Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالرضا فرجی راد در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی ایلنا، در ارزیابی حضور رئیس‌جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و میزان استقبال جامعه جهانی از طرح «صلح هرمز»، با تاکید بر اینکه امروز وضعیت خاورمیانه بسیار پیچیده است، گفت: در روزهای اخیر از یک طرف مساله حمله به تاسیسات آرامکو پیش آمده است که فشار را بر متهم کردن ایران گذاشته‌اند و دو شب گذشته نیز سه کشور اروپایی این مساله را به نحوی تائید کردند و از طرف دیگر آمریکایی‌ها  هر روز فشارهای خود علیه ایران را افزایش می‌دهند و این امر باعث شده تا بحران خاورمیانه مستعد افزایش تنش باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: با توجه به این موارد، طرح آقای رئیس‌جمهور در مقطع کنونی طرح بسیار خوبی است که در قالب آن نوعی از نظارت سازمان ملل متحد مطرح شده و نشان می‌دهد ایران بصورت جدی به دنبال صلح و امنیت پایدار در منطقه است. البته باید صبر کنیم تا ببینیم چه میزان از این ابتکار استقبال شده و واکنش جامعه جهانی چگونه است.

فرجی‌راد افزود: قطعا آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند که دنیا نظر منفی خود را به این طرح اعلام کرده یا در غیر اینصورت سکوت کنند چرا که استقبال از این طرح و آرامش در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس به نفع ایالات متحده نخواهد بود و اختلاف میان ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس باید وجود داشته باشد تا آمریکا بتواند سلاح‌های خود را به این کشورها بفروشد. 

این کارشناس ارشد مسائل سیاست خارجی در واکنش به اظهارنظر نخست‌وزیر بریتانیا و همراهی او با رئیس‌جمهور ایالات متحده در تخریب برجام گفت: دو روز گذشته آقای جانسون برخلاف مواضع اتحادیه اروپا تاکنون در حمایت از برجام سخنانی را علیه توافق هسته‌ای به زبان آورد که باید ببینیم در نشست امروز ایران و ۱+۴ چه موضعی از سوی دو کشور دیگر اروپایی مطرح سده است چرا که اگر بین سه کشور اروپایی اختلاف بیفتد و یکی از آنها به سمت آمریکا متمایل شود، موضع حمایتی دو کشور دیگر نیز دچار خدشه خواهد شد. 

وی ادامه داد: این موضوع کمی جای نگرانی ایجاد کرده؛ به ویژه اینکه برجام به دلیل عدم اجرای تعهدات اروپا و سه گامی که ایران در واکنش به این مساله برداشته متزلزل شده است و اگر ما وارد فاز چهارم شویم بیشتر این احساس القا می شود و در نتیجه ما باید بتوانیم ارتباطات گسترده خود را با اروپا حفظ کنیم. البته نشست امروز ایران و ۱+۴ نشان داد که حرف جانسون از درون یک مذاکره اروپایی بر نمی‌آید بلکه شباهت وی به ترامپ باعث چنین اظهار نظری شده است.

فرجی‌راد با اشاره به اینکه شاهد این مساله نیز هستیم که تلاش‌های رئیس‌جمهور فرانسه برای کاهش تنش میان ایران و ایالات متحده در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل از سر گرفته شده است، گفت: به طور کلی سفر آقای رئیس‌جمهور به مقر سازمان ملل متحد سفر مهمی است و لازم است که فشارها و تبلیغات گسترده علیه کشورمان با حضور، دیدارها و مصاحبه‌های هیات ایرانی خنثی یا تلطیف شود. 

این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین در رابطه با اظهارنظرهای صورت گرفته در داخل کشور در تضعیف مواضع تیم دیپلماسی پس از دیدار رئیس‌جمهور با امانوئل ماکرون و بوریس جانسون گفت: ما در ایران همیشه با این مسائل مواجه بودیم و البته همه حق دارند نظرشان را بگویند اما مهم این است که مواضع کشور از طریق شورای عالی امنیت ملی مطرح می‌شود و رهبری هم آن را تایید یا نفی می‌کنند. تیم دیپلماسی ایران به تخریب خود در داخل کشور عادت دارد و نباید نگران این موضوع باشیم. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: برجام مجمع عمومی سازمان ملل متحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۲۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال ‌روس‌ها از کالاهای ایرانی

نایب رئیس اتاق بازرگانی جمهوری داغستان روسیه گفت: کالاهای ایرانی از کیفیت خوبی برخوردارند و این موضوع سبب استقبال شهروندان روسیه در سراسر این کشور شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، الدر بوتائف نایب رئیس اتاق بازرگانی جمهوری داغستان روسیه باحضور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران اکسپو 2024 از غرفه استان قم بازدید و با سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم دیدار کرد. 

سیداکبر غلامیان سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم در این دیدار بر افزایش تعاملات تجاری ایران به ویژه استان قم با روسیه تاکید کرد. 

وی افزود: روسیه به عنوان کشور دوست و همسایه ما، مقصد خوبی برای صادرات استان قم محسوب می‌شود و می‌توانیم با افزایش تعاملات خود ظرفیت‌های صادراتی این استان را بیشتر معرفی کنیم. 

نایب رئیس اتاق بازرگانی جمهوری داغستان روسیه نیز در این دیدار با اشاره به استقبال شهروندان روسی از کالاهای ایرانی، عنوان کرد: کالاهای ایرانی از کیفیت خوبی برخوردار هستند و این موضوع سبب استقبال شهروندان ما در سراسر این کشور شده است. 

بوتائف بیان کرد: ما به دنبال افزایش تعامل با ایران و قم هستیم و می‌توانیم ظرفیت‌های صادراتی قم در حوزه‌های مختلف را بیشتر در کشورمان معرفی کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روابط ایران با سایر کشورها بر اساس راهبرد برد-برد است
  • استقبال ‌روس‌ها از کالاهای ایرانی
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • ناتو، قلدر ۷۵ساله
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیم
  • بحرینی: چندجانبه‌گرایی ستون اساسی برای تقویت صلح است
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • ماکرون: اروپا در خطر مرگ قرار دارد
  • بازتاب گسترده سفر رئیسی به پاکستان در رسانه‌های این کشور