Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@09:29:41 GMT

نفرین فراعنه در انتظار باستان‌شناسان مصری! + عکس

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۲۳۰۶۴

نفرین فراعنه در انتظار باستان‌شناسان مصری! + عکس

آفتاب‌‌نیوز :

 باستان‌شناسان مصری تابوت‌دان دو مومیایی باستانی را در تلاش برای مرمت اجساد به طور کامل باز کرده‌اند اما بر اساس برخی باورهای قدیمی نفرین فراعنه دامن همه کسانی را که خواب مومیایی‌های مصر باستان را آشفته کنند، خواهد گرفت.

به گزارش سان، این دو میایی که در زمان دودمان نوزدهم مصر باستان در حدود ۳۴۰۰ سال پیش زندگی‌ می‌کردند متعلق به «سن‌-نجیم» و یکی از همسران اوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سن-نجیم» یکی از کارگران ماهر دربار فرعون بوده که همراه با خانواده‌اش در منطقه‌ای دیرالمدینه امروزی دفن شده بودند. «سن‌-نجیم» که با عنوان "خدمتگذاری در جایگاه حقیقت" شناخته می‌شد، وظیفه نظارت بر دیگر کارگرانی را بر عهده داشته که در دره پادشاهان کار می‌کردند.

قبر وی در سال ۱۸۸۶ و در کنار همسر و ۲۰ نفر از سایر بستگانش و همچنین اسباب و اثاثیه‌ای چون تخت و چهارپایه کشف شد. «سن-نجیم» به دلیل موقعیت مهمی که داشت درست با همان کیفیتی مومیایی شده که فراعنه مومیایی می‌شده‌اند.

تابوت‌دان‌های «سن-نجیم» و همسرش به موزه ملی تمدن مصر منتقل شده‌اند و در آنجا بر روی تختی که برای مرمت آنها طراحی شده به صورت کامل باز شده‌اند و قرار است این مومیایی‌ها پس از مرمت که ۲۰ روز به طول خواهد انجامید، در نمایشگاه جدیدی در موزه ملی تمدن مصر رونمایی شوند که از ماه دسامبر افتتاح می‌شود.

در طول فرآیند مرمت، اجساد مومیایی توسط متخصصان استریل و ضدعفونی می‌شوند و همه حشراتی که به دورن مومیایی راه یافته‌اند نیز خارج می‌شوند.

برخی عقیده‌دارند نفرین فراعنه همه افراد شامل دانشمندان و باستان‌شناسان را در بر خواهد گرفت و این افراد دچار بدشانسی، بیماری و حتی مرگ می‌شوند. این باورها از زمانی قوت گرفت که پس از باز کردن گور «توت عنخ آمون»، چندین نفر به اشکال مختلف مُردند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مومیایی مصر فراعنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۳۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت پل خاتون کرج آغاز شد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز از آغاز دور جدید مرمت پل خاتون خبر داد. - اخبار استانها -

رحیم خاکی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در کرج اظهار داشت: مرمت این پل طبق برنامه و نقشه معماری ثبت شده در حال انجام است و طبق برنامه تعیین شده مرمت پل تا پایان سال جاری به پایان خواهد رسید.

به گفته این مسئول، با توجه به حساسیت این اثر تاریخی و نمایی که در ورودی شهر کرج ایجاد کرده است، مرمت آن از اهمیت زیادی برخوردار است. بر همین اساس مسئولیت کار به یکی از بزرگترین و باسابقه ترین شرکت های مرمت سپرده شده و اساتید این حوزه نیز دخیل در کار هستند.

500میلیون تومان اعتبار برای مرمت پل "خاتون" اختصاص یافت

وی، سابقه این پل تاریخی را به دوران سلجوقیان و صفویه نسبت داد و اذعان کرد: پل ساخته شده روی رودخانه کرج که با عناوین مختلفی از جمله پل دختر، پل شاه عباس و پل خاتون شناخته می شود، نوع ارزشمندی از معماری تاریخی ایران را به نمایش گذاشته و تلاش ما نگهداری این اثر تاریخی و جلوگیری از تخریب آن است.

پل دختر از سازه های دوران صفویان است که بر بقایای پلی قدیمی تر منسوب به دوره سلجوقی با نام پل خاتون ایجاد شده. طول این پل حدود 65 متر و عرض آن 7 متر است.

پل مذکور در سال های گذشته بر اثر فرسودگی و عوامل طبیعی دچار ریزش در بخشی از سقف شده بود که با همت اداره کل میراث فرهنگی و حمایت های استانداری، مرمت آن آغاز شده و طبق گفته مدیر کل میراث تا پایان سال به اتمام می رسد.

پل خاتون یا دختر کرج که با نام پل سلیمانیه و پل شاه عباسی هم شناخته می‌شود از سازه‌های دوره صفویه است که بر روی رودخانه کرج ساخته شده‌است. این پل بر بقایای پلی کهن‌تر منسوب به دوره سلجوقی و به نام پل خاتون ایجاد شده‌است و بازسازی آن در دوره صفوی به این سازه نمای پل‌های دوره صفوی را داده است.

پل تاریخی خاتون در ورودی شرقی کرج و بین پل حافظ و میدان کرج قرار دارد. این پل به طول 61 متر و عرض هفت متر در ورودی شرقی کرج و بر روی رودخانه کرج احداث شده است.

علی رغم هشدارهای داده شده نسبت به امکان ریزش پل خاتون و با توجه به عدم رسیدگی مسئولین و بازسازی نشدن به موقع آن بخشی از این پل در سال 86 ریزش کرد. به دلیل مرمت غیر اصولی در سال 88 این پل در سال 99 دوباره ریزش کرد.

در سال 1400 مرمت این پل به 4 میلیارد تومان بودجه نیاز داشت که قرار شد استانداری، شهرداری و میراث فرهنگی هرکدام 500 میلیون تومان برای مرمت این پل پرداخت کنند که تا آخر سال 1400 هیچکدام پرداخت نکرده و مرمت این پل تا سال گذشته مسکوت ماند. عدم مرمت این پل را در آستانه فروپاشی کامل قرار داده بود که با تامین 90 میلیارد ریالی برای ترمیم این پل در ابتدای امسال، مرمت آن از سر گرفته شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نفرین پنج که دامن‌گیر انسان و پستانداران شد
  • کشف جدید باستان‌شناسان: نگو حجر، بگو شجر!
  • کشف بقایای یک سکونتگاه 7 هزارساله در صربستان (+عکس)
  • کشف بقایای مهمانخانه ۳۵۰۰ساله ارتش مصر باستان
  • کشف کمیاب‌ترین «رنگ» دنیای باستان در یک حمام رومی؛ رنگی گران‌تر از طلا (+عکس)
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • کشف بقایای مهمانخانه ۳۵۰۰ساله
  • بالاخره راز هرم جیزه کشف شد!
  • «بهاربد»؛ جشنی قدیمی‌تر از بعثتِ زرتشت
  • نفرین محمد پنجعلی پشت سر دو کاپیتان پرسپولیس!