Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ خشونت زنان علیه مردان پدیده تازه ای است که در جامعه ما امری غیرعادی به نظر می‌رسد چراکه تفکر عمومی بر این باور است که جامعه مردسالار داریم و اگر خشونتی در کار باشد از سوی مردان است. خشونت زنان نسبت به مردان به مرور زمان آسیب‌های جدی را به شخصیت مردان وارد می‌کند و او را از فردی که مسئولیت یک خانواده را بر عهده دارد تبدیل به موجودی ضعیف می کند که توانایی انجام هیچ کاری را ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه زنان چه خشونت هایی را می توانند نسبت به مردان داشته باشند؛ از آزارهای جسمی و جنسی گرفته تا رفتارهایی که به روان مردان آسیب می‌زند. در واقع خشونت درگذشته به جرم و جنایت در فضای عمومی اطلاق می‌شد و رفتار فیزیکی مورد توجه قانون و حقوقدانان قرار داشته است، اما امروزه فراتر از آزار و اذیت فیزیکی می‌رود و اشکال غیرفیزیکی مانند تهدید، تمسخر، فحاشی را نیز دربرمی‌گیرد.

در این راستا با مجید ابهری، روان‌شناس، به گفت و گو نشستیم که در ادامه می خوانید.

خشونت بیشتر می‌شود چون مردان سکوت می‌کنند

مجید ابهری در خصوص عدم دستیابی درست به آمار خشونت علیه مردان در کشور گفت: مهمترین دلیل این اتفاق سکوت مردان است چراکه به تعبیری در صورت بروز چنین اتفاقی آنان به غار تنهایی خود پناه برده و سعی در حل مشکلات خود در این فضا می کنند.

او ادامه داد: به علاوه آن شخصیت مردانه و غرور او نوعی ترس را ایجاد کرده که در صورت بیان مشکل با تمسخر و استهزا مواجه می شود و به همین دلیل ارتکاب جرم علیه آن ها مخفی می ماند.

اعتیادِ مردان از جمله دلایل پنهان کردن خشونت علیه آن ها

این روان‌شناس مشکلات جسمی و یا اعتیاد را یکی دیگر از دلایل پنهان شدن این خشونت دانست و عنوان کرد: مردان علاقه زیادی به زن و فرزندان خود دارند و گاهی اوقات به دلیل وابستگی شدید به مصرف مواد مخدر، الکل و یا بی‌بند و باری، شغل اجتماعی خود را از دست می‌دهند و به زنان خود تکیه می‌کنند، بنابراین نمی‌توانند در مقابل رفتارهای آسیب‌زای آنان از خود واکنش صحیحی نشان دهند.

خشونت روانی و کلامی آثار مخرب‌تری دارد

ابهری با اشاره به اینکه ترس از لکه دار شدن غرور اجتماعی مردان، مهمترین دلیل در افزایش این آسیب است، افزود: در میان خشونت هایی که به مردان از سوی همسرانشان وارد می شود، خشونت روانی و کلامی زنان به مراتب دارای آثار مخرب‌تری از خشونت جسمی و یا فیزیکی است چراکه روان به هم ریخته مرد، وی را مستعد ارتکاب بسیاری از جرایم می کند.

 او انواع خشونت‌ها از سوی زنان نسبت به مردان را برشمردو گفت: خشونت جسمی، خشونت اقتصادی، خشونت روانی، خشونت جسمی به همراه خشونت روانی و خشونت قانونی از جمله خشونت هایی است که به مردان وارد می شود.

آمار دقیقی از خشونت علیه مردان وجود ندارد

این روانشناس با بیان اینکه آمار دقیقی از خشونت زنان علیه مردان وجود ندارد، ادامه داد: بر اساس آماری که در سال 95 از سوی پزشکی قانونی منتشر شد 35 هزار مرد مورد آزار و اذیت همسرانشان قرار گرفته اند. البته ناگفته نماند که این تعداد افرادی هستند که به خواست خود به پزشک قانونی مراجعه کرده اند و به این ترتیب به نظر می رسد آمار دقیق و پرونده های ثبت شده در دادگاه ها از رقم های بالاتری در رابطه با مرد آزاری خبر می دهند.

مدیریت خشم راه درمان خشونت های خانگی

 ابهری در پایان با تاکید بر اینکه این موضوع هم مانند هر آسیب اجتماعی و رفتاری قابل درمان است خاطرنشان کرد: در این زمینه لازم است با ارتقای آگاهی افراد و توانمندسازی آنان، برنامه‌های آموزشی مناسب دراختیار زنان و مردان قرار گیرد. به عنوان مثال با ارائه برنامه‌هایی چون مدیریت خشم می توانیم گام موثری در راستای کاهش رفتارهای خشونت آمیز داشته باشیم. 

خبرنگار: ناهید سمیعی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آزار و اذیت خشم خشونت زنان مردان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۹۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج جالب یک پژوهش علمی؛ زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند؟

به گزارش همشهری آنلاین، مدت‌ها تصور می‌شد که زنان بیشتر از مردان سرما را احساس می‌کنند اما یک پژوهش جدید با این ایده مخالفت کرده و نشان داده است که مکانیسم‌های حفظ گرما در بدن خانم‌ها در مقایسه با همسالان مرد آنها در دمای پایین‌تری کار می‌کنند.

به نقل از دیلی‌میل، پژوهشگران «مؤسسه ملی سلامت آمریکا» ۲۸ داوطلب جوان، سالم و لاغر را برای پژوهش خود انتخاب کردند که از این تعداد، ۱۶ نفر زن و ۱۲ نفر مرد بودند.

در حالی که شرکت‌کنندگان در معرض دمای بین ۱۷ تا ۳۱ درجه سلسیوس قرار داشتند، اقدامات گسترده‌ای روی آنها انجام شد. به عنوان بخشی از این پژوهش، دمای بحرانی پایین هر شخص نیز محاسبه شد. دمای بحرانی پایین، حداقل دمایی است که یک شخص پیش از واکنش نشان دادن بدن برای گرم ماندن می‌تواند تحمل کند.

تحلیل‌ها نشان دادند که مردان مصرف انرژی را برای گرم نگه داشتن خود در حدود ۲۳ درجه سلسیوس آغاز کردند اما این واکنش در زنان نزدیک به ۲۲ درجه سلسیوس رخ داد. همچنین، پژوهشگران دریافتند که زنان با خنک‌تر شدن محیط، بهتر می‌توانند دمای بدن خود را حفظ کنند و عایق بهتری در برابر سرما دارند.

پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که زنان ممکن است محافظت بیشتری در برابر سرما داشته باشند زیرا چربی بدن آنها بیشتر از مردان است. آنها گفتند: به طور متعارف احساس می‌شود که زنان سرما را بیشتر از مردان احساس می‌کنند اما مقایسه‌های کنترل‌شده کمیاب هستند. ما متوجه شدیم زنان دمای بحرانی پایین‌تری دارند که عمدتا ناشی از چربی بدن بیشتر در مقایسه با مردان بود.

با وجود این نتایج، تفاوت معنی‌داری بین سردترین دمای قابل تحمل گزارش‌شده برای مردان و زنان این پژوهش وجود نداشت. تفاوت معنی‌داری نیز در میزان لرز یا آسایش گرمایی گزارش‌شده با کاهش دما مشاهده نشد.

این پژوهش در مجله «PNAS» به چاپ رسید.

کد خبر 848545 منبع: ایسنا برچسب‌ها پژوهش مردان خبر مهم زنان

دیگر خبرها

  • شمس آذر ۱۲ نفره علیه پیکان
  • خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان؛ پرتاب معترضان از روی پله! + فیلم
  • ثبت فوت مردان ‌در استان زنجان بیشتر از زنان بوده است‌
  • برنامه جام‌جهانی تیراندازی اعلام شد
  • زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند
  • زن و مرد در رسیدن به مقامات معنوی برابر هستند/ دین اسلام؛ مدافع‌ اصلی حقوق زنان است
  • نتایج جالب یک پژوهش علمی؛ زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند؟
  • شرایط جسمی و روانی زنان باید مورد توجه ویژه باشد
  • دومی و ششمی تیم‌های ملی امید مردان و زنان در مسابقات شطرنج شهرهای آسیا
  • ستاره شمس آذر علیه تیم رضا عنایتی