Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف شبکه آمریکایی ای بی سی نیوز در تحلیلی با اشاره به سخنرانی دونالد ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل نوشت ترامپ به جای دفاع از وطن پرستان آمریکایی باید دنبال راهی برای تعامل با دیگران باشد.

این شبکه خبری تاکید کرده است مهم ترین مسایل در سیاست خارجی آمریکا که ترامپ وعده داده آنها را حل و فصل کند، اکنون بی نتیجه مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




« رئیس جمهور آمریکا در سومین سخنرانی اش خطاب به این مجمع، در سکوی قهرمانی ایستاد و تلاش کرد سیاست خارجی خود را مبنی بر "ابتدا آمریکا" تبلیغ کند اما مهم ترین سیاست هایش مسکوت مانده و حتی منتقدین می گویند شکست خورده است.

این شبکه در وب سایت خود می نویسد مذاکرات هسته ای با کره شمالی، گفت و گوهای تجاری با چین، مذاکرات مستقیم با طالبان در افغانستان، تلاش برای برکناری نیکولاس مادورو در ونزئولا و فشار حداکثری آمریکا علیه ایران، همگی در حالت رکود باقی مانده است و اخیرا هم نتیجه عکس داشته یا خطرات زیادی در مناطق مختلف ایجاد کرده است.

ترامپ خطاب به رهبران جهان گفت:" آمریکا آماده است همه کسانی را که درپی صلح و احترام هستند، درآغوش بگیرد. ما شریک می خواهیم نه دشمن. آمریکا می داند هرکسی می تواند جنگ افروزی کند، اما تنها باشهامت ترین ها هستند که می توانند صلح را انتخاب کنند."

اما خطر جنگ با ایران در ماههای اخیر در بالاترین حد خود قرار دارد، کره شمالی همچنان برنامه های هسته ای و موشک های بالستیک خود را ادامه داده، طالبان همچنان به نیروهای آمریکایی و افغان حمله می کند و مادورو هم در ونزوئلا در مسند قدرت قرار دارد.

"ند پرایس" یک مقام سابق امنیت ملی آمریکا در سازمان سی آی ای در دولت اوباما، می گوید:" تمام دنیا توقع داشتند که ما از دستاوردهایمان بگوییم، اما آنچه گفته شد همگی دستاوردهای توخالی دیپلماتیک بودند؛ تازه اگر بتوان آنها را اینگونه خطاب کرد."

وی که هم اکنون مدیر امور سیاسی گروه اقدام امنیت ملی است، می افزاید:" ترامپ عادت دارد به جای آنکه از تلاش هایش به عنوان کاری ادامه دار یاد کند، آنها را در پوشش موفقیت های زودهنگام ارائه کند." 

 از زمان خروج ترامپ از توافق هسته ای ایران در سال 2018، ایران با حمله به تانکرهای نفتی، متوقف کردن کشتی های تجاری، سرنگون کردن پهباد آمریکایی و حمله به تاسیسات نفتی عربستان، در منطقه ناآرامی ایجاد کرده است.

مقامات آمریکایی میگویند هدف از پویش "فشار حداکثری" دولت، کشاندن ایران به میز مذاکره است اما حداقل تاکنون رهبران ایران گفته اند تنها زمانی با مقامات آمریکایی دیدار می کنند که تحریم های واشنگتن کاهش یابد. در همین حال حملات ایران، متحدان و شرکای آمریکا را در اروپا و خاورمیانه نگران کرده است اما نزدیکان ارشد ترامپ از جمله مایک پومپئو وزیرخارجه اش گفته اند شواهد نشان می دهد پویش ترامپ جواب می دهد و اینکه باید فرصت بیشتری به آن داد.

ترامپ در نخستین سخنرانی اش در مجمع عمومی از عنوانِ معروفش برای اشاره به کیم جونگ اون رهبر کره شمالی استفاده کرد و گفت:" مرد موشکی در مسیر خودکشی است." سخنانی که برخی دیپلمات های را شوکه کرد. اما امسال از مساله کره شمالی به عنوان "دیپلماسی برجسته" یاد کرده است. ولی برخی از آن تلاش ها تاکنون بی نتیجه بوده است . تقریبا سه ماه بعد از مذاکرات سطح بالای دو کشور در منطقه حائل دو کره در ژوئن گذشته، مذاکرات مقامات ارشد دو کشور برگزار نشده است. گرچه در نشست امسال مجمع عمومی، استفان بیگان نماینده  ویژه آمریکا و مذاکره کننده ارشد آن حضور دارد، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است هیچ مذاکره ی با کره ای ها – که حتی وزیر خارجه شان را به نیویورک اعزام نکرده اند – صورت نخواهد گرفت.

کیم هم از معلق ماندن این دیپلماسی استفاده کرده و در حال خرید زمان برای گسترش تسلیحات اتمی و همچنین برنامه موشکی خود است.

سخنرانی ترامپ همچنین به افغانستان اشاره داشت، از جمله مذاکره با طالبان:" ما هرگز  تلاش خود را برای تحقق صلح متوقف نمی کنیم." اما ترامپ به تازگی این مذاکرات را "مرده" اعلام کرده است آن هم بعد از دعوت وی از طالبان به کمپ دیوید. از آن زمان مقامات آمریکا و افغان در حالت بلاتکلیفی بوده اند و مشخص نیست که آیا این روند دیپلماتیک ادامه خواهد یافت یا خیر.

دولت ترامپ از سیاست هایش در ونزئولا به صورت گسترده حمایت می کند اما 9 ماه پس از آنکه نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا را غیرقانونی خواند، تلاش برای برکناری او موفق نبوده است. مادورو، آسوده خاطر از حمایت رهبران نظامی روسیه و کوبا، حتی بدون ترس از وقوع کودتا این هفته به مسکو می رود و قرار است با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هم دیدار کند.

در هفته های اول پس از به رسمیت شناختن خوان گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا بود که مقامات آمریکایی از جمله پومپئو گفتند مادورو تا چند هفته دیگر در قدرت باقی خواهد ماند. در آغاز ناآرامی های ونزوئلا در آوریل، پومپئو گفت مادورو در هواپیما نشسته و آمده است کشور را ترک کند. اما این رهبر قوی همچنان هیچ علامتی برای خروج از کشور از خود  نشان نمی دهد، حتی به رغم تحریم های جدید کشورهای آمریکای لاتین و فشار رو به فزون آمریکا.

برخی دست اندرکاران امور سیاسی از ترامپ خواسته اند به جای برجسته کردن مساله ملی گرایان در سخنرانی خود در مجمع عمومی، سراغ جامعه جهانی برود تا این پویش های خود را تقویت کند.

ریچارد هاس، رئیس شورای روابط خارجی آمریکا که در دو دولت بوش حضور داشت، می گوید سخنرانی ترامپ عاری از "هرگونه دیدگاهی برای اقدام جمعی علیه تهدیدات بین المللی بود. ترامپ مدعی است که آینده به وطن پرستان و نه طرفداران جهان شمولی متعلق است. اما وطن پرستان باهوش درمی یابند که آینده آمریکا بسیار بدتر خواهد بود مگر آنکه واشنگتن راهی بیابد تا با دیگران برای مقابله با تغییرات آب و هوایی، بیماری ها، تروریسم و سایر تهدیدات جهانی، همکاری کند." »

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۹۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها

نتایج نظرسنجی شبکه آمریکایی «سی ان ان» نشان داد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین این کشور نسبت به جو بایدن، رئیس کنونی کاخ سفید، از حمایت تعداد بیشتری از رای دهندگان برخوردار است.

بنابر گزارش آر تی، بر اساس این نظرسنجی که از ۱۸ تا ۲۳ آوریل انجام شد و شامل ۹۶۷ رأی دهنده ثبت نام شده بود، با ضریب خطای آماری ۳.۸ درصد، ۴۹ درصد از شرکت کنندگان از ترامپ حمایت کردند و در عین حال، ۴۳ درصد از پاسخ دهندگان از بایدن حمایت کردند.

انتخابات بعدی ریاست جمهوری آمریکا قرار است در ۵ نوامبر ۲۰۲۴ برگزار شود و رقبای اصلی در رقابت انتخاباتی جو بایدن، رئیس جمهور فعلی دموکرات و دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق جمهوری خواه هستند.

هر دو نامزد قبلاً تعداد کافی رای را از انتخابات مقدماتی دریافت کرده اند تا نامزدی احزاب خود را تضمین کنند و تقریباً همه رقبای آنها انصراف خود را از رقابت اعلام کرده اند.

پیش از این مارینا هاید، ستون نویس روزنامه گاردین در تحلیلی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و نامزد‌های آن به این نکته اشاره می‌کند که دو نامزد اصلی یعنی دونالد ترامپ و جو بایدن هر دو مسن هستند و در همین حال، یکی تقریبا مرتکب کودتا شده و دیگری از مشکلات حافظه رنج می‌برد. مسئله‌ای که انتخاب را برای رای‌دهندگان آمریکایی دشوار خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • ترامپ: اگر رئیس جمهور بودم هرگز جنگ غزه راه نمی افتاد
  • درخواست ترامپ برای تغییر نتانیاهو
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