Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@22:50:04 GMT

ارتباط شاخص توده‌بدنی وسرطان‌پستان

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۳۱۰۱۱

رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های پستان دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: نتایج مطالعه صورت گرفته در این مرکز، ارتباطی بین شاخص توده بدنی با سرطان‌های وابسته به هورمون نشان نداد و فقط به نظر می‌رسید که رابطه‌ای بین چاقی و هورمون‌های سه گانه منفی وجود داشته باشد که البته نتایج به لحاظ آماری واضح نبودند و نیاز به مطالعات بیشتر وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: دکتر رامش عمرانی پور درباره تحقیقات این مرکز گفت: از آنجایی که مرکز تحقیقات بیماری‌های پستان مرکز نوپا و تازه تاسیسی است، هنوز در مراحل اولیه است ولی تحقیقات بسیاری در زمینه اداره بیماری‌های خوش خیم مثل ماستیت گرانولوماتوز(یک بیماری خاص التهابی سینه) و درمانهای سرطان پستان مانند مقاومت‌های دارویی و پاسخ‌های درمانی در جریان است اما  یکی از مهمترین اهداف ما غربالگری سرطان پستان است  که مرکز ما با اتصال به  طرح بزرگ کوهورت سلامت کارکنان دانشگاه تهران توانسته با تربیت پزشکان در جهت تشخیص زودرس بیماری‌های پستان و علل ایجاد آن گام بردارد.  مطالعات کوهورت به بررسی فاکتورهای خطر می‌پردازد و گروهی از افراد سالم را بررسی می‌کند.

وی با بیان این که برای رسیدن به درمان‌های جدید سالها تلاش و مطالعات متعدد لازم است تا درمان‌ها، پس از گذراندن فازهای مختلف از جمله فاز حیوانی و بررسی عوارض در انسان به بازار ارائه شود، گفت:  شیوه های جدید ارائه درمان بخصوص تکنیک‌های جراحی در حال اجرا هستند؛ برای مثال در یکی از پژوهش‌های مرکز نشان دادیم که می‌توان با اندازه‌گیری فشار غده لنفاوی نگهبان از درگیری یا عدم درگیر بودن آن در حین عمل مطلع شد و جراحی مناسب تری برای بیمار انجام داد.

عمرانی‌پور درباره تحقیقات مرتبط با دلایل افزایش یا کاهش میزان ابتلا به سرطان پستان گفت: در مرکز تحقیقات سرطان انستیتو کانسر بسیار روی این موضوع کارشده و نتایج آن منتشر شده اما دلیل خاصی جز تغییر سبک زندگی تا کنون مطرح نشده است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره یکی از طرح‌های تحقیقاتی مرکز تحقیقات بیماری‌های پستان در سال ۱۳۹۶ گفت: طبق مطالعات انجام شده، چاقی یکی از ریسک فاکتورهای سرطان پستان است. از طرفی سرطان پستان با توجه به گیرنده های اختصاصی طبقه بندی می شود. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط شاخص توده بدنی(BMI) با سرطان های پستان بود که دارای گیرنده هورمونی هستند و به سرطانهای پستان هورمون مثبت  (hormone Positive) معروفند.

رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های پستان افزود: نتایج این مطالعه ارتباطی بین شاخص توده بدنی با سرطانهای وابسته به هورمون نشان نداد و فقط به نظر می‌رسید که رابطه ای بین چاقی و هورمونهای سه گانه منفی وجود داشته باشد که البته نتایج به لحاظ آماری واضح نبودند و نیاز به مطالعات بیشتر وجود دارد. نتایج حاصل از این مطالعه که بررسی بین شاخص توده بدنی (BMI) و گیرنده های هورمونی در سرطان پستان" نام دارد در مجله Clinical Cancer Investigation Journal سال ۲۰۱۹ به چاپ رسیده است.

وی درباره یکی دیگر از پژوهش‌های مرکز تحقیقات بیماری‌های پستان گفت:  در ایران، سن خانمهای مبتلا به سرطان پستان که در مراحل پیشرفته هستند، ۱۰ سال کمتر از کشورهای غربی است. با توجه به افزایش سن ازدواج و از طرفی پایین تر بودن سن سرطان در ایران، بسیاری از خانم‌ها در زمان ابتلا به بیماری هنوز خانواده را تکمیل نکرده اند و تمایل یا احساس نیاز به مادر شدن دارند. جهت درمان بیماران جوان و پیش از سن یائسگی درمانهای سیتوتوکسیک سیستمیک پیشنهاد می شود که عملکرد تخمدان و متعاقب آن باروری را در این خانمها تهدید می کند.

عمرانی پور ادامه داد: مطالعات مختلفی به بررسی هورمون آنتی مولرین(هورمونی که با افزایش سن کاهش می‌یابد) و سایر فاکتورهای مرتبط با ذخیره تخمدانی ازجمله شمارش فولیکولهای تخمدانی(AFC)  در این بیماران پرداخته اند که نتایج مختلفی را گزارش کرده‌اند ولی در این زمینه مطالعه ای در ایران وجود ندارد.

وی در پایان گفت: هدف اصلی ما این است که در بیماران جوان مبتلا به سرطان پستان با بررسی میزان هورمون آنتی مولرین (AMH) قبل از شروع درمان و اندازه گیری آن پس از پایان شیمی درمانی و همچنین دو سال پس از آن، ارزیابی کنیم تا بدانیم چه میزان AMH با انجام شیمی درمانی کاهش یافته و باروری خانم‌های جوان را تهدید می کند تا بدین ترتیب به افرادی که خواهان فرزندآوری در آینده هستند، پیشنهاد فریز تخمک را بدهیم. این مطالعه در حال حاضر در حال انجام است و نتایج آن استخراج نشده است.
منبع: ایسنا برچسب ها: شاخص توده بدنی ، سرطان پستان ، ارتباط

منبع: ناطقان

کلیدواژه: شاخص توده بدنی سرطان پستان ارتباط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۱۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق التدریس دانشگاه علمی‌کاربردی

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی از اعلام نتایج فراخوان سال ۱۴۰۲ جذب مدرس حق التدریس دانشگاه جامع علمی کاربردی خبر داد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، اصغر کشت کار قائم مقام رییس و معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی از اعلام نتایج فراخوان سال 1402 جذب مدرس حق التدریس دانشگاه جامع علمی کاربردی خبر داد و افزود: با اتمام بررسی پرونده متقاضیان تدریس در هیات های اجرایی معین استان ها و بررسی نهایی در هیات اجرایی جذب دانشگاه، نتایج این فراخوان اعلام شد.

حمایت دانشگاه علمی کاربردی از دانشگاهیان آمریکا علیه اسرائیل

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ادامه اظهار داشت: در سال گذشته به منظور تامین نیازهای موجود در بکارگیری مدرسان، ابتدا نیازسنجی اولیه در مراکز آموزشی و واحدهای استانی باتوجه به دوره های در حال اجرا و رشته های جدید انجام شد.

کشت کار افزود: دراین فراخوان حداقل سن متقاضیان برای شرکت در فراخوان 28 سال و حداکثر سن 65 سال بود و جذب مدرس به صورت بومی در واحدهای استانی صورت گرفت.

وی تصریح کرد: پس از ثبت نام، تکمیل فرم‌ها و بارگذاری مستندات توسط متقاضی در سامانه جامع جذب مدرسان، اعتبارسنجی اطلاعات و مستندات متقاضیان در واحدهای استانی انجام شد و پرونده متقاضیان واجد شرایط در کارگروه‌های بررسی صلاحیت علمی مطابق با شاخص‌های ارزیابی بومی شده، امتیاز دهی شد و نتایج بررسی صلاحیت علمی به همراه وضعیت صلاحیت عمومی در هیات اجرایی معین استان و هیات اجرایی جذب دانشگاه جمع‌بندی شد.

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ادامه گفت: در این فراخوان بیش از 73 هزار نفر وارد سامانه ثبت نام شدند که از این تعداد، حدود 18 هزار نفر ثبت‌نام قطعی کرده و در مجموع بالغ بر 7 هزار نفر برای مصاحبه و ارزیابی علمی به کارگروه‌های بررسی توانایی علمی دعوت شدند. از این تعداد حدود 3 هزار نفر واجد شرایط شناخته شده و کد مدرسی برایشان صادر شد.

وی افزود: لازم به ذکر است کد مدرسی افراد واجد شرایط پس از شرکت در دوره تربیت مدرس با عنوان آشنایی با نظام علمی کاربردی که از طریق مرکز امور مدرسان دانشگاه با همکاری واحدهای استانی برگزار می گردد، فعال می شود و مدرسان پس از فعال سازی کد مدرسی می توانند با مراکز آموزش علمی کاربردی برای تدریس همکاری کنند.

کشت کار در خاتمه اظهار داشت: فراخوان بعدی، پس از نیازسنجی در تابستان 1403 اعلام می‌شود و افرادی که در فراخوان 1402 در اولویت قرار نگرفته‌اند در صورت علاقمندی می‌توانند در فراخوان آتی مجددا شرکت کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟
  • اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق التدریس دانشگاه علمی‌کاربردی
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • نتایج آزمون EPT اعلام شد
  • آغاز ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی صندوق تامین خسارت های بدنی
  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن