Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، زمانی از قانون هدفمندی یارانه‌ها به عنوان جراحی بزرگ اقتصاد ایران یاد می‌شد اما دیر نپایید، عدم تمکین از قانون، اجرای ناقص آن و عدم توجه به بسترهای نهادی و ساختاری، این مهم را تبدیل به یک معضل و چالش نمود. از سال ۱۳۹۰ به این سو با بروز مشکل تأمین منابع نقدینگی یارانه نقدی، همواره پیشنهادهایی به منظور اصلاح قانون هدفمندی یارانه‌ها، به ویژه سازوکار فرآیند پرداخت یارانه نقدی با تأکید بر دهک‌های بالای درآمدی ارائه شد و حاکمیت (دولت و مجلس) نیز اقداماتی انجام داده‌اند اما نتایج قابل توجه‌ای حاصل نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه تلاش‌های مزبور و با گذشت بیش از ۴ سال از اولین تکلیف قانونی مجلس، شهریور امسال با توجه به تاکید مجدد مجلس بر الزام دولت بر حذف سه دهک بالایی جامعه، دولت یارانه قریب به ۲۰۰ هزار شهروند از دهک‌های بالای درآمدی را واریز نکرد.

سهراب دل انگیزان، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی کرمانشاه و اقتصاددان، در گفت‌وگو با ایلنا درباره قطع یارانه دهک‌های پردرآمد و الزامات آن گفت: دولت بایستی بدون فوت وقت، یارانه سه دهک بالای درآمدی کشور را که تقریباً ۲۵ میلیون شهروند را دربر می‌گیرد، قطع کند. زیرا هیچ منطق علمی و اقتصادی تأیید نمی‌کند که ۹۵ درصد افراد یک جامعه یارانه نقدی کمتر از ۵۰ هزار تومان دریافت کنند.

وی افزود: پرداخت یارانه نقدی به همه افراد جامعه از ابتدای امر، تصمیم غلط و نابجایی بود و این ذهنیت را ایجاد نمود که یارانه ارث پدری است و باید این غنیمت میان همه عموم مردم تقسیم شود. در حالی که از اسم آن پیداست یارانه، پرداختی است که بایستی در راستای تسهیل زندگی اقشار نیازمند و فرایند توسعه کشور هزینه شود.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی کرمانشاه تصریح کرد: دولت با تمام ابزارهایی که در اختیار دارد بدون فوت وقت، اهتمام به شناسایی و حذف اقشار پر درآمد نماید. یکی از ابزارهایی که دولت می‌تواند از آن بهره ببرد بررسی حساب بانکی شهروندان است. باید توجه داشت که دولت برای این مهم نیاز به اجازه نخواهد داشت زیرا دسترسی به حساب‌های شهروندان امری پذیرفته در سطح بین المللی بوده و این مهم در سایر کشورها بیش از نیم قرن پیش حل شده است. 

وی افزود: دولت در سایر بخش‌های اقتصادی کشور به ویژه در بخش انرژی، به اندازه کافی با پرداخت یارانه کور یا پنهان، موجب انحراف در برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی شده است. بنابراین، ادامه روال موجود یعنی پرداخت یارانه نقدی به همه اقشار جامعه به هیچ وجه راهگشا و پذیرفته شده نیست.

 دل‌انگیزان تأکید کرد: سازمان امور مالیاتی و بانک مرکزی امکان دسترسی و بررسی تمامی اطلاعات شهروندان را دارند و بایستی دولت از این پتانسیل بهره برد تا بتواند زمینه تحقق عدالت اجتماعی را فراهم نماید. زیرا، این مهم زمانی تحقق پیدا خواهد نمود که دولت بتواند با رصد شهروندان خود، فرایند رشد و توسعه آن‌ها را با طراحی و اجرای یک سیستم مالیاتی کارا تسهیل نماید. دولت نباید تحت هیچ شرایطی به بهانه ناتوانی در شناسایی و تمایل نداشتن به سرک کشیدن در حساب‌های مردم از حذف یارانه دهک‌های بالای درآمدی دست بکشد زیرا این مهم، یکی از ضروری‌ترین اقدامات پیش‌روی دولت است.

این اقتصاددان با حمایت از اقدام دولت در پی حذف قریب به ۲۰۰ هزار خانوار پردرآمد کشور، این اقدام را ناکافی دانست و اضافه کرد: باید یارانه نقدی سه دهک بالای درآمدی به طور کامل قطع گردد و منابع صرفه جویی شده، به سه دهک پایین درآمدی جامعه اختصاص داده شود. به بیان دیگر، دولت منابع آزاد شده را نباید تحت هیچ شرایطی در سایر امور هزینه نماید. صرف منابع صرفه‌جویی شده در راستای ارتقای نظام سلامت و آموزش و یا افزایش یارانه نقدی اقشار نیازمند راه حل مناسبی به نظر می‌رسد. قابل توجه است تلفیقی از این راهبردهای مزبور نیز می‌تواند به بهبود شرایط اقشار نیازمند بینجامد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جامعه جراحی دولت و مجلس سلامت یارانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۸۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورودی آب به سد زاوین کلات بیش از سه برابر شد

ایسنا/خراسان رضوی رییس اداره منابع آب شهرستان کلات گفت: با جمع‌آوری منصوبات و اتصالات غیرمجاز ورودی آب به سد زاوین کلات بیش از سه برابر شد.

فاطمه رضایی در گفت و گو با ایسنا خاطرنشان کرد: با جمع‌آوری منصوبات و اتصالات غیر مجاز در بالا دست سد زاوین در شهرستان کلات ورودی آب به این سد از ۴۵ لیتر بر ثانیه به ۱۵۰ لیتر بر ثانیه افزایش یافت.

وی عنوان کرد: پس از دریافت اعتراضات کشاورزان پایین دست سد زاوین درباره لوله‌گذاری عده‌ای از سودجویان در بالادست سد و آبیاری اراضی دیم بدون حق آبه، کارشناسان منابع آب شهرستان کلات از محل بازدید و پس از محرز شدن تخلف، اخطاریه‌های لازم داده شد.

رییس اداره منابع آب شهرستان کلات گفت: علیرغم اخطاریه‌های داده شده ولی متخلفان به اخطاریه‌ها توجه نکردند.

وی افزود: با اخذ دستور مقام قضایی و هماهنگی پاسگاه انتظامی زاوین نسبت به جمع‌آوری آوری منصوبات و اتصالات در بالادست سد زاوین اقدام شد.

رییس اداره منابع آب شهرستان کلات تصریح کرد: با این اقدام تقریباً ۱۰۰ لیتر در ثانیه به دبی ورودی به سد زاوین اضافه شد.

وی تصریح کرد: سد زاوین در بالادست روستای زاوین علیا بر روی رودخانه زاوین از سر شاخه‌های رودخانه قره تیکان، به منظور تأمین آب زراعی اهالی روستاهای زاوین بالا و پایین ساخته شده است.

سد زاوین قابلیت آبگیری سالانه ۱۷.۳ میلیون مترمکعب آب را دارد. ۲۵.۱ میلیون مترمکعب از حجم این سد برای آب آشامیدنی و مورد مصرف صنعت در نظر گرفته شد. هچنین بهره‌برداری از این سد آب مورد نیاز ۳۳۴ هکتار از زمین‌های کشاورزی پایین‌دست منطقه تأمین می‌شود.

برای بهره‌برداری از این سد که از سال ۱۳۷۵ عملیات اجرایی آن شروع شد حدود ۳۲ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است. با احداث این سد آب آشامیدنی اهالی روستاهای زاوین پایین، محمدآباد، چنار و شهرکت صنعتی زاوین تأمین می‌شود. این سد در ۵۰ کیلومتری شهر مرزی کلات و در مجاورت روستای زاوین علیا قرار دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دست بالای رُم برای پایین آوردن رقم بند خرید آزمون
  • اعلام برنامه دولت درباره کالابرگ | یک هفته تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ
  • بررسی پرونده متهمان فروش سوخت یارانه‌ای در تعزیرات حکومتی زنجان
  • ۲ قاچاقچی سوخت یارانه‌ای در زنجان جریمه شدند
  • هشدار؛ این پیامک‌ها درباره یارانه کمک معیشتی جعلی است | تصویر پیامک را ببینید
  • ورودی آب به سد زاوین کلات بیش از سه برابر شد
  • مراقب پیامک‌های جعلی یارانه کمک‌ معیشتی باشید
  • هشدار؛ مراقب پیامک‌های جعلی یارانه باشید
  • این پیامک ها درباره یارانه کمک معیشتی جعلی است/ تصویر پیامک را ببینید
  • مراقب پیامکهای جعلی یارانه کمک معیشتی باشید