Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-06@14:02:52 GMT

اولیا به مدارس دولتی کمک کنند

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۱۹۴۴۱

اولیا به مدارس دولتی کمک کنند

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش، صبح امروز در یکی دیگر از برنامه های تلویزیونی برای تشریح وضعیت کمی و کیفی این وزارتخانه در شروع سال تحصیلی جدید حاضر شد و بار دیگر آمار چاپ کتاب های درسی، تعداد کلاس های دایر در سال تحصیلی جدید، تعداد دانش آموزان ثبت نامی و..

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

. را ارائه داد. آماری که طی دو هفته اخیر بارها از زبان وی و معاونان آموزش و پرورش مطرح شده است. در بخش دیگری از این سخنان وی بار دیگر بر اهمیت جایگزینی مهارت وحوری و خلاقیت محوری به جای حافظه محوری و عبور از مانع کنکور و مواردی از این دست اشاره کرد. آنچه در صحبت های وزیر آموزش و پرورش بخ شکل محسوسی غایب است، برنامه های جزئی و عملیاتی برای عبور از بحران های آموزش و پرورش از جمله کمبود نیروی انسانی، معیشت فرهنگیان، پرداخت مطالبات، کاهش آسیب های اجتماعی در مدارس، اجرایی شدن سند تحول بنیادین، اجرای به قانون برای اجرای درست اصل سی قانون اساسی مبنی بر حق تحصیل رایگان در مدارس، پرداختن سرانه مدارس، چالش های هدایت تحصیلی، مشکلات زیربنایی هنرستان ها و اصل مهارت آموزی در مدارس کل کشور و... است.

 محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش در برنامه تلویزیونی صبح بخیر ایران که امروز صبح پخش شد، گفت: واقعیت این است که اگر حال آموزش و پرورش خوب باشد، حال جامعه خوب خواهد بود و این در حالی محقق می‌شود که حال معلم و دانش آموز خوب باشد و  برای فعالیت شوق داشته باشند.

وی ادامه داد: خوشبختانه  با تلاش همکارانم بیش از ۱۴۲ میلیون جلد در هزار عنوان چاپ و توزیع شد. قریب به ۵۰ هزار کلاس ما تنها کمتر از ۵۰ دانش آموز دارد و این باعث شده است تا توجه به فرصت های کیفی کم شود و از برخی استانداردها عدول شده است، اگر بخواهیم حال آموزش و پرورش خوب باشد باید به استانداردها باز گردیم.

وزیر آموزش و پرورش درباره حضور مشاوران در مدارس برای اینکه هدایت تحصیلی دانش‌آموزان درست رخ بدهد، گفت: متاسفانه ما به انجام کارها بیشتر از آگاهی از نتایج کار حریص هستیم. در موضوع مشاوره تحصیلی هم وضع به همینگونه است. آموزش و پرورش مصمم بوده تا دانش‌آموزان را متناسب با ظرفیت و شرایط جامعه در رشته های تحصیلی هدایت کند اما به نظر می رسد در این مورد نیاز به توجه بیشتری هست. البته باید توجه کنید که در فرایند هدایت تحصیلی همه عوامل به ما وابسته نیست و به شرایط جامعه هم مربوط می‌شود.

حاجی میرزایی بیان کرد: به طور مثال اگر فرض کنیم آموزش و پرورش، صنعت و کشاورزی هر کدام یک چرخ دنده مجزا برای حرکت این حوزه هستند و برای تربیت نیروی انسانی فعال هستند باید بدانیم که هیچ کدام از این چرخ دنده ها  ارتباطی با هم ندارند. در نتیجه دانش آموز ما فقط گزینه آزمون کنکور را دارد. ما باید جمعیت را به سمت اشتغال سوق دهیم، نظام آموزشی صرفا مواردی مانند خواندن و نوشتن را به افراد جامعه می‌آموزد اما اگر بشود ارتباط ارگانیکی با صنعت و کشاورزی داشته باشد، فرد بعد از فارغ التحصیلی به این سمت سوق پیدا می‌کند.

حاجی میرزایی در پاسخ به پرسش دیگری درباره بهبود معیشت فرهنگیان و چالش های این حوزه نیز اظهار کرد: امروزه معلم جانشین همه نداشته هاس ماست. ما باید با توجه زیر نظام‌های سند تحول بنیادین، زیر نظام منابع انسانی را اجرا کنیم. امسال برای سال تحصیلی جدید، ۱۰۷ هزار معلم کم داشتیم و از روش هایی برای تامین معلم استفاده کردیم که روش های زیربنایی و اصیلی نبود.  باید برای تامین نیروی انسانی با سازمان امور استخدامی به تصویری روشن برسیم، همچنین باید اعتبار و منزلت معلمان را حفظ کنیم.

حاجی میرزایی با اشاره به موضوع معیشت معلمان به موضوع نظام رتبه بندی اشاره کرد و گفت: طبق قانون براساس رتبه بندی، معلمان در پنج رده قرار می‌گیرند و اکنون آیین نامه نظام رتبه بندی در صحن دولت است که تا دو الی سه هفته آینده تصویب می‌شود . در تلاشیم تا زمان آن را تسریع کنیم و هر زمان که رتبه بندی تصویب شود، اجرایی خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت وجوه اجباری کمک های مالی از اولیا نیز توضیح داد: حدود ۸۵ درصد مدارس ما دولتی است و حق دریافت پول اجباری بابت خدمات ندارند، از طرفی این مدارس دولتی هنوز سرانه دریافت نکرده اند. خانواده ها در صورت امکان می‌توانند به خانه دوم فرزند خود کمک کنند البته در مواردی که اجباری دریافت پول از والدین انجام شود، همانند موضوعی که چندی پیش در شیراز انجام شد، مدیر را بر کنار خواهیم کرد.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۹۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در یک برنامه تلویزیونی، با بیان اینکه در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید گفت: بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز هم می‌گوییم معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد نیست.

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 

وی با بیان اینکه در هجده سالی که بعد از قانون احیا می‌گذرد تقریبا یک بار جذب مربی پرورشی داشتیم ادامه داد: سایر جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ ـ۸۰۰ نفر بوده، امروز تقریبا ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.

مربیان پرورشی از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اکثر فضا‌های پرورشی متروکه شده بودند گفت: تقریبا ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم. در بحث محتوا نیز حوزه پرورشی نه به صورت صد درصد، اما در بسیاری مواقع به حوزه‌ای کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده است، مربیان پرورشی در مدارس از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند بنابراین در عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا که سه ضلع اصلی کار تربیتی هستند مشکل و کمبود داریم و تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم.

پورثانی با بیان اینکه ۱۱۲ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس و حدود یک میلیون فرهنگی داریم افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده بودند دستگاه آموزش و پرورش با بقیه دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، بقیه دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند ولی وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب همچنین فرموده بودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد ادامه داد: ما نه فقط گروه‌های مردمی بلکه از نهاد‌های انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت دارند، استقبال می‌کنیم. 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: طبق دستورالعمل اوقات فراغت، برای اولین بار در سال گذشته فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار گرفت.

پورثانی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار گروه دانش‌آموزی جهاد تبیین در کشور وجود دارد گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می‌گوید که کل جریان آموزش و پرورش برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه است. کسانی که سند را نوشته بودند پیشنهاد داده بودند که وزارت آموزش و پرورش به وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر نام یابد. در تمامی صفحات مبانی سند تحول یک کلمه به نام آموزش و پرورش پیدا نمی‌کنید و فقط یک کلمه به نام تربیت وجود دارد.

سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد، اما عمق کمی دارد

وی با بیان اینکه در هر استان و هر منطقه‌ای که گروه جهادی و مردمی وجود داشته باشد پیگیری لازم برای فعالیتش انجام می‌شود افزود: در ۷۲۰ منطقه کشور، هر منطقه یک معاون پرورشی داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند، اظهار کرد: سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد، اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • تجليل از معلمان بازنشسته و نمونه آموزش و پرورش کيش
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی
  • «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت / معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت/ زمان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع مشخص نیست
  • ۱۶۰۰ معلم جدید در آموزش و پرورش استان بوشهر استخدام می شوند