Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیرعباس احمدی رئیس اداره محیط زیست طبیعی اداره کل محیط زیست استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نام‌گذاری دوم مهر ماه به عنوان روز ملی غار پاک گفت: غارها حفره‌هایی هستند که به طور معمول بر اثر فعالیت‌های طبیعی مثل حل شدن سنگ و آب شدن یخ‌ها به شکل غارهای آهکی و یخچالی به وجود می‌آیند. این حفره‌ها به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارند از جاهای بسیار با اهمیت از نظر اکوسیستمی به شمار می‌روند و به عنوان اکوسیستم های حساس در جهان شناخته می‌شوند و در واقع به عنوان بخشی از بوم سازگان‌های کاملاً خاص و زنجیره‌های غذایی مطرح هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمدی افزود: غارها همچنین منابع آب‌های عظیمی هستند و برای سفره‌های آب زیر زمینی اهمیت دارند. از نظر اکوسیستمی هم بسیار باارزش هستند و گونه‌های خاصی مثل خفاش‌ها را در خود جا می‌دهند. ارزش‌های غارها برای حفاظت، از نظر زمین‌شناسی، زیبایی‌شناسی و گونه‌های جانوری بسیار بالاست. به این دلایل است که غارها تحت حفاظت و مدیریت قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: یکی از زیباترین غارهایی که در استان تهران داریم غار رودافشان است که در ۱۳۰ کیلومتری شهر تهران و ۶۲ کیلومتری فیروزکوه در مجاورت روستایی با همین نام رودافشان قرار دارد. در این روستا رودخانه دلیچای که حاصل ذوب یخ‌هاست در دره جریان دارد و به رودخانه حبله رود می‌ریزد و نهایتاً دهانه خیلی زیبای غار را داریم که در ارتفاع ۱۷۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد و قطری حدود ۱۰۰ متر دارد و یکی از بلندترین دهانه های غارها در کشور است.

رئیس اداره محیط زیست طبیعی اداره کل محیط زیست استان تهران یادآور شد: حدود سال ۱۳۹۰ بود که این غار را به عنوان اثر طبیعی ملی معرفی کردند و در سال ۱۳۹۱ هم تحت درجه‌بندی حفاظتی سازمان محیط زیست قرار گرفت. از ارزش‌های این غار می‌توان به گونه‌هایی مثل خفاش‌ها اشاره کرد که بخشی از چرخه زندگی خود را در این غارها می‌گذرانند.

احمدی افزود: امروزه برخی فعالیت‌های گردشگری هم در این غار شکل می‌گیرد که به نوعی یکی از مشکلات ما را در بحث مدیریت و حفاظت غار ایجاد کرده است.

وی تأکید کرد: سازمان محیط زیست از سال ۱۳۹۴ کارگروهی را با مسئولیت غار و غارشناسی در کشور شکل داد و به تمام استان‌ها هم تکلیف کرد که کارگروهی را به نام کارگروه غارشناسی در استانداری شکل بدهند. در این کارگروه نهادهای مختلفی مثل وزارت نیرو و وزارت کشور و وزارت علوم و تحقیقات و فناوری و سازمان های مختلفی مثل میراث فرهنگی و جغرافیا و زمین شناسی و اکتشافات معدنی هم عضو این کارگروه هستند و درواقع در این کارگروه مباحث غارها از جمله ضوابط و دستورالعمل هایشان تهیه می‌شود که همین کارگروه در سطح ملی هم در سازمان مرکزی فعالیت دارد.

رئیس اداره محیط زیست طبیعی اداره کل محیط زیست استان تهران گفت: یکی از مهم‌ترین مواردی که در کارگروه بحث می‌شود موضوع ارزش‌گذاری غارهاست که در کارگروه ملی انجام می‌شود. ما در استان تهران از سال ۱۳۹۵ غارهای موجود در استان را شناسایی کردیم و موضوع را از سال ۱۳۹۶ به جد هم پیگیری کردیم و تا اینجا حدود ۱۵ غار را احصا کرده و آیین‌نامه‌های این‌ها را در دست تهیه داریم و امیدواریم در سال جدید بتوانیم این ضوابط و آیین نامه‌ها را تهیه کنیم تا بتوانیم این‌ها را تحت حفاظت مناسب خودشان قرار بدهیم.

احمدی تأکید کرد: یک نکته مهم بحث فرهنگ سازی استفاده از غار است. امروزه در جهان کسانی هستند که سالیان سال از عمرشان را در کشورهای توسعه یافته روی غار کار می‌کنند و از نظر ضوابطی هم حساسیت‌های بالایی هست و حتی در برخی موارد نصب علایم و موارد این چنینی را هم خیلی مورد تأیید قرار نمی‌دهند.

وی ادامه داد: غارها از منظر حفاظتی در سازمان محیط زیست در سطوح مختلفی قرار می‌گیرند. برخی غارها در سطوح بسیار بالا هستند و هیچ فعالیت انسانی نباید در محدوده غار شکل بگیرد اما در برخی غارها می‌توان با یک تمهیداتی در حد تفرج های بسیار سبک فعالیت انسانی انجام داد و در برخی غارها هم می‌توان حتی برای تفرج های سنگین‌تر برنامه‌ریزی کرد.

رئیس اداره محیط زیست طبیعی اداره کل محیط زیست استان تهران در پاسخ به اینکه غار رودافشان در کدام سطح حفاظتی می‌گنجد توضیح داد: در مورد غار رودافشان اول باید مطالعات شکل بگیرد و برای طبقه بندی های کنونی نوع غار هنوز مطالعات ما تکمیل نشده اما از نظر سطوح حفاظتی در مناطق چهارگانه، اثر طبیعی ملی تعریف شده است که یعنی در سطح پارک‌های ملی قرار دارد و از نظر حفاظتی اولین چیزی که در آن مهم است حفاظت است و در کنار آن تفرج میسر است. البته فعلاً چون مطالعاتی انجام نشده امکان گردشگری در غار هست و اگر مطالعات ما روی این اثر طبیعی ملی، خود مجموعه غار را در زون کاملاً حفاظت قرار دهد، در آینده در طرح مدیریت این اثر طبیعی ملی در خود غار امکان حضور بسیار کم خواهد شد و حتی ممکن است که صرفاً به حضور برای بحث‌های تحقیقاتی محدود شود.

کد خبر 4727665

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان محیط زیست غار غار رودافشان شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش قوه قضاییه آتش نشانی اربعین حسینی محسن حاجی میرزایی محسن هاشمی اربعین 98 عملیات امداد و نجات نیروی انتظامی دادگاه آتش سوزی معلولان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۵۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران پیمانکاریِ پتروشیمی چوار همچنان در انتظارِ مزد عادلانه/ آیتم‌های مزدی حذف شد!

به گزارش صدای ایران از ایلنا،کارگران پیمانکاری پتروشیمی چوار ایلام در تماس با خبرنگار ایلنا، از خلف وعده‌های مدیران پتروشیمی انتقاد کردند.

یکی از این کارگران گفت: قرار بود برج ۱۱ سال قبل طرح طبقه‌بندی اجرا شود بعد گفتند از ابتدای سال جدید این کار صورت می‌گیرد الان در میانه اردیبهشت هستیم و خبری از طبقه‌بندی نیست.

به گفته این کارگر، مشخص نیست چه زمانی قرار است طرح طبقه‌بندی برای حدود ۶۰۰ کارگر پیمانکاری این پتروشیمی اجرایی شود.

کارگران پیمانکاری پتروشیمی چوار در عین حال از حذف برخی آیتم‌های مزدی در فیش حقوقی خبر دادند؛ به گفته آنها، مولفه‌هایی مانند بدی آب و هوا و سختی کار از فیش حقوقی پیمانکاری‌ها حذف شده است.

یکی از این کارگران در مورد فیش حقوقی خود گفت: ما پیمانکاری‌ها با در نظر گرفتن سنوات و اضافه کار به زحمت ۱۸ میلیون تومان می‌گیریم، اما کارگرانی که با خود شرکت قرارداد دارند حقوق ماهانه‌شان ۳۰ میلیون تومان است.

سال گذشته چند خودکشی در پتروشیمی چوار ایلام خبرساز شد؛ پس از آن، مدیران این واحد قول دادند که وضعیت حقوق و مزایای کارگران بهبود می‌یابد، اما با گذشت چند ماه حتی طرح طبقه‌بندی هم اجرا نشده است.


دیگر خبرها

  • کارگران پیمانکاریِ پتروشیمی چوار همچنان در انتظارِ مزد عادلانه/ آیتم‌های مزدی حذف شد!
  • رئیسی: حفاظت از محیط‌زیست باید مردمی شود
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • دستور رئیسی برای برخورد قاطع با متخلفین در محیط زیست
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • لزوم بهره‌گیری از فناوری‌ و دستاورد‌های دانش‌بنیان در حفاظت محیط زیست
  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند