Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@14:32:37 GMT

عدالت اقتصادی و دفاع ملی عاملی برای وحدت دائمی

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۳۵۶۴۰

عدالت اقتصادی و دفاع ملی عاملی برای وحدت دائمی

یکی از این بسترهای زیرساختی برای وحدت سیاسی، وحدت اقتصادی است؛ وحدت اقتصادی به آن معناست که طبقات مختلف اقتصادی از دهک‌های برخوردار تا دهک‌های نابرخوردار در یک وضعیت مسالمت آمیز زندگی کنند.

به گزارش مشرق، در باب حفظ وحدت در جامعه تاکنون بارها سخن گفته شده است. برکسی پوشیده نیست که گروه های سیاسی باید از قدرت کافی برای حفظ وحدت برخوردار باشند و نباید اجازه بدهند که منافع فردی یا گروهی باعث خدشه دار شدن وحدت ملی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود نباید از یاد برد که وحدت تنها در عرصه سیاسی نیست که تبلور می یابد. در واقع وحدت در حوزه سیاسی و حزبی، بازتابی از وحدت در سایر حوزه های زیربنایی تر است که اگر به این زیرساخت های اجتماعی بها داده نشود، کشور دچار آسیب می شود.

یکی از این بسترهای زیرساختی برای وحدت سیاسی، وحدت اقتصادی است؛ وحدت اقتصادی به آن معناست که طبقات مختلف اقتصادی از دهک های برخوردار تا دهک های نابرخوردار در یک وضعیت مسالمت آمیز و با مفاهمه با یکدیگر زندگی کنند. این حاصل نمی شود مگر با یک نظام مالیاتی کارآمد که بتواند مازاد ثروت دهک های برخوردار را گرفته و در یک نظام حمایتی و بیمه ای درست، آن را به نفع توانمندسازی دهک های نابرخوردار هزینه کند.

بیشتر بخوانید: آدم‌های هزارمیلیارد تومانی عدالت اقتصادی به سبک آمریکا +فیلم

در صورتی که جامعه ای، ابزارهای کارآمد را برای حفظ این موازنه نداشته باشد، در بلندمدت دچار بحران در سطوح دیگر می شود.

بدیهی است که همه طبقات اقتصادی در یک کشور باید از انگیزه کافی برای توسعه برخوردار باشند. اگر در جامعه، طبقات محروم احساس کنند که طبقات ثروتمند زمین بازی را به سود خود طراحی کرده و آنها هرچقدر هم که تلاش بکنند کمتر می توانند به بهره مندی اقتصادی برسند، بدیهی است که در ادامه راه توسعه دچار تردید شده و حتی در نوع حاد تضادهای سیاسی ممکن است درگیر ایده های مارکسیستی برای برهم زدن منطق بازی اقتصادی شوند.

همچنین اگر جامعه به شیوه ای اداره شود که مانند جوامع کمونیستی، دهک های برخوردار احساس کنند که همه مازاد سرمایه آنها به نفع گروه های دیگر مصادره شده و آنها قدرت کافی برای انباشت سرمایه را ندارند، آنگاه بار دیگر بی انگیزگی اقتصادی به وجود آمده و در بلندمدت مسیر توسعه و پیشرفت آسیب می بیند.

بنابراین وحدت اقتصادی ایجاب می کند که تمامی طبقات اقتصادی فارغ از منافع به ظاهر متضادی که دارند در یک بستر مسالمت آمیز بتوانند در کنار یکدیگر زندگی کرده و از یکدیگر سود ببرند. در یک کشور نرمال از حیث وحدت اقتصادی، طبقه سرمایه دار، سرمایه خود را در اختیار نیروی کار قرار داده و نیروی کار نیز وقت و تخصص خود را در اختیار طبقه سرمایه گذار قرار می دهد و در این میان ارزش افزوده ای تولید می شود که هم کارفرما و هم کارگر از آن استفاده می کنند.

