Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@02:30:50 GMT

معرفی چند غار استان سیستان و بلوچستان

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۲۱۸۳۳

معرفی چند غار استان سیستان و بلوچستان

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: با اشاره به نامگذاری "دوم مهرماه " به نام روز غارپاک و شعار امسال این روز تحت عنوان غار پاک، آب پاک و اکوسیستم پایداربرای فرهنگ سازی و ارتقاء آگاهی های عمومی در خصوص حفظ محیط زیست و منابع طبیعی و لزوم حفاظت از غارها و برنامه‌ریزی برای مدیریت صحیح آن ها، برنامه هایی متنوعی در سراسر استان انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش ایسنا- وحید پورمردان افزود: غارها در ارتباط با سایر عوامل محیطی نقش بسزایی در پایداری محیط داشته و به عنوان زیستگاه های مهم وحساس نقش موثری در تنوع زیستی ایفا می کنند. به همین منظور برنامه سرکشی و پاکسازی غارهای سطح استان با حضور محیط بانان انجام شد.
 از جمله این برنامه ها پاکسازی غارهای منطقه بزمان به مناسب روزغار پاک بود که یگان حفاظت محیط زیست ایرانشهر اقدام به پاکسازی غارهای موجود در منطقه شامل غار گربودار، غار کرمانچی، غار سرابوک، غار هودیان و غار میوه‌ایی کردند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در ادامه غارهای شاخص استان را معرفی کرد؛
غارگربودار در ارتفاعات شرق بزمان  و با فاصله 12 کیلومتری از شهر بزمان و یک کیلومتری آبادی گربودار و با ارتفاع  931 متراز سطح دریا قرار دارد . این غار به صورت زیر زمینی بوده و شیب ملایم دارد پس از طی مسافتی حدود 50 متری به محلی می رسیم که غار دارای دو دهلیز می شود که بدلیل صعب العبور بودن تا کنون داخل دهلیزهای آن کسی نرفته است.                                                                                                                                                                                        
بدنه غار پر از سنگهای دگرگونی با بافت غالب کوارتز و آهکی است . در این غار انواع خفاش زیست می کنند این غار در حاشیه منطقه شکار ممنوع بزمان به عنوان یک جاذبه طبیعت گردی و تفریحی قابل تعمق است. در نهایت برای بدست آوردن و جمع آوری اطلاعات بیشتر نیاز به تحقیق و بررسی و تجهیزات غار نوردی است.
غار کرمانچی در ارتفاعات شمال غرب بزمان ، در محور دره آهو و یک کیلومتری روستای کرمانچی با 1028 متر ارتفاع از سطح دریا قرار دارد . به صورت زیر زمینی بوده شیب تندی دارد طول آن 100 متر است  دارای دو دهنه است که بعد از 40 متر مسافت در قسمت کف غار به یک دهنه تبدیل می شود.
غار کرمانچی تحت تاثیر فعالیت های دوران زمین شناسی بوجود آمده است ، کف آن سنگی و ماسه ای از نوع سنگهای دگرگونی است . بدنه غار نیز از سنگهای دگرگونی با بافت غالب کوارتز و آهکی است.
این غار زیستگاه مناسبی برای انواع خفاش بوده ، از ارزش علمی و تحقیقی برخوردار است و بدلیل قرار گرفتن در منطقه شکار ممنوع بزمان به عنوان یک جاذبه گردشگری و تفرجی است.
غار سرا بودک در ارتفاعات بودک واقع در شمال جبر آباد ار توابع شهرستان دلگان واقع گردیده است غار سرابودک در یکی از سرشاخه های رودخانه سرابودک واقع شده و 574 متر ارتفاع از سطح دریا قرار دارد و به صورت زیر زمینی با ورودی بزرگ با شیب تندی شروع می شود و طول آن از 300 متر بیشتر می باشد پس از طی حدوداً 15 متر به دو دهلیز  تقسیم می شود.
این غار تحت تاثیر فعالیت های دوران زمین شناسی بوجود آمده است کف آن سنگی از نوع آهکی و مرطوب  می باشد و هم چنین بدنه غار از نوع سنگهای دگرگون است بافت غالب کوارتز و آهکی می باشد.
غار سرا بودک زیستگاه جمعیت قابل توجهی از انواع خفاش است  که دارای ارزش علمی و تحقیقی بالایی بوده و در ورودی غار تعدادی پرستو لانه دارند و همین طور این غار به عنوان جاذبه گردشگری این منطقه است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهرستان دلگان استان سیستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۱۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گیلان ؛ سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فومن گفت: هزار متر مربع از اراضی ملی در منطقه گشت رودخان رفع تصرف شد.

علیرضا حسین زاده بابایی همچنین از تخریب چند بنای غیر مجاز ساخته شده در این زمین‌ها خبر داد و افزود: با باز پس گیری این زمین‌ها ۲ متصرف به مراجع قضایی معرفی شدند. 

وی با اشاره به اینکه ارزش این زمین‌ها در این منطقه حداقل متری ۸ میلیون تومان است، افزود: ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان فومن برای صیانت از عرصه‌های طبیعی و ملی شبانه روز در حال گشت و کنترل مناطق تحت مدیریت هستند.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فومن از شهروندان و دوستداران محیط زیست خواست: در صورت مشاهده تخریب، تصرف و آلودگی محیط زیست موارد را در اسرع وقت به نزدیکترین اداره حفاظت محیط زیست اطلاع دهند.

دیگر خبرها

  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • رفع تصرف ۱۰۰۰ متر از اراضی ملی منطقه گشت رودخان فومن
  • رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان
  • نیروی دریایی ارتش به داد سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان رسید + فیلم
  • پویش بزمان زیبا با طبیعت بدون زباله اجرا شد
  • رئیس‌کل جدید دادگستری سیستان و بلوچستان معرفی شد
  • برای احیای خاک آلوده به پلاستیک، ۵۰۰ سال زمان لازم است
  • معرفی ۲۴۰۰ متقاضی تعویض خودروی فرسوده به محیط زیست کردستان
  • درخشش هنرمندعکاس سیستان وبلوچستان درجشنواره ملی دانش سنتی محیط زیست