Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «پارسینه» به نقل از یورونیوز، روز جمعه نشریه فایننشال تایمز گزارش کرد که بر طبق مقاله‌ای از محققان گوگل، پس از سال‌ها رویای ساخت رایانه کوانتومی تحقق یافته است. امری که شماری از دانشمندان آن را «کشف هزاره» لقب داده‌اند.

گزیده‌ای از مقاله منتشره توسط محققان گوگل که به رویت نشریه فایننشال تایمز رسیده است، در اوایل هفته جاری روی سایت ناسا منتشر شد اما مدتی بعد از روی سایت برداشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران گوگل ادعا کرده‌اند پردازشگر رایانه کوانتومی ساخته آنها می‌تواند محاسبه‌ای را که با پیشرفته‌ترین رایانه حال حاضر جهان، موسوم به «سامیت»، ۱۰ هزار سال طول می‌کشد در ۳ دقیقه و ۲۰ ثانیه انجام دهد.

قوی‌ترین ابررایانه فعلی جهان موسوم به «Summit» محصول شرکت آی‌بی‌ام آمریکا است و حدود ۲۷ هزار پردازنده گرافیکی به همراه ۲۰۰ هزار هسته پردازنده در آن به کار رفته است. پیش‌تر گمان می‌رفت رایانه کوانتومی در صورت ابداع باید از ماشین پردازشگر قدرتمندی به اندازه «یک زمین فوتبال» برخوردار باشد.

محققان گوگل در مقاله خود اعلام کرده‌اند که با فناوری جدید، به مرز «برتری کوانتومی» رسیده‌اند. آنچه محققان گوگل به آن «برتری کوانتومی» نام داده‌اند، نوعی از محاسبات است که می‌تواند نمونه رایانههای کلاسیک را با فاصله پشت سر بگذارد.

در واقع در رایانههای کلاسیک، هر واحد اطلاعات که یک بیت نامیده می‌شود دارای ارزش صفر یا ۱ است. اما در رایانه کوانتومی هر بیت می‌تواند صفر و همزمان ۱ باشد و چنین چیزی اجازه می‌دهد تا امکان محاسبه چندجانبه و همزمان فراهم شود.

اگر رایانههای کوانتومی در مقیاس بالا ساخته شوند، آنگاه می‌توان گفت دستاوردهای غول آسا توسط بشر دست یافتنی خواهد شد و انتظار می‌رود مرزهای دانش و پیشرفت انسانی یکی پس از دیگری فرو بریزد. این امر به دلیل قابلیت پیشرفته این رایانههاست.

در واقع رایانههای کوانتومی می‌توانند میلیون‌ها حالت یک مسئله را در کسری از ثانیه بررسی و محاسبه کنند. امری که در علوم ریاضی، شیمی، فیزیک و زیست شناسی تا کنون امکان پذیر نبوده است.

شرکت گوگل از زمان درز خبر، از ارائه هرگونه توضیح بیشتری در خصوص رایانههای کوانتومی خودداری کرده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گوگل رایانه کوانتومی کامپیوتر کوانتومی کوانتوم انقلاب علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۶۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیس رایانه مینیاتوری + فیلم

یک مهندس هندی با فناوری چاپگر سه بعدی کیس رایانه‌ای کوچک ساخته است که می‌تواند تصاویر 4K را پخش کند و پردازش بازی‌های ویدئویی قدیمی را انجام دهد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • ۴ ویژگی منحصربه‌فرد در کتاب‌های تاریخ شفاهی
  • حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی
  • تشدید نگرانی صهیونیست‌ها از بایکوت علمی اسرائیل در جهان
  • چطور درصد حساب کنیم؟
  • روح تمدنی انقلاب اسلامی در مباحث علمی جاری شود
  • ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • کیس رایانه مینیاتوری + فیلم
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی