Web Analytics Made Easy - Statcounter

حبیب‌الله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور در گفت‌وگو با ایکنا؛ علت عمده اوج اعتیاد در معتادان و بازگشت معتادان ترک کرده به مصرف دوباره و چندین باره مواد مخدر را عدم پیگیری درمان دانست و گفت: افراد معتاد به مراکز ترک اعتیاد مراجعه و پس از سم زدایی کار ترک خود را رها می‌کنند در حالی که برای حفظ پاکی باید درمان خود را پیگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتیاد بیماری روانیِ عصبیِ مزمنِ عود کننده است

وی تصریح کرد: اعتیاد بیماری روانیِ عصبیِ مزمنِ عود کننده است. اعتیاد مثل بیماری دیابت یا فشار خون است که درمان قطعی برای آن وجود ندارد و باید برای پیشگیری از عود آن، بیمار مدام از خود مراقبت کند و با گذراندن یک دوره درمان، بهبودی قطعی حاصل نمی‌شود.

مسعودی فرید با تأکید بر اینکه لازم است نگاهمان به اعتیاد عوض شود و آن را بیماری عود کننده مزمن بدانیم که مراقبت دائم نیاز دارد، گفت: همچنان که حال یک بیماری دیابتی ممکن است به حدی وخیم شود که نیاز به بستری شدن داشته باشد، اعتیاد فرد معتاد هم ممکن است عود کند و نیاز به حضور در کمپ داشته باشد. البته ممکن است حال بیمار اعتیاد به حدی خوب شود که دیگر نیازی به مصرف دارو نداشته باشد اما ریشه‌های آن بیماری همچنان در وجود او باقی مانده است و برای اینکه حال خوب خود را حفظ کند باید مراقبت‌های لازم و خودمراقبتی را ادامه دهد.

وی با اشاره به نتایج تحقیقات صورت گرفته در خصوص عود اعتیاد، گفت: بر اساس یک تحقیق عود اعتیاد 40 تا 60 درصد است. این در حالی است که عود بیماری مانند آسم 30 تا 50 درصد است. یعنی اگر درمان استاندارد و پیگیری‌های لازم برای ترک اعتیاد صورت گیرد میزان عود آن کاهش پیدا می‌کند و عدم رعایت چرخه درمان دلیل عمده عود اعتیاد در افراد است.

اعتیاد به درمان دراز مدت نیاز دارد اما درمان دراز مدت نداریم

معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور اضافه کرد: بر اساس نتایج یک تحقیق وقتی به کمک نرم‌افزارهای جدید عملکرد مغز هنگام مصرف آنفتامین اسکن شد، این اسکن نشان داد عملکرد قسمت جلوی مغز یعنی بخشی که مربوط به تصمیم گیری و قضاوت است، پایین است. این اسکن پس از 14 ماه که فرد ترک کرده بود دوباره تکرار شد و نشان داد عملکرد مغز همچنان پایین است و به حالت طبیعی بازنگشته که این نتایج نشان می‌دهد اعتیاد، به درمان دراز مدت نیاز دارد که در کشور ما این درمان دراز مدت وجود ندارد.

وی با اشاره به وفور تبلیغات مربوط به ترک اعتیاد تضمینی سریع در کشور، گفت: ما آدم‌هایی هستیم که دوست داریم زود به همه چیز دست پیدا کنیم و عده‌ای از افراد از همین علاقه سوء استفاده می‌کنند، اعتیاد درمان سریع ندارد. زمانی اعتیاد در کشور ما جرم محسوب می‌شد اما این نگاه اصلاح و مطرح شد که فرد معتاد بیمار است نه مجرم؛ اما ابعاد بیماری اعتیاد و نحوه مواجهه و درمان آن برای مردم تشریح نشد.

معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور در ادامه یکی از آسیب‌های موجود در حوزه اعتیاد را پیگیری نکردن جدی مسئله پیشگیری دانست و گفت: در کشور پیشگیری از اعتیاد به صورت جدی صورت نمی‌گیرد. از سوی دیگر بروز اعتیاد جنبه فردی و جنبه اجتماعی دارد که ما متأسفانه عمدتاً بر جنبه‌های فردی آن تمرکز می‌کنیم.

وی ادامه داد: توجه به آموزش مهارت‌های زندگی برای کمک به پیشگیری از اعتیاد یا ترک اعتیاد بسیار خوب و مؤثر است اما جنبه‌های اجتماعی سلامت باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. همچنین رشد و نمو ابتدای کودکی و محیط کار و تحصیل در گرایش به اعتیاد تأثیر دارد که بر روی آنها مانور نمی‌دهیم.

معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور در پایان گفت: عوامل تعیین کننده اجتماعی مهمی بر اعتیاد مؤثر است مثل وجود نابرابری در جامعه که نیاز است ورود جدی به آن داشته باشیم. بر اساس تحقیقات صورت گرفته در هر کشوری نابرابری بیشتر باشد آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد هم در آن بیشتر خواهد بود پس باید بر روی کاهش نابرابری و آمایش سرزمینی کار کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا اجتماعی جامعه ترک اعتیاد مسعودی فرید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۱۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج

به گزارش خبرنگار مهر، دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی دوره دوم متوسطه نظری قطب غرب کشور با شرکت مدیران ۱۰ استان غرب کشور در سنندج برگزار شد

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه وزارت آموزش و پرورش صبح دوشنبه در این دوره آموزشی با بیان اینکه بزرگ‌ترین افتخار زندگی ما معلمی است، اظهار کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) بزرگ‌ترین معلم تاریخ و چراغ سعادت جامعه بشریت بود.

نادر کریمی بیرانوند با اشاره به برگزاری دو رویداد مهم در سنندج تحت عنوان نمایشگاه خوداتکایی مدارس شبانه‌روزی کردستان و دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه روزی قطب غرب کشوری، این رویدادها را فرصت ارزشمندی برای تبادل تجربیات عنوان کرد و با اشاره به میزبانی مطلوب کردستان، از دست‌اندرکاران برپایی آن قدردانی نمود.

وی با بیان اینکه مدیران مدارس شبانه‌روزی کردستان در مهارت‌آموزی پیشرو هستند، گفت: مهارت آموزی در آموزش و پرورش در راستای تحقق شعار سال در اولویت است.

وی شعارها را جهت اجرا لازم دانست و با اشاره به الزامات اجرایی شعار سال، آموزش و پرورش را مورد اعتماد خانواده‌ها عنوان کرد و اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه خوداتکایی نمادی از امانت‌داری در حوزه دانش‌آموزان است‌.

کریمی شعار «هر دانش‌آموز یک مهارت» را سیاست حاکمیتی عنوان کرد و با اشاره به ظرفیت‌های مدارس شبانه‌روزی افزود: مدارس شبانه‌روزی بهترین ظرفیت برای مهارت‌آموزی است.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش، مهارت‌آموزی را منطبق بر ساحت‌های تعلیم و تربیت عنوان کرد و اظهار داشت: هفته گذشته مهارت آموزی در دولت مصوب شد و دستگاه‌ها مکلف به اجرای کامل این مصوبه شدند.

کریمی تصویب این مهم را گامی ارزشمند برای نتیجه‌بخش شدن تلاش‌ها در تعلیم و تربیت دانست و ابراز امیدواری کرد اتفاقات مثبت در آموزش و پرورش ادامه یابد.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز ضمن خیرمقدم به مهمانانان و قدردانی از واگذاری میزبانی به استان کردستان، در سخنانی خطاب به مدیران مدارس گفت: مدیران مدارس شبانه روزی مهم‌ترین اولویت کاری شما توجه به تربیت و آموزش مهارت‌های زندگی به دانش آموزان این مدارس هست چرا که ظرفیت مدارس شبانه‌روزی برای تعلیم و تربیت در هیچ مدرسه و آموزشگاه دیگری وجود ندارد.

هاشم ناظمی جلال عنوان کرد: ما در این دوره تمام ظرفیت‌های در اختیار را به‌کار گرفته‌ایم تا بتوانیم یک دوره آموزشی در شأن شما مدیران را فراهم آوریم و در نهایت بتوانیم زمینه تبادل تجربه را در میان شما به وجود بیاوریم.

وی افزود: این امر هم جز با عشق و علاقه به کار محقق نخواهد شد.

حجت‌اله موسوی معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کردستان هم در سخنانی اظهار داشت: تمام تلاش ما این است که خاطره خوبی در ذهن‌های شما بنگاریم.

وی در ادامه سخنانش عنوان کرد: این دوره برای تبادل تجربه و در کل یک دوره تعاملی است.

موسوی در خصوص عناوین برنامه‌های این دوره نیز گفت: برای آن سرفصل‌هایی تعیین شده که انتظار می‌رود مدرسان بر اساس سرفصل‌های تعیین شده مطالب لازم را به مدیران ارائه دهند.

گفتنی است؛ این دوره تا ۱۰ اردیبهشت‌ماه ادامه دارد.

کد خبر 6091903

دیگر خبرها

  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • وجود بیش از ۱۹ هزار واحد کارگری و کارگاه‌های تولیدی در کردستان
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • جوانان باید به دنبال کسب مهارت برای ایجاد شغل باشند