Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرید ملک در ترکیه این روز‌ها رونق زیادی گرفته است، به خصوص تبلیغ آن توسط سلبریتی‌ها به این موضوع بیش از پیش دامن زده است. در این گزارش به جزییاتی از خرید ملک و تله‌های مالیاتی آن میپردازیم.

به گزارش شریان نیوز،چندی است که تبلیغات خرید ملک در ترکیه با شیوه‌های تازه‌تری شروع شده است. برخی از چهره‌های اینستاگرامی و فضای مجازی مدتی است که یکی یکی به ترکیه کوچ می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید در ابتدا به نظر برسد که این مهاجرت ارتباطی با خرید ملک یا تبلیغات آن نداشته باشد، اما شیوه توضیح این چهره‌ها درباره خرید ملک در ترکیه این مساله را تایید می‌کند.

تا قبل از این، تبلیغ خرید ملک در ترکیه از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای بود. هر بار هشدار‌هایی داده می‌شد تا ایرانی‌هایی که طالب دریافت اقامت ترکیه هستند گول تبلیغات را نخورند. اما به نظر می‌رسد که تبلیغات خرید ملک به تازگی شکل دیگری به خود گرفته است.

هر کدام از این چهره‌ها از روال خرید خانه در ترکیه گفته و مخاطبان‌شان را ترغیب به خرید ملک می‌کنند. برخی معتقدند که ممکن است بخشی از وجه موردنیاز خرید چنین خانه‌هایی، با انجام همین تبلیغات تامین شده باشد. این یعنی مردم وضعیت برابری با این چهره‌ها ندارند. در این گزارش قصد داریم به برخی نکاتی اشاره کنیم که در تبلیغات چشم‌گیر خرید ملک در ترکیه اشاره‌ای به آن نمی‌شود.

قانون چه می‌گوید؟

بد نیست که در همین ابتدای کار، نگاهی به قانون ترکیه بیاندازیم؛ قانونی که جزئیاتی را برای خرید ملک توسط خارجی‌ها بیان کرده است. طبق قانون جدیدی که در سال ۲۰۱۸ تصویب شده، یک تبعه خارجی می‌تواند با خرید خانه‌ای در ترکیه به ارزش ۲۵۰ هزار دلار حق شهروندی این کشور را دریافت کند. به همین خاطر است که خرید ملک در ترکیه به راهی مطمئن برای دریافت اقامت و شهروندی تبدیل شده است.

نکته مهمی که در این رابطه باید به آن توجه کرد، عنوان «موقت» یا «دائم» در اقامت است. متقاضیان با خرید خانه در ترکیه با ارزش کمتر از ۲۵۰ هزار دلار می‌توانند اقامت ترکیه را دریافت کنند، اما حق شهروندی به آن‌ها داده نمی‌شود. حق شهروندی فقط به آن دسته از مهاجران خارجی داده می‌شود که ارزش ملکی که در ترکیه می‌خرند بالای ۲۵۰ هزار دلار باشد.

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، قانون مربوط به مهاجران ایرانی است. بر اساس قانون ترکیه، مهاجران برخی کشور‌ها از جمله چین، ایران، فلسطین، عراق و هند برای خرید ملک باید از وزارت کشور ترکیه مجوز بگیرند.

چرا ترکیه اینقدر تبلیغ می‌کند؟

آنطور که در تبلیغات خرید ملک گفته می‌شود، خرید ملک در ترکیه به ارزش حداقل ۲۵۰،۰۰۰ دلار و حفظ آن به مدت سه سال می‌تواند منجر به اخذ شهروندی ترکیه شود. در گذشته این مبلغ حداقل ۱ میلیون دلار بود، اما در حال حاضر این رقم کاهش یافته است. به نظر می‌رسد که ترکیه با این کار در تلاش برای افزایش سرمایه‌گذاری خارجی و کمک به افزایش ارزش لیر است.

در حقیقت مقامات ترکیه با کم کردن سقف لازم برای خرید ملک و دادن اقامت، به دنبال افزایش معاملات مسکن و ورود سرمایه خارجی به این کشور هستند. برای همین هم حجم تبلیغات خرید ملک در این کشور به شدت افزایش یافته است. در سال‌های گذشته مساله مهاجرت آوارگان سوری و برخی مسائل سیاسی ترکیه سبب کاهش سرمایه‌گذاری در این کشور شده است.

تله مالیاتی

شهروندانی که دارای املاک و مستغلات هستند در زمان‌های مشخصی از سال ملزم به پرداخت برخی مالیات‌ها هستند. مالیات بر دارایی نیز جزو یکی از این مالیات‌هاست. اما نکته مهم اینجاست که قوانین مالیاتی برای مهاجران خارجی متفاوت است. اگر ملکی به مبلغ حدود ۲۵۰ هزار دلار خریده باشید، ۵ سال بعد می‌توانید اقامت دائم بگیرید.

در این مدت میزان سود شما از خانه‌ای که خریده‌اید محاسبه شده و برمبنای آن، مالیات اعمال می‌شود. برخی افرادی که متقاضی خرید ملک در ترکیه هستند تنها قوانینی را مشاهده می‌کنند که مربوط به خود مردم ترکیه است نه مهاجران خارجی.

پروژه‌های ممنوعه!

یک مساله مهمی که در این میان باید به آن توجه کرد، غیرقانونی بودن فروش و سکونت در خانه‌هایی است که مربوط به پروژه‌های «گولن» است. فتح‌الله گولن که یکی از رهبران مخالفان ترکیه است طبق ادعای دولت ترکیه در کودتای سال ۲۰۱۶ دست داشته است. از آن زمان به بعد، پروژه‌های ساخته شده توسط گولن اجازه خرید و فروش یا سکونت ندارند. اما همه فروشنده‌ها این را به شما نمی‌گویند. مشکل را تنها در زمان صدور سند متوجه می‌شوید.

قیمت‌ها چقدر است؟

شروع قیمت خرید ملک از حدود ۲۹ هزار دلار است، اما یادتان باشد پیشتر هم اشاره شد که تنها خرید‌های بالای ۲۵۰ هزار دلار امکان دریافت حق شهروندی دارند. یعنی ممکن است اجازه اقامت – حتی موقت – به شما داده شود، اما حق شهروندی ماجرای دیگری است.

ملک ارزان است؟

مساله‌ای که در تبلیغات خرید ملک گفته می‌شود، خرید ارزان است. سوال اینجاست که آیا این ادعا صحت دارد؟ قیمت ملک در ترکیه شاید نسبت به برخی کشور‌های اروپایی ارزان‌تر باشد، اما قرار نیست خانه‌ای ارزان بخرید. برخی کارشناسان می‌گویند اگر ملکی ارزان بود ممکن است به این دلیل باشد که یا وام آن پرداخت نشده و یا مالیات و بدهی دولتی دارد.

برچسب هاسلبریتی‌

منبع: شریان

کلیدواژه: سلبریتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۱۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ پروژه جدید برای ایجاد ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین

وزیر نفت از بهره‌برداری ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید همسو با ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار نیز در دستور کار داریم.

به گزارش خبرنگار شانا، جواد اوجی امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید ایرانی در جمع خبرنگاران بیان کرد: استفاده از ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ صنایع پتروشیمی در توسعه میدان‌های گازی اهمیت بسیاری دارد. امروز برای توسعه نزدیک به ۱۶ مخزن گازی با شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی کشور تفاهم‌نامه امضا شد که به‌سمت قرارداد و اجرایی‌شدن می‌رود.

وی افزود: شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی با کمک شرکت‌های اکتشاف و تولید در توسعه میدان‌های گازی ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری می‌کنند و با توسعه این میدان‌ها، در دو، سه سال آینده بیش از ۱۲۷ میلیون مترمکعب گاز به تولید گاز کشور افزوده می‌شود که هم تأمین‌کننده خوراک پتروشیمی‌ها خواهد بود و هم به فرایند توسعه میدان‌های گازی کشور کمک می‌کند.

وزیر نفت تصریح کرد: سابقه نداشته است شرکت‌های پتروشیمی در زمینه توسعه میدان‌ها ورود کنند. در نمایشگاهی که در حسینیه امام خمینی (ره) با حضور رهبر معظم انقلاب برگزار شد، ایشان تأکید کردند که از ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ استفاده کنید که امروز الحمدالله این اتفاق مبارک رقم خورد.

اوجی با بیان اینکه پارسال قراردادهای سازنده‌ای با شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی در زمینه جمع‌آوری گازهای مشعل داشتیم، گفت: بخشی از این‌ها به بهره‌برداری رسیده است. همچنین در خصوص تولید بنزین در مجتمع‌های پتروشیمی، به‌ویژه پتروشیمی‌هایی که متانول تولید می‌کنند، با شرکت‌های ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و صنایع پتروشیمی برنامه‌ریزی‌هایی شده است.

وی افزود: ان‌شاءالله بخشی از تولید متانول کشور به‌سمت تولید بنزین و ارزش‌ افزوده سوق داده می‌شود. امروز بسیاری از کشورها از خوراک متانول به تولید بنزین دست یافته‌اند که ما دانش فنی و توانمندی تولید آن را داریم؛ بنابراین در بعضی پتروشیمی‌ها که سهام‌داران آن‌ها تمایل داشتند، با همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی این اتفاق مطلوب رقم خواهد خورد و ما بخشی از ظرفیت تولید متانول را به تولید بنزین سوق خواهیم داد که اعداد و ارقام آن را در مصاحبه‌های بعدی اعلام خواهم کرد.

وزیر نفت ادامه داد: با توجه به افت قیمتی که طی چند سال گذشته در بحث محصولات تولید متانول داشته‌ایم و از طرفی برای جبران ناترازی بنزین، می‌توانیم از بنزینی که از خوراک متانول تولید می‌شود استفاده کنیم. این موضوع در کشور چین هم اتفاق افتاده است.

اوجی از بهره‌برداری ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید همسو با ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار را نیز در دستور کار داریم. از این پروژه‌ها و پروژه‌هایی که تکمیل می‌شوند یا نیمه‌تمام هستند، روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه به تولید نفت ما اضافه می‌شود. همچنین روزانه ۳۵ میلیون مترمکعب به تولید گاز و بیش از روزانه ۵۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی کشور اضافه خواهد شد.

وی با بیان اینکه وزارت نفت در آغاز سال نو به اجرای پروژه‌های کلان با استفاده از منابع داخلی توجه نشان داده و بالاترین وزارتخانه و دستگاه در کشور در موضوع جذب سرمایه‌ خارجی وزارت نفت بوده است، گفت: در توسعه میدان‌ها نشان دادیم که معطل شرکت‌های خارجی نیستیم و با سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در دو سال اخیر، نگاه درستی برای توانمندی بخش داخلی ایجاد شده است.

وزیر نفت تصریح کرد: امروز اتفاق مطلوب با فعالان بخش خصوصی که عمده سهام‌دارانِ این پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها هستند رقم خورد، البته سهام‌داران آن‌ها مردم هستند و بیش از ۵۰ میلیون نفر در صنایع پتروشیمی و مجتمع‌های بزرگ پتروشیمی سهم‌ دارند.

دیگر خبرها

  • (ویدیو) نانی که در ترکیه می خرید، به این شکل در نانوایی تهیه می شود
  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند
  • ۵۰ پروژه جدید به ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای ایجاد ارزش افزوده در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • ۵۰ پروژه جدید برای ایجاد ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • معرفی کامل دبی لند و هر آنچه که باید بدانید!