طبیعی است که باید تمامی نهادهای اقتصادی برای ایجاد چنین وحدتی در محیط اقتصادی بکوشند. بانکها به طور ویژه باید کمک کنند تا سود ناشی از انباشت سرمایه در کشور به طور برابر بین مردم توزیع شود. اگر نظام بانکی به سود هر یک از این طبقات، چه نیروی کار و چه سرمایه دار بغلطد، موازنه برهم خورده و کشور دچار آسیب می شود.

یکی از مقاطع مهمی که در آن وحدت اقتصادی زمینه ساز وحدت سیاسی شد، دوره دفاع مقدس بود. دوره ای که در آن فقیر و غنی در کنار هم و در یک صف واحد قرار داشتند و هیچ یک فکر نمی کردند که طیف دیگر در حال سوءاستفاده از دیگری است. در جبهه ها گاهی کارفرما در کنار کارگرانش می جنگید و می دانست که اگر این وحدت وجود نداشته باشد و دشمن متجاوز موفق به پیروزی شود، آنگاه نه فضا برای کارفرما مهیا خواهد بود و نه به سود کارگران خواهد شد. در واقع دفاع، عاملی شده بود برای وحدت و همزیستی مسالمت آمیز. همه اقشار جامعه با اختلافات سلیقه ای که داشتند اما برای دفاع از کشور خود، با یکدیگر اتحاد برقرار کرده بودند و پا روی احساسات و سلیقه های متضاد گذاشته بودند.

با این وجود در سالهای پس از پیروزی دفاع مقدس، برخی سیاست های نامناسب در حوزه اقتصادی باعث شد تا فضا به سمت دوقطبی شدن اقتصادی جامعه پیش رود. آنقدر که برخی نخبگان سیاسی از 96 و 4درصدی شدن فضای اقتصادی سخن گفته و به موجودی حساب بانکی سپرده گذاران اشاره کردند که هیچ موازنه ای را نشان نمی دهد.

این وضعیت نامناسب در حوزه عدالت اقتصادی عملا کار را برای حفظ وحدت مشکل می کند و از علل از بین رفتن وحدت نظر در کشور است. حفظ وحدت در شرایطی مقدور است که همه آحاد جامعه احساس کنند در منافع ملی ایجاد شده سهیم هستند. با این وجود اگر طیفی از مردم احساس کنند منافع ملی تنها در خدمت بخشی از جامعه است، آن وقت به گونه ای رفتار خواهند کرد که وحدت در سطح ملی کمرنگ شود.

چنین است که سیاستگذاران باید با علم به پیش زمینه های وحدت سیاسی، جلوی ایجاد تبعیض های اقتصادی را گرفته و بدانند که وحدت در عرصه اقتصاد، پیش نیاز وحدت در حوزه سیاست است و اگر زمینه برای همزیستی مسالمت آمیز دهک های مختلف اقتصادی وجود نداشته باشد، هر تلاشی برای برقراری وحدت در سطح احزاب و گروه های سیاسی محکوم به شکست است.

اگر مردم احساس کنند در سطح اجتماعی جامعه دچار قطب بندی های شدید و تبعیض های ناعادلانه است، حتی ممکن است وحدت در سطح سیاسی را به نوعی صف آرایی واحد در برابر خود توصیف کنند که وضعیتی ناهنجار به وجود خواهد آورد. بنابراین شکل دهی به وحدت اقتصادی، امری مهم در موفقیت پروژه وحدت ملی است.

هر چند که این روزها شاهدیم همچون سال های دفاع مقدس، باز هم دفاع عاملی برای وحدت میان اقشار مختلف مردم شده است و همه مردم در برابر دشمن مشترک ایستاده اند و همه مردم حامی ارتقای سطح تجهیزات و تسلیحات دفاعی هستند تا امنیت برای کشور، دائمی باشد. حال اگر بخواهیم وحدت را نیز در کنار امنیت تبدیل به یک امر دائمی کنیم، راهی نیست غیر از آنکه وحدت در عرصه اقتصاد نیز محقق شود.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اخبار خودرو کنفرانس افق نو تحولات یمن عدالت اقتصادی دفاع مقدس عدالت خواهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۵۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به معلم «سرمایه‌گذاری برای کشور» است/ آموزش و پرورش، مسئله اول کشور

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان، امروز در آئین تجلیل از معلمان نمونه کشوری اظهار کرد: موضوع تعلیم و تربیت اساس ساختن کشور، صیانت از جامعه، اساس برای رشد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، اساس برای آسیب‌شناسی و آسیب‌زدایی از جامعه و اساس برای ارتقای یک نسل است.

رئیس جمهور با بیان اینکه تعلیم و تربیت ناظر بر رفع همه آسیب‌هایی است که امروز جامعه را رنج می‌دهد، افزود: تعلیم و تربیت ناظر بر رفع همه دغدغه‌هایی است که امروز دغدغه‌مندان، جامعه‌شناسان، آسیب‌شناسان و خانواده‌های گرامی دارند؛ بر همین اساس آموزش و پرورش برای ما، مساله اول کشور است.

حجت‌الاسلام رئیسی با بیان اینکه انقلاب اسلامی به عنوان یک انقلاب فرهنگی، به فرهنگ، ساختن انسان و ساخت جامعه قرآنی توجه کرده است، اظهار کرد: یک جامعه نمونه با نگاه به آموزش و پرورش، رشد خواهد کرد و محور اصلی آن، معلم برای ساختن جامعه و مدرسه برای ساختن انسان‌ها خواهد بود.

رئیس‌ جمهور با تاکید بر اینکه مدرسه مرکز ایجاد امید در جامعه است، گفت: حوادث روزگار به گونه‌ای است که شاید مسائلی برای دانش آموزان ایجاد شود که باید معلمان تلاش کنند گره‌های ذهنی دانش‌آموزان را باز کنند.

وی با بیان اینکه باید یک بازنگاهی به آنچه هستیم و آنچه باید باشیم و همچنین وضع مطلوب و وضع موجود داشته باشیم و تلاشی همگانی را برای کم‌کردن فاصله وضع موجود با وضع مطلوب صورت دهیم گفت: گام‌های برداشته شده، گام‌های قابل توجهی بوده اما نگاه به سند تحول آموزش و پرورش، ما را بر آن می‌دارد که یک وضعیت مطلوب و یک نقطه هدف را در نظر بگیریم.

حجت‌الاسلام رئیسی افزود: این سند می‌تواند مستند رفتاری و اقدامی ما قرار بگیرد و ما مستند به آن حرکت کنیم؛ برای اینکه کارهایی انجام می‌شود هر کدام یک شکل خاصی نداشته باشد و بتواند به صورت هماهنگ، منسجم و با یک هارمونی و به صورت موزون حرکت کند.

وی گفت: لازمه این امر آن است که به این سند نگاه کنیم. این سند، مستند اقدام خانواده، مدرسه، آموزش و پرورش و دستگاه‌های مرتبط با آموزش و پرورش است؛ دستگاه‌هایی که باید کمک کنند تا آموزش و پرورش بتواند این سند را اجرایی کند.

رئیس‌ جمهور اضافه کرد: طبیعتاً آن بخش‌هایی که در حوزه اقدامات سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری برای کمک به مدرسه مسؤولیت دارند، اقدامات‌شان بسیار مهم است تا ما بتوانیم این سند را اجرایی کنیم.

حجت‌الاسلام رئیسی گفت: امروز نگاه آموزش و پرورش این است که با تحول و ضرورت این تحول، برنامه‌ها را تنظیم می‌کند و اقداماتی که گام به گام طی می‌شود، در این راستا است.

وی گفت: همه بدانند که ما نیازمند تحول هستیم و این، گام اول است. مدیر مدرسه و معلم که محور تحول هستند، باید ضرورت انجام این تحول را بدانند و هر کاری که ما را به بررسی فرایند تحول نزدیک کند و ما وضعیت را به نحوی قرار دهیم که برای دستیابی به این تحول و انسان ساخته شده در مدرسه باشد که می‌تواند آینده، فرهنگ و عدالت را بسازد.

مبنای عدالت در سطح کشور، آمایش سرزمینی است

حجت‌الاسلام رئیسی با بیان اینکه از زمانی که به دولت آمدیم، گفتیم که سازمان برنامه و بودجه، باید بودجه را بر اساس عدالت تقسیم کند و باید عدالت را معنا کنیم گفت: مبنای عدالت در سطح کشور، آمایش سرزمینی است؛ اینکه کجاها برخوردارتر و کجاها کمتر برخوردار هستند؛ عدالت آموزشی بسیار اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه پرچم عدالت را نظام جمهوری اسلامی برداشته و در همه سطوح باید عدالت اجرا شود افزود: هیچ مفهومی در مفاهیم دینی ما بعد از توحید به گستردگی و فراگیری عدالت وجود ندارد.

حجت‌الاسلام رئیسی اضافه کرد: آنچه به عنوان سلطه و تهاجم و شبیخون فرهنگی یاد می‌کنیم و آنکه می‌تواند با همه ابزاهای ارتباطاتی و اطلاعاتی در دست بشر از آن صیانت کند، فضای مجازی است. اما راه حل چیست؛ فقط صیانت بخشی از جامعه در مقابل تهاجم به ساخته شدن افراد در مدرسه است. آیا محدودیت سازی و ممنوعیت امکان پذیر است؟ خیر هیچکدام امکان پذیر نیست.

دشمن، آموزش و پرورش رشدیافته نمی‌خواهد

وی گفت: این ابزار باید برای خدمت در تعلیم و تربیت و ارتقای فرهنگی و علمی جامعه و ارتقای علم و دانش استفاده شود. با علم و دانش و تلاش باید کاری کرد که در خدمت ارتقای علم و دانش قرار بگیرد که راه آن، تعلیم و تربیت و مدرسه است.

رئیس‌ جمهور گفت: برخی از عقب‌ماندگی‌ها به طور عادی قابل جبران نیستند بلکه راهکار مدیریت جهادی می‌خواهند؛ مدیریتی که اندیشه و انگیزه می‌خواهد تا بتواند این عقب‌ماندگی را جبران کند.

حجت‌الاسلام رئیسی افزود: دشمن، امروز آموزش پرورش رشدیافته، نوآوری و فناوری، رشد اقتصادی و رشد تولید را نمی‌خواهد اما ما همه این‌ها را می‌خواهیم و این، ایجاد خواهد شد.

رئیس‌ جمهور گفت: برای همه شما معلمان به معنای واقعی احترام قایل هستیم و بنای ما توجه به تعلیم و تربیت و مقام رفیع معلم است؛ هر توجهی به معلم را به مثابه سرمایه‌گذاری برای کشور است.‌

حجت‌الاسلام رئیسی هرگونه هزینه برای تقویت جریان آموزش و پرورش و جریان علم و فرهنگ و ارتقای اخلاق در جامعه را سرمایه‌گذاری دانست و گفت: نتایج این هزینه را امروز و در آینده، بیش از بیش مشاهده خواهید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرانه درآمد مردم اردبیل افزایش یافته است
  • ایجاد بازارچه دائمی برای مشاغل خرد خانگی در لرستان لازم است
  • راه آهن اردبیل امسال به بهره برداری می رسد
  • تنگنا‌های اقتصادی، ذره‌ای از قداست کار معلمی کم نمی‌کند
  • خود را مکلف به دفاع از حقوق عامه کسانی می‌دانیم که زبان شکایت ندارند
  • از افغانستان متحد دفاع می کنیم
  • برای تحقق هرچه بیشتر عدالت اجتماعی در کشور چه باید کرد؟
  • توجه به معلم «سرمایه‌گذاری برای کشور» است/ آموزش و پرورش، مسئله اول کشور
  • درخواست یک فعال سیاسی درباره کاظم صدیقی
  • عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد