Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش شکبه سی‌.ان.ان، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگو با کریستین امان‌پور، خبرنگار این شبکه درباره یکی از اظهاراتش که گفته بود جنگ با ایران جنگی همه‌گیر خواهد بود، توضیح داد: من گفته بودم که اگر جنگی با ایران رخ دهد، جنگی همه‌گیر در کار خواهد بود. اما کاری که من و همتای آمریکایی‌ام به عنوان دیپلمات باید انجام بدهیم این است که تلاش کنیم تا از جنگ دوری کنیم، این وظیفه ماست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، ظریف در ادامه درباره این که آیا وقوع یک جنگ را احساس می‌کند یا وقوع یک عقب‌نشینی، گفت: نمی‌خواهم آن را عقب‌نشینی بنامم. آن را احتیاط می‌دانم و امیدوارم که احتیاط غالب شود. اتهامات موجب [رسیدن به] راه‌حل در منطقه ما نخواهند شد.

وی در پاسخ به این گفنه امان‌پور که گفت«اما امارات متحده عربی در حال عقب‌نشینی است»، گفت: امارات طفره می‌رود اما در مسیر درستی حرکت می‌کند. ما امیدواریم که سعودی‌ها نیز این را متوجه شوند. هیچ کسی خواهان وضعیتی تحقیرآمیز برای کسی دیگر  نیست، چرا که قابل تحمل نمی‌باشد. ما خواهان وضعیتی هستیم که همه احساس پیروزی داشته باشند.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در پاسخ به این سوال که آیا بازهم مانند گذشته و برخلاف «شواهد موجود» خواهد گفت که ایران در حادثه نفت‌کش‌ها در ماه ژوئن و ژوئیه و حمله به تاسیسات نفتی عربستان نقش نداشته است، گفت: هیچ شواهدی وجود ندارد و ایجاد آن یک معجزه خواهد بود چراکه این اتفاق نیفتاده است. اگر ما پشت پرده این اتفاق بودیم، برای عربستان سعودی یک فاجعه ‌می‌شد و چیزی نبود که بتوانند آن را بازسازی کنند. دلیل این که من در این رابطه به یمن می‌پردازم این است که یمن[مسئول آن است]. این جنگ یمنی‌هاست.

ظریف در ادامه در توضیح این که آیا او می‌گوید که یمنی‌ها این کار را انجام داده‌اند، [در حالی که ] تعداد کمی این موضوع را قبول دارند، گفت: خود آن‌ها[یمنی‌ها] می‌گویند که این کار را انجام داده‌اند.[و دلیل این که برخی این موضوع را نمی‌پذیرند] این است که تعداد کمی از افراد نمی‌توانند قبول کنند که پیشرفته‌ترین تجهیزات آمریکایی توسط یمنی‌ها نابود شده است.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که اگر ایران در چنین اقداماتی دست ندارد چرا برخی فرماندهان ارشد ایران، آمریکا و برخی قرارگاه‌های نظامی آن را تهدید می‌کنند، گفت: به این دلیلی که آمریکا تهدید کرده است که از اعمال زور علیه ایران استفاده کند. این روش آمریکا است برای این که بگوید تمامی اقدمات نظامی روی میز هستند. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا اولین نفر بود که ایران( را متهم کرد) و این کار برای یک دیپلمات غیرقابل قبول است که چند ساعت پس از این اتفاق در عربستان سعودی اتهاماتی علیه ایران مطرح کند. من این را گفته‌ام و در یادداشتی نیز آن را برای سازمان ملل فرستاده‌ و گفته‌ایم که اگر آمریکا  جنگی را آغاز کند، پایان دهنده آن نخواهد بود.

وزیر امور خارجه ایران در ادامه تاکید کرد: ما جنگی را آغاز نخواهیم کرد و من به شما اطمینان می‌دهم که نیروهای نظامی ما جنگی را آغاز نخواهند کرد. اما ما به وضوح گفته‌ایم که اگر به ما حمله شود، ما از خودمان دفاع خواهیم کرد و این جنگ، جنگی محدود نخواهند بود.

وی در توضیح این اظهارات خبرنگار سی.ان.ان که شاید این دولت ایران نباشد، اما سپاه پاسداران و برخی از «تندروها» در ایران هستند که از اقداماتی علیه آمریکا، سعودی‌ها، تاسیسات و کشتی‌های دیگر رضایت دارند، گفت: این وظیفه آن‌ها است. اگر کشور مورد حمله قرار بگیرد، آن‌ها باید از کشور دفاع کنند. تهدید از جانب آمریکاست و ما باید به آن پاسخ بدهیم.

ظریف در بخش دیگری از این گفت‌وگو در پاسخ به این سوال که با توجه به این که ایران پهپاد آمریکایی را سرنگون کرد، خطوط قرمز دونالد ترامپ و عدم موفقیت او در عبور از آن‌ها را که کمی مانند خطوط قرمز اوباما است، را چگونه تعبیر می‌کند، گفت: من دو رئیس جمهور آمریکا را باهم مقایسه نمی‌کنم و بر این باروم که ارتباطی به من ندارد. اما فکر می‌کنم به طور اشتباه به ترامپ اطلاع داده شده بود که این پهپاد در آب‌های بین‌المللی مورد هدف قرار گرفت بود. ما در نامه‌ای که از طریق سوییس برای آمریکا فرستادیم به وضوح بیان کریم که اول از همه این پهپاد در حریم‌ هوایی ما و آب‌های منطقه‌ای ما سرنگون شده بود و ما به هر حمله‌ای پاسخ می‌دهیم و فکر می‌کنم رئیس جمهور [آمریکا]‌ برخلاف اطلاعاتی مبنی بر این که این اقدام، عملیاتی خواهد بود که فقط یک بار رخ خواهد داد، متوجه شده بود که این [حمله] به جای عملیاتی یک‌ دفعه‌ای ، آغاز یک چیز دیگر خواهد بود.

این خبر در حال تکمیل است...

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: وزیر امور خارجه ایران جنگ امارات متحده عربی عربستان پشت پرده عربستان سعودی یمن وزیر امور خارجه دولت سپاه پاسداران رئیس جمهور آمریکا عربستان محمدجواد ظریف آرامکو جنگ با ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۲۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود

مشاور امنیت ملی کاخ سفید با ابراز نگرانی از همکاری های نظامی ایران، روسیه و کره شمالی مدعی شد که پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی می تواند منجر به افزایش بی ثباتی منطقه خاورمیانه شود.

به گزارش ایرنا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم اما توسعه گسترده پهپادها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشورهای گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آنها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان سعودی و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می شود: اگر موافقت کند، می تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آرامکو عربستان شریک تجاری فیفا در جام جهانی ۲۰۲۶
  • ورود کشتی جنگی آمریکا به ساحل غزه/ حماس با پیشنهاد چین موافقت کرد/ هشدار درباره وقوع فاجعه در رفح
  • ‏عربستان اسپانسر اصلی فیفا شد!‏
  • ‏عربستان اسپانسر اصلی فیفا شد!‏ + جزئیات قرارداد
  • آرامکوی عربستان حامی مالی فیفا شد
  • عربستان اسپانسر فیفا شد!‏
  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است
  • جنجالی که نماینده مشهد درباره «بمب اتم» برپا کرد؛ کریمی قدوسی کیست؟
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود