Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-30@07:35:01 GMT

تصاویر تکان‌دهنده از آغاز تجاوز عراق به ایران

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۲۶۰۰۲

تصاویر تکان‌دهنده از آغاز تجاوز عراق به ایران

خرداد؛ آنچه در زیر می بینید گزیده ای از عکس های این مجموعه است که به مناسبت آغاز جنگ تحمیلی به نمایش در می‌آید. این عکس ها از صفحات کتاب مذکور اسکن شده است و به همین خاطر از کیفیت چندان بالایی برخوردار نیست.

سی و نه سال پیش در چنین روزهایی در حالی که تابستان آخرین روزهایش را سپری می کرد و دانش آموزان آماده می شدند تا سال تحصیلی جدید را آغاز کنند رژیم بعثی عراق خود را برای حمله به ایران آماده می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فرارو، در 31 شهریورماه 1359 صدام حسین دیکتاتور وقت عراق که از مدت ها قبل نقشه حمله به ایران را در سر می پروراند، تحولات داخلی ایران و انقلاب نوپای اسلامی را فرصتی برای دست اندازی به خاک ایران دانست و از هوا و زمین به کشور یورش آورد.

صدام حسین که در آن تاریخ از حمایت دولت های غربی و شرقی برخوردار بود فرمان تجاوز را با پاره کردن پیمان 1975 الجزایر در مقابل دروبین های تلوزیون صادر کرد و ادعا کرد یک هفته دیگر در تهران خواهد بود.

در روزهاي نخست تجاوز، ارتش عراق بدون مانع جدي در مرزها تا دروازه‌هاي اهواز و خرمشهر پيش آمد اما به زودی با فرمان تاریخی امام(ره) ارتش و نيروهاي مردمي بدون امکانات، تجهيزات و حتي آموزش‌هاي نظامي دست به مقابله زدند و آنان را به عقب راندند.  در کنار نیروهای داوطلب و مردمی که در آن زمان از همه توان خود برای بیرون راندن دشمن خارجی استفاده می کردند عکاسان خبری ایران از نخستین لحظات ببماران خود را به مناطق عملیاتی رساندن و سعی در ثبت مستند مهمترین لحظات تاریخ معاصر ایران کردند. در آن سال ها عکاسان ایرانی که به واسطه عکاسی از حوادث انقلاب در جهان شناخته شده بودند چندان پرشمار نبودند اما عکاسی در جبهه‌های جنگ در عین نشان دادن جنگ نابرابر، عکاسان ایرانی را نیز بیشتر به جهان شناساند.  گرچه مجموعه مصوری که در این میان از عکاسان حرفه‌ای و آماتور فراهم آمد به لحاظت کمیت و کیفیت قابل توجه بود و در سال های اخیر نیز به همت سازمان های مختلف شناسایی و جمع آوری شد اما بسیاری از این عکس ها تنها در آرشیوها بایگانی شد و هنوز راهی به چشمان علاقمندان نیافته است.   در این میان مجموعه 6 جلدی "الحرب المفروضه" که از دو سال پس از انقلاب چاپ آن آغاز شد نمونه با ارزش و البته نادری از این دست به شمار می‌آید؛ مجموعه ای که شامل عکس ها سیاه و سفید و رنگی از آغاز جنگ تا روزهای پایانی آن است و در کنار نشان دادن آنچه در جریان تجاوز عراق بر این خاک رفته است ما را با عکاسان ایرانی جنگ نیز آشنا می کند. آنچه در زیر می بینید گزیده ای از عکس های این مجموعه است که به مناسبت آغاز جنگ تحمیلی به نمایش در می‌آید. این عکس ها از صفحات کتاب مذکور اسکن شده است و به همین خاطر از کیفیت چندان بالایی برخوردار نیست.   بمباران خرمشهر. عکاس: محسن شاندیز  بمباران آبادان. عکاس: کاوه گلستان  زن سوگوار شهدای بمباران. عکاس: علی فریدونی  پیکر اعضای یک خانواده که در جریان بمباران هوایی آبادان به شهادت رسیده‌اند. عکاس: محمد صیاد  بمباران شهرهای جنوبی ایران. عکاس: کاوه گلستان  بمباران مناطق نفتی جنوب. عکاس: محمد صیاد  بمباران مناطق نفتی جنوب. عکاس: محمود کلاری  بمباران راه آهن. خرمشهر: عکاس محمود کلاری   بمباران راه آهن خرمشهر. عکاس: محمود کلاری  بمباران بیمارستان آبادان. عکاس: بهمن جلالی  بمباران مدرسه در آبادان. عکاس: بهمن جلالی  بمباران مدرسه در خرمشهر. عکاس: ابراهیم شاطری  بمباران خرمشهر. عکاس: ابراهیم شاطری  بمباران مسجدی در نزدیکی شوش. عکاس: غلامرضا دادبین  بمباران محل برگزاری نماز جمعه در همدان. عکاس: غلامرضا دادبین پدر بر بالین فرزند شهیدش در باختران. عکاس: ابراهیم شاطری   سوگواران شهدای بمباران در اسلام آباد غرب. عکاس: ابراهیم شاطری  قربانیان بمباران هوایی غرب ایران. عکاس: ابراهیم شاطری  سوگواری بازماندگان قربانیان بمباران در اهواز. عکاس: کاظم اخوان  پس از بمباران هوایی همدان. عکاس: غلامرضا دادبین  بمباران هوایی اهواز. عکاس: محسن شاندیز  بمباران هوایی شوش. عکاس: غلامرضا دادبین  بمباران خرمشهر. عکاس: نامعلوم  آوارگان جنگ در غرب کشور. عکاس: علی هاشمی  آوارگان جنگ در بستان. عکاس: محمد فرنود  آوارگان جنگ در بستان. عکاس: محمد فرنود  بمباران جنوب کشور. عکاس: آلفرد یعقوب زاده  سوگواران بمباران مناطق غربی کشور. عکاس: محمد فرنود  سوگواران شهدای حملات هوایی در جنوب کشور. عکاس: افشین شاهمرادی برچسب ها: تجاوز عراق ، ایران

منبع: خرداد

کلیدواژه: تجاوز عراق ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۶۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان

رئیس اتاق بازرگانی الجزایر در بازدید از خانه نوآوری و فناوری ایران از دستگاه شتاب‌دهنده خطی پزشکی امید بازدید کرد. تکنولوژی ساخت این دستگاه در انحصار آمریکا، انگلیس و چین بوده و ایران چهارمین کشور در جهان است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، فناکمال حمنی؛ رئیس اتاق بازرگانی الجزایر که در رأس یک هیئت تجاری برای شرکت در نمایشگاه ایران اکسپو به تهران سفر کرده است در حاشیه بازدید از توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خانه نوآوری و فناوری (IHIT) گفت: تمام قسمت‌ها برای من جذاب بود اما قسمت تجهیزات پزشکی بیشتر توجه من را به خود جلب کرد.

وی اظهار کرد: علاوه بر سطح بالا تکنولوژی، صمیمیت و خلوصی که در ایرانی ها دیدیم؛ عزم ما را بیش از پیش برای توسعه همکاری‌ها با ایران جزم شد.

به گفته وی، امروز نمایندگان الجزایر شاهد آمادگی ایرانی‌ها برای انتقال فناوری به تمام نقاط جهان بودند و از این میزان آمادگی ایرانیان بسیار حیرت زده شدند.

وی ضمن اعلام خرسندی از بازدید دستاوردهای ایرانی گفت: اقتصاد ایران بسیار پیشرفته است؛ بطور مثال شتابدهنده خطی پزشکی امید. تاکنون تکنولوژی ساخت این دستگاه در انحصار آمریکا، انگلیس و چین بوده است و ایران چهارمین کشور در جهان است که توانسته است این تکنولوژی دقیق، پیچیده و حساس را بومی سازی کند.

ایران جزو 10 کشور سازنده دستگاه "شتاب‌دهنده خطی درمان سرطان" شد

وی اضافه کرد: به گفته مسئولین دستگاه هزینه خرید این دستگاه از خارج از کشور حدود یک و نیم میلیون دلار ارز از کشور خارج می‌کرد که اکنون با یک سوم این قیمت، این دستگاه در اصفهان ساخته شده است؛ این امر نشان‌دهنده قدرت ایرانی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصاویر واقعی است؛ خبری از کپسول آتش نشانی نیست!+ عکس
  • دهم اردیبهشت، سالروز آغاز عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس
  • روایت هجرت اجباری ابوالرضا(ع) از مدینه به عراق
  • امیر بختیاری: تقلیل اقدامات ارتش در سال ابتدایی جنگ بی‌انصافی است/ در ارتش مخالفت چندانی با ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر وجود نداشت/ از سال دوم جنگ وحدت فرماندهی بین ارتش و سپاه از بین رفت
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • نمایشگاه گروهی عکاسان کازرون با نام «سِی کو» در حال برگزاری است
  • بمباران بخش‌های مسکونی نوار غزه ادامه دارد
  • جزئیات تازه و تکان‌دهنده از خودکشی سمیرا آل سعیدی
  • اظهارات تکان‌دهنده؛ بزرگان ما برای درمان سریع به اروپا می‌روند | چرا دنبال پزشک حزب‌الهی نیستید؟ | فیلم
  • ببینید | اظهارات تکان‌دهنده یک نماینده مجلس؛ بزرگان ما برای درمان مریضی‌شان سریع به اروپا می‌روند اما برای اقتصاد بیمار نه!