Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدمهدی میربد روز سه شنبه در جلسه‌ای به تشریح وضعیت فعلی مدارس استان از باب استحکام، نیازمند مقاوم سازی و تخریبی پرداخت و افزود: بیشتر مدارس  سنگی در شهرستان سمیرم و فریدونشهر است چون غالب مصالح آن مناطق سنگ است..

میربد خاطرنشان کرد: اکنون ۳۹ مدرسه سنگی با ۱۰۱ کلاس درس در استان وجود دارد که ۲۴ باب در فریدونشهر، ۱۱ باب در سمیرم، ۲ باب در دهاقان و یک باب در چادگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تعداد مدارس کانکسی استان را ۱۳ باب و در قالب ۱۶ مدرسه ذکر کرد و گفت: از این تعداد ۱۲ مدرسه در فریدونشهر و یک مدرسه در چادگان است.

این مسوول با اشاره به همت نوسازی مدارس برای برچیدن این نوع مدارس با توجه به تراکم جمعیت و نیاز منطقه گفت: با خیرین صحبت های اولیه صورت گرفته و درصدد سوق دادن اعتبارات دولتی به سمت جمع آوری این مدارس هستیم.

بنای مدارس خشتی و گلی از اصفهان برچیده شد

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اصفهان گفت: با توجه به تاکید مقام عالی وزارت آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی مدارس کشور، با اقدامات صورت گرفته از سال گذشته تاکنون بنای مدارس خشتی و گلی از استان برچیده شد.

وی خاطرنشان کرد: این مدارس که بنای آنها از خشت خام و ملات گل است ۲ واحد آموزشی در شهرستان سمیرم و یک مدرسه در کاشان بود که در مجموع هفت کلاس درس را شامل می شد که تخریب و جمع آوری شد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اصفهان ادامه داد : در سال تحصیلی جدید در استان مدارسی که زیرساخت تبدیل سیستم گرمایشی غیراستان دارد به سیستم استاندارد وجود داشته باشد جمع آوری می‌شود.

به گفته وی تعدادی از این مدارس به سیستم بخاری‌های تابشی و رادیاتورهای برقی استاندارد مجهز شدند.

میربد با اشاره به اینکه هنوز به برخی مناطق دوردست و خارج از دسترس در روستاهای غرب استان گازرسانی نشد، افزود: ۸۱ کلاس درس که به طور عمده در سمیرم، فریدونشهر و چارگان دایر است زیرساخت تبدیل به سیستم استاندارد گرمایشی ندارد.

توجه به فضای فیزیکی مدارس ارکان مهم سند تحول بنیادین است

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اصفهان گفت: توجه و رسیدگی به فضای فیزیکی مدارس یکی از ارکان مهم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.

 میربد اضافه کرد : از مجموع فضاهای آموزشی استان ۳۳ درصد مستحکم، ۳۹ درصد نیازمند مقاوم سازی و حدود ۲۸ درصد فضاهای نیازمند تخریب و بازسازی (ساختمان هایی که بیش از ۳۰ درصد هزینه اجرا نیازمند مقاوم سازی) است.

وی اظهارداشت: در این راستا اکنون دست کم ۹ هزار و ۳۰۰ کلاس درس در استان نیازمند تخریب و بازسازی است، حدود ۱۳ هزار کلاس نیازمند مقاوم سازی و ۱۰ هزار و ۸۰۰ کلاس درس مستحکم هستند.

مدیرکل نوسازی مدارس اصفهان با اشاره به وجود برخی فضاهای آموزشی به عنوان مدارس خطرآفرین که به دلیل سن بالای ساختمان دارای آسیب سازه‌ای شدند افزود: برای این مدارس که تعداد آنها از چهارسال پیش تاکنون حدود ۴۷ مدرسه بود دستور تخلیه فوری صادر شد زیرا ایمنی و سلامت دانش آموزان، خط قرمز ماست.

وی اضافه کرد: این مدارس در شهرستان های فلاورجان، دامنه، شهرضا و شرق اصفهان با توجه به فرونشست زمین بودند که با توجه به اهمیت موضوع دستور تخلیه فوری آنها در این مدت چهارساله صادر شده است.

۹۳ طرح آموزشی تا پایان مهر به آموزش و پرورش تحویل می‌شود

مدیرکل نوسازی مدارس اصفهان با اشاره به طرح‌های آماده تحویل به آموزش و پرورش گفت: تا پایان ماه جاری ۹۳ طرح با ۴۸۲ باب کلاس و در قالب ۹۴ هزار و ۲۰۴ مترمربع زیربنا به آموزش و پرورش استان تحویل داده می‌شود.

وی یادآور شد: برای تکمیل و تحویل این طرح ها بیش از ۹۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.

وی ۲۲ درصد این طرح‌ها را از محل اعتبارات دولتی، ۶۲ درصد مشارکتی و ۱۶ درصد با کمک خیرین ذکر کرد و گفت: از  مجموع طرح‌های تحویلی ۵۷ باب فضای آموزشی با ۴۶۸ کلاس و مابقی سالن ورزشی، چند منظوره، نمازخانه و کتابخانه و طرح‌های توسعه کلاس و سایر فضاهاست.

امسال اعتبارات نوسازی مدارس ۲ برابر شد

مدیرکل نوسازی مدارس اصفهان با اشاره به این که در سال مالی جدید اعتبارات مالی این اداره‌کل بین ۲ تا ۲ و نیم برابر نسبت به سال قبل افزایش یافت گفت: این در حالی است که تعداد مدارس نیازمند به مقاوم سازی و بازسازی نیز افزایش یافته است.

وی اظهارداشت: امسال از مجموع ۴۸۷ طرح، ۲۵۴ طرح با یکهزار و ۴۶۲ کلاس در استان فعال است.

این مسوول تاکید کرد: به هیچ وجه سیاست احداث طرح جدید با اعتبار دولتی را دنبال نمی‌کنیم و تمام اعتبارات برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام خیرین هزینه خواهد شد.

اکنون دست کم ۸۹۰ هزار دانش آموز در بیش از پنج هزار واحد آموزشی در استان مشغول به تحصیل هستند.

/۶۰۲۶/۶۹۹۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان نوسازی مدارس آموزش و پرورش مدارس دولتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۴۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌

همشهری آنلاین- رابعه تیموری:اما افزوده شدن این کلاس‌ها هم برای خلوت‌تر شدن کلاس‌های مدارس دولتی چاره ساز نبودند و باز هم میانگین جمعیت کلاس‌های درس مدارس دولتی با شرایط مطلوب فاصله قابل توجهی دارد. با توجه به این امر که ٧٠ درصد دانش‌آموزان تهرانی در مدارس دولتی تحصیل می‌کنند، اهمیت این موضوع بیشتر رخ نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید:پیامدهای منفی تراکم کلاسی

بر اساس استانداردهای آموزشی‏‏ مصوب شورای عالی آموزش‌وپرورش، استاندارد تعداد دانش‌آموزان هر کلاس درس در مقطع ابتدایی٢٠ نفر‏‏، در دوره متوسطه اول و دوم ۲۲ نفر و در هنرستان‌ها حداکثر ۱۵ نفر است‏‏‏، درحالی‌که تراکم جمعیت دانش‌آموزان در مدارس دولتی استان تهران ٣٧ دانش‌آموز است و در هیچ یک از مقاطع تحصیلی این استاندارد جمعیتی دیده نمی‌شود. حتی به گفته معصومه معصومیان معاون آموزش ابتدایی آموزش‌وپرورش شهر تهران، در بعضی از مناطق پایتخت تعداد دانش‌آموزان هر کلاس به ٤٦ نفر هم می‌رسد و در منطقه ١۵ تعداد زیادی از کلاس‌های درس جمعیتی بالای ٤٠ نفر دارند.

تراکم دانش‌آموزی صعودی است

در این میان شیب صعودی این شاخص آموزشی جای تإمل دارد و آمار و ارقام نشان می‌دهند هر سال بر میزان تراکم دانش‌آموزی مقاطع تحصیلی مختلف افزوده می‌شود. به طوری که در سال ١٣٩٠ میانگین تراکم دانش‌آموزی در هر کلاس درس استان تهران ٣٠ نفر بوده که در طول یک دهه به ٣٧ نفر رسیده است.
دانش‌آموزان مقطع متوسطه اول بیش از سایر مقاطع درس خواندن در کلاس‌های شلوغ و پرجمعیت را تجربه می‌کنند. به طوری که در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ تراکم دانش‌آموزان در همه مقاطع تحصیلی به۲۳/۹ درصد رسیده که در دوره ابتدایی ۲۴/۴درصد، ‌متوسطه اول ۲۶ درصد و متوسطه دوم ۲۰/۶درصد بوده است. مقایسه این آمار و ارقام با تراکم دانش‌آموزی مدارس غیردولتی نشان می‌دهد دانش‌آموزان این مدارس شرایط بهتری را تجربه می‌کنند و در این سال تراکم دانش‌آموزی در دبستان‌های غیردولتی ۱۸/۸درصد، در متوسطه اول ۱۲/۵درصد و متوسطه دوم ۱۴/۲درصد بوده است.

راهکاری برای خلوت شدن کلاس‌ها

نظر معصومیان بیراه نیست که لزوم پایبندی به‌حقوق کودکان و تحت پوشش قرار دادن دانش‌آموزان اتباع و ایرانی را یکی از مهمترین دلایل کمبود فضای آموزشی در شهر تهران می‌داند، اما تدوین و تدارک بسته تقویت مدارس دولتی این نوید را می‌دهد که میزان تراکم دانش‌آموزی کلاس‌های درس مدارس دولتی طی چند سال آینده به شرایط مطلوب نزدیک‌تر شود. در این بسته که در آغاز سال تحصیلی جاری بر اساس سند تحول بنیادین و با هدف تحقق عدالت آموزشی طراحی شده، راهکارهایی برای استانداردسازی تراکم دانش‌آموزی پیش‌بینی شده است. محمود امانی طهرانی دبیرکل شورای عالی آموزش‌وپرورش دراین‌باره می‌گوید: «با اجرای بسته تقویت مدارس دولتی ۵٠ درصد کلاس‌هایی که تراکم دانش‌آموزی نامناسبی دارند، طی دو سال آتی ساماندهی می‌شوند و ۵٠ درصد دیگر در قالب برنامه‌ای ٨‌ساله به شرایط مطلوب می‌رسند.»

کد خبر 847323 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش خبر مهم مدرسه و مدارس دانش آموز

دیگر خبرها

  • مدارس نیمه‌تمام آذربایجان‌غربی تکمیل می‌شود
  • وجود یکهزار و 700 کلاس درس نیمه تمام در آذربایجان‌غربی
  • اقدامات قابل توجه دولت سیزدهم در حوزه مدرسه‌سازی جای قدردانی دارد
  • تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌
  • تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی بوشهر نیز با سازمان نوسازی مدارس کشور
  • ۱۰۰ مدرسه خطرآفرین در چهارمحال‌ و بختیاری وجود دارد
  • تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری با ۹۵ میلیارد تومان اعتبار
  • ساخت ۵۰ مدارس تخریب شده در زلزله‌های خوی
  • نیاز چهارمحال و بختیاری به احداث ۱۰۰۰ کلاس درس
  • ۹۵ میلیارد تومان صرف خرید تجهیزات مدارس چهارمحال وبختیاری شد