Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-03@22:25:05 GMT

تولید دانه روغنی کلزا در کشور ۱۰ برابر شد

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۲۰۶۲۵

به گزارش ایلنا به نقل از  وزارت جهاد کشاورزی، علیرضا مهاجر با اعلام این مطلب، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای کاهش وابستگی به روغن و پایداری تولید غلات، اجرای طرح افزایش تولید دانه‌های روغنی است و در این طرح، افزایش تولید دانه‌های روغنی کنجد، گلرنگ، سویا، آفتاب‌گردان و کلزا را دنبال می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجری طرح دانه‌های روغنی مناطق عمده کشت کلزا را مناطق سرد غرب و شمالغرب کشور ازجمله همدان، زنجان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، شمال ایلام و کرمانشاه عنوان کرد و ادامه داد: کشت کلزا از ۱۵ شهریور آغاز شده و از کشاورزان تقاضا دارم کشت کلزا را در مناطق باقی‌مانده هر چه زودتر در یک هفته آینده انجام دهند.

وی ادامه داد: در مناطق خیلی سرد مانند اردبیل از ۵ مهرماه کشت انجام می‌شود و در مناطق کمی سرد از جمله قسمتی از آذربایجان غربی، قسمتی از آذربایجان شرقی و قسمتی از همدان و کرمانشاه تا ۱۵ مهرماه امکان کشت این محصول وجود دارد.

مهاجر بابیان اینکه بذر داخلی و خارجی به‌اندازه کافی فراهم‌ شده است، گفت: امسال جزو سال ‌هایی است که قبل از زمان کشت و در مردادماه بذر در اختیار کشاورزان قرار گرفته است، برای بیش از ۵۰۰ هزار هکتار بذر تهیه‌شده و همچنین امکانات و ادوات موردنیاز را تأمین و یارانه برای خرید ادوات نیز پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به کشت مکانیزه دانه‌های روغنی به‌ویژه کلزا، تصریح کرد: خوشبختانه توانسته‌ایم با مهندسی معکوس دستگاه «ریزدانه کار» را در کشور تولید کنیم و سه هزارعدد از این دستگاه توسط وزارت جهاد کشاورزی با پرداخت یارانه در اختیار کشاورزان قرار گرفته است و در نهایت استفاده از این دستگاه توانست تحول خوبی را در کشت مکانیزه ایجاد کند.

مهاجر بابیان اینکه در حال حاضر دولت هیچ‌گونه بدهی از بابت خرید تضمینی دانه‌های روغنی به کشاورزان ندارد، گفت: در دو ماه گذشته مطالبات کشاورزان علیرغم مشکلات دولت به‌صورت کامل پرداخت‌شده است و با توجه به قیمت کلزا این نوید را به کشاورزان می‌دهم که امسال درآمد خوبی خواهند داشت.

وی با اشاره به تأمین علوفه برای دام و طیور از کنجاله دانه‌های روغنی، تصریح کرد: از اهداف اصلی برنامه افزایش تولید دانه های روغنی بعد از تأمین روغن، تأمین کنجاله است که خوشبختانه کنجاله کلزا پروتین بالای ۴۰ درصد دارد و با استقبال دامداران مواجه شده است.

این مسئول ادامه داد: در سال‌های گذشته حدود ۳.۵ میلیون تن علوفه وارد کشور می‌شده است و امیدواریم با اجرای برنامه توسعه یک‌ میلیون هکتاری کشت کلزا در تناوب با غلات (گندم و جو) بتوانیم ۲ میلیون تن کنجاله کلزا و سایر دانه‌های روغنی را در داخل تولید کنیم که می تواند تحول بزرگی را در صنعت دام و طیور ایجاد کند.

مهاجر افزود: در سال زراعی گذشته نیز از ۴۰۰ هزار تن کلزا حدود ۲۳۰ هزار تن کنجاله استحصال شد.

وی با اشاره به پرداخت تسهیلات به کشاورزانی که دانه‌های روغنی کشت می‌کنند، گفت: تسهیلات ۵ میلیونی برای هر هکتار کشت کلزا، یارانه ۵ تا ۷ میلیونی برای کارنده، تسهیل بیمه محصولات کشاورزی با حداقل قیمت ازجمله تسهیلاتی است که در اختیار کشاورزان دانه‌های روغنی قرارگرفته است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آذربایجان شرقی صنعت محصولات کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۰۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین گجت 6G با ۲۰ برابر سرعت 5G تولید شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، این دستگاه می تواند داده را با سرعت گیگابیت برثانیه در مسافت ۱۰۰ متر منتقل کند. ۴ شرکت DOCOMO، NTT، NEC و فوجیتسو کنسرسیومی برای این پروژه تشکیل شده اند. این شرکت ها از سال ۲۰۲۱میلادی با پیش بینی ظهور عصر6G درحوزه تحقیق و توسعه دستگاه های زیر تراهرتز تحقیق و توسعه انجام داده اند.

طبق گفته شرکت ها، این گجت در تست ها به سرعت بالای ۱۰۰ گیگابیت برثانیه در انتقال داده در باندهای ۱۰۰ و ۳۰۰گیگاهرتز هرتز در مسافتی تا حداکثر ۱۰۰ متر دست یافت.

فرکانس های طیف الکترومغناطیسی که اینترنت ۵Gو 6G در آن فعال هستند، تمایز اصلی این دو فناوری است. به طور معمول سرعت های بیشتر اینترنت با عملکرد در باندهای بالاتر مرتبط است.

انتقال داده ها در فناوری 5G به طور معمول در فرکانس های کمتر از ۶ گیگا هرتز انجام می شود و به باندهای حدود ۴۰ گیگا هرتز می رسد که از آنها به عنوان باندهای امواج میلیمتری یاد می شود.

بااین وجود باند فرکانس های بالاتر که از آن به عنوان باندهای زیر تراهرتز یاد می شود و بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ گیگاهرتز هستند، احتمالا در فناوری ۶G به کار می روند. فرکانس های بالاتر زیر تراهرتز نیازمند دستگاه های بی سیم کاملا متفاوتی هستند که اکنون از نقطه صفر ابداع شده اند.

کد خبر 6095395 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • سرانه مصرف سیب زمینی به ۴۵ کیلو رسید
  • یک هزار تن کلزا با نرخ تضمینی در فارس خریداری شد
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • نخستین گجت 6G با ۲۰ برابر سرعت 5G تولید شد
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • (تصاویر) رولکس؛ نسخه «چه کسی اهمیت می‌دهد»
  • برداشت کلزا از مناطق گرمسیری برای اولین بار
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور