Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، محسن حاجی‌میرزایی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: دانش‌آموزان در مناطق سیل‌زده با برنامه‌ریزی و تمهیداتی که اندیشیده شده از کلاس درس محروم نیستند. مدارس سیل زده در استان های گلستان، لرستان و خوزستان و تمامی مدارسی که نیاز به تعمیر داشته، تکمیل شده و بخشی از مدارس تخریبی نیز بازسازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بخشی از مدارس نیز به دلیل مشکل جابجایی روستا و تامین زمین مورد نیاز با تاخیر انجام شده است. اما برای دانش آموزان آن مناطق تمهیدات لازم اندیشیده شد و مشکلی وجود ندارد.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که چه تحول کیفی در مجموعه وزارت آموزش و پرورش پیش بینی می کنید، اضافه کرد: برای تحول کیفی در آموزش و پرورش هشت محور در برنامه های خود اعلام کرده و پیگیری خواهم کرد. یکی از این برنامه ها توسعه عدالت آموزشی است، چون دسترسی کمّی آموزش به حد قابل قبولی رسیده است و ۹۸.۵ درصد از دانش آموزان لازم التعلیم در کلاس های درس ثبت نام کرده اند.

حاجی میرزایی ادامه داد: اما معتقدیم باید فرصت های آموزشی را به صورت کیفی تر توزیع کنیم. بنابراین برای توسعه کیفی آموزش و ارتقاء سطح مدیریت و توانمندی معلمان تلاش می شود و در این مورد هم مدارس دولتی در اولویت قرار دارد زیرا ۸۶ درصد مدارس کشور دولتی هستند. 

وی به تعلیم و تربیت چند ساحتی نیز اشاره کرد و گفت: یکی از محورهای برنامه های پیش رو این مسئله است که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش پیش بینی شده تحول در ساحت های مختلف اخلاقی، اعتقادی، فنی و حرفه ای، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، هنری و زیباشناختی توسعه پیدا کند و این برنامه را در دستور کار قرار داده ایم.

وزیر آموزش و پرورش گفت: همچنین ۶ زیر نظام در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش وجود دارد که زیر نظام مدیریت و راهبری، زیرنظام منابع انسانی، منابع مالی، ارزشیابی و پژوهش و برنامه ریزی درسی را شامل می شود که در همه این موارد فردی را به عنوان مسئول برای تحقق این زیرنظام ها تعیین می کنم و مراقبت خواهم کرد این زیرنظام ها تحقق پیدا کند.

وزیر آموزش و پرورش همچنین در پاسخ به این سوال که طرح رتبه بندی معلمان به کجا رسیده است، افزود: امسال دولت در بودجه سال ۹۸ برای اجرای رتبه بندی معلمان ۲ هزار میلیارد تومان اختصاص داده است و برای اینکه کیفیت این رتبه بندی چگونه اجرا شود و معلمان چگونه رتبه بندی شوند، آیین نامه ای تدوین شده است که معلمان در پنج رتبه متناسب با تحصیلات، تجربیات و صلاحیت های تخصصی و حرفه ای رتبه بندی می شوند و هر رتبه امتیازی دارد.

حاجی میرزایی ادامه داد: آیین نامه طرح رتبه بندی معلمان در دستور کار کمیسیون اجتماعی دولت قرار دارد که فکر می کنم در دو تا سه هفته آینده به صحت دولت برود و پس از تصویب دولت اجرایی خواهد شد. ممکن است این فرایند تصویب دولت چند هفته ای طول بکشد اما اجرای رتبه بندی و اعمال این ضریب ها حتی اگر در آبان یا آذرماه به تصویب برسد، از اول مهر ۹۸ خواهد بود.

وی با بیان اینکه رتبه بندی معلمان تا چه میزان در دستمزد معلمان تاثیر خواهد گذاشت، اظهار داشت: باید معلوم شود چون ضوابطی پیش بینی شده و ممکن است در دولت کم یا زیاد شود بنابراین بعد از تصویب می توان درباره آن دقیق تر محاسبه کرد.

وزیر آموزش و پرورش همچنین درباره نظارت بر مدارس گفت: والدین نیز می توانند نظارت لازم را داشته باشند و مدیران مدارس نیز کنترل می کنند و اگر مورد تخلفاتی باشد سریع تر با آن برخورد می شود و عکس العمل نشان خواهند داد. ممکن است تذکر باشد و ممکن است عزل مدیر یا معلم برداشته باشد و یا به هیات تخلفات معرفی شوند.

وی در پاسخ به این سوال که مرکز برنامه ریزی و منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده تا پایان سال ۹۹ بیش از ۳۰۰ هزار معلم بازنشسته خواهند شد؟ آیا برنامه ای برای جایگزینی این معلمان دارید؟ گفت: بله در گزارشی که روز یکشنبه به هیات وزیران تقدیم کردم بحث ساماندهی نیروی انسانی آموزش و پرورش بود و روند بازنشستگی و نیاز به جایگزینی آن مطرح شد و یک کارگروه مشترکی بین سازمان امور اداری و استخدامی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت آموزش و پرورش تشکیل شد که وضعیت موجود را بررسی کنند و درباره استانداردها ه توافق برسند، نیاز آینده را تعیین کنند و همچنین برنامه ریزی برای تامین نیرو داشته باشند.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که دانشگاهیان فرهنگیان ۲۰ هزار نیرو استخدام می کند و سازمان برنامه و بودجه هم مجوز ۱۵ هزار نفر را داده است، که در مجموع ۳۵ هزار نفر می شود و تا ۳۰۰ هزار نفر خیلی فاصله است، اظهار داشت: تا رسیدن به ۳۰۰ هزار نفر فاصهل داریم اما در طول سال برنامه هایی برای این موضوع انجام می شود و متناسب با خروج سالانه ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر از آموزش و پرورش، تعدادی استخدام می شوند.

حاجی میرزایی تصریح کرد: دانشگاه فرهنگیان مسیر ورود به آموزش و پرورش است که از طریق آزمون سراسری و ماده ۲۸ (جذب فارغ التحصیلان دیگر دانشگاه ها) و با گذراندن دوره یک ساله در این دانشگاه در آموزش و پرورش مشغول به کار می شوند.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: وزیر آموزش و پرورش محسن حاجی میرزایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۷۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد

وزیر آموزش و پرورش گفت: بعد از ۱۲ سال اولین آیین‌نامه اجرایی سند تحول بنیادین با نام آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌های دانش‌آموزان در هیأت دولت تصویب شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش، در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با تبریک روز معلم و گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل و شهدا به ویژه شهیدان مطهری، رجایی و باهنر، پنج هزار معلم شهید و ۳۶ هزار دانش‌آموز شهید و دانش‌آموزان شهید غزه اظهار داشت: معلم جایگاه خطیر و رفیعی در نظام تعلیم و تربیت اسلامی دارد.

وی با تشریح عملکرد آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش در دوره جدید سعی کرده است با ایجاد حلقه اتحاد، انسجام، همدلی، همفکری، هماهنگی، همسویی و جلب مشارکت همه دستگاه‌های تأثیرگذار در تعلیم و تربیت، امر مهم تربیت فرزندان این سرزمین را دنبال کند که یکی از سر حلقه‌های این اتحاد ائمه جمعه و جماعت هستند که به مثابه پیران و پدران مردم در دیار خود می‌توانند یاریگر نظام تعلیم و تربیت باشند.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، نظام تعلیم و تربیت اسلامی را پایه‌گذاری می‌کند و مبنای آن نظریه تعلیم و تربیت دینی و بومی است و به همین دلیل است که اجرای آن بسیار اهمیت دارد و در سال گذشته بر سند تحول بنیادین تمرکز کردیم.

صحرایی تصریح کرد: در آینده بر مبنای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و اقداماتی که این سند خواسته، آموزش و پرورش کشور را اداره می‌کنیم و برای آن نقشه راه طراحی کرده‌ایم که مطابق آن پیش خواهیم رفت.

وی با بیان اینکه کار مهم دیگری که در آموزش و پرورش طی یک سال گذشته انجام شد، اصلاح فرآیند جذب معلم بود، افزود: معلم با جایگاه رفیع و عظیم خود باید با دقت، صحت و خردمندانه انتخاب شود؛ وی باید فردی باشد که ما در واگذاری امانت‌های خود به او اطمینان کامل حاصل کنیم؛ بنابراین در سالی که گذشت تاریخی‌ترین استخدام کشور اتفاق افتاد، نه از این جهت که حدود ۷۰ هزار معلم جدید وارد آموزش و پرورش شد که از لحاظ کمیت بی‌سابقه است چرا که این رقم معادل با رقم جذب در چند وزارتخانه است.

وزیر آموزش و پرورش همچنین گفت: معلمان ویژه‌ای را انتخاب کردیم و سعی شد گزینش را بسیار دقیق پیاده کنیم. تلاش کردیم معلمانی را انتخاب کنیم که علاوه بر دانش، عشق و علاقه معلمی داشته باشند، امانتداران خوبی برای کشور باشند.

صحرایی با یادآوری اینکه فرزندان این سرزمین ۳۰ سال در دستان معلمان هستند، اظهار داشت: هر معلمی به طور متوسط در طول خدمت خود هزار دانش‌آموز را تربیت می‌کند و جریان تربیتی یک جریان پیوسته و مستمر است؛ بنابراین معلم کارمند نیست و انتخاب او باید با دقت ویژه اتفاق می‌افتاد که چنین شد.

وی ادامه داد: بُعد دیگر کار این است که دانشگاه فرهنگیان که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت وضعیت بهتری نسبت به گذشته دارد، البته وضعیت آن با وضع مطلوب فاصله فراوانی دارد.

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۵ هزار ردیف استخدامی به وزارت آموزش و پرورش داده شد، دانشگاه فرهنگیان بازهم افزایش ظرفیت داشته و در هفته گذشته برای اولین بار در تاریخ کشور آزمون اختصاصیش را برگزار کرد.

صحرایی یادآور شد: برای جذب ۳۰ هزار دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان بیش از ۶۰۰ هزار متقاضی در دانشگاه فرهنگیان داشتیم، این نشان می‌دهد معلمی چقدر مورد توجه مردم است. کنکور اختصاصی و نظام جذب استاد اختصاصی دارد و یک معماری جدید برای تربیت معلم در دانشگاه فرهنگیان پایه‌گذاری شده است.

وی با بیان اینکه کار مهم دیگر ما در سال گذشته تقویت بیش از پیش معاونت پرورشی بود، گفت: ما برای هر مدرسه به یک مربی پرورشی نیاز داریم که تعداد بسیار زیادی از مدارس کشور مربی و معاون پرورشی نداشتند؛ امروز آزمون استخدامی جذب مربی پرورشی و تربیت بدنی و مشاور در سراسر کشور برگزار شد و دقایقی پیش به پایان رسید، ۴۰۰ هزار نفر از علاقه‌مندان با یکدیگر رقابت کردند که ۱۹ هزار نفر از آن‌ها در این رشته جذب می‌شوند.

وی ادامه داد: در امور پرورشی کار‌های بزرگی انجام شد، اولین اقدام طرحی به نام «امید، ایمان، خودباوری، خردورزی، نشاط و هویت» که همه کلمات آن برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب است طراحی شد و بر مبنای آن سامانه‌هایی ایجاد شد و فعالیت‌های پرورشی گسترده در سراسر کشور انجام گرفت.

وزیر آموزش و پرورش افزود: بیش از هشت میلیون دانش‌آموز در این طرح فراگیر شرکت کردند و بیش از هشت هزار گروه سرود در کشور شکل گرفت، بیش از ۱۳.۵ میلیون نفر روز اردوی راهیان پیشرفت، راهیان نور، زیارت اولی‌ها و سایر اردو‌ها برگزار کردیم که امسال نیز نهضت اردویی را دنبال می‌کنیم.

صحرایی با بیان اینکه مراسم اعتکاف سال گذشته تاریخی بود، افزود: ۴۴۰ هزار دانش‌آموز در بیش از ۲۸۰۰ مدرسه معتکف شدند و دشمنان که گفته بودند نسل جدید همانند نسل گذشته نیستند را ناامید کردند.

وی ادامه داد: ۱۲۷ درصد رشد معتکفین در میان دانش آموزان را داشتیم، در ماه مبارک رمضان محفل‌های قرآنی دانش آموزی شکوه پیوسته‌ای داشت، ۲۰ هزار محفل در ماه مبارک رمضان برگزار و از خادمان و قهرمانان قرآنی تجلیل شد. جشن‌های تکلیف برگزار و باشگاه قله‌های فرهنگی و ادبی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شکل گرفت که نشان از عزم این کانون جهت تحول در امور پرورشی و تربیتی است.

وزیر آموزش و پرورش با تشریح اقدامات انجام شده برای تقویت مدارس دولتی، اظهار داشت: قانون برای آن‌ها تدوین شده و پیوسته به دنبال اصلاح وضع آن‌ها هستیم؛ قانون مدارس غیردولتی توسط مجلس اصلاح شد، مهد‌های کودک در سراسر کشور ساماندهی و بعد از ۱۲ سال اولین آئین نامه اجرایی سند تحول بنیادین با نام آئین نامه توسعه و تقویت مهارت‌های دانش آموزان از هیأت دولت بیرون آمد.

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چهارشنبه/۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • جذب در آموزش و پرورش بر مبنای سوابق آموزشی معلمان
  • تجلیل از معلمان ماندگار ‌زنجان/ حال خوش معلمان ۸۰ ساله+‌فیلم
  • سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش، از اولویت‌های جذب معلمان است
  • ۶۰ هزار میلیارد تومان برای قانون رتبه‌بندی معلمان هزینه شد
  • ۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند
  • اصفهان مهد نیروهای فرهنگی و فکری است/دانش آموزان و نوجوانان مخاطبان اصلی برنامه‌های فرهنگی
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد
  • مشکلات معلمان خرید خدمت آموزشی مناطق محروم