در حال حاضر مشکلی ندارد.

«مینا» هم یکی دیگر از مادرانی است که گروه خونی نادر دارد. بچه اولش سه سال و نیمه بوده که دوباره باردار و بچه سقط شده است. بعد از آن طی یک سال، سه سقط داشته و شرایط جسمی و روحی بدی را تجربه کرده است. با یک آزمایش اشتباه، متوجه نادر بودن خونش می‌شود.

گروه خونی‌های نادر یکباره کشف می‌شوند و حاصل ازدواج‌های فامیلی و تغییرات ژنتیکی هستند. گاهی خودمان می‌دانیم چه گروه خونی داریم اما ممکن است بعد از بروز یک حادثه یا اهدای خون متوجه این موضوع شویم. آنهایی که هم‌اکنون می‌دانند گروه خونی نادری دارند، این چنین متوجه این موضوع شده‌اند. سازمان انتقال خون با آزمایش ۳۰ تا ۴۰ هزار واحد خون‌های اهدایی به صورت اتفاقی گروه‌های خون نادر را کشف می‌کند. همچنین پزشکان، زنان بارداری را که سقط مکرر دارند، به سازمان انتقال خون معرفی می‌کنند و بعد از انجام آزمایشات متوجه گروه خونی نادرشان می‌شوند.

اگر در یک جامعه عمومی با جمعیت ۵ تا ۱۰ هزار نفری، آنتی‌ژن خاصی دیده نشود، این گروه خونی کمیاب محسوب می‌شود. اما اگر در همین جمعیتی که در یک منطقه جغرافیایی وجود دارند، آنتی‌ژن خاصی دیده نشود این گروه خونی بسیار نادر محسوب می‌شود.

بشیر حاجی بیگی - سخنگوی سازمان انتقال خون - درباره خون‌های نادر به ایسنا می‌گوید: «چهار جمعیت عمومی کشور گروه‌های خونی A و B ،AB ،O  دارند که هر کدام مثبت و منفی هستند. در کشور ما ۹۰ درصد مردم گروه خونی مثبت و ۱۰ درصد گروه خونی منفی دارند. در میان اهداکنندگان خون در کشور، گروه‌های خونی O مثبت ۳۳ تا ۳۴ درصد، A مثبت ۲۶ تا ۲۷ درصد، B مثبت ۲۳ تا ۲۴ درصد و AB مثبت ۷ تا ۸ درصد هستند که روی هم رفته این چهار گروه ۹۰ درصد گروه‌های خونی را تشکیل می‌دهند. گروه خونی‌ O منفی نیز صفر تا ۴ درصد، A منفی ۲ تا ۳ درصد، B  منفی ۲ درصد و AB منفی زیر یک درصد هستند. جمع این چهار گروه خونی هم به ۱۰ درصد می‌رسد.»

او بمبئی را مشهورترین گروه خون نادر معرفی و اضافه می‌کند: «۳۶۰ نوع گروه خونی برای انسان شناخته شده است. گروه خون بمبئی همان O مثبت یا منفی است که آنتی‌ژن H را ندارد و به دلیل شرایط و تغییرات ژنتیکی به وجود آمده است. اگر روی سطح گلبول‌های قرمز کسی آنتی‌ژن A باشد می‌گویند گروه خونی او A است و اگر آنتی‌ ژن آن B باشد می‌گویند گروه خونی او B است. اگر هر دو آنتی‌ژن را داشته باشد، گروه خونی او AB است. هر کسی که هیچکدام را نداشته باشد گروه خونی‌اش O است. گروه خونی چِلانو از دیگر گروه‌های خونی‌ نادر است. ۱۲ نفر با این گروه خونی در ایران وجود دارند که بیشتر آنها ساکن هرمزگان و تهران هستند. B// هم یکی دیگر از گروه‌های خونی نادر است که ۹ نفر با این گروه خونی در ایران زندگی می‌کنند. ۴۵ نفر با گروه خونی بمبئی، دو نفر با گروه خونی RH NULL، یک نفر با گروه خونی لوتِران و یک نفر دیگر هم با گروه خونی KPB منفی که نادرترین گروه خونی محسوب می‌شود، در ایران شناسایی شده‌اند. KPB منفی آخرین گروه خونی است که اخیرا شناسایی شده است. شیوع گروه خونی بمبئی  چهار در یک میلیون جمعیت انسانی است. از هر 10 هزار نفر هندی، یک نفر گروه خونی بمبئی دارد و این گروه خونی برای نخستین بار در هند کشف شده است.»

سخنگوی سازمان انتقال خون می‌گوید: «این سازمان، پلاک‌های ضد حریقی را برای افرادی با گروه خونی‌های نادر آماده کرده است که صاحبان این گروه‌ها باید آن را به گردن داشته باشند تا اگر اتفاقی برایشان افتاد، گروه‌های امدادی و مراکز درمانی متوجه حساس بودن وضعیت فرد مسدوم بشوند. این احتمال وجود دارد که هر روز به تعداد افرادی با گروه‌های خون نادر اضافه شود. بیشتر افرادی که گروه خونی نادر دارند در استان‌های فارس، هرمزگان، مازندران، اصفهان، تهران، یزد، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و آذربایجان شرقی زندگی می‌کنند.»

حاجی بیگی با بیان اینکه شاید این گروه‌های خونی نادر از قدیم بوده‌اند و حالا شناسایی شده‌اند، اضافه می‌کند: «شاید هم این گروه‌های خونی حاصل مسافرت‌ها و به واسطه ارتباط دریایی در جنوب کشور با کشورهای دیگر دنیا یا ازدواج‌های فامیلی شکل گرفته و شیوع پیدا کرده‌اند. بعد از شناسایی افراد با این گروه‌های خونی، وظیفه سازمان انتقال خون، تامین خون برای این افراد است. به همین دلیل پلاک‌های نسوزی به این افراد می‌دهیم تا بعد از به وجود آمدن حادثه‌ای، بیمارستان بداند گروه خونی این افراد نادر است و هر خونی نباید به آنها تزریق شود. اینکه فرد متوجه وضعیت خاص خودش باشد یک موفقیت محسوب می‌شود.»

او همچنین درباره آشنایی پزشکان و کادر درمانی بیمارستان‌ها با پلاک‌های سازمان انتقال خون و افرادی با گروه خونی نادر اظهار می‌کند: «پزشکان معمولا بعد از دیدن این پلاک متوجه خاص بودن این افراد می‌شوند.»

سخنگوی سازمان انتقال خون اعلام می‌کند: «در سال ۱۳۸۹ انجمن بین المللی انتقال خون دنیا در نامه‌ای رسمی، ایران را به عضویت کارگروه علمی خون‌های نادر درآورد. در حال حاضر نیز بهترین و پیشرفته‌ترین خدمات گروه خونی و سرولوژی اختصاصی در آزمایشگاه ایمونوهماتولوژی سازمان انتقال خون ایران برای بیماران انجام می‌شود.»

حاجی بیگی با بیان اینکه ایران جزء ۲۳ کشور عضو انجمن ملی گروه‌های خونی نادراست، ادامه می‌دهد: «ایران جزء سه کشور برتر خون‌های نادر نیز به شمار می‌رود که در همین زمینه در منطقه آموزش هم می‌دهد. کشور انگلیس نیز یکی دیگر از این کشورهاست. کشورهای ژاپن، ایران، چین، سنگاپور و تایوان از آسیا عضو این انجمن هستند. انگلیس، آلمان، هلند، سوئیس، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، فنلاند، سوئد، آمریکا، برزیل و آفریقای جنوبی نیز از جمله اعضای دیگر این انجمن هستند. ایران شانزدهمین کشوری بود که عضو انجمن بین‌المللی خون‌های نادر شد. انجمن بین‌المللی انتقال خون هم در آمستردام هلند است. آزمایشگاه رفرانس بین‌المللی گروه خون سازمان بهداشت نیز در انگلیس مستقر است.»

تعاملات بین‌الملی ایران در زمینه خون‌های نادر امکانات خوبی را برای مردم کشورمان فراهم کرده است. به گفته علی‌اکبر پورفتح الله مدیرعامل سازمان انتقال خون «اگر نمونه خون نادر شخص در ایران شناسایی نشود، کشورهای عضو انجمن بین‌المللی خون‌های نادر در این زمینه همکاری می‌کنند و در صورت وجود نمونه در بانک خون نادر هر یک از این کشورها، خون مورد نیاز تامین می‌شود. تا کنون هزار اهداکننده خون نادر در بانک خون‌های نادر کشور ثبت شده است.» 

مدیریت مصرف خون هم یکی از مسائلی است که به اندازه کافی در ایران مورد توجه قرار نمی‌گیرد و حتی مدیرعامل سازمان انتقال خون هم نسبت به آن نقد دارد: «در کشورهایی که مدیریت مصرف خون انجام می‌گیرد، به ازای هر دو کیسه خون درخواستی برای عمل جراحی، یک کیسه مصرف می‌شود در حالی که در ایران از هر ۹ درخواست خون تنها یک کیسه آن به مصرف می‌رسد که نشانه نبود مدیریت خون در بیمارستان‌هاست. این در حالی است که برای بیمار دارای خون نادر تجویز هر گروه خونی دیگر حتی گروه خون O منفی می‌تواند خطرات مرگباری را به همراه داشته باشد.»

همه‌ی خون‌های اهدایی به مدت ۴۸ روز در یخچال‌های مخصوص قابل نگهداری هستند و پس از آن معدوم می‌شوند. بودجه‌ی لازم برای این کار را هم دولت تامین می‌کند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انتقال خون خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۷۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال گذشته ۱۱ هزار گروه جهادی به بسیج پیوستند

رئیس سازمان بسیج سازندگی گفت: سال گذشته، ۱۱ هزار گروه جهادی به بسیج سازندگی پیوستند و ثبت شدند و مجوز فعالیت گرفتند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سردار محمد زهرایی مسئول سازمان بسیج سازندگی در نشستی خبری، شعار امسال هفته بسیج سازندگی را «همه با هم بسیج خدمت‌رسانی» اعلام کرد و گفت: این شعار سه جنبه را دنبال می‌کند؛ همه در کنار هم بودن، وجود تشکیلات مردمی و خدمت‌رسانی خادمان ملت و جهادگران، سه جنبه شعار منتخب بسیج سازندگی در سال ۱۴۰۳ است.

وی افزود: بسیج گسترده‌ترین شبکه مردمی کشور است، بسیج از انقلاب و از مردم، جداشدنی نیست؛ اعتقاد ما این است که هر کسی که دغدغه انقلاب و مردم را دارد بسیجی است.

مسئول سازمان بسیج سازندگی با اشاره به اقدامات این سازمان در سال گذشته، یادآور شد: سال گذشته، بیش از ۳۳ هزار مسکن از سوی کمیته امداد احداث شد که ۱۱ هزار واحد از این تعداد را بسیج سازندگی ساخته بود. بسیج دارای دو قرارگاه «سازندگی و محرومیت زدایی» و «اقتصاد مقاومتی» است که عمده مسئولیت و امور این دو قرارگاه بر دوش سازمان بسیج سازندگی است که با توجه به شعار سال، عمده تمرکز بسیج سازندگی در سال جاری، معطوف به تولید خواهد بود.

زهرایی با اشاره میزان ثبت و فعالیت گروه‌های جهادی در بسیج سازندگی طی سال گذشته، اظهار کرد: در سال گذشته، ۱۱ هزار گروه جهادی به بسیج سازندگی پیوستند و ثبت شدند و مجوز فعالیت گرفتند. در حال حاضر سازمان بسیج سازندگی از ظرفیت ۵۱ هزار گروه جهادی فعال در سطح کشور بهره‌مند است و در طول سال گذشته ۲۳ هزار گروه جهادی در رزمایش فاطمی شرکت کردند و خدمات مختلفی را به مردم ارائه دادند.

وی با اشاره به مهمترین برنامه‌های بسیج سازندگی در سال جاری، گفت: از مدرسه جهاد رونمایی و اجلاسیه ملی «شهدای جهاد خدمت» هم برگزار خواهد شد. همچنین در جریان طرح «از آبخیز تا جالیز» چند صد پروژه در هفته بسیج سازندگی سال جاری افتتاح می‌شوند.

مسئول سازمان بسیج سازندگی یادآور شد: در سال گذشته ۳۴ هزار جهیزیه با کمک‌های مردمی، تامین و توزیع شد و بیش از ۲۰ هزار پروژه محرومیت‌زدایی توسط بسیج سازندگی در سراسر کشور به اجرا در آمد. بسیج سازندگی طی سال گذشته ۱۲۳ هزار مورد اشتغال‌زایی انجام داد؛ بستر کار ما صندوق‌های قرض الحسنه است و ۳۰ هزار فرصت شغلی را همین صندوق‌های قرض‌الحسنه ایجاد کرده‌اند. در سال گذشته با احیای واحد‌های صنعتی، از نابودی ۲۷ هزار فرصت شغلی جلوگیری شد.

زهرایی با اشاره به ایجاد ۱۰ دهکده اقتصاد مقاومتی تاکنون، از افتتاح چندین دهکده دیگر اقتصاد مقاومتی در هفته بسیج سازندگی سال جاری خبر داد و گفت: بسیج همچنین در موضوع شرکت‌های دانش‌بنیان، طی سال گذشته ۵ هزار مورد اشتغال‌زایی انجام داده است.

دیگر خبرها

  • تمرین فشرده شاگردان عبدی زیر بارش باران و رنگین کمان
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • بسیج سازندگی پای کار مسکن محرومین
  • «رنگین‌کمان تمدن‌ها» رونمایی می‌شود
  • میزان ذخیره خون استان اصفهان چند روز است؟
  • انتقال نادر: فروش پزشک فرانکفورت با ۲۰۰ هزار یورو!
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • خیران برای آزادی ۲۴۷ زندانی جرائم غیر عمد در کرمان پیش قدم شوند
  • وزیر صمت: ظرفیت‌های تولید شناخته شده و باید در جستجوی راه‌های صادراتی باشیم
  • سال گذشته ۱۱ هزار گروه جهادی به بسیج پیوستند