Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام و المسلمین علی ذوعلم، رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی کتب درسی  درباره راه کار برقراری عدالت آموزشی در مناطق محروم گفت: این کاری است که در کلیت وزارت آموزش و پرورش باید دنبال شود و نه فقط سازمان پژوهش. سازمان پژوهش یک بخش از مسئله را بر عهده دارد و در حال حاضر در سیستان و بلوچستان کتاب‌ها رایگان در اختیار دانش آموزان قرار می‌گیرد و بر حسب اعتباراتی که دولت و مجلس برای سازمان پژوهش در نظر گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خود استان‌ها باید تلاش‌های علمی و فرهنگی جهادی توسط مراکز تربیتی و آموزشی خود استان‌ها صورت بگیرد.

محرومیت دانش آموزان مناطق محروم از دسترسی به رشته‌های خوب حقیقت ندارد

اخبار اجتماعی- وی در ادامه بیان کرد: این ادعا که بچه‌های مناطق محروم از دسترسی به رشته‌ها خوب محرومند حقیقت ندارد و بسیاری از کسانی که در رشته‌های کنکور رتبه‌های خوبی به دست می‌آوردند از همین بچه‌های مناطق محروم هستند.

رئیس سازمان پژوهش در ادامه با بیان اینکه ما با اصل کنکور موافق نیستیم افزود: درچارچوب ارزشیابی فعلی که انجام می‌شود بچه‌های مناطق محروم و روستایی هم می‌توانند همپای سایر دانش آموزان مناطق مرفه پیش بروند و کتاب‌های درسی ما، چون واحد است و در واقع ارزشیابی‌ها بر این اساس انجام می‌شود. سازمان پژوهش به این عدالت آموزشی کاملا توجه کرده، ولی سایر بخش‌ها باید در این جهت مشارکت کنند.

ذوعلم در ادامه در پاسخ به موردی که مبنی بر اینکه آیا معرفی شخصیت‌های تاریخی کشور و تاثیر گذار در دوران جنگ و پیروزی انقلاب اعم از زن و مرد در کتب درسی رعایت شده است یا خیر؟ گفت: خوشبختانه تاریخ ما از چهره‌های اثر گذاری که هر کدام می‌توانند به عنوان یک مدل و الگو معرفی شوند فراوان است.

وی در ادامه بیان کرد: در این معرفی چند نکته وجود دارد نکته اول این است که ظرف کتاب‌های درسی چه مقدار گنجایش دارد؟ و موضوع بعدی این است که آیا معرفی شخصیت‌ها باید از طریق کتب درسی صورت بگیرد یا خیر؟ و یا از طریق مطالعه آزاد یک بحث دیگر است؟ و اینکه معرفی شخصیت‌های تاریخی فارغ از زن و مرد بودن از طریق طرح بوم اجرایی شود یک بحث دیگر است؟ و نکته بعدی اینکه اساسا اولویت دادن به این چهره‌ها بر اساس چه شاخص‌هایی باید باشد بحث مهم دیگری است.

رئیس سازمان پژوهش در ادامه بیان کرد: در کتاب‌های درسی نکته مهمی که باید حتما رعایت شود یک نوع توازن منطقه‌ای و جنسیتی است که در عرصه‌های مختلف باید داشته باشیم یعنی باید بتوانیم الگوی‌های علمی، الگوی‌های هویتی، الگوی‌های فناوری، الگوی‌های انقلابی و الگوی‌های تاریخی خوب معرفی بشوند.

ذوعلم در ادامه بیان کرد: بحث انتخاب بحث ظریفی است. نمی‌گویم جای اصلاح در کتب درسی نیست و حتما هر وضعیتی داشته باشیم می‌توانیم به وضعیت بهتری نیز برسیم.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: کتب درسی عدالت آموزشی دانش آموزان کنکور دانش آموزان مناطق محروم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۰۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش فرهنگ پژوهش در نمایشگاه هنر و خلاقیت دانش‌آموزان سما

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم زمزم مدیر دبیرستان دوره اول سما دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در حاشیه نمایشگاه هنر و خلاقیت دانش آموزان این مدرسه که در محل این دبیرستان با حضور مسئولان برگزار شد، اظهار کرد: گسترش فرهنگ پژوهش، ایجاد زمینه‌های ظهور خلاقیت و توانایی‌های بالقوه دانش‌آموزان و ارائه دستاورد‌های پژوهشی و فناوری آنها ازجمله اهداف برپایی این نمایشگاه علمی است.

وی افزود: حس کنجکاوی و حقیقت‌جویی امری فطری بوده و فراهم آوردن شرایط مناسب تحقیق در کنار محتوای رسمی یکی از ضرورت‌های نظام آموزشی است که باید مورد توجه قرار بگیرد این همایش نیز در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری درباره ابعاد علمی پژوهشی و توجه جدی به مقوله پژوهش در آموزش و پرورش است.

مدیر دبیرستان دوره اول سما دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان عنوان کرد:‌ با توجه به نقش نظام آموزش و پرورش به‌عنوان نهاد رسمی تربیت و آموزش‌دهنده سرمایه‌های انسانی خلاق و پژوهشگر باید مدارس را به سمت فعالیت‌های پژوهشی هدایت و راهنمایی کرد.

به گفته زمزم این همایش و نمایشگاه جنبی آن شامل دست‌سازه‌های دانش آموزان در بخش‌های نجوم، فرهنگ و هنر، رایانه، شیمی، فیزیک، ریاضی، الکترونیک و زیست از بیستم اردیبهشت به مدت دو روز در محل این دبیرستان برگزار خواهد شد.

وی گفت: در برگزاری این رویداد علمی و فرهنگی با مشارکت مرکز ملی استعداد‌های درخشان و دانش‌پژوهان جوان، مدیریت آموزش و پرورش، انجمن دانش‌آموختگان استعداد‌های درخشان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان و سازمان بسیج دانش‌آموزی کاشان مشارکت داشتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گسترش فرهنگ پژوهش در نمایشگاه هنر و خلاقیت دانش‌آموزان سما
  • راهیابی یک اثر از ملایر به جمع ۱۲ تئاتر برتر دانش آموزان کشور
  • دسترسی آسان دانش آموزان به فضای مجازی عامل آسیب‌های اجتماعی نوظهور
  • قیمت خرید کتاب‌های درسی اعلام شد+ تقویم زمانی سفارش
  • قیمت خرید کتاب‌های درسی اعلام شد+ تقویم زمانی سفارش کتاب‌های درسی
  • بورسیه دستیاران تخصصی پزشکی برای ارائه خدمت در مناطق محروم
  • اختتامیه جشنواره دانش و پژوهش امام علی (ع) برگزار شد
  • آبرسانی به مناطق مناطق محروم لامرد به همت سپاه در حال انجام است
  • بسیج سازندگی، رکنی اساسی در تحقق آرمان‌های نظام در مناطق محروم
  • ۲ دهه خدمت در منطقه محروم / روایت معلم غلامانی از زندگی معلمی