Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@22:50:09 GMT

این بار بی متولی‌تر از همیشه

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۲۱۷۱۲

این بار بی متولی‌تر از همیشه

قصه تعیین تکلیف مدیریت پسماندهای عفونی شهر اراک پس از گذشت 10 ماه هنوز ادامه دارد و به پایان خود نرسیده است.

اولین گزارش در خصوص وضعیت پسماندهای عفونی اراک 14 آذرماه 97 با عنوان "استخوان پسماندهای عفونی لای گوشت اراک" بر روی خروجی قرار گرفت که واکنش‌های ملی و استانی بسیاری در پی داشت.

امروز نزدیک به 10 ماه از اولین گزارش می‌گذرد و همچنان پرونده باز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرداری اراک و سازمان مدیرت پسماند اواخر سال 97 رسما اعلام کرد که تمایلی به جمع‌آوری این پسماندها ندارد و با این استدلال که شهرداری هیچ‌گونه وظیفه‌ای در قبال جمع آوری و بی خطرسازی این پسماندها ندارد(که البته براساس قانون ادعای درستی است)، سعی بر برداشته شدن این مسئولیت سنگین از دوش سازمان مدیریت پسماند داشت و به صورت مکرر اعضای شورای پنجم شهر اراک نیز در خصوص واگذاری این مسئولیت به شهرداری انتقاد داشتند.

اوایل 98 در جریان برگزاری کارگروه مدیریت پسماند استان مرکزی با نظر اعضای کارگروه و معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی مسئولیت جمع‌آوری پسماندها برای 6 ماه (تا 31 شهریورماه 98) مجددا به سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک واگذار شد، اما سازمان این بار، سنگ خود را حق کرد که با اتمام این قرارداد 6 ماهه هیچ مسئولیتی در قبال جمع آوری این نوع پسماندها متقبل نخواهد شد.

یکشنبه هفته گذشته کمیسیون خدمات شهری شورای شهر سه ساعت به تحلیل و بررسی وضعیت پسماندهای های عفونی شهر اراک و اقدامات انجام شده از سوی سازمان نظام پزشکی اراک پرداخت و تصمیم‌گیری نهایی در خصوص ورود مجدد یا عدم ورود مجدد سازمان پسماند به این حوزه را به صحن رسمی شورای شهر و تمامی اعضای پارلمان محلی موکول کرد.

دوشنبه هفته گذشته شورا در جلسه غیرعلنی تصمیم گرفت که با پایان یافتن قرارداد سازمان مدیریت پسماند در 31 شهریورماه شهرداری مجددا به بحث جمع آوری پسماندهای عفونی ورود نکند.

امروز دوم مهر ماه است و قرارداد شهرداری در قبال جمع آوری این پسماندها به پایان رسیده، اما هنوز پیمانکاری جهت مدیریت پسماندهای عفونی شهر اراک توسط سازمان نظام پزشکی انتخاب نشده است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک در خصوص روند کار با توجه به پایان یافتن موعد قرارداد شهرداری با پزشکان به ایسنا گفت: با پایان یافتن زمان قرارداد شهرداری، این سازمان رسما از روز گذشته(اول مهرماه) اقدامی نسبت به جمع آوری این پسماندها نکرده است.

حمیدرضا قناتی افزود: سازمان نظارت جدی بر سطل‌های زباله شهری دارد، طی دیروز و امروز خوشبختانه موردی از تخلیه زباله‌های عفونی به داخل سطل‌های زباله شهری یافت نشده است، اما اگر تخلیه انجام گیرد قطعا از پزشکان به مراجع قضایی شکایت خواهد شد.

درحال حاضر وضعیت پسماندهای عفونی شهر اراک از هر زمان بی‌متولی‌تر است و با وجود همه اولتیماتوم ها و هشدارهای دوباره شهرداری اراک خطاب به سازمان نظام پزشکی مبنی بر انتخاب شرکتی جهت مدیریت این پسماندها که از ابتدای تابستان تاکنون صورت گرفته، هنوز شرکتی انتخاب نشده است و عملا با خروج شهرداری از پروسه جمع آوری مشخص نیست که چه اتفاقی رخ خواهد داد.

یک عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی اراک نیز در خصوص روند مدیریت این پسماندها و انتخاب شرکتی برای جمع آوری پسماندها بیان کرد: امروز کمیته عفونی سازمان جهت انتخاب پیمانکار این پروژه بزرگ برگزار خواهد شد، 5 شرکت نهایتا تا ساعت 11 امروز قیمت و شرح خدمات را برای انجام کار و شرکت در مناقصه اعلام می کنند و با بازگشایی پاکات امروز این پیمانکار انتخاب می شود.

دکتر عباس یوسفی با اشاره به اینکه 370 پزشک در اراک تولید پسماند عفونی می کنند، تصریح کرد: تلاش بر این است که امروز این شرکت انتخاب شود، یکی از شرکت های حاضر در مناقصه بومی اراک و چهار شرکت از استان‌های دیگر هستند که تمام سابقه کار در بحث مدیریت پسماندهای عفونی ندارد.

وی تاکید کرد: مسلما برای استقرار و آغاز به کار این شرکت یکی دو ماه زمان لازم است و سعی می شود برای این فرصت یکی دوماهه مجدد از ظرفیت شهرداری اراک و سازمان پسماند استفاده شود. شهرداری تاکنون این کار را اجرایی کرده است و لازم است تا زمان استقرار پیمانکار کار را ادامه دهد تا شهر دچار مشکل نشود.

در این رابطه نقد جدی به عملکرد سازمان نظام پزشکی اراک وارد است، این سازمان با وجود هشدارهای اعلام شده از سوی شهرداری مجدد کار به وقت اضافه کشاند و با اینکه دو روز هم از وقت اضافه گذشته است، اما همچنان کاری به پیش نبرده است.

مشخص نیست کش مکش بین شهرداری و سازمان نظام پزشکی به کجا بینجامد، اما حداقل امیدواریم خروج شهرداری از پروسه جمع آوری پسماندهای عفونی در کنار تاخیر سازمان نظام پزشکی در برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار ضرری به شهر و شهروندان وارد نکند./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۱۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا دکتر محمدحسن بازیار رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، امروز در نشست خبری که در محل پژوهشگاه برگزار شد با بیان اینکه زمین دائماً در حال تغییر و تحول است و این فرآیند، از گذشته وجود داشته، گفت: اخیرا زمین لرزه‌های با بزرگی بیش از ۴ در مناطقی مانند فاریاب کرمان و خراسان رضوی رخ داد.

وی با اشاره به موضوع دوره‌های بازگشت زلزله در تهران عنوان کرد: این دوره ابتدا ۱۲۰ سال، سپس ۱۵۰ سال و در نهایت به دلیل عدم وقوع زلزله بزرگ در تهران، ۱۷۵ سال عنوان شده است.

بازیار با تاکید بر پیچیدگی پدیده زلزله اظهار کرد: در بم زلزله در جایی به وقوع پیوست که ۲ هزار سال زلزله در آن رخ نداده بود. از این رو زلزله یک پدیده پیچیده است که باید همه موارد آن مدنظر قرار گیرد.

وی با اشاره به نهمین دوره کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی که توسط پژوهشگاه برگزار می‌شود، گفت:این کنفرانس  از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه در برج میلاد تهران برگزار می‌شود. در این کنفرانس، ۲۱۱ مقاله به صورت شفاهی و ۲۰۴ مقاله به صورت پوستر ارائه می‌شود.

رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله تصریح کرد: زلزله‌شناسی، پیشگیری و ایمن‌سازی سازه‌ها و مدیریت بحران، محور‌های اصلی این مقالات را تشکیل می‌دهند. سخنرانان خارجی از ۱۵ کشور شامل آلمان، نروژ، یونان، امارات متحده عربی، آمریکا، اسپانیا، استرالیا، برزیل، ترکیه، ژاپن، سوئد، فرانسه، نیوزیلند و هند در این کنفرانس حضور خواهند یافت.

بازیار با اشاره به تمرکز این کنفرانس بر حل مسائل زلزله‌خیزی کلانشهر‌های ایران مانند تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد، گفت: در حاشیه این کنفرانس، ۱۶ کارگاه تخصصی در زمینه‌هایی نظیر ساخت و ساز بر روی گسل، زلزله تهران و طراحی و ساخت بیمارستان‌های مقاوم برگزار می‌شود.

وی افزود: تلاش داریم بر اساس یافته‌ها و بحث‌های این کارگاه‌ها، در پایان کنفرانس قطعنامه‌ای در حوزه ارتقای تاب‌آوری، مدیریت بحران و ساخت و ساز ایمن برای مسئولان و سیاستگذاران تدوین کنیم.

در ادامه عبدالرضا سروقدمقدم؛ عضو هیئت علمی ژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی گفت: ما مخاطرات زیادی از جمله فرونشست، آتش‌سوزی و سیل داریم و ازطرفی تعداد کشته‌ها در تصادفات رانندگی و آلودگی هوا از زلزله بیشتر است و سؤال اینجاست که چرا ما باید این مقدار به بحث زلزله توجه کنیم؟!

سروقدمقدم ادامه داد: امروز ملاک در رده‌بندی مخاطرات دنیا، تعداد کشته‌ها نیست، به عنوان مثال اگر تعداد کشته‌ها در سیل ممکن است زیاد باشد، اما کشور را به خاطر نمی‌اندازد! فقط دو حادثه وجود دارند که با ملاک جدید یعنی تا‌ب‌آوری، کشور را به هم بریزند که آن هم جنگ و زلزله است.

عضو هیئت علمی ژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله گفت: هدف از برگزاری این کنفرانس علمی، علاوه بر بحث درباره یافته‌های جدید علمی، برطرف کردن دغدغه مدیران شهری نیز است. شعار این کنفرانس «زلزله و کلان‌شهر‌ها با تمرکز بر تهران» است چراکه دغدغه مسئولان را در موضوع زلزله تهران کامل شاهد بودیم.

سروقدمقدم تصریح کرد: ایجاد یک اجماعی در این موضوع برای مدیران شهری از اهداف  این کنفرانس است.

وی با تاکید بر ارتقای تاب‌آوری کشور‌ها در برابر مخاطرات، اظهار کرد: بعد از زلزله بزرگ سرپل ذهاب کرمانشاه جامعه مهندسی به این نتیجه رسید که اگر ۴۰ درصد از آیین‌نامه‌ها را در ساخت سازه‌ها رعایت کنند، می‌توانند جلوی بسیاری از تلفات را بگیرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳ پل در محدوده دره نورالشهدا اراک ساخته می‌شود
  • اجرای عملیات لای‌روبی و پاکسازی رودخانه اراک
  • «اصپاک» در شهر اصفهان ۱۳ هزار مشترک دارد/ بیش از ۱۰ هزار خانه بیمه آتش‌سوزی شد
  • تئاتر زمین پاک در مدارس یزد اجرا شد
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • پیاده‌روی چهارراه عضد اراک تعریض می‌شود
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • عقیم‌سازی ۶۰۰ قلاده سگ در اراک