Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ عدم آگاهی از جزییات قراردادهای خودروسازان با شرکای خارجی به بهانه محرمانه بودن قراردادها در حال حاضر باعث شده تا نتوان اقدامی در زمینه شکایت از آن ها انجام داد اما با این حال به اعتقاد برخی از فعالان این حوزه و همچنین اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس، انجام سرمایه گذاری های انجام شده و وماشین آلات وارد شده به کشور برای تولید خودروهای جدید، دستاورد بزرگی از این قرارداد نصیب خودروسازان کرده به طوری که آن ها از این قرارداد متضرر نشده و زیان کننده اصلی شرکت های فرانسوی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محمدرضا منصوری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در اینباره می گوید: در این قراردادها در صورت فسخ یک طرفه سرمایه گذاری های انجام شده متعلق به طرف مقابل است بر این اساس در قرارداد شرکای خارجی صنعت خودرو نیز این اتفاق رخ داد و اقدامات و سرمایه گذاری های انجام شده آن ها در ایران باقی ماند.

وی با بیان این که این شرکت ها ضرر حاصل از ترک ایران را به دلیل از دست ندادن بازار بزرگ تری چون آمریکا متحمل شدند، می افزاید: سهم اندک این شرکت ها از بازار ایران باعث شد تا سرمایه گذاری های انجام شده آن ها به دلیل ترک یک طرفه در صنعت خودرو ایران باقی بماند و زیان سنگینی به آن ها تحمیل شود.

 نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به قرارداد رنو نیز تصریح می کند: پیش پرداخت های انجام شده به ایران بابت اجرایی شدن این قرارداد نیز به دلیل ترک یک طرفه این شرکت ها در ایران باقی ماند و به لحاظ قانونی همه این سرمایه ها به ایران تعلق دارد.

منصوری با بیان این که در حال حاضر کارگر ایرانی در شرکتی که فرانسوی ها در کاشان سرمایه گذاری کردند، مشغول به فعالیت است، اظهار می کند: ترک یک طرفه آن ها را نمی توان به قراردادهای منعقد شده با خودروسازان ایرانی نسبت داد بلکه ضعفی که این شرکت ها نسبت به بازار آمریکا و سایر کشورها داشتند، باعث شد تا از خیر سرمایه گذاری های انجام شده خود در ایران بگذرند زیرا در صورت تحریم به دلیل همکاری با ایران زیان بیشتری متوجه آن ها می شد.

وی ادامه می دهد: بر اساس بندی که در قراردادهای این شرکت ها با خودروسازان ایران به امضا رسیده هرگونه سرمایه گذاری انجام شده از سوی پیمانکاران فرانسوی در صورت ترک ایران متعلق به ایران خواهد بود و جای هیچ گونه شکایت و اعتراضی نیز وجود ندارد.

 این اظهارات در حالی مطرح می شود که در دور نخست ترک همکاری ها خودروسازان ایرانی با شرکای خارجی نه تنها دستاوردی نصیب ایران نشد بلکه صنعت خودرو از ترک یک شبه آن ها نیز زیان دید و حال دوباره در سال گذشته این روند تکرار شد اما با این تفاوت که در دور جدید همکاری ها، سرمایه گذاری از سوی شرکت های فرانسوی در خطوط تولید خودروسازان و همچنین ایجاد کارخانه جدید انجام شده بود و بر اساس قرارداد، فرانسوی ها دیگر هیچ حقی نسبت به آورده خود به ایران نداشتند.

موضوعی که در چند وقت اخیر و با خروج فرانسوی ها از صنعت خودرو ایران بارها مورد تاکید قرار گرفته و از آن به عنوان دستاوردی بزرگ یاد می شود.

در همین حال محمدرضا نجفی منش، رییس انجمن تخصصی صنایع همگن، نیرومحرکه و قطعه سازی با اشاره به سرمایه گذاری های انجام شده شرکت های فرانسوی در صنعت خودرو ایران از جمله پژو و رنو به برنامه رنو برای افزایش سرمایه گذاری در ایران تا یک میلیارد دلار اشاره کرده و می گوید: با وجود چنین برنامه ریزی هایی شرایطی از سوی آمریکا ایجاد شد که این شرکت ها ناگزیر به ترک ایران شدند اما با این حال هنوز هم این شرکت‌ها با چمدان پر از دلار پشت درب ایستاده‌اند و به محض اینکه شرایط برای حضور آنها فراهم و راه باز شود به ایران خواهند آمد، پس نباید خروج آنها را به حساب بد عهدی گذاشت. به اعتقاد وی، این شرکت‌ها با چشمی گریان و دلی پر خون از ایران رفتند.

به نظر می رسد همکاری صنعت خودرو با فرانسوی ها از نگاه فعالان این حوزه ، دردی شیرین است که همه جوره حاضر به قبول این همکاری هستند و آن را برای صنعت خودرو کشور مفید و موثر می دانند.

خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 خودرو قراردادهای خودروسازان منصوری فرانسوی ها صنعت خودرو ترک ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۳۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن خجسته مهر معاون وزیر نفت و رئیس شرکت ملی نفت ایران در مراسم امضای تفاهم نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی گفت: ماموریت شرکت ملی نفت ایران تولید نفت و گاز و صادرات آن و ایجاد ثروت برای کشور است. برای اینکه این تولید محقق بشود و نیازمند سرمایه گذاری هستیم.

وی تصریح کرد: سرمایه گذاری در صنایع بالادستی جزو کار‌های زیر بنایی کشور است که مفتخر به انجام آن هستیم. سابق بر این فقط شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند طرف دوم قرارداد وزارت نفت شوند، اما با پیشنهاد وزیر محترم نفت حالا بخش خصوصی نیز می‌تواند به عنوان طرف دوم شناخته شده و در توسعه میادین ما سرمایه گذاری کند.

معاون وزیر نفت گفت: امسال با لطف خداوند و همکاری بخش خصوصی موفق شده ایم که جهش دوم سرمایه گذاری با کمک پتروشیمی‌ها را رقم بزنیم و طی این تفاهم‌ها با سرمایه گذاری ۷ میلیارد دلاری ۱۳۰ میلیون متر مکعب به تولید گاز کشور افزوده می‌شود. اگر پتروشیمی بخواد زنجیره تامین خود را تکمیل کند و ظرفیت ۳۰ میلیون تنی که در برنامه هفتم پیش بینی سده است که به تولید خود بیافزاید نیاز به خوراک بیشتری دارد و با این قرار داد می‌توانیم بخشی از آن را تامین کنیم. چه انگیزه‌ای بالاتر از اینکه پتروشیمی‌هایی که نیازمند خوراک هستند خود در بخش توسعه تولید خوراک سرمایه گذاری کنند.

وی تاکید کرد: در سال جهش تولید با مشارکت مردم باید گفت که عمده صاحبان پتروشیمی‌ها و بانک‌ها مردم هستند که سهام این شرکت‌ها را در اختیار دارند و ما با وارد کردن بانک‌ها و پتروشیمی به سرمایه گذاری در  صنعت نفت و گاز در جهت تحقق شعار سال برآمده ایم

خجسته مهر گفت: در ۲.۵ سال دولت سیزدهم سالی بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شده است و این نزدیک به ۴ برابر دولت قبل است و از ۱۵ میلیارد دلار قراردادی که امضا شده است بخش عمده آن از طریق بخش خصوصی بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • ورود پتروشیمی ها به بالادست نفت بازی برد_برد است
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • اجرای ۱۶ پروژه شاخص در مجتمع گردشگری صفه/ برای توسعه صنعت نشاط و تفریح تلاش می‌کنیم
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • ۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش اصناف قم انجام شد