Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، یکی از ضروری‌ترین نیازهای امروز صنعت پتروشیمی کشور، تکمیل زنجیره ارزش محصولات این صنعت است. در این بین اما نبود سیستمی جامع برای معرفی مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به یکدیگر یکی از حلقه های مفقوده این پیشرفت است.

در نتیجه راه‌اندازی شبکه ارتباطی میان تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان محصولات نفت، گاز و پتروشیمی در حال حاضر بسیار می‌تواند راهگشا باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان علی محمودی رئیس کمیسیون بازرگانی اتحادیه اوپکس از شبکه اطلاع‌رسانی پتروکالا بعنوان کریدور برقراری ارتباط بین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان صنعت نفت، گاز، پتروشیمی یاد کرد که این کریدور مرجع قیمت‌گذاری تجهیزات و مواد اولیه ساخت داخل در صنعت انرژی با هدف اشتغال و کارآفرینی برای تولید کنندگان فعالیت می‌کند.

محمودی با تاکید بر اطلاع‌رسانی سریع و به موقع در خصوص محصولات پتروشیمی گفت: الان شاهد آن هستیم که بسیاری از کشورهایی که تمام زنجیره نفت تا محصولات پتروشیمی را ندارند اما سعی کردند به هاب خرید و فروش محصولات پتروشیمی تبدیل شوند. این در حالی است که ما در ایران این ظرفیت و بستر را فراهم داریم و باید سیستم اطلاع رسانی جامعی در این خصوص طراحی کنیم که پتروکالا یکی از این بسترها را فراهم کرده است.

وی با اعتراض نسبت به قیمت‌گذاری مراجع بیگانه در محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی گفت: چرا ما که تولید کننده اغلب محصولات نفت و گاز و پتروشیمی هستیم باید منتظر بمانیم تا نشریه پلتس قیمت جهانی نفت و گازوئیل را تعیین کند و یا چرا باید مجله آرگوس قیمت قیر را تعیین کند و پتروشیمی ها منتظر قیمت گذاری آیسیس باشند. وی افزود: بطور معمول هر واحد پالایشگاهی و پتروشیمی برای مطلع شدن از قیمت روز محصولات در بازارهای جهانی باید سالانه ۲تا ۵ میلیارد تومان هزینه این نشریات خارجی کند که با بومی سازی این موارد می توان در کاهش هزینه های این واحدها موثر بود.

محمودی بیان داشت: چرا هیچ سازمانی در داخل کشور این موضوع را متقبل نمی شود البته در کشورهای دیگر نیز دولت در این بخش دخالت ندارد و ما نباید از بخش دولتی تقاضای کمک داشته باشیم.

محمودی همچنین به منافع حاصل از وجود شبکه ها و کریدورهای ارتباطاتی در این صنعت اشاره کرد و گفت: مهم ترین نیاز فعلی صنعت پتروشیمی بعد ار تکمیل زنجیره ارزش، شناساندن توانایی ها و محصولات به مشتریان خارجی است که این موضوع می تواند در بازارهای جهانی را به روی صنعت پتروشیمی کشور بیشتر باز کند.  

وی یکی از چالش های موجود بر سر راه شکل‌گیری و تکمیل زنجیره ارزش محصولات پایین دست پتروشیمی را اشتیاق به واردات از سوی برخی ها دانست و گفت: در حال حاضر شبکه های اطلاع رسانی همچون پتروکالا به چالش جدی واردات روبرو است. منفعت حاصل از واردات سبب شده تا عده‌ای مانع از تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی در داخل کشور شوند. آن ها ادعا می کنند که داخلی ها نمی توانند محصولات با کیفیت تولید کنند در نتیجه نباید محلی برای عرضه محصولات آن ها وجود داشته باشد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پتروشیمی صنعت گاز انرژی اشتغال نفت خرید و فروش ایران نفت و گاز کاهش هزینه دولت واردات اشتغال انرژی پتروشیمی کاهش هزینه واردات بازرگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۰۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری پتروشمی‌ها در بالادست صنعت برای حل مشکل خوراک

مرتضی شاهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید گفت: امروز تأمین خوراک پایدار یکی از مشکلات بزرگ صنایع پتروشیمی است.

او افزود: خوشبختانه سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در دولت سیزدهم در بالادست صنعت نفت به‌ویژه جمع‌آوری گازهای همراه نفت مثمرثمر بوده است،هم‌اکنون طرح‌های جمع‌آوری گازهای همراه نفت در قالب چهار طرح برای جمع‌آوری گازهای غرب و شرق کارون از سوی شرکت پالایش بیدبلند خلیج‌فارس، شرکت هویزه خلیج‌فارس، ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ و شرکت پتروشیمی مارون در حال اجراست تا از سوزاندن گازهایی که در دهه‌های پیش سوزانده می‌شد، جلوگیری شود.

شاهمیرزایی اضافه کرد:حداکثر تا سه سال آینده در مجموع یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعب از گازهای همراه شرق و غرب کارون توسط صنعت پتروشیمی جمع‌آوری می‌شود که گاز متان آن به شبکه سراسری تزریق و C2+ آن خوراک پتروشیمی‌ها می‌شود.شاهمیرزایی، تکمیل زنجیره ارزش را مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی برشمرد و گفت: باید با شتاب بیشتر به‌سمت تکمیل زنجیره ارزش حرکت کنیم و از وابستگی به خارج بی‌نیاز شویم، بنابراین صنعت پتروشیمی، با سرمایه‌گذاری در بالادست، از تکمیل زنجیره ارزش غافل نمی‌شود.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: از شرکت‌های پتروشیمی درخواست می کنم  به پرداخت بهای خوراک و سوخت دریافتی مطابق قرارداد متعهد باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • رونق تولید در ایرانی‌ترین صنعت پتروشیمی کشور
  • تحقق جهش تولید و افزایش اشتغال با ایجاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور
  • متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود
  • متانول به‌جای صادرات تبدیل به بنزین می‌شود
  • سرمایه‌گذاری پتروشمی‌ها در بالادست صنعت برای حل مشکل خوراک
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • تأمین مودم پروژه فیبر نوری از محصولات تولید داخل
  • ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه تهران